• 9.373.066 stemmen

The Possession of Michael King (2014)

Horror | 83 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: David Jung

Met onder meer: Shane Johnson, Ella Anderson en Cara Pifko

Plot The Possession of Michael King

"If you invite it in, it will never let you go."

Documentairemaker Michael King gelooft niet in God of de duivel. Na de plotse dood van zijn vrouw besluit hij een film te maken over de zoektocht naar het bovennatuurlijke waarbij hijzelf het centrum is van het experiment. Demonologen, dodenbezweerders en verschillende beoefenaars van de occulte proberen allerlei spreuken en rituelen op hem uit In de hoop dat ze falen en zo eindelijk het bewijs te leveren dat religie, spiritisme en het paranormale niets meer is dan een mythe.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Actarus

Actarus

Eens met mijn voorganger....

Begon ontzettend goed, de toon werd gezet...om daarna weer in het oude 12-in-een-dozijn te hervallen...

Niet te min, me toch vermaakt. Geluid wel niet té hard zetten (of misschien juist wél ) want ben een paar keer serieus uit mijne zetel gevlogen van't schrikken!

avatar van joolstein

joolstein

Vanaf het begin van de film had ik al het gevoel dat het voor mij niets ging worden. En dat gevoel is idd niet weggegaan. Ik heb niets tegen found footage integendeel! Maar zo`n film moet je pakken en dat lukte bij deze film niet. Hoe verder de film vordert des te erger de film wordt. Oke je gaat dan meer horror effecten zien maar dat is dus ook juist het manco. Het komt allemaal niet veel verder dan wat heen en weer geschuif over de vloer en wat brave dingen met een mes. Ook de sugestie dat hij zijn dochter heeft vermoord was rond te braaf voor woorden! De film was erg veilig dus weet je toch wel wat er niet of wel komt!

avatar van Llynwen

Llynwen

Nou, ik ben blij dat het maar een film was.... TOCH??

avatar van Shaky

Shaky

Prima eerste 40 minuten, daarna vliegt de film keihard door de bocht en wordt het één grote chaotische brei van clichés en overdrevenheid. Zesje, voornamelijk vanwege het onheilspellende en goed opbouwende begin.

avatar van Daan258

Daan258

Na jaren weer is herzien en aan m'n stem te zien die ik hem gegeven had vond ik hem nu wel wat vermakelijker.

Het idee/verhaal om te bewijzen dat de duivel en god niet bestaan door middel van allerlei rituelen en summonings enzo is best geinig gedaan. Al is het wel vaker gedaan bij films, maar als nog.

Helaas had ik juist hier wat meer van willen zien. Daarnaast mist de film ook wel behoorlijk wat spanning. Hier en daar wel een aardige schrikmoment, dit dan vooral door het geluid wat dan even vol word opgedraaid, maar wel leuk.

Groot pluspunt aan de film is wel het acteerwerk van Shane Johnson. Voor mij een wat onbekende acteur maar hij deed het behoorlijk goed en zeer overtuigend.

Al met al toch een aardig found footage possession film

Ik ga m'n stem sowieso verhogen en zit er te twijfelen tussen 2,5 en 3,0*

Toch moet ik dan een 2,5* geven omdat de film absoluut een heel stuk spannender had kunnen zijn.

Maar naast dat had het niet veel gescheeldof ik zou hem zelfs van 2,0* naar een 3,0* had gemaakt.

avatar van Boeikens

Boeikens

En nog maar eens een found footage rond spooky momenten en bezetenheid.

Weduwnaar Michael King tracht nonchalant te bewijzen dat demonen e.d. niet bestaan en raakt uiteraard zelf bezeten. Dat was het plot en de uitvoering is, behalve een sterke cast van Shane Johnson, al even mager. Het eerste half uur hebben we nagenoeg niets en is ook de audio vrij stil om vervolgens bij momenten luid open te draaien. Ok, hebben we al gehad en geeft de gemiddelde horrorkijker niet veel meerwaarde meer. De sfeer komt er nadien wel wat in, het possession gedeelte neemt langzaam bovenhand maar toch blijft het in zijn geheel te soft, nergens spannend of vernieuwend.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Zeker niet verkeerd, maar met een kanttekening.

Begint weliswaar wat twijfelachtig, maar eens de transformatie van Michael King inzet is het best een genietbaar filmpje. Het hele vlog idee werkt goed, al is het niet nieuw, en enkele scènes zijn nog aardig creepy. Maar je hebt het idee dat er veel meer uit deze film gehaald had kunnen worden. Er zijn weinig echte uitschieters en het is allemaal redelijk mak. Jung had best wat gedurfder te werk kunnen gaan. Nu is het vooral wat geklooi met geluiden, maar veel krijg je niet te zien.

avatar van ibendb

ibendb

Een ietwat a-typische found footage/possession film. Integendeel tot vele jonge meisjes die door de duivel bezeten worden, zoekt onze protagonist hier de demonen proactief op. Het is een leuke insteek en hierdoor komt de eerste helft verrassend fris over. Het tempo is opvallend vlot en de verschillende onderwerpen die worden aangesneden zijn best interessant. Jammer dat dan halverwege de inspiratie op blijkt te zijn en vervalt de film in een dwaas stukje skip-materiaal. Het is een sterk contract in vergelijking met het vlotte eerste deel.