The Possession of Michael King (2014)
Genre: Horror
Geregisseerd door: David Jung
Met onder meer: Shane Johnson, Ella Anderson en Cara Pifko
Plot The Possession of Michael King
"If you invite it in, it will never let you go."
Documentairemaker Michael King gelooft niet in God of de duivel. Na de plotse dood van zijn vrouw besluit hij een film te maken over de zoektocht naar het bovennatuurlijke waarbij hijzelf het centrum is van het experiment. Demonologen, dodenbezweerders en verschillende beoefenaars van de occulte proberen allerlei spreuken en rituelen op hem uit In de hoop dat ze falen en zo eindelijk het bewijs te leveren dat religie, spiritisme en het paranormale niets meer is dan een mythe.
Michael King
Mortician
Jordan
Dr. Cox
Ik ben benieuwd...de poster
is niet heel slecht ofzo.
De trailer sla ik zelf over omdat helemaal in horror films de boel een beetje verklapt wordt.
The Possession of Michael King (2014) Official Trailer - YouTube
Flat Eric
Trailer net bekeken....mwoah, word er niet warm of koud van.
Maar goed, het is horror, en dan kijk ik alles, goed voor mijn algemene horror ontwikkeling.
tattoobob
Tja en dit soort genre's in het horror segment kijkt altijd wel lekker weg..
Tenzij het echt heeel slecht is natuurlijk.
Flat Eric
Tja en dit soort genre's in het horror segment kijkt altijd wel lekker weg..
Tenzij het echt heeel slecht is natuurlijk.
Klopt, en ach, ga maar uit van het laatste, dan kan het uiteindelijk alleen maar meevallen!
HALVE TAMME. (moderator series)
MadMekx
Niet slecht.
Beetje zoals Paranormal Activity maar dan met wat meer exorcisme erin.
Niet de hele tijd gefilmd vanuit de slaapkamer of huiskamer maar men gaat ook op pad. Beetje dus Blair Witch Project idee.
Verhaal wel leuk gevonden. Special effects/cinematics zeker wel leuk gedaan. Paar schrikmomenten, maar het wordt verder nergens echt horror.
Niet geniaal maar keek wel lekker weg. Leuk voor thuis op een vrijdag of zaterdag nacht.
tattoobob
Best een grappige film....het idee is best leuk verzonnen binnen dit exorcisme genre .....in ieder geval een verhaal wat niet klakkeloos andere films nadoet.
Het jammere van deze film is alleen dat de film een beetje binnen de lijntjes blijft kwa horror,gore,en schrikmomenten...en ik vind de hoofdpersoon een beetje las hebben van overacting en vooral in de eerste drie kwartier.
Uiteindelijk kom ik toch nog op een drie sterren...6.0/10.0....ik ben benieuw naar de volgende film van deze regisseur..met wat meer pit en smerigheid komt ie een heel eind.
gauke
"Een grofkorrelige mix van een verzonnen documentaire en found footage", schreef een recensent. Ik vond het in ieder geval een soort van door metamorfose bezeten horrorverhaal; duister, bang makend en toverachtig, opgenomen met een wiebelende camera (maakt me altijd wat nerveus), die om de hals van de hoofdrolspeler hing. Een film over lichamelijk en psychisch verval bij iemand die zich aan de rand van de waanzin begaf: om het kwaad toe te laten stelde hij zijn lichaam, met behulp van drugs en hypnose, ter beschikking. De aparte sound van stemmen en vreemde geluiden moesten de beoogde schokeffecten nog intenser maken. Maar alles bij elkaar bleef het voor mij abacadraba, met als onbetwistbaar hoogtepunt een werkelijk imponerende Shane Johnson.
mcdaktari
Ik vond hem helemaal zo slecht nog niet, ik bedoel er zijn er toch genoeg die veel slechter dan dit zijn.
