• 9.378.920 stemmen

Met onder meer: Tom Hanks, Helen Hunt en Nick Searcy

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 18 januari 2001

Plot Cast Away

"At the edge of the world, his journey begins."

Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig meevliegt komt het vliegtuig in een storm terecht. Als dan een deel van de lading ontploft, stort het vliegtuig in de Stille Oceaan neer. Chuck weet te ontsnappen uit het vliegtuig terwijl het zinkt en spoelt aan op een eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat hij dood is, bedenkt hij manieren om te overleven en te ontsnappen.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

!!!!*Lucky schreef:

Helemaal in je eentje acteren ( grootste deel van de film tenminste .. ) en dan zo'n boeiend verhaal ervan maken. Heb me geen minuut verveeld, Tom Hanks speelt werkelijk grandioos. Zeer mooie film!

Hoef er niets aan toe te voegen 4*.

avatar van Jethro

Jethro

Bijzondere film. De gehele periode op het eiland geen filmmuziek. Pas na het verlaten met het vlot Een juweel.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Schitterende film die voor het grootste deel afhankelijk is van het prachtige acteerwerk van Hanks, al vond ik Wilson the volleybal beter acteren . De vriendschap tussen hem en Wilson is erg leuk om te zien, het verlies is dan ook groot wanneer hij Wilson verliest.

film_kaza

Na 2 jaar Cast Away nog eens gezien en ik was iets minder tevreden als toen, maar het is nog steeds een hele mooie film.
Tom Hanks acteert, zoals al zovaak gezegd, ontzettend goed. Persoonlijk vind ik Tom Hanks 1 van de beste acteurs ooit.

De gehele film gaat rustig om tempo. Maar dat maakt alles juist mooi. Het is heel geloofwaardig en sfeervol met de stilte.
Wanner Chuck van het eiland af is word alles heel zielig. Om te zien hoe Chuck zijn leven probeerd te herstellen na 4 jaar alleen op een eiland te zijn, is zo geloofwaarig gedaan. Daarnaast is de muziek die je dan te horen krijgt zo ontroerend mooi, dat ik wel een traantje moest wegpikken bij de kus-scene in de regen.

Het verhaal vertelt een goeie boodschap. Zelfs als je alleen bent en alles kwijgt bent wat je lief is, wanneer dus alle hoop weg lijkt te zijn, pleeg je zelfmoord of adem je door?
Ik denk dat het zielige einde op het kruispunt wil zeggen dat Chuck gewoon doorgaat en vanzelf weer een goed leven oppikt. Zelfs met de dikke "Wat nu" vraag in je hoofd. Je krijgt er tuurlijk niks over te weten.

Deze film nipt op de 5* maar krijgt het net niet. Komt omdat niet elke seconden van de film even boeiend is.
Wel verdiend het een plaatsje in mijn top 10 en een dikke

4.5*!

film_kaza

Kan er niet gewoon een normale acteur worden toegevoegd inplaatst van Wilson de Volleybal? Paul Sanchez ofzo. Dit is absurd.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

film_kaza schreef:

Nee!

film_kaza

Ja tuurlijk. Onze Wilson de Volleybal uit Hollywood heeft reeds z'n 3e oscar verdiend met een overweldigende rol in het vervolg op Dark Knight Kom op zo kun je elk filmvoorwerp dat de hoofderol een naam geeft als acteur meetellen.

Pastichio Rocker

Haha, jij bent jaloers op een volleybal!

Pastichio Rocker schreef:

Haha, jij bent jaloers op een volleybal!

Whaha , Nah ik vind het gewoon absurd. Alsof het een gewone acteur is.

avatar van Mavoe

Mavoe

speranza schreef:

Dit is een mooie film. Tom Hanks en Wilson the Volleyball vervelen geen moment.

Waarom geef je hem dan maar 1,5 ster?

film_kaza schreef:

Whaha , Nah ik vind het gewoon absurd. Alsof het een gewone acteur is.

Nou, ik vind Wilson toch echt 10x beter acteren dan Tom Hanks. Wat zeg ik? 10x? 20x.

Waarom denk je anders dat ik deze film een 3,5* geef?

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Inderdaad schitterend hoe Wilson met zo weinig gezichtsuitdrukkingen zoveel emotie in zijn personage kan brengen, Tom Hanks vond ik net niet opwegen tegen het acteertalent van Wilson.

avatar van clockwork72

clockwork72

ontzettend leuke film. Wilson the volleybal!!!

