• 9.383.342 stemmen

Met onder meer: Tom Hanks, Helen Hunt en Nick Searcy

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 18 januari 2001

Plot Cast Away

"At the edge of the world, his journey begins."

Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig meevliegt komt het vliegtuig in een storm terecht. Als dan een deel van de lading ontploft, stort het vliegtuig in de Stille Oceaan neer. Chuck weet te ontsnappen uit het vliegtuig terwijl het zinkt en spoelt aan op een eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat hij dood is, bedenkt hij manieren om te overleven en te ontsnappen.

avatar van brookie

brookie

WILSON!!!!!!!!

• 19752 berichten

Wilson speelde overigens wel de rol van zijn leven!

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Pastichio Rocker schreef:

Waarom denk je dat ik 'm een 0,0 geef?

Kerel, dat slaat helemaal nergens op....

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

JTV-kijker schreef:

Kerel, dat slaat helemaal nergens op....

Was waarschijnlijk humoristisch bedoeld ...

avatar van RuStY NaiL

RuStY NaiL

complimenten voor Wilson,hij acteerde ijzersterk.

ik vond het een goede film,zo op een onbewoond eiland

enzo,en dat die de zee opgaat,maar hij had geen andere kansen denk ik zo.4****

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Degelijke film, met een sterke Tom Hanks. Wilson doet het inderdaad erg goed

avatar van skipy05

skipy05

Ik had deze ooit al eens gezien. Het is een goede film. Het is wel een film die je maar een keer of 2 kunt zien. Soms was hij wat langdradig.

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Kr!kke schreef:

Degelijke film, met een sterke Tom Hanks. Wilson doet het inderdaad erg goed

Je hoeft niet veel te zeggen om indruk te maken hé

avatar van Don MN

Don MN

Ik weet niet of het door Wilson of Hanks kwam, maar ik vind het geniaal hoe je een scène emotioneel kunt maken, waarin een man op zee tussen een vlot en een volleybal moet kiezen . Weer topacteren van de altijd goedhartige Hanks, vooral de scènes op het eiland zijn prima.

Don MN schreef:

Het lukte met die 2 gegevens ook niet echt om het een emotionele film te maken. Alleen laatste kwartierthuis maakte indruk
Maar ja nogmaals ben geen Hanks-fan.

avatar van Film Pegasus

Op zich lijkt het soms een wat melige film. Overdreven drama over 'alleen op een eiland'-verhaal. Maar ik moet toegeven dat het simpele idee goed in beeld gebracht is. Tom Hanks slaagt er toch in om het grootste deel in z'n eentje de film te trekken. Niet te veel muziek, zodat je de sfeer kan meevoelen en kleine dingen die je wat doet nadenken over het evidente materialisme van deze tijd. Maar het ligt er soms wat vingerdik op om echt een sterke film te krijgen. Wilson is trouwens wat overroepen. Door velen als een personage, maar het blijft een attribuut dat wel optimaal benut is, maar dat is het dan ook. Ik zie er in elk geval geen personage in. Maar ik zit dan ook niet zo lang op een onbewoond eiland.

Een film met andere woorden die goed gemaakt is, maar nog wat te kort komt om hier een klassieker van te maken.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Een gemiste kans!

Ik twijfel vooral aan de goede bedoelingen van de regisseur......De opbouw van de film duurt wat lang, waarna het hele gedeelte op het eiland wel goed mee viel, al waren het vooral de scenes waarin Hanks rustig wat rondbanjerde op het eiland, die indruk maakten. Tussendoor laat de regisseur steken vallen, waarin hij geen kans onbenut laat om zijn film emotioneel te laden, door te nadrukkelijk te verwijzen naar een dierbaar sierraad, door Hanks foto `s onder ogen te laten komen van de kinderen van een overleden collega en door typische problemen als kiespijn op te dienen om het plot maar vooral draaiende te houden.