En het is ook zo dat we behoorlijk verwend zijn qua films, maar stel dat deze film in de jaren 70 gemaakt was, dan zou het nu een klassieker zijn. Neem b.v. een film als "Evil Dead" dat is nu toch echt een horror klassieker, maar als die nu uit zou komen dan zou het een flut film zijn. Maar omdat we inmiddels al ik weet niet hoeveel van dit soort films zagen moet het wel heel goed zijn om nog te overtuigen. Origineel? Nee dat niet, maar zoals ik al zei, slecht vond ik hem echt niet.
j0zman
Na een half uurtje afgezet. Werd gewoon doof van die harde en onnodige schrikgeluiden. Komt bij mij gewoon gewoon goedkoop en lui over. En een film waarbij de camera zulke 'glitches' heeft wordt ik al helemaal niet goed van. Te vaak gezien onderhand en ben het onderhand wel beu.
Flat Eric
Komt deze eigenlijk in de bios? Of moet ik hiervoor weer naar de supermarkt?
tattoobob
Komt deze eigenlijk in de bios? Of moet ik hiervoor weer naar de supermarkt?
Supermarkt
Daan258
Een niet al te best found footage horror filmpje over demonic possesion.
De film begint behoorlijk goed met een prima sfeertje en lekkere spanningsopbouw. Ook de rituelen die je in het begin te zien kreeg zagen er best tof uit en waren ook spannend en vooral erg sfeervol. Helaas was dat dan ook het spannendste van heel de film. Want vanaf dat moment zakt de film eigenlijk behoorlijk in en blijft ie jammergenoeg tot het eind op dat niveau hangen. Spanning valt weg, sfeer valt weg, schrikmomenten vallen weg. Erg jammer dit, had toch meer verwacht nadat ik het eerste half uur gezien had.
knusse stoel
Rechtstreeks vanuit de 'supermarkt' en hij viel niet tegen. De opbouw was uitstekend, de spanning komt langzamerhand aansluipen en trekt de kijker in het verhaal. Nee, hij viel ons echt niet tegen!
Shinobi
"Come and get me."
Dit doet me een beetje denken aan The Last Exorcism (2010) vanwege de ontmaskering eromheen.
Op zich begint het nog wel redelijk met al die vage rituelen. Zo wordt er namelijk een aardig, onheilspellend sfeertje gecreëerd dat veel goeds belooft voor het verloop. Hierbij zet Shane Johnson een prima rol neer; hij weet het langzame verval van zijn personage goed weer te geven.
Helaas lijkt de film ergens tegen het midden enigszins stil te staan, omdat er geen noemenswaardige dingen meer plaatsvinden. Wat dat betreft helpen de clichématige scares niet. Op een gegeven moment word je hier als kijker moe van, omdat het alsmaar een hard geluidseffect i.c.m. een vervormd beeld blijkt te zijn.
Al met al matig. Ergens best jammer, want het begin is interessant.
2,0 Sterren.
Keane1983
Shane Johnson zet een erg goede rol neer als "proefkonijn" om de demonen wereld uit de tent te lokken.
Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast bent met deze film. De laatste " found footage" films die ik gezien heb deden het bij mij niet al te goed.
Deze film wist mij van het begin tot het einde in zijn greep te houden.
Er zitten een aantal leuke schrik effecten in, maar verder moet de film het voornamelijk hebben van het acteerwerk. En dat is in mijn ogen echt wel geslaagd.
Het camera werk is van het " gevonden voorwerpen" kaliber, je moet er van houden. Ik vindt het persoonlijk nog steeds heerlijk om naar te kijken mits het goed is gedaan.
Deze is een beetje te vergelijken met P.A. the Marked One.
Ik heb me goed vermaakt met deze film. 3.0*
spirit2011
Mee eens. Lekker hoor. Prima film. Goed geacteerd. Ik heb me vemaakt. Lang op gewacht om weer eens een geode film in dit genre te zien.
