• 9.379.342 stemmen

Titans - Seizoen 1 (2018)

Show titel: Titans

Afleveringen: 11

Speelduur: 7 uur en 53 minuten

Ontwikkeld door: Geoff Johns, Greg Berlanti en Akiva Goldsman

Met: Brenton Thwaites, Anna Diop en Teagan Croft

Datum van release: vrijdag 12 oktober 2018

Eerst uitgezonden op: DC Universe (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Titans

Detective Dick Grayson was jarenlang het hulpje van Batman, maar als Robin slaat hij zijn eigen weg in. De twee zijn in Titans uit elkaar gegroeid en dit doet Robin er toe besluiten om te verhuizen naar Detroit. Hij komt daar in aanraking met anderen die bovennatuurlijke krachten bezitten. Daarop ontwikkelt Robin een nieuw team van superhelden, bestaande uit Raven, Starfire en Beast Boy. Het belangrijkste doel van de Titans is het beschermen van de wereld tegen het kwaad. Daarnaast is er ook nog een aantal persoonlijke problemen waar de helden mee te kampen krijgen.

Afleveringen Seizoen 1 (2018)

1. 1. Titans

12 oktober 2018 (43 minuten)

Rachel Roth, een tiener die gekweld wordt door duistere visioenen en superkrachten, komt in aanraking met detective Dick Grayson. We ontmoeten ook Kory Anders en Beast Boy Gar Logan.

2. 2. Hawk and Dove

19 oktober 2018 (43 minuten)

Hank Hall, beter bekend als Hawk, en Dawn Grenger, Dove, vormen samen een koppel. Ze hopen voor eens en voor altijd het superheldenbestaan achter zich te laten wanneer ze een grote criminele organisatie opdoeken. Dan klopt Dick bij hen aan voor een nieuwe opdracht...

3. 3. Origins

26 oktober 2018 (43 minuten)

Nadat ze door Kory gered is van de Nuclear Family, reist Rachel terug naar waar ze is opgegroeid.Deze bestemming zal antwoorden moeten geven over Rachels verleden en de identiteit van Kory.

4. 4. Doom Patrol

2 november 2018 (43 minuten)

Dick en Kory ontdekken de krachten van Rachel en proberen haar op te sporen. Rachel is ontsnapt en legt haar vertrouwen in de handen van Gar, die ook zijn eigen krachten onthult.

5. 5. Together

9 november 2018 (43 minuten)

Nadat ze Rachel uit de handen van Dr. Niles Caulder gered heeft, vervolgen Dick en Cory hun reis met Rachel en Gar. De Nuclear Family is hen echter weer op het spoor. De groep besluit te stoppen met vluchten.

6. 6. Jason Todd

16 november 2018 (43 minuten)

Voordat Dick zich weer kan aansluiten bij de Titans, gaat hij eerst nog de samenwerking aan met Jason Todd, de nieuwe Robin. Ze zijn op zoek naar een seriemoordenaar die het gemunt heeft op leden van het circus waar Dick vandaan komt.

7. 7. Asylum

23 november 2018 (43 minuten)

De Titans proberen de moeder van Rachel te redden uit een mysterieus gesticht. Ze komen hierdoor allemaal oog in oog te staan met hun kwetsbaarheden en grootste angsten.

8. 8. Donna Troy

30 november 2018 (43 minuten)

De Titans gaan uit elkaar en kiezen allemaal een andere weg. Dick is op zoek naar antwoorden en vraagt hierbij de hulp aan Donna Troy.

9. 9. Hank and Dawn

7 december 2018 (43 minuten)

Het ontstaan van de vriendschap tussen Hank Hall en Dawn Granger wordt onthuld. Beiden hebben ze veel verloren in hun verleden, wat ervoor gezorgd heeft dat samen zijn gaan werken als de superhelden Hawk en Dove.

10. 10. Koriand'r

14 december 2018 (43 minuten)

De herinneringen van Kory komen eindelijk terug. Ze ontdekt wat ze moet gaan doen voor Rachel. Dick en Donna ontdekken de oorsprong van Kory's krachten. Rachel gebruikt har krachten om Gar te redden.