Ondanks deze kleine stoorzenders en een gebrek aan visueel vernuft, weet de film toch lang te vermaken totdat de regisseur het nodig vindt om A. zijn hoofdpersoon richting de bewoonde wereld terug te laten keren en B. er prompt nog een half uur! aan vast gaat plakken om Hanks o.a. conversaties met zijn ''beoogde'' vrouw te laten voeren. De acteerprestaties vond ik toch al niet zo denderend, maar het niveau tijdens bovenomschreven situatie was erbarmelijk. De regisseur houdt zich liever bezig met het filmen van relatie nonsens i.p.v. volledig voor het avontuur te kiezen, hetgene waarvoor het uitgangspunt zich uiteraard wel leent. Kwalijke zaak. 2,5*

avatar van decicco

decicco

Het verhaal achter deze film vind ik nogal minder. Erg voorspelbaar, maar wat was deze film boven mijn verwachting goed. Zitten een aantal lachwekkende scenes tussen en erg leuk dat bij-rolletje van een bal hehe. Vond dit tog wel de 4 en een halve ster waard!

avatar van darkknight

darkknight

Sterke film, Tom Hanks geeft hier een heuse one-man-show weg. Er zijn namelijk niet veel films die enkel één persoon op een onbewoond eiland laten aanspoelen. Als dat wel gebeurt dan moet dit wel een acteur van een zekere kwaliteit zijn die de film nog kan redden, aangezien het verhaal bij dit soort film vaak ook niet zo daverend is.

Tom Hanks is hier echter de geschikte acteur voor, het komt heel realistisch over hoe hij op het randje van waanzin toch nog weet te overleven.

De chemie tussen Wilson en Tom Hanks spat trouwens van het scherm!!! Ik hoop dat we nog meer van Wislon gaan zien

avatar van simonvinkie

simonvinkie

mooie film met een goeie Tom Hanks. De film speelt zich rustig en de scenes op het eiland zijn goed.

Absoluut heeft de film ook een paar emotionele momenten vooral natuurlijk de scene met het vlot op zee dat hij wilson kwijtraakt.

avatar van Fixi88

Fixi88

Aardige film met een Tom Hanks die geweldig acteert. Af en toe kak je wel wat in. Toch is dit wel een leuke film om een keer te zien te hebben. Einde is ook sterk. 3,5 *

avatar van Justinw

Justinw

Komt altijd wel eens voorbij op tv, kan me zijn bal nog herrineren, en de pakketjes van FedEx, en jah wilson red de film wel. Iemand nog ander werk van hem?

avatar van Pierre1965

Pierre1965

Laatst zei iemand gisteren was er geen bal op TV.

En dat terwijl cast away had gedraaid.

Zo iemand verwens je dan naar een onbewoond eiland.

Verbaas me er over hoe Tom Hanks mij steeds weer weet in te pakken.

Als je het verhaal van deze film vooraf leest lijkt het niet bijzonder spannend worden.

Maar hij speelt zo geraffineerd en kan gevoelens zo sprekend zonder iets te zeggen op je overbrengen, mooi.

Mijn nummer 1 van de jaren zero.

Justinw schreef:

Geloof dat Wilson nog een klein rolletje had als volleybal in meet the fockers. Moment dat ze zwembad-volleybal spelen en Ben Stiller zijn schoonzusje een gebroken neus bezorgd.

avatar van Justinw

Justinw

Ik zal eens meet the fockers bekijken, me buren hebben hem liggen

avatar van SouthParkHero

SouthParkHero

moviemafketel schreef:

Ja, en in Madagascar heeft Wilson ook een rol op het onbewoond eiland. Daar is hij de vriend van Alex de leeuw. Grappig is dat de stem van Alex ook wordt ingesproken door Stiller.

avatar van SouthParkHero

SouthParkHero

O ja, en natuurlijk de film zichzelf nog. Prachtige film, met een geweldige rol van Hanks. Wilson deed het ook heel goed, ongeloofelijk hoe hij jarenlang dezelfde gezichtsuitdrukking houdt, zonder ook maar 1 keer te knipperen. Die ijzersterke blik... echt respect voor die bal. Maar Hanks acteerde ook heel realistisch, het is moeilijk om te doen alsof je jaren met z'n tweën op een onbewoond eiland zit als je het zelf niet echt hebt meegemaakt. Het ontroerende einde waar de wegen van Chuck en Wilson zich scheiden was ook heel sterk. Vind ik wel een *4.5 waard.

