• 9.374.096 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Scott Derrickson

Met onder meer: Craig Sheffer, Doug Bradley en Nicholas Turturro

Plot Hellraiser: Inferno

"The Terrifying New Chapter In The "Hellraiser" Legacy!"

Een detective (Sheffer) is op jacht naar een seriemoordenaar die bij elke moord een kindervinger van een nog levend kind achterlaat. Hoe dichter hij bij de de moordenaar komt des te beter leert hij zichzelf kennen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Hemdale

Hemdale

geen slechte film alleen niet echt passend bij de Hellraiser reeks...

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Zeker geen goede film, vond het een flinke tegenvaller na de eerste vier Hellraisers.

avatar van nRg

nRg

Heel slecht vervolg op de eerdere films in de reeks. Ik vond deze film ook heel verwarrend.1.5*

avatar van knabobaR

knabobaR

killalot schreef:

geen slechte film alleen niet echt passend bij de Hellraiser reeks...

helemaal gelijk in, het was een redelijke film als hij los zou staan van de rest...

avatar van Diesel

Diesel

Interessante Hellraiser sequel met een aardig verhaal en een paar mooie scènes. Het acteerwerk is niet van een hoog niveau maar kan er zeker wel mee door. Als geheel goed genoeg voor 3 sterren..

avatar van Mrblackwell

Mrblackwell

Bar en bar slecht. Geen verhaal en een slappe sfeer.

avatar van tomahawk1973

tomahawk1973

wat een slechte film Wordt steeds slechter de hellraiser reeks.durf niet eens meer aan hellseeker te beginnen.krijgt van mij maar 1*

avatar van Diesel

Diesel

Ondergewaardeerd wat mij betreft. Bij herziening stem verhoogd naar 3,5 sterren. Een sequel die beter is dan het origineel, komt zelden voor. Sheffer speelt niet meer dan aardig maar de personage die hij speelt is behoorlijk goed uitgediept. De film is deprimerend en bevat enkele zeer geslaagde scènes. De beste Hellraiser die ik tot nu toe heb gezien..

avatar van Frantic01

Frantic01

ik vond deze nog minder dan bloodline. die was nog beter dan deze. Deze film kwam bij mij echter over als een LOW-BUDGET film en dat zijn we overigens niet gewend van de HELLRAISER TRILOGY. wel een leuk verhaal maar daar blijft het een beetje bij.

avatar van sateck

sateck

haha wel een goedkope film, telkens weer dezelfde scene

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Het verhaal was op zich wel oké, maar Pinhead zat er nog niet eens 5 minuutjes in!!

En Craig Sheffer (ook in Clive Barker's Nightbreed (1990)) acteert hier vreselijk slecht.

avatar van mish1991

mish1991

ik vind da hellraiser een goede score verdiend omdat je moet nadenken bij de film maar ik vind hellraiser 3 den beste ze!!!!!!!

avatar van mish1991

mish1991

hey tomahawk 1973 ik raad u aan om naar hellseeker te kijken.de film bevat een hoog iq en er spelen prachtige cenobites in mee. volg wel goed want hij is soms moeilijk te begrijpen......

avatar van djelle

djelle

Beslist de zwakste uit de reeks dat ik totnogtoe gezien heb... Het verhaal slaat nergens meer op, de gore is hier haast helemaal verdwenen en zelfs de sfeer is kompleet weg. Pinhead inderdaad niet veel gezien. Ben ook niet geneigd meer om nog een deel te proberen eerlijk gezegd... 1*

avatar van Woutjinho

Woutjinho

op zich goede film, maar past inderdaad niet in de hellraiser serie, je moet niet hopen dat je pinhead vaak tegenkomt, anders wordt je echt teleurgesteld. Maar toch was het een goede film, ik vond het wel een beetje traag op gang komen, maar het einde maakte dat weer stukken beter. Beter dan "Hell On Earth" en "Bloodline"

avatar van pompoen

pompoen

Niet waardig om de naam hellraiser te dragen.

Een groot verschil tegenover de eerste 4.

avatar van pinhead-fan

pinhead-fan

een prachtig idee om van de hellraise-serie die wat moorddadiger was een psychologisch verhaal te maken

Pinhead komt niet veel voor,maar dat is niet erg.De film op zich is zeer geslaagd.

Nu is pinhead ook verandert in een soort jury,en wijst zijn tegenstanders aan op de fouten die ze gemaakt hebben maar dat ios niet erg,sterker nog het is juist geslaagd.

een zeer leuke film,maar voor mij hadden ze het toch wat goorder moeten maken

3.5 sterren

avatar van metaledje

metaledje

deze kan er nog wel mee door maar is toch compleet verschillend dan de vorige 4 en had van mij weg gelaten mogen worden.na 1x kijken is het wel gedaan en ik heb de vorige 4 wel 10x gezien..maarja 2.5

avatar van 606

ik zelf vind dit de slechtste in de reeks hellraiser,

2,5 ster voor dit nogal verwarende film.

avatar van metaledje

metaledje

even mijn stem veranderd van 2.5 naar 3.5 heb deze film weer herzien en ik vond hem toch wel sterk,acteer prestaties zijn minder en het is allemaal goedkoper gedaan,maar dit deel zit psychologisch wel best goed in mekaar

avatar van pompoen

pompoen

dat is het hem net.

Het mag niet zo psygologisch zijn.

Dit deel heeft nooit gemogen.

Er is een héééél groot verschil tussen hellraiser, hellbound, hell on earth en bloodline, dan deze rommel.

Geen wonder dat hij nooit de bioscoop heeft gehaald.

avatar van dr channard

dr channard

4 overtreffende filmen! Nadat ik de achterkant van inferno had gelezen (zeer heftig) in de winkel moest ik hem wel kopen. Resultaat is dat hij wel goed is maar beter dan de eertse 4? nee! Goor is hij ook niet.

Conclusie:AL bij al een leuk psychologisch deeltje dat nogal goed in elkaar zit.

Totaal: 3.5 sterren

avatar van nothingness

nothingness

Krijgt enkel nog 1,5* omdat ik de eerste films heel goed vond en de sfeer wel goed zit.

avatar van justR

justR

drama pfff

2 sterren alleen voor pinhead meer ook absoluut niet.

de slechtste hellraiser film tot nu toe!!!

avatar van Holyshit

Holyshit

Zeer goede psychologische thriller.

Persoonlijk hou ik meer van horror maar deze is ook goed. HEllseeker is toch beter....Maar dit deel krijgt toch

avatar van IcU

IcU

Het begin was spannend, boeiend en interessant. Maar na zo'n 40 minuten werd het allemaal erg langdradig en te toevallig. Een aantal duidelijk grote gaten in het plot, en te weinig echte gore voor een Hellraiser film. Een redelijke tegenvaller, met een erg sterk begin. 2½*

avatar van Ryann

Ryann

Heeeeeleeeeeeee slechte filmmm!!!! een 1.0

avatar van Horrordude

Horrordude

Vraagje , kan ik dese kijken zonder al de voogaande HellRaiser films gezien te hebben ??

Heb dese namelijk van iemand geleend

avatar van Horrordude

Horrordude

bij de 34e minuut stop gezet, jeuses wat een bagger film...

er zat bijna niks in dese film waar ik em níet aan ergerde

0,5 *

avatar van Tha Clown

Tha Clown

Slechtste film in de Hellraiser-serie naar mijn mening

1,5*, meer vind ik 'm niet waard.