11. 11. Dick Grayson

21 december 2018 (43 minuten)

Dick geniet van zijn familie en perfecte leven in Californië. Jason Todd roept hem terug naar Gotham om met Batman af rekenen, die het slechte pad op gegaan is na zijn zoveelste verlies.

avatar van brawljeff

brawljeff

Vanaf 11 januari ook in Nederland te zien! Netflix zal hem hier aanbieden.

avatar van WB

WB

Eén aflevering nu gezien. Waar de CGI zo nu en dan wat tegenvalt, is de eerste aflevering prima. Lekker duister DC-sfeertje.

avatar van grovonion

grovonion

De eerste paar afleveringen doen best de hoop oplaaien dat dit een prachtige DC gebaseerde super-helden reeks wordt, met idd een lekker duistere sfeer en mooi ingevoerde karakters.

Na een paar afleveringen wordt echter duidelijk dat de coherentie in het verhaal compleet ontbreekt. Er worden fantastische antagonisten ingevoerd, zoals de familie Nuclear, maar die worden evensnel weer afgevoerd. Zo worden wat eigenlijk steunpilaren van een serie kunnen zijn die karakters gedegradeerd tot statisten. Ook worden Hawk en Dove in de tweede aflevering ingevoerd, om dan compleet te verdwijnen tot episode 9.

Ook wordt de main-arch al snel tot een soort hoogtepunt gevoerd, om dan weer even af te slappen. Waardoor ik ook een heel tijdje afgehaakt was na aflevering 7, omdat de fut er plots uit was.

Tot nu toe een verspilde kans. Toch hopen op een tweede sezoen, want de ingredienten zijn aanwezig om er een geniale serie van te maken.

avatar van pocalan

pocalan

Duidelijk een opbouwend eerste seizoen waarin zo nu en dan nieuwe personages worden geïntroduceerd. Van mijn man heb ik begrepen dat een van de personages nogal vreemd gecast is. Maar dat doet geen afbreuk aan het plezier voor mij. Ik heb namelijk geen comics hiervan gelezen. Ik vind de serie vlot genoeg om interessant te blijven.

Jammer dat twee personages niet echt duidelijk zichtbaar zijn, maar misschien is dat maar goed ook. Heb me verder geen moment verveeld en het zag er tof uit. Al kwamen sommige effects wat minder over. Verder a-okay. Zeker de muziek die me aan Stranger Things doet denken.

Tip 1: Dit lijkt wel een aardig vervolg op Gotham te zijn. Dus het is wel leuk om die vooraf gezien te hebben. Niet noodzakelijk trouwens.

Tip 2: Blijf nog even zitten bij de laatste aflevering voor een scène na de aftiteling.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Hier recent mee gestart en dit eerste seizoen, dat ik bijna aan 1 stuk gebinged heb, vond ik über vermakelijk en geen seconde om je te vervelen. Ook vond ik Teagan Croft ijzersterk in haar personage Rachel Roth, blijkbaar nog maar 15 jaar op dat moment, dus nog extra pluim voor haar, want zij draagt dit eerste seizoen toch.

Ook hou ik enorm vh genre, Marvel heeft me hier al meermaals enorm mee weten vermaken, vooral qua films dan en de typische super hero-scifi.

DC-comics ervaarde ik ook altijd als pak meer duister tov Marvel.

Nu een serie van DC. DC is veel beperkter qua releases en zijn vooral duisterder tov 'Marvel' en heeft me vooral met de ijzersterke 'Batman' films van Nolan subliem weten vermaken. En ook de schitterende serie: Gotham (Serie, 2014 - 2019) die ik ook later ontdekte en ganse reeks al zot kon bingen.

Met deze serie kan ik hetzelfde doen en dit eerste seizoen wist me op alle vlakken te vermaken en is duidelijk perfecte mix vh meer scifi helden karakter en de meer duistere sfeer krijgt dit eerste seizoen toch mooie 9/10.