Redelijk pover.

Begin en einde duren gewoon véél en véél te lang. Zemeckis had er beter een Shaw Bros einde aan gebreid. Schip in beeld en credits rolling.

Verder is Hanks ook niet de meest geweldige acteur voor een rol als dit. Vind hem sowieso niet al te best, maar zeker het eerste deel is hij ronduit irritant. Het hele geitenwollensokkengebeuren trouwens.

Er zitten wel een aantal leuke en interessante zaken in. De crash is best intens in beeld gebracht en ook op het eiland zijn er een aantal fijne scenes. Toch blijft het allemaal wel erg karig uitgewerkt.

Raar ook dat Zemeckis zo weinig doet met het basisgegeven. De man die draait op de klok krijgt plots zeeën van tijd, maar dat hele contrast komt eigenlijk nergens naar boven. We krijgen enkel Hanks die survivortje speelt op het eiland.

Visueel verder karig of compleet gemist. Zo is het camerawerk tijdens de eerste scenes echt gewoon te slecht om los rond te lopen. Op het eiland ook weinig mooie kiekjes, al leek Zemeckis daar ook geen tijd en oog voor te hebben. Het was Hanks tegen de woeste natuur.

Het hele einde is overbodig. De film kende al genoeg saaie plekjes om goed en wel af te ronden net voor de twee uur grens. Het hele gebrabbel daarna was de doodsteek.

avatar van Pierre1965

Pierre1965

Onderhond schreef:

Redelijk pover.

Zo zie je maar weer.

Waar de een geheel gefascineerd is door hetgeen hij ziet (ik).

En hem plaatst op nummer 1 van de jaren 0

Kan de ander het niet bekoren.

Jammer eigenlijk voor jou.

Maar ik vind wel dat je het goed uitlegd.

Dat is moeilijker dan vertellen dat je iets leuk vind.

Jij maakt prima duidelijk dat dit niet jouw film is.

avatar van clutch

clutch

Jammer dat Duitsers het nodig vinden films na te synchroniseren. Ik had hem al eerder gezien en gisteren was hij op ZDF, maar in het Duits smaakt dit toch best heel vies. Erg jammer, deden ze daarna ook met Lost In Translation.

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

Eigenlijk is het een heel goede film, ik vond het zelfs spijtig toen Wilson in de golven verdween.

avatar van Klont

Klont

De langdradigheid vind ik in deze film juist ten goede komen! Hebben jullie haast met een film kijken? Moet er zo veel mogelijk dialoog en actie gefilmd worden?

Dit einde vind ik ook 10x beter dan een happy ending met een wegvarend schip. Het einde wat gekozen is liet mij de eerste 2x kijken met een diepe indruk achter.

Moet hem binnenkort echt weer even bewonderen! Een van mijn favorieten!

5/5

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Is niet geworden wat ik had gehoopt en verwacht.

Het geheel is gewoon niet pakkend en meeslepend genoeg.

Er is niet echt een goede balans gevonden tussen het komedie en drama gedeelte.

Ook had ik visueel wat meer verwacht.

Weinig beelden gezien die echt impact hadden, terwijl de setting; een onbewoond eiland, daar zeker de kans toe gaf.

avatar van bastiaan282

bastiaan282

cast away!

een simpel verhaal.

maar ik vindt dit 1 van de beste acteer films ooit.

je ziet gewoon hoe de hoofdrolspeler (tom hanks)

gewoon gek wordt en echt flink wat gewicht verliest in de film.

ook vindt ik de scenes met de bal erg geloofwaardig overkomen.

ik geef deze film een 9 ofterwel 4.5 ster

• 19752 berichten

Je kan je hart weer op woensdag op sbs6 bastiaan.