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

Knap gedaan van de makers, dat ze je daadwerkelijk laten meeleven met een volleybal. De film heeft me erg geboeid van begin tot eind. Erg goede rol van Tom Hanks.

avatar van Frok

Frok

Boeiende film met uitstekend acteerwerk.

Verhaal/Script .................................................. 4,00

Acteerwerk ....................................................... 5,00

Cinematografie ............................................... 3,00

Muziek/Speelduur e.d. ................................... 3,00

Frok schreef:

Boeiende film met uitstekend acteerwerk.

Verhaal/Script .................................................. 4,00

Het mooie strand en het blauwe water. 4,0*

Tom Hanks 0,5*

avatar van Zizzo

Zizzo

blijft een prachtige film, soms een héél klein beetje saai, en langdradig, Maar Tom blijft boeien. mooie passende muziek, en een goed verhaal. Aanrader.

minpuntje: ik vind de beschijving op deze site bagger slecht

het verteld bijna het hele verhaal.

avatar van bild

bild

Ondanks ik dacht dat het verhaal sterk ging vervelen dankzij het niet al te ingewikkeld script en de lange speelduur was niets minder waar. De film boeit echt en Tom Hanks is zeer goed.

acteerwerk: 5

Zonsterkte........................5,0

Kwaliteit volleyball..........3,1415926535897

---------------------------------------------------------

Te betalen:....................€ 3,20

Zo onzinnig om volgens dit principe te recenseren. Schrijf gewoon op wat je van de film vindt ipv de makkelijke weg te kiezen en zo snel je postcount op te krikken.

Zizzo schreef:

minpuntje: ik vind de beschijving op deze site bagger slecht

het verteld bijna het hele verhaal.

Je kunt zelf een betere plotomschrijving indienen.

avatar van dolby digital

dolby digital

Goede film, er zitten scenes in van als hij terug is van het eiland is die een beetje lang zijn maar daarom niet saai.

ik hou van de stijl van de films van zemeckes en zekr in deze film en het acteren van tom hanks, die een geweldig acteur is.

ik denk wel dat zemeckes van kerst houd zoals hij er films van maakt en het stukje in deze.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Pastichio Rocker schreef:

Acteren Mel Gibson........0,0

Waar heb jij dan in hemelsnaam Mel Gibson gezien in deze film??

avatar van Minotaures

Minotaures

Ik wil weten wat er in de FedEx-pakketje zat, die Chuck het idee gaf om van het eiland te ontsnappen!

avatar van JasonBourne

JasonBourne

Als je beste tegenspeler een geschminkte volleybal is, en je maakt er zo een boeiend geheel van, dan ben je een groot acteur!

Leuke quote: "I HAVE CREATED FIRE!!!"

avatar van Erwinner

Erwinner

Film >> Filmgames >> Knock-out: Voorwerpen (2009)

Had zelf nooit verwacht dat deze bal zou gaan winnen, maar ken de film dan ook niet. Gaat verandering in komen!

JacoBaco

Ik wou dat hij daar gebleven was. Dan liep hij daar nu al 9 jaar rond. Al 9 jaar lang, I have created fire!

JTV-kijker schreef:

Waar heb jij dan in hemelsnaam Mel Gibson gezien in deze film??

Waarom denk je dat ik 'm een 0,0 geef?

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Is dit die film waarin een hopeloze man, een bal omtovert tot zijn beste vriend? Zo ja, dan heb ik hem gezien.

Dan geef ik een 4.0*

Boeiende film, als het om de film gaat die ik bedoel =]

---

Laat maar, het gaat om de film die ik bedoel. Erg goede film, ik heb deze al minstens 4 keer gezien. Ik ga hem binnenkort maar eens aanschaffen, dat wou ik al langere tijd doen, maar ik ken de titel pas een paar minuten

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Redelijke film, knap als je nagaat dat je bijna de hele film naar 1 vent zit te kijken die zijn best doet om te leren overleven op een onbewoond eiland. Ik vond zelf het einde het mooiste wat zich dus helemaal niet meer op het eiland afspeelt. Het idee dat je helemaal opnieuw moet beginnen, omdat je al voor dood bent gehouden door je geliefden.
Alles er aan doen om te overleven in de hoop dat je ooit je oude leven weer op kan pakken en er dan achter komen dat diezelfde tijd voor andere mensen ook gewoon is voorbij gegaan.

avatar van Theunissen

Wel humor om dit te vermelden:

"met Tom Hanks, Helen Hunt en Wilson the Volleyball"