• 159.504 films
 • 9.815 series
 • 29.113 seizoenen
 • 608.742 acteurs
 • 355.305 gebruikers
 • 8.899.420 stemmen
Avatar
 
banner banner

Gidseltagningen - Seizoen 2 (2019)

3,53 35 stemmen

Alternatieve titel: Below the Surface

IMDb beoordeling: 7,3 (2.253)

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 52 minuten

Ontwikkeld door: Kasper Barfoed

Met: Johannes Lassen, Ola Rapace en Søren Pilmark

Oorsprong: Denemarken

Datum van release: maandag 25 maart 2019

Eerst uitgezonden op: Kanal 5 (Denemarken)

Plot Gidseltagningen Seizoen 2 (2019)

Philip heeft na de gijzeling in de metro van Kopenhagen een tijdje vrijaf genomen om zijn PTSS, opgelopen tijdens een militaire missie in het Midden-Oosten, met wat professionele hulp de kop in te drukken. Hij heeft nog maar net de staat van pure ontspanning bereikt of de volgende uitdaging staat alweer voor de deur. Letterlijk. June al-Baqee, een oude kennis en vrijheidsstrijdster die in Syrië tegen IS vocht, heeft zijn hulp nodig. Philip heeft dan wel een kleine pauze ingelast met betrekking tot zijn nieuwe werk bij een Deense antiterreureenheid, hij is niet te beroerd om aan June's verzoek tegemoet te komen. Misschien niet de slimste beslissing, want voordat hij het weet zit hij weer tot aan z'n nek in de ellende.

Afleveringen Seizoen 2 (2019)

 1. Aflevering 1

  25 maart 2019 (44 minuten)

  Philip Nørgaard heeft zijn werk voor de antiterreureenheid op een laag pitje gezet. Als een jonge Syrië-strijdster na haar terugkeer in Denemarken belangrijke informatie aan hem doorspeelt, kan hij niet anders dan op onderzoek uitgaan. Al snel blijkt dat het leven van vele Deense burgers op het spel staat en begint er een klopjacht op een terroristische groepering.

 2. Aflevering 2

  1 april 2019 (43 minuten)

  Kort nadat de jonge Syrië-strijdster June belangrijke informatie weet door te spelen aan Philip Nørgaard, verdwijnt ze spoorloos. Nørgaards zoektocht naar June voert hem naar een veerboot die op weg is naar Zweden. Aan boord zint June op een mogelijkheid om te ontsnappen aan haar ontvoerders, maar dat kan levensgevaarlijke gevolgen hebben voor de passagiers en bemanning.

 3. Aflevering 3

  8 april 2019 (44 minuten)

  Er lijkt een terroristische moslimorganisatie achter de ontvoering van June te zitten, waarop de Deense antiterreureenheid TTF wordt ingeschakeld. Philip Nørgaard bevindt zich aan boord van de Zweedse veerboot, waar June aan haar ontvoerders is ontsnapt. Ze schuwen geen enkel middel om haar te vinden, en Nørgaard beseft dat het lot van June, de passagiers en de bemanning in zijn handen ligt.

 4. Aflevering 4

  15 april 2019 (44 minuten)

  Nørgaard lijkt te zijn uitgeschakeld, en de ontvoerders van June hebben de veerboot gekaapt. Ze doen verwoede pogingen om haar telefoon in handen te krijgen. Terwijl de Deense politie probeert om de identiteit en motieven van de ontvoerders te achterhalen, krijgt de antiterreureenheid toestemming van de regering om de ontvoerders uit te schakelen en zo de gijzelaars te bevrijden.

 5. Aflevering 5

  22 april 2019 (44 minuten)

  Bij een speciale politie-actie om de ontvoerders van June uit te schakelen, vallen er meerdere slachtoffers. De frustratie bij de ontvoerders loopt hoog op, en het leven van June hangt aan een zijden draadje. Als de terroristen belangrijke informatie toegespeeld krijgen over Nørgaard en zijn rol bij de antiterreureenheid, wordt zijn positie nog benarder.

 6. Aflevering 6

  29 april 2019 (44 minuten)

  Een schokkend jihadfilmpje op internet zorgt voor verbijstering en verdriet. A, de leider van de terroristische groepering die June ontvoerd heeft, probeert nog steeds haar telefoon in handen te krijgen. De druk op de Deense antiterreureenheid TTF om een ramp te voorkomen, loopt steeds verder op. De terroristen ruiken hun kans en zetten alles op scherp met nieuwe eisen en voorwaarden.

 7. Aflevering 7

  6 mei 2019 (44 minuten)

  Wanneer SP en Simon eindelijk de telefoon van June op het spoor komen, begint een race tegen de klok om te voorkomen dat de terroristen de compromitterende beelden in handen krijgen. Ondertussen koerst de veerboot af op de kust, en moet Nørgaard zijn leven riskeren om de gijzelaars te bevrijden en zo te voorkomen dat er nog meer slachtoffers vallen.

 8. Aflevering 8

  13 mei 2019 (45 minuten)

  De antiterreureenheid is erin geslaagd om een terroristische aanslag te voorkomen. De overlevende gijzelaars zijn uit hun benarde positie bevrijd. June is echter nog niet klaar met haar zoektocht naar gerechtigheid, en dat zou tot gevolg kunnen hebben dat de internationale politieke verhoudingen op scherp komen te staan. Opnieuw moet Nørgaard zich van zijn beste kant laten zien.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van rijtje

rijtje

 • 14 berichten
 • 143 stemmen

Weinig kijkplezier door traagheid, ongeloofwaardige ontwikkelingen en flashbacks op onlogische momenten.

De serie had in chronologisch volgorde in 4 afleveringen boeiend kunnen zijn.


avatar van nlkink

nlkink

 • 163 berichten
 • 98 stemmen

Integendeel! Fantastische serie. Heb 'm in drie of vier avonden bekeken. Hopelijk komt er een derde seizoen.


avatar van DreamTech

DreamTech

 • 450 berichten
 • 727 stemmen

Nou net afgekeken Seizoen 2 vond het een goed seizoen naar mijn mening zelfs beter als seizoen 1 ( seizoenen staan los van elkaar ook wel lekker ) ik zou zeggen kom maar op met een seizoen 3 !!


avatar van DjFrankie

DjFrankie

 • 2936 berichten
 • 3032 stemmen

Ik was ook aan de buis gekluisterd bij deze, 2 avonden bingen en gezien. Vond dit een sterkere serie als deel 1


avatar van Toontje G

Toontje G

 • 724 berichten
 • 1415 stemmen

Spannende serie, seizoen 2 nog beter dan 1. Op naar 3.


avatar van wimaroca_mm

wimaroca_mm

 • 119 berichten
 • 91 stemmen

De serie is niet verkeerd,maar redelijk richting Amerikaans,


avatar van Phantasm

Phantasm

 • 6477 berichten
 • 6409 stemmen

Weer een lekkere, spannende serie, net zoals zijn voorganger. Prima vermaak.


avatar van Pastaman

Pastaman

 • 139 berichten
 • 134 stemmen

Een serie met veel fouten en soms te simpele oplossingen.

Maar wel plezierig kijken


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.