Noodless
Qua insteek en het found footage gegeven best een degelijke film met prima acteerwerk van het hoofdpersonage. Het verhaal kent een goede opbouw en heeft een paar nare scènes met hier en daar wat schrikeffecten. De zoektocht naar het bovennatuurlijke waarbij hijzelf het centrum is van het experiment is een leuk gegeven. De intro van het gezinnetje op camera wekt een sfeertje op van filosoferen over het leven en ons bestaan met al of niet aanwezigheid God/duivel. 6,5/10
Best oké.
Setup van de film is best aardig. Demonen zijn hot tegenwoordig, soms lijken ze wel in de uitverkoop. Ditmaal is het één of ander mierending, is weer eens wat anders. De zoektocht van King zorgt er in ieder geval voor dat regisseur Jung wat horror stationnetjes af kan gaan alvorens aan het echte werk te beginnen.
Begin vond ik ietwat matig, eens de demoon zich begint te manifesteren wordt het beter. Echt eng is het, nagelbijten zit er ook niet in, maar het is sfeervol genoeg en dat volstaat op zich voor een filmpje als dit. Acteerwerk is naar behoren, zo ook de effecten.
Mist iets extras wat de film echt zou kunnen onderscheiden van een hoop soortgelijke films, maar Jung laat zien dat hij als regisseur best wat te zoeken heeft in dit genre. Wat mij betreft mag hij het nog wel een keertje proberen, dan met ietsjes meer durf.
Antonev
Weinig demonisch aan als je het mij vraagt. Mijns inziens veroorzaakten de drugs (LSD en DMT) simpelweg een heftige psychose bij de beste man. Hij had last van wanen, hallucinaties, verwarde denkbeelden etc. etc. Allemaal klassieke symptomen van een psychose.
De film zelf zag er amateuristisch en goedkoop uit. Werd op geen enkel moment echt spannend en de schrikmomenten (bijvoorbeeld wanneer hij zichzelf in de tv ziet) waren gewoon lachwekkend. 1.5* voor de moeite en de vermakelijke LSD scene.
Brabants
Deze found footage begint veelbelovend en bij het aangaan van het experiment ben je als kijker gelijk geboeid. Shane Johnson weet het op het begin ook verrassend goed te brengen, maar dit is helaas maar van korte duur. Johnson kan hier niets aan doen, maar de inspiratie van de filmmaker houdt helaas gauw op te bestaan. Nadat de protagonist als een frenetiek persoon doorgaat en dan de strijd met zichzelf aangaat, dan wordt het allemaal zo vreselijk slecht dat het hiermee de ambitieuze opening tenietgaat.
Doom4
Goeie film.
Eng is de film echter niet maar ik wilde wel weten hoe het uiteindelijk af zou lopen. Het laatste stuk duurde mij echter alleen wel iets te lang daar hadden ze wel wat meer mee kunnen doen.
Maar zeer zeker kijken waard!
Corcicus
Vond het uitgangspunt al behoorlijk pretentieus, maar zulke goedkope rotzooi als dit, had ik niet verwacht. Net zoals Insidious 2 en veel andere films, moet deze prent het enkel hebben van plotse extreme decibelverhogingen om de kijker te doen schrikken. Had van tijd wat weg van een aflevering Spuiten en Slikken maar dan met een onnozele kwast in de hoofdrol. Snel vergeten.
duffs
ik verwachte er niet veel van maar ben aangenaam verast niets vernieuwends maar door de goede hoofdrol speler en mooie visuele effecten toch wel erg goed eigenlijk hij is vind ik persoonlijk beter dan bijvoorbeeld the possesion uit 2012 en dat is knap voor een film met een volgens mij lager buged en minder tot geen bekende acteurs en actrisses ik hou er van dikke 7
DutchTakeshiro
The Posession of Michael King is een aardige film in het horrorgenre. Voor de zoveelste keer wordt er iemand bezeten door een demon. De film weet zich heel vaag te onderscheiden van al die andere projecten met hetzelfde concept. De titel van de film is in ieder geval alles behalve origineel. Als er sprake is van een "possession" in een film dan is het goed mogelijk dat de titel bestaat uit: The Possession of (vul naam in). Gelukkig is de film niet slechter dan andere in het genre. Voor de kijkers die op details letten: een nog niet eerder uitgebeelde demon in een film maakt zijn entree.
Shane Johnson speelt prima. Hij speelt een atheist die op onderzoek gaat om te kijken of er zoiets is als God of de duivel. Johnson acteert constant en komt niet irritant over. Het komt vaker wel dan niet voor dat een acteur in een horror het bloed onder je nagels vandaan haalt. Zijn personage is weer een ander verhaal: clichématig en erg naïef. Ik heb het idee dat regisseur David Jung niet de eerste de beste acteur heeft gestrikt voor de rol. Voor een onbekende acteur als Johnson in een onbekende film doet hij het best goed.
Het interessante van The Possession of Michael King is dat het personage King tijdens zijn onderzoek enkele disciplines langsgaat met betrekking tot het oproepen van demonen. Naar mijn mening is dat nog niet eerder gedaan in het exorcisme genre en geeft de film net dat beetje extra. Erg belangrijk in een genre dat verzuipt in heel veel op elkaar lijkende films. De film kent voldoende schrikeffecten (wel goedkope en alles behalve origineel). Ook is er een fijne variatie in het camerawerk: handheld, documentairestijl en regulier camerawerk. Al met al is The Possession of Michael King een film die horrorjunkies als ik toch gezien moeten hebben.
john mcclane 2
Een sceptische man, nog rouwend over een verloren liefde.
Die het lot wil tarten .en daar niet ver genoeg in kan gaan.
Dat zal hij weten ook.
Steekt behoorlijk boven het gemiddelde uit.
Helemaal vergeleken met een doorsnee paranormal activity .
Dus goed.lekker kort, goed spel
Dikke 4 ,,
Pazmaster
Ik ging deze film met een lage verwachting kijken en ik moet zeggen dat ik toch enigszins positief verrast ben! Er wordt redelijk gespeeld, het ziet er ook niet slecht uit en er hangt een lekker creepy sfeertje. Er zitten ook een aantal geslaagde schrikmomenten in (ook al komt dat meer door het plotselinge harde geluid), meestal zie ik het van mijlenver aankomen maar bij deze film ben ik me toch een aantal keer de pleuris geschrokken
Top! 3 dikke sterren van mij.
Left4Dead
Dit is me een partij slecht hoor. Slecht acteerwerk, schreeuwende soundtrack irritant camerawerk en totaal niet overtuigend. Low budget schiet ervan af en eng wil het maar niet worden. Weer eentje die als onderzetter gebruikt kan worden.
Collins
Een filmmaker met een traumatisch verlies gaat op zoek naar antwoorden. Hij doet dat in documentairestijl en in de paranormale wereld. Een rondgang langs een aantal merkwaardige personen uit het veld levert duister en soms hilarisch filmmateriaal op. Prima origineel begin. De toon is gezet. Intrigerend. Prima insteek.
Daarna het vervolg. De aftakeling van de hoofdpersoon die niet subtiel, maar tamelijk smerig en plastisch in beeld wordt gebracht. Herkenbaar voor het genre. Terug naar af. Wel jammer, vind ik. Van de originele insteek blijft niets over.
Verder veel schokkerige en flikkerende beelden (vervelend en zenuwtergend).
Daartussendoor nog wel een paar goede schrikeffecten en Johnson die een overtuigende hoofdrol neerzet.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

The Den
Horror / Thriller, 2013

Welp
Horror, 2014
begraafplaatscameranecromancer demonic possessionsatanic ritualgevonden beeldenloss of wife self destructivenessdemonologist