Cast Away (2000)
Met onder meer: Tom Hanks, Helen Hunt en Nick Searcy
Gesproken taal: Russisch en Engels
Releasedatum: 18 januari 2001
Plot Cast Away
"At the edge of the world, his journey begins."
Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig meevliegt komt het vliegtuig in een storm terecht. Als dan een deel van de lading ontploft, stort het vliegtuig in de Stille Oceaan neer. Chuck weet te ontsnappen uit het vliegtuig terwijl het zinkt en spoelt aan op een eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat hij dood is, bedenkt hij manieren om te overleven en te ontsnappen.
Chuck Noland
Dick Peterson
Nicolai
Yuri
Vinokourov
Een van de leukste avonturenfilms is dit met wederom een prima performance van Tom Hanks. Het middenstuk, waarin hij vertoeft op een eiland is een leerzame les en echt ontzettend boeiend, ook al zit je telkens naar één acteur (en een volleyball
) te kijken. Mocht je onverhoopt op een onbewoond eiland aangespoeld raken, zorg dan eerst deze film gezien te hebben
JustinG1988
Helen Hunt een vreselijk mens, ze was al irritant in de serie met Paul Reiser
Black Math
Jammer dat Duitsers het nodig vinden films na te synchroniseren. Ik had hem al eerder gezien en gisteren was hij op ZDF, maar in het Duits smaakt dit toch best heel vies. Erg jammer, deden ze daarna ook met Lost In Translation.
Ja, lijkt me ook niets, zo'n Wilson die ineens Duits praat!
DSonnema
Helen Hunt een vreselijk mens, ze was al irritant in de serie met Paul Reiser
Gelukkig zit ze dan voor jou maar 15 minuten in de film
The Hidden
Deze film in een sneakpreview gezien toen-ie net uitkwam (alweer 10 jaar geleden, wow!).
Toen de aantiteling van Cast Away begon, klonken er al positieve signalen van het publiek, en de aanwezigen in de zaal klapten na afloop van de film massaal. Als je deze film voor de eerste keer ziet, en dan ook nog in een bioscoop, dan is het een super ervaring inderdaad!
De crash is goed in beeld gebracht, en het hele eiland gebeuren is boeiend om te kijken. Hanks doet 't geweldig naar mijn idee, en dat zonder ondersteuning van muziek. En Wilson is natuurlijk prachtig.
Ook Hunt past goed in deze rol vind ik, ze heeft wel dat zeikerige dramatische wat nodig is hier.
Vanaf het moment dat Hanks weer boven water is (
...
) vond ik de film juist niet minder worden, maar eerder mooi afsluiten.
Echt een film om 1x in de 5 jaar te bekijken, 4*
Nand
Ik vond dit wel een goede film. Ik ben meestal niet zo voor die 'lone wolf survivor' films maar ik vond het personage heel interessant omdat het zo'n sukkel was. Zo'n alledaagse buisnessman die eigenlijk weinig afweet van survival maar bij wonder toch z'n plan weet te trekken.
Het is ook leuk om de relatie tussen Wilson en Chuck te zien groeien en wanneer Wilson wegdrijft was ik ook meer emotioneel geraakt dan dat ik verwacht had. Goede prestatie van Tom Hanks.
Rosicky
Gisteravond voor de tweede keer gezien. Ik blijf bij mijn drie sterren. Tom Hanks is weliswaar erg sterk, maar het verhaal duurt gewoon veel te lang. Zeker als Hanks eenmaal weer thuis is mocht er wel eerder een punt achter de film worden gezet.
Nand
Ja dat is ook 1 van de grootste minpunten voor mij. Dat hele drama daarachter was niet nodig.
pooper
mooi die eenzaam heis in beeld gebracht door helemaal geen achtergrond muziek toe te voegen, wanneer die op dat eiland zit hoor je de hele tijd geen achtergrond muziek of een soundtrack en dat maakt de film zo uniek en natuurlijk the famous ''wilson''
Maarten81
Dat is juist voor mij de boodschap en dramatiek van de film hoe je van het ene moment op een onbewoond eiland moeite moet doen om vuur te maken en vis te vangen en smachtend om gered te worden en eenmaal gered met een feest wordt verwelkomt met vis, kaviaar en vuur in overvloed.
Nand
Goed punt. Voor mij mocht het wat korter wel.
Carl
Nog niet eerder een film gezien waar zoveel pech gecombineerd met zoveel slecht weer (toeval??) de hoofdpersoon is overkomen.
donkied
De relatie met Wilson is volgens mij heel erg realistisch. Zo gek kan je wel worden op den duur denk ik.
Klassieker. Degelijke film
Raar bericht. Eerst zeggen dat het een klassieker is en dan dat het maar een degelijke film is.
Matthiasc88
Het is nochtans zeer duidelijk te begrijpen als je even nadenkt :
de film op zich is een klassieker die iedereen kent, als je dan qua uitvoering gaat kijken kun je bemerken dat deze degelijk ineen zit, iemand anders aanziet dit ook als een klassieker, maar vindt bv persoonlijk dat de film hem minder ligt
