• 9.155.423 stemmen

Ontwikkeld door: Kasper Barfoed

Met onder meer: Johannes Lassen, Sara Hjort Ditlevsen en Ola Rapace

Oorspronkelijke taal: Deens

Release datum: zondag 2 april 2017

Eerst uitgezonden op: Kanal 5 (Denemarken)

• HBO Max Bekijk via HBO Max
  • myLum (Lumière) Bekijk via myLum (Lumière)
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Gidseltagningen

Drie gemaskerde mannen gijzelen vijftien onschuldige mensen in een aparte ruimte in het metrostelsel van Kopenhagen en eisen miljoenen losgeld. Een antiterrorisme eenheid onder leiding van Philip Nørgaard moet hen zien te bevrijden. De media en de wereld volgen de gijzeling op de voet. Journaliste Naja Toft treedt op als tussenpersoon en start een inzamelactie om het losgeld bijeen te krijgen.

Meningen over Gidseltagningen

avatar van DjFrankie

DjFrankie

zaterdag 17 februari 2018
Gidseltagningen seizoen 1 Een spannende korte serie, de moeite waard.
avatar van nlkink

nlkink

zondag 3 november 2019
Gidseltagningen seizoen 2 Integendeel! Fantastische serie. Heb 'm in drie of vier avonden bekeken. Hopelijk komt er een derde seizoen.
avatar van ZAP!

ZAP!

woensdag 13 september 2017
Gidseltagningen seizoen 1 Weer een Deense 'wel-te-doen' serie met een paar grote namen (in Denemarken dan vooral). Men probeert een balans te vinden tussen drama en actie / thriller, maar vooral het drama aspect weet nauwelijks te boeien (behalve wat momentjes), zoals ik dat wel vaker ervaar met Deense / Scandinavische series.