• 9.377.017 stemmen

The X-Files - Seizoen 10 (2016)

Show titel: The X-Files

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 12 minuten

Ontwikkeld door: Chris Carter

Met: Gillian Anderson, David Duchovny en Mitch Pileggi

Datum van release: zondag 24 januari 2016

Eerst uitgezonden op: FOX (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk seizoen 10 via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The X-Files

Fox Mulder is wat men noemt een believer. Hij gelooft in het bestaan van buitenaardse wezens en zijn leven is gewijd aan het bewijzen van hun bestaan. Na een veelbelovende start aan zijn carrière bij de FBI ontdekt Mulder bij toeval de X-Files, een archief van onopgeloste en onverklaarbare zaken. Dana Scully heeft geneeskunde gestudeerd voordat ze door de FBI werd gerekruteerd. Als ze van de FBI-academy afkomt, wordt ze geplaatst bij de afdeling van Fox Mulder met de opdracht zijn werk zodanig te bekritiseren, dat dit het einde van de X-Files zou betekenen.

Afleveringen Seizoen 10 (2016)

1. 1. My Struggle

24 januari 2016 (42 minuten)

Fox Mulder en Dana Scully worden benaderd door Tad O'Malley, een populaire samenzweringstheoreticus tv-show presentator die denkt belangrijke samenzweringen binnen de overheid te hebben ontdekt. Met behulp van FBI-assistent directeur Walter Skinner zoekt hij hulp bij de voormalige FBI-agenten. Via O'Malley komen ze in contact met Sveta die schokkende informatie heeft over een mogelijke buitenaardse ontvoering.

2. 2. Founder's Mutation

25 januari 2016 (42 minuten)

Een wetenschapper pleegt zelfmoord. Mulder en Scully onderzoeken welke ongeziene kracht hem hiertoe gedreven heeft. Ze ontdekken een laboratorium waar al decennia lang extreme genetische experimenten gedaan worden.

3. 3. Mulder and Scully Meet the Were-Man

1 februari 2016 (42 minuten)

Er wordt een dood lichaam gevonden in de bossen. Mulder en Scully proberen na te gaan of het om een aanval van een dier, een seriemoordenaar of een vreemd wezen. Ondertussen is Mulder in staat om de confrontatie aan te gaan met zijn eigen demonen als hij zich gedesillusioneerd voelt over zijn levenswerk.

4. 4. Home Again

8 februari 2016 (42 minuten)

Mulder en Scully onderzoeken de moord op een stadsambtenaar, waarvan het lijkt dat deze onmogelijk door een mens gepleegd kan zijn. Ondertussen moet Scully een persoonlijke tragedie verwerken, die oude wonden openrijt over het kind dat ze ter adoptie heeft afgestaan.

5. 5. Babylon

15 februari 2016 (42 minuten)

Scully en Mulder starten een onderzoek wanneer een kunstgalerie van aanstootgevende kunst wordt gebombardeerd. Ze moeten een manier zien te vinden om te communiceren met een comateuze dader om te voorkomen dat er meer aanslagen volgen.

6. 6. My Struggle II

22 februari 2016 (42 minuten)

Het onderzoek dat Mulder en Scully eerder begonnen samen met complottheoreticus en tv-presentator Tad O'Malley lijkt machtige vijanden te hebben gecreëerd. Er ontstaat grote paniek wanneer in het hele land mensen plotseling ernstig ziek worden. Scully moet snel een remedie zien te vinden. Ondertussen confronteert Mulder degene die waarschijnlijk verantwoordelijk is voor de hele situatie.

avatar van horizons

horizons

De "conspiracy" cq rode draad afleveringen waren ondermaats. De losse afleveringen dan wel weer vertrouwd en deden wel smaken naar nieuw seizoen.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

John Barry schreef:

Ik heb niks van de vorige seizoenen gezien. Maar een kennis van mij keek vroeger vaak naar deze serie en was erg enthousiast dat er een nieuw seizoen kwam. Hij raadde mij deze serie aan. Uit nieuwsgierigheid heb ik de eerste twee afleveringen opgenomen die gisteren op FOX werden uitgezonden. Ik heb net de eerste aflevering bekeken. Ik vind het allemaal wel een beetje ver gezocht met die complot theorieën. Ik zit nog niet echt lekker in het verhaal. Al komt dit laatste misschien omdat ik niks van de vorige seizoenen heb gezien. Het thema van de serie spreekt mij wel aan en mij interesse in de serie is wel gewekt. Maar heel enthousiast ben ik ( nog ) niet.

Wie begint dan ook met seizoen 10 als die besluit een serie te kijken. Als je een boek leest, begin je dan ook ergens middenin? Als je the x-files chronologisch wilt zien is dit de volgorde

Seizoen 1,2,3,4,5, The X-files film, seizoen 6,7,8,9, The X-files: I Want To Believe (2e film), seizoen 10 en dan het komende seizoen 11. Dan begrijp je het verhaal, de personages en waarom dit 1 van de beste series ooit is.

Esteban

Question: In hoeverre moeten de oude seizoenen nog fris in het hoofd zitten wat de hoofdlijnen betreft, om volop van S10 te kunnen genieten? Dat is namelijk 15 jaar geleden, zoveel herinner ik mij nu ook weer niet van het Alien-plot.

avatar van Teunnis

Teunnis

Het lijkt me genoeg als die hoofdlijnen ergens verstopt achter in je hoofd liggen, want ze helpen je aardig om de belangrijkste zaken weer op te rakelen. Daarnaast zijn de leukste afleveringen de losstaande.

avatar van The Oceanic Six

Spacejet schreef:

Geen enkel probleem. Je krijgt een beetje uitleg en verder is het verhaal nog best goed te snappen. Neem aan dat de naam William je nog wel wat zegt? Dat is een beetje het belangrijkste.

Esteban

Heel vaag, moet ik toegeven. Maar dat google ik dan wel eens.

avatar van The Oceanic Six

Spacejet schreef:

Heel vaag, moet ik toegeven. Maar dat google ik dan wel eens.

De zoon van Mulder en Scully, die ze ter adoptie af hebben laten staan om hem te redden van de Cigarette Smoking Man en zijn organisatie. Maar ook dat verhaal wordt in seizoen 10 niet overdreven groots behandeld hoor.

Esteban

Wow ... Wat een gat in mijn geheugen, dat details zegt mij niets meer! Ik zou graag van 0 herstarten met The X-Files, maar aangezien wij (als enige) geen BR-uitgave krijgen, zie ik het niet meteen gebeuren. 't Is ook wel een flinke kluif om te hernemen.