degelijk betekent in deze context dus dat ik hem wel kan waarderen...
killerfreak
film begint goed (pak 1ste uur), met enkele leuke 'vondsten', maar wordt dan een beetje saai, eentonig, en ja zelfs een beetje grappig. Dingen die voor iedereen duidelijk in beeld zijn en waar Chuck net de andere kant opkijkt. Het leek wel een kinderspelletje
Nu, voor de rest wel nog even zeggen dat het eerste half uur op het eiland natuurlijk mooi in beeld wordt gebracht. En het feit dat hier amper in wordt gesproken is natuurlijk volledig terecht. Het had op geen betere manier kunnen gefilmd worden.
Lovely Boy
Blijft een zeer boeiende film hoe vaak je hem ook kijkt. Een film ook vol tegenstrijdigheden waarvan sommigen echt op je gemoed werken. Om de grootste maar even te noemen, hij spoelt aan op een onbewoond eiland maar eenmaal terug in de bewoonde wereld lijkt ie eenzamer en meer verloren dan op dat eiland.
Mooi in beeld gebracht, goed geacteerd en wat ik persoonlijk mooi vind is hoe zijn verandering in de loop der jaren in beeld is gebracht maar ook hoe hij wijzer wordt en dingen uitvind. Hij overleeft en dat is heel mooi te zien.
Madeliefje
Ik vond het een prachtige film, van mij had hij nog wel langer mogen duren! Dan had ook de 'relatie' met Wilson meer uitgediept kunnen worden, dan zou je misschien ook beter begrijpen dat hij helemaal overstuur was toen Wilson wegdreef.
Het verhaal eromheen vind ik erg goed, het was ook wel leuk geweest als, terwijl hij op het eiland zit, er wordt laten zien hoe het met zijn vrouw gaat de begrafenis, dat ze trouwt etc. Het einde vind ik erg mooi, maar ik vond dat hij wel erg 'normaal was' toen hij weer terug was. Hij had toch jaren op een eiland gezeten, pratend tegen een bal Dan is hij nog wel erg sociaal, ookal is hij af en toe een beetje stil. Verder vind ik het echt een prachtfilm, een hele mooie sfeer met mooie beelden.
film_criticus
Hadden ze na de opnames Tom Hanks niet gelijk op dat eiland kunnen laten? Zijn wij gelijk verlost van de vreselijk slechte acteerwerk van die man. Om over de film maar niet te beginnen, een volwassen vent die gaat praten tegen een voetbal met een gezichtje erop behoort anno 2010 toch echt in het pieterbaancentrum thuis.
canciser
Tom Hanks is een van de meest gerespecteerde acteurs hier op onze planeet. Rare jongen dat je bent...
jacobz
1 van de beste films ooit gemaakt. Er zijn wel meer alleen-op-een-eiland films gemaakt, maar nooit zo goed als deze. Het einde van de film(terug in de bewoonde wereld) maakt het voor mij dat deze films boven al die andere films uitsteekt.
Classic.
Even (terug in de bewoonde wereld) tussen spoilers zetten JACOBZ
eltorro
Hij zit al een paar jaar op die onbewoond eiland, het schijnt dat je dan je medemens begint te missen
. Dus ja, dan ga je op een gegeven moment contact zitten inbeelden.
Weertenaar
De klasse druipt er helaas niet vanaf, ondanks een stevig fundament: 3.50 (3.30)
Een aangenaam avontuur dat over het algemeen een alleraardigst niveau bereikt, maar toch ook over enkele momenten beschikt die niet helemaal geslaagd zijn te noemen. Het duurt bijvoorbeeld veel te lang voordat we echt lekker in het personage van Chuck komen te zitten; eigenlijk pas echt als de sterk uitgewerkte band met Wilson tot stand komt, dat deze prent hoe je het ook went of keert draagt. Op dat moment neemt de film een vlucht, maar vanaf het moment dat Noland wordt opgepikt tot aan de aftiteling verliest de prent zienderogen interesse. Er werd zelfs nog even een moralistische ondertoon meegegeven, hetgeen overbodig overkomt maar desondanks wel te begrijpen valt. Cinematografisch oogt de prent verzorgt, maar mis ik toch een bepaalde mate aan echte klasse.
Vermeer
Als jij jezelf film_criticus noemt, dan mag je wel iets beter je werk gaan doen, daar Hanks tot één der betere acteurs behoort..
yeyo

Gewoon een symptoom van zijn sociaal isolement.
eltorro
Daar zijn jullie laat mee, hij is al meer dan een maand geleden geband.

Dramafilm 'Cast Away' met Tom Hanks verdwijnt binnenkort uit het Netflix-aanbod

'Joker: Folie à Deux' vergde streng dieet: hier vijf andere films waarvoor acteurs afvielen en aankwamen

Survivalklassieker 'Cast Away' met Tom Hanks verdwijnt zondag van Netflix

Netflix verwijdert de komende tijd tientallen films, dit zijn de best beoordeelde

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999