• 9.378.495 stemmen

Met onder meer: Tom Hanks, Helen Hunt en Nick Searcy

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 18 januari 2001

Plot Cast Away

"At the edge of the world, his journey begins."

Chuck Noland is een hooggeplaatste functionaris bij FedEx die zijn werk boven zijn privéleven stelt. Terwijl hij met een vrachtvliegtuig meevliegt komt het vliegtuig in een storm terecht. Als dan een deel van de lading ontploft, stort het vliegtuig in de Stille Oceaan neer. Chuck weet te ontsnappen uit het vliegtuig terwijl het zinkt en spoelt aan op een eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat hij dood is, bedenkt hij manieren om te overleven en te ontsnappen.

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

prachtige film, elke minuut is boeiend. wilson is legendarisch.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Interessante film, alleen jammer dat dieTom Hanks erin zit.

Goede acteur die het zichzelf wel heel erg makkelijk maakt door zijn voorgaande personages die hij speelde regelrecht te kopiëren.

In Forrest Gump speelt hij dus eigenlijk zichzelf en Road to Perdition was gewoon een foutje.

Toch is deze film 3,5 * waard

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

[quote=".

Wat een verschrikkelijk vent.

Dus tom hsnks is volgens jouw een mongool?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

83Utreg! schreef:

[quote=".

Wat een verschrikkelijk vent.

Dus tom hsnks is volgens jouw een mongool?

Ik heb gewoon een hekel aan Tom Hanks en dan is het leuk om te zeggen dat hij in Forest Gump zichzelf speelt.

Het is niet zo dat ik films per definitie slecht vind omdat hij erin speelt, maar ik geef nou eenmaal graag mijn mening over die gast.

avatar van D-oNNy

D-oNNy

Echt een mooