• 9.378.558 stemmen

Gesproken taal: Italiaans, Engels en Japans

Releasedatum: 8 januari 2015

Plot Unbroken

"Survival. Resilience. Redemption."

Het waargebeurde verhaal over Louis Zamperini, een hardloper tijdens de Spelen van 1936, wiens vliegtuig neerstort op zee tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zamperini en twee bemanningsleden dreven 47 dagen en 2000 mijl op zee, totdat ze gevangen werden genomen door de Japanse marine.

Louis Zamperini

Louise Zamperini

Anthony Zamperini

avatar van missl

missl

Nou Jolie heeft er wel de tijd voor genomen om dit verhaal te vertellen. Op een gegeven moment dacht ik wel; hoeveel moet een mens doorstaan? Want in een rubber bootje ronddrijven is blijkbaar nog niet voldoende ellende. Ik vond het verhaal wat te lang getrokken, maar aan de andere kant is het wel mooi om te zien dat er wel de tijd genomen wordt om het verhaal te vertellen. Het is een mooie / rustige film en zeker de laatste beelden zijn een mooie toevoeging. Het is de eerste film die ik heb gezien gemaakt door Jolie, het is redelijk bevallen, maar dat komt door de tijdsduur en de constante stroom aan drama.

avatar van Rednas 2

Rednas 2

Persoonlijk vond ik het een redelijk verfilmd oorlogsverhaal. De scenerie en setting klopte m.i. aardig, alvast geen storende fouten ontdekt. Ook het acteerwerk was ok. Tja, dan is het wat mij betreft ruim voldoende, 3,5 ster.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Beetje langdradig af en toe, had wat korter gekund. Over het algemeen een goede film niks mis mee.

avatar van flamingant

flamingant

Mijn tip kijk naar "The railway man" is veel beter dan deze... Jammer want ik had er meer van verwacht. ..;)

avatar van VincentL

VincentL

Unbroken

Ik was bij deze film vooral getriggerd om hem te zien doordat een befaamd actrice/acteur zich weer eens achter de camera schaard. In een aantal gevallen heeft dit goed uitgepakt dus ik hoopte dat Jolie mij ook goed kon verrassen. Al met al is Unbroken echter vooral een goede poging, maar schiet het op wat fronten (ha-ha) wat te kort.

Verhaaltechnisch ontbreekt het vaak gewoon aan spanning. De speelduur van de film is gewoon te lang om je de volle 100% te bekoren. Het begin vlot aardig. Het oostfront is weer eens wat anders dan de talloze landingen op Omaha Beach die we hebben gezien. In de praktijk veel gruwelijker, harder en bloediger. Helaas laat Jolie die kant niet echt zien. Zamperini heeft ongetwijfeld een zware tijd gehad, maar het boeit gewoon niet lang. Zijn toch op zee vond ik vermakender dan zijn gevangenentijd. Dat komt vooral door de rol van Wantanabe die echt teleurstelt. De nog nat achter zijn oren zijnde Jap is echt een lachertje in deze film.

Daarnaast wil ik nog even melden dat ik het nut van Zamperini's jeugd niet geheel begrijp in de film. Toegevoegde waarde voor het verhaal heeft het niet. Jolie zal wel gedacht hebben dat het publiek een Olympisch atleet interessanter vond...

Takamasa Ishihara is dan een grootse miscast. Zijn overtuiging ontbreekt volledig. Ik denk dat op de set niemand eerlijk tegen hem durfde te zijn, maar deze wantvertoning had niemand door mogen laten gaan. Zijn passie is namelijk niet aanwezig. Hij heeft de kans om zo'n gruwelijke man neer te zetten en die laat hij volledig lopen.

Jack O'Connell doet het daarentegen alleraardigst. Ook hij weet niet heel erg te boeien, maar in contrast met onze Japanse vriend doet hij het aardig. Toch vind ik dat ook bij O'Connel een zekere vorm van laksheid te ontdekken is. 'Dit gaan we wel even doen' lijkt een beetje de mentaliteit. De klapjes vangt hij met souplesse op, de balken lift hij met verve... Iets te veel lijkt me.

Visueel gezien zijn er weinig punten op aan te merken. Met de paar mooie luchtshots die je krijgt is het in het begin nog wel genieten. Daarna zakt ook het visuele af naar doorsnee. Er wordt na het oerwoud niet meer optimaal van de omgeving gebruik gemaakt en de barakken zijn zelfs saai.

Unbroken had veel meer potentie dan het uiteindelijk vervuld. Jolie laat wat steken vallen, te beginnen met de cast. Geinig om een keer gezien te hebben, als je hem ergens voor een prikkie op de kop hebt kunnen tikken. Kan dat niet dan mis je niks.

avatar van Krusty

Krusty

Behoorlijk saai eerste gedeelte. Het duurt maar en het duurt maar... Ongeveer vanaf de helft begint er een beetje gang in te komen. Pas helemaal aan het einde toch nog wel een aardig stuk.

De hele film is steeds een herhaling van zetten en erg voorspelbaar. Je weet natuurlijk niet wat er precies met de hoofdpersonages gaat gebeuren. Maar je zie vrij snel dat alles wat ze mee maken dat ze dat op het nippertje weten te overleven. En wat ze meemaken is ook vrij saai en oppervlakkig.

Des te opmerkelijker dat op de aftiteling ineens de naam van de Coen brothers stond. Zeker van hun had ik een spannender en dieper uitgewerkt verhaal verwacht.

avatar van DragQueen

DragQueen

Deze film had ik iets meer van verwacht, er waren momenten dat de film voor mij te repetitief en saai werdt. Ook de karakters in de film kreeg ik geen echte feel mee. Bleef wat vlak allemaal. Ook ik had meer verwacht van een film waar de Coen Brothers aan meegeholpen hebben. Daarin tegen is het visueel wel zeer onderhoudend gebracht, en is het waargebeurde verhaal wel indrukwekkend. 3 Sterren.

avatar van Thomas83

Thomas83

Dat viel me eigenlijk wel mee. Ik verwachtte een gladde Hollywoodiaanse film, maar alleen op het einde is het tijdens twee triomfantelijke scènes verstandig een teiltje bij de hand te houden. Die met de balk dus en daarna die met de overvliegende Amerikaanse vliegtuigen met alle juichende gevangenen. Voor de rest valt het echt mee. Er zijn zelfs geen Japanners die af en toe wat Engels met zwaar accent spreken. Niet dat het een goede film is, maar redelijk onderhoudend.

Je zou Unbroken kunnen opdelen in drie delen. Het eerste deel waarin we actie zien van Zamperini in zijn vliegtuig (zeer de moeite waard) met daar tussendoor wat flashbacks naar de jeugd van Zamperini, waarin we hem dus zien hardlopen. Dat is helaas al echt een zwak gedeelte. Je zou het een hele korte sportfilm kunnen noemen, maar als je alles in zulke korte tijd stopt werkt de voorspelbare formule niet zo.

Hierna volgt dan het deel dat de overlevenden van de crash op zee rond dobberen. Hilarisch hoe de mentaal zwakste van drie na de eerste nacht al alle chocolade op heeft gevreten, haha. En ook de scène waarin opeens een haai naar boven springt is alleen maar komisch. De special-effects zijn hier ook niet zo geslaagd, terwijl de film er over het algemeen juist wel aardige effecten heeft. Wel relatief weinig, want dit is niet zo'n film die extra pikant is gemaakt met wat extra actiescènes.

En dan is er nog uiteindelijk het gedeelte in gevangenschap van Japanners. Aan het begin vond ik dat nog het interessantste deel, maar uiteindelijk viel het wel wat tegen. Dit is veruit het langste deel van de film, en het wordt toch vrij eentonig om Zamperini steeds allerlei mishandelingen te zien ondergaan, ook al kan O'Connell, een van de pluspunten van de film, nog enigszins losgaan hier ondanks dat zijn personage niet goed is geschreven. Al het kwaad wordt helaas verbeeld door enkel de sadistische kampleider, die op een of andere manier ook gespeeld moet worden door een weinig getalenteerd Japans popsterretje of zo.

Meestal wordt in dit soort films nog wel het trucje gebruikt dat wat minder belangrijke personages of figuranten bruut worden gemarteld of vermoord, maar de film is eigenlijk nog relatief braaf wat dit betreft. Vooral Zamperini moet het ontgelden, en omdat we al weten hoe het met hem afloopt zit daar weinig spanning in. We moeten dus vooral zien wat voor held het is. En dat in met afstand het langste deel van de film. Had die tijd gebruikt om meer aandacht aan de jeugd van Zamperini te besteden, aan wat voor mens het was. De cinematografie is niet slecht maar viel me eigenlijk maar in een paar scènes echt positief op. Ik verwacht meer van Deakins, vooral omdat hij weer genomineerd is voor een Oscar. Al met al een beetje een identiteitsloze en wat onnodig lange film voor wat het biedt. 2.5*.

avatar van The Oceanic Six

Vrij onderhoudende avonturen en dramafilm, maar echt briljant wordt het helaas nooit. Daarvoor hebben we alles wat er gebeurd al wel vaker gezien. Toch blijven de scenes op zee en in Japanse gevangenschap best wel onderhoudend. De tikje is wel een tikje bedoeld om een heldenverhaal neer te zetten, inclusief wat overdreven heroïsche momenten, maar het was allemaal wel te pruimen. Ben overigens niet zo kapot van de actrice en regisseur Jolie, maar ze levert nu best redelijk werk af. Wederom wel weer een film die een half uur korter had gemogen, maar dat is een kwaal bij veel films vandaag de dag.

avatar van scottbrl

scottbrl

Best een aardige film geregisseerd door Angelina Jolie.

Vrij bizar verhaal met pittige scenes , redelijk acteer werk.

Misschien hier en daar wat te langdradig maar wel de moeite waard om te kijken.

avatar van demik

demik

Ik heb deze film puur 4,5 ster gegeven omdat ik twee maanden voor de release van de film het boek heb gelezen, en geloof me, deze film heeft alleen maar de ergste ontberingen laten zien. Wat een wilskracht en een verhaal heeft deze man, ongelooflijk.

In het boek komen nog meer dingen naar voren onder meer wat aan offers en hoe gemakkelijk mensenlevens zijn geofferd. Dat het eigenlijk haast ongelooflijk is. Misschien dat je je dan nog meer in de film inleeft.

Ik denk eerlijk gezegd niet dat de Tweede Wereldoorlog met de mentaliteit van tegenwoordig en met de wapens van toen, heden ten dage niet gewonnen zou worden.

Aan het einde met een brok in de keel gekeken.

Lees dus ook het boek!

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Prachtige film. Zeer indrukwekkend. Ik ga voor de 5 *****. Wat een mens toch mee kan maken. Niet normaal. Complimenten aan Angelina Jolie. Jammer dat ik hem niet in de bioscoop heb gezien. Dan kwam die nog meer binnen.

avatar van joolstein

joolstein

Wilde hem eerst 2 en half geven maar geef toch maar drie sterren! Het is niet zo slecht als ik had verwacht! Nu mis ik ook wel dat vonkje waardoor je echt meeleef met de karakters. Nu is het vooral toch platonisch. Waar ik me ook erg aan stoorde was het feit dat Zamperini steeds er zo netjes uit zag! In het bootje had hij aleen een sik en en snor.( voor de rest was ie gladgeschoren) Terwijl de andere een chaotische baard had. Murw worden geslagen en alleen een paar schrammetjes. Het leek of dat de hoofdpersoon een lichtkrans om zich heen had. Denk dat het daar ook een beetje mis gaat! Door dit wat dramatischer te maken, meer op de wanhopigheid, de martelingen in het kamp, en het zware leven in een jappenkamp te richten was er een betere band geweest. En zodat het allemaal wat meer met de werkelijkheid overeenstemt. Want net als de kampen in Europa waren deze ook niet zo`n pretje. Er zijn over jappenkampen wel meer films gemaakt en daar zitten wel mooier pareltjes tussen! De mooiste scene vond ik als het kamp wordt ontruimd en ze door de verwoestingen van een stad lopen. En euh.....? Zat die haai er nu in om mensen weer wakker te schudden?

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Ik weet het niet zo goed met deze film.

Zowel de scenes op zee als de tijd in de krijgsgevangenkampen duurden tè lang en waren op sommige momenten gewoon te langdradig. Het feit dat het een waargebeurd verhaal is maakt dat je de film toch wel wilt afzien.

Ik vond de hoofdpersoon echter niet overtuigend in zijn rol. Hij zag er op momenten gewoon te clean uit. Als dat wordt bedoeld met Unbroken is Jolie daarin wel geslaagd.

Alles bij elkaar genomen kon de film mij niet echt pakken.

avatar van Rickyman

Rickyman

Toch wel een redelijk oorlogsdrama van Angelina.

Verhaal is wel aangrijpend, mooi geschoten beelden, aardige acteerwerk en ondanks het ook langdradig is, vond ik het nergens saai worden.

avatar van Noodless

Noodless

De opmerkingen over het matige acteerwerk van Takamasa Ishihara en de propere invulling van het hoofdpersonage kan ik me wel begrijpen. Verder vind ik dit toch wel een degelijk goed opgebouwd verhaal met een sterke intro. De flashbacks zijn ook leuk uitgewerkt en de overlevingstocht op zee is boeiend. Het laatste gedeelte ( en ook het langste ) is wel veel van hetzelfde, maar mijn aandacht verslapte wel niet. Mooi, dramatisch verhaal ! 7/10

avatar van pat1984v

pat1984v

Ik vond het een prima film, Ik vind het hele goede prestatie van Jolie's tweede film. Nu lijkt het me wel dat ze genoeg hulp gekregen heeft. Maar dat is in het geval van een film als deze zeker nodig. Ik denk dat een biografie, (op deze manier) behoorlijk veel vergt van een Regisseuse.

Een groot nadeel van biografieën is dat je maar 2 uur de tijd hebt om een levensverhaal te vertellen. Zo'n levensverhaal duurt meestal toch een heel leven. Dat maakt het bijzonder moeilijk. En veel ervaren regisseurs slagen er niet in om de juiste elementen toe te voegen of juist weg te laten om een mooi verhaal op een goed tempo te vertellen. Ik vind dat Jolie hier goed is is geslaagd.

Duidelijk is dat Mevrouw Jolie haar best heeft gedaan om een mooi contrast te vormen tussen vrede en oorlog, waarbij voor Zamperini de vrede ook een soort strijd heeft. Dat zou zijn volharding later in de film verklaren.
Het verhaal van Zamperini is uiteraard indrukwekkend, en het Japanse krijgskamp decor is in ieder geval nog niet zo uitgemolken als dat van de Europese WO2 films. Dat maakt het verhaal voor mij ook erg interessant.
En de beelden van de echte Zamperini als Tokio's vuurdrager vond ik erg emotioneel. Toegegeven, het is niet een origineel trucje van filmmakers. Maar het blijft keer op keer prachtig.

Het acteerwerk is soms wat vlak, vergeleken met andere films. Maar misschien is het eens een verademing, wanneer niet alles zo over-dramatisch gebracht wordt. Ik heb in ieder geval veel erger gezien. (zelfs in A-films).

Ergo; Goede film!

avatar van John Milton

John Milton

pat1984v schreef:

Ik vond het een prima film, Ik vind het hele goede prestatie van Jolie's eerste film.

Haar tweede, Ze maakte eerder al In the Land of Blood and Honey en het is zelfs haar derde als we de docu A Place in Time meetellen.

Maar, dit is wel haar eerste blockbuster, als we het tenminste zo mogen noemen.

avatar van pat1984v

pat1984v

John Milton schreef:

Haar tweede,(...) Maar, dit is wel haar eerste blockbuster, als we het tenminste zo mogen noemen.

Oh, maar dat wist ik niet. Neemt nog steeds niet weg dat een ' onervaren' regisseuse hier een goede prestatie heeft neergezet. Het is beslist geen B-film.

avatar van Waku

Waku

Prachtige film.

De ontberingen van hoofdpersonage Zamperini komen uitgrbreidt in beeld.

Dankzij de lange speelduur van 2.20 uur krijg je als kijker de tijd om helemaal op te gaan in het karakter van deze atleet en marinier.

Op sommige momenten doet de film denken aan de klassieker "Merry Christmas Mr. Lawrence".

Dit waargebeurde oorlogsdrama laat bij aftiteling zeker indruk achter.

avatar van jaapria

jaapria

Heb gisteravond de film gekeken en vond het een zeer goede film, het is natuurlijk wel makkelijk om een film af te kraken maar ik vind dat hier wel degelijk vakmanschap is geleverd, probeer maar eens een heel mensenleven in 2uur en 15 minuten te vertellen en dat is hier goed gedaan. Angelina heeft hier een hele goede film van gemaakt en met een zeer goede Jack O'Connell, ( zullen we nog wel vaker gaan zien in Amerikaanse Blockbusters ) toch altijd wel 4 sterren waard

avatar van MadMekx

MadMekx

Hele mooie film. Goed geacteerd. Goed verhaal. Indrukweekend.

avatar van Xodicon

Xodicon

"If you can take it, you can make it!"

Overleven is de beste wraak, is waar deze film met kop en schouders boven uitsteekt.

Ik heb zelde zo'n bewondering gehad voor een individu, wat een machine is deze man, al het goede dat een mens kan hebben met de mentale en fysieke stamina van een übermensch.

Ik ben verbaasd van de vele negatieven vooroordelen en mensen die het naderhand nog steeds matig tot slecht vonden. Hopelijk zet mijn post mensen aan om deze film wel een kans te geven.

avatar van Theunissen

Gewoon een aardig oorlogsdrama (de tweede geregisseerd door Angelina Jolie) met een goed en interessant waargebeurt verhaal. Helaas vond ik de uitvoering wel wat minder en dat kwam vooral omdat het geheel wat langdradig is en eigenlijk ook wat te romantisch is weergegeven. En met dat laatste bedoel ik dat het geheel wat te soft is weergegeven en ik het eigenlijk nergens echt schokkend of aangrijpend vond. Zo hadden van mij de gebeurtenissen in het Japanse gevangenenkamp veel bruter mogen worden weergegeven en ook de Japanse kampcommandant Watanabe (alias "De Vogel") had wat mij betreft sadistischer mogen zijn.

De film opent overigens sterk (ook visueel) met de scene in de bomenwerper die best realistisch was weergegeven en ook de nodige actie bevat. Ook het gedeelte dat Louis Zamperini en twee bemanningsleden 47 dagen op zee verbleven (nadat ze zijn neergestort met een vliegtuig na een zoektocht naar een ander neergestort vliegtuig) verbleven in twee rubberbootjes mocht er wel wezen en was best realistisch. Wat men met de dieren (meeuw en haai) deed vond ik wel zielig, maar dat hoort er nu eenmaal bij om te overleven.

Vanaf het moment dat ze worden gevonden op de zee (na precies een uur) door een Japans oorlogsschip en een paar tellen later opeens gevangen zitten in een bos, vond ik de film minder worden. Dat kwam, zoals ik al in de opening aangaf, vooral omdat ik de ontberingen die Louis Zamperini en de overige gevangen moesten ondergaan (zo gebeuren er geen executies in de vorm van onthoofdingen) in het Japanse gevangenkamp niet indrukwekkend, schokkend of aangrijpend vond. Ook de Japanse bewakers komen niet bepaald bruut over (terwijl ze dat destijds zeker waren) en de Japanse kampcommandant Watanabe, die de pik heeft op Louis Zamperini, vind ik ook niet echt overtuigend weergegeven. Hij slaat wat met zijn bamboestok en dat is het eigenlijk ook. Het einde vond ik overigens wel mooi en zeker het gedeelte waar men laat zien en vertelt wat er na de oorlog is gebeurt met Louis Zamperini (vorige jaar gestorven en is bijna 100 jaar oud geworden). De cast speelt overigens degelijk en verdienstelijk en met name de drie hoofdrolspelers Jack O'Connell (in de rol van Louis Zamperini), Takamasa Ishihara (in de rol van kampcommandant Watanabe) en Domhnall Gleeson (in de rol van piloot Phil die tevens de beste vriend was van Louis Zamperini).

Al met al gewoon een aardig gelikt oorlogsdrama, die wat mij betreft wel veel harder had mogen worden weergegeven. Wat dat betreft heeft deze film weinig indruk op mij gemaakt, terwijl ik films die zich afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog graag bekijk.

avatar van james_cameron

Ouderwetse, groots opgezette oorlogsfilm met Jack O'Connell in een overtuigende, grotendeels zwijgende hoofdrol. Vooral in de tweede helft van de film moet hij het hoofdzakelijk zonder tekst doen. Regisseuse Angelina Jolie weet indruk te maken op visueel vlak, maar inhoudelijk blijft het een beetje behelpen. De personages worden nogal karikaturaal uitgewerkt en het is lastig om emotioneel betrokken te raken bij de gebeurtenissen, hoe vreselijk die sporadisch ook zijn. Voornaamste probleem is dat we dergelijke verhalen vele malen eerder en beter verteld hebben zien worden. Dit biedt gewoonweg te weinig originaliteit, hoe opmerkelijk het waargebeurde verhaal ook is.

avatar van John Milton

John Milton

Unbroken, de Christen-editie

Bijna jammer dat het bedtijd is, want dit schreeuwt om wat contemplatie...

avatar van cor1946

cor1946

Goede film, niks mis mee. Goed spel alleen sommige scenes duurde te lang zoals op zee.

avatar van Dominootje

Dominootje

Ben voor waargebeurde verhalen, maar deze was net iets te saai en langdradig...

avatar van schumacher

schumacher

Degelijke film al was dat stuk mee da bootjen opt water toch te langdradig.

Zeker geen topfilm.

Verhaal was oke, acteurs ook.

Van diene ene jap zou ik toch wel wa van krijgen, kzou hem sowieso vanaf ik kan ook mollen, sowieso moest ik dat tege komen, echt hatelijk .

Toch eentje die geene kwaad kan om zeker eens gezien te hebben.

avatar van boemboem27

boemboem27

heftige en degelijke film die naar mijn idee iets korter had gemogen.

met name het stukje op zee werd op een gegeven moment te langdradig.

verder wel een goed verhaal.