• 9.378.387 stemmen

Gesproken taal: Italiaans, Engels en Japans

Releasedatum: 8 januari 2015

Plot Unbroken

"Survival. Resilience. Redemption."

Het waargebeurde verhaal over Louis Zamperini, een hardloper tijdens de Spelen van 1936, wiens vliegtuig neerstort op zee tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zamperini en twee bemanningsleden dreven 47 dagen en 2000 mijl op zee, totdat ze gevangen werden genomen door de Japanse marine.

Louis Zamperini

Louise Zamperini

Anthony Zamperini

avatar van Rodger

Rodger

Mooi drama, als liefhebber van dit soort films echt genoten...

4.0 ***

John Milton

Ik was toen ik augustus vorig jaar de trailer van Unbroken zag al niet niet heel enthousiast, maar ik heb de film nu alsnog zijn eerlijke kans kunnen geven. En toegegevn, echt slecht is het niet. Maar goed evenmin. Jack O'Connel is een van de meest veelbelovende acteurs, Roger Deakins een van de meest kundige cameramannen, en toch komen beide niet zo goed uit de verf als we dat van hen gewend zijn.

Jolie kreeg mij niet zover echt mee te leven met de karakters en ook visueel was ik allesbehalve onder de indruk. Het voelt onecht op de een of andere manier. Ik heb er meer onaangedaan dan zou moeten naar zitten kijken, in elk geval.

Ongeinspireerd voelt het. 2,5*

avatar van blurp194

blurp194

Ik dacht even dat ik naar een andere versie van Against the Sun (2015) zat te kijken.

Gelukkig neemt het verhaal een andere loop - na een lange inleiding en een al bijna even lange Against-the-Sun achtig deel. Maar het deel daarna mist wel wat teveel de bite, het venijn om het echt te laten worden. En het einde is ook in ieder geval een keer heel veel beter gedaan - vrrt, kan even niet vinden in welke film dat was.

Maar daar blijft het bij. Een behoorlijke film, maar wat traag en elk van de delen mist wel iets of is beter gedaan. Op zich niks mis mee - beter goed afgekeken dan fout bedacht - maar het maakt toch wat weinig indruk.

avatar van Bitbyter

Bitbyter

Normaal houd ik wel van survival films maar niet deze ongelooflijk trage zooi wat bovendien onnatuurlijk aandoet. Met een overkill aan overbodige en zeer oninteressante flashbacks overgoten met het misselijkmakende Amerikaanse heroïsche propaganda sausje, wordt het geheel afstandelijk en komt nogal aritmisch over.

Unbroken

Een film die eigenlijk weer de hand boven het hoofd van Amerika houd. Zijn we de laffe daad van de atoombom op fukushima vergeten? Maar goed dat terzijde en terug naar de film.

Het verhaal is best interessant maar zoals ik zei erg op de hand van de Amerikanen. Maargoed dat hoort ook bij dit verhaal. Wel vond ik de kamp scène er langdradig.Veel marteling en op een gegeven moment ben je dat wel zat.

Visueel vond ik het er erg afwisselend uitzien. De vliegtuig scènes zien er goed uit terwijl ik rond de zee scènes toch dergelijk fouten zag. Jammer want veel stukken in de film zien er goed uit. De opmaak ziet er dan ook erg goed uit.

Het acteerwerk is goed. De hoofdrollen passen goed bij de spelers. Die Japanner in dat kamp was werkelijk irritant om als kijker te aanschouwen door zijn martelpraktijken. Maar dat was waarschijnlijk ook de bedoeling.

Met al wel een leuk filmpje om eens gezien te hebben. Een 7 (3,5*)voor dit schouwspel.

avatar van Nixon17

Nixon17

Het lijkt meer op een amerikaanse propaganda film. Je vraagt je gewoon eigenlijk bij alles wat er gebeurd af of het wel of niet echt gebeurd is. Daarnaast is het jammer dat er totaal niet word ingegaan op de gruwlijkheden die amerika heeft begaan met het bombarderen van japanse steden. Een film die gaat over een amerikaanse bommenwerper zou dat toch op zijn minst moeten hebben. Op 1min na waarin een paar doden in de straten van Tokyo liggen laat de film dit niet zien.

housemoviewatch schreef:

Unbroken

Oké. Atoombommen op Fukushima? Die is nieuw.

Ziegler

Redelijk verrast door een film van Jolie in samenwerking met de gebroeders Coen. Ik vind haar een zwakke actrice, maar kennelijk heeft ze als regisseur meer in haar mars.

avatar van Jointed

Jointed

Je kan merken dat deze film door een vrouw is geregisseerd, de soundtrack de hele sfeer van deze film kwam absoluut niet over als een diehard survival verhaal, eerder een romantische film.
Allemaal wat te braaf ofzo.
Bijvoorbeeld dat ie op geven moment in dat martel kamp gevangen werd gehouden net na weken op zee in een 2bij2 lek bootje had overleefd zag zijn kop er slechts uit alsof ie een avondje slecht geslapen had. En zo kwam de hele film bij mij over.. ongeloofwaardig

Ziegler schreef:

Oké. Atoombommen op Fukushima? Die is nieuw.

Excuses, ik bedoelde natuurlijk Hiroshima. Overigens ook op nagasaki.

Ziegler

In fukushima stond dacht ik die kerncentrale die bijna ontplofte.

dat stemt.

Ziegler schreef:

In fukushima stond dacht ik die kerncentrale die bijna ontplofte.

Klopt, er zijn ook daadwerkelijk explosies geweest in een aantal reactoren. Welke dat waren weet ik niet. Ik weet wel dat het ontstaan is door een zeebeving en tsunami.

housemoviewatch

Wat bedoel je hier precies mee?

John Milton

hetzelfde als het eerst woord uit jouw vorige post: Das stimmt. dat stemt

avatar van Jaarme

Jaarme

Buiten het feit om dat het totaal niet de film is geworden waar ik op gehoopt had, was de film ook langdradig.

Ze kan beter blijven acteren die Angelina Jolie . .

avatar van Darbie

Darbie

" ongeinspireerd voelt het " , schreef John Milton..............Helemaal mee eens !

avatar van Tarkus

Tarkus

De tweede regie van Angelina Jolie, en ik vind hem net zo goed als haar eerste film (In The Land Of Blood And Honey).

De film geeft perfect de gruwelen van de Japanse concentratiekampen weer, en hoe een bewaker er plezier in schept zijn sadistische spelletjes te kunnen uitvoeren.

Ik heb me met deze film helemaal niet verveeld en vind sommige negatieve commentaren niet terecht, maar ieder zijn mening natuurlijk.

Ik kijk alleszins uit naar Jolie's volgende film.

avatar van kleez

kleez

Ik verwachte Amerikaanse propaganda, maar dat viel heel erg mee! Verwachte er ook niet heel veel van, i.v.m. de kritieken hier maar vond dat erg mee vallen. Film 'vloog' voorbij.

avatar van fritsje

fritsje

Onderhoudende film,maar ook niet meer dan dat.vraag; waarom werd Bird ,Bird genoemd?Ik kwam er niet uit,en was het de zelfde jap die zo vriendelijk werd toegeknikt tijdens de olymische spelen ?

avatar van firepotatoe

firepotatoe

housemoviewatch schreef:

Unbroken

Tja laffe daad..... het is verschrikkelijk dat het nodig was en daardoor ontzettend veel onschuldige doden zijn gevallen. Maar als de Amerikanen het niet hadden gedaan waren de Japanners nog veel langer doorgegaan met hun gruwelijkheden. Wel eens wat gehoord over de Jappenkampen? De Japanners hebben ook ontzettend veel gemoord tijdens de 2e wereldoorlog.

Oorlog is nooit leuk. En elke onschuldige dode is er 1 te veel. Maar ik denk dat de 2 atoombommen een noodzakelijk kwaad waren tijdens de 2e wereldoorlog.

Trouwens het was op Hiroshima en Nagasaki en niet Fukushima waar je het over hebt.

firepotatoe schreef:

Zeker mee eens. Het is alleen zonde van de dood van de burgers. Die hadden er niks mee te maken.

Ik weet dat het Hiroshima was. Heb ik al aangepast in een later bericht.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel te lange drama / oorlogsfilm van mevrouw Jolie. Zeker niet slecht, maar na een poosje heb je wel zoiets van: Nu hebben we het wel gezien. Camerawerk en acteerwerk is prima in orde, maar er had gerust drie kwartier tot een uur minder film geweest mogen zijn. (huh? Is dat goed Nederlands? ) 3,5 *

avatar van The Thing

The Thing

De intro is te lang. De atletische prestaties van Louie komen niet echt realistisch over en maken weinig indruk. Verder gebeurt er te weinig in de film waardoor het een lange zit is. Er waren meerdere momenten waarop ik dacht 'nu gaat er iets gebeuren' in de vorm van verzet o.i.d. maar het kabbelde allemaal maar wat door. Jammer

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Verrassend om bij de credits ineens de namen van Joel en Ethan Coen te zien verschijnen. Nu niet meteen de namen die je zou verwachten bij een film als dit. Unbroken is nergens echt slecht, maar veel verder dan degelijk komt het niet. Het vertelling is zo zo en er is eigenlijk niets waar de film in uitblinkt. Soms komt de film met een paar aardige scènes, maar daartegenover komen momenten voorbij waarbij er niets van het glazuur op je tanden overblijft. De muziek dik aangezet, slowmotion, lelijke fades; dat soort werk. Dat die Japanse sergeant oogt en speelt als een James Bond schurk werkt ook niet echt bevorderlijk. De film lijkt een realistisch beeld te willen neerzetten, maar voelt op veel vlakken vooral erg neergezet. Al met al is Unbroken een degelijke film, die je je een week na kijken waarschijnlijk al niet echt meer kan herinneren.

3 sterren.

avatar van robinbeckers

robinbeckers

Gisteren gezien op blu-ray:

Had hier zeer lage verwachtingen van na het lezen van de meningen.

Echter vind ik i.p.v. de meeste hier het tegenovergestelde van:

Zeer sterke film. Alles ziet er realistisch uit en komt naar mijn mening ook echt over op de kijker.

Heftig wat zich destijds heeft afgespeeld.. denkend dat dit maar een klein stukje van alles is.

Ik heb me verder nergens aan gestoord aan de film.. heb geboeid gekeken en het bleef de moeite waard.

Deze film komt nog wel eens uit de kast om bekeken te worden !

avatar van macrobody

macrobody

Mooie verfilming van het leven van een Olympische atleet. Geromantiseerde vertolking want de werkelijkheid was waarschijnlijk nog veel wreder en grauwer.

avatar van scorsese

Goeie film over een Olympisch hardloper die tijdens de tweede wereldoorlog op zee neerstort. Op zich een meeslepend verhaal, dat hier alleen wel heel veilig wordt verteld. Prachtige aankleding en in zijn geheel ook mooi in beeld gebracht (begint al meteen goed met een sterke openingsscene). Jack O'Connell weet de film goed te dragen.

avatar van Sonygony

Sonygony

Meeslepend verhaal. Als dit echt gebeurt is, is die vent een baas!

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Best wel aangenaam verrast door deze film van Jolie. Ze zet met deze 'Unbroken' een degelijke film neer. Minpunten zijn er zeker te bedenken maar laten we positief beginnen.

Zo is het visueel gezien echt een toppertje. De eerste scène van de film is schitterend geschoten. Ook zijn de scènes in het kamp veelal indrukwekkend. Nog indrukwekkender zijn de broodmagere lichamen van de gevangen genomen geallieerden.

De film kent ook zeker minpunten. Zo is het niet altijd even boeiend en is de film wel erg lang. Ook vond ik de hoofdpersoon niet sterk genoeg om de film te dragen. Komt nog bij dat de Japanse kampoverste een wel erg grote clichérol neerzet.

Toch heb ik er geen spijt van dat ik de film gezien heb. Al is het maar de vraag of ik over een jaar nog iets kan herinneren van de film.

Voor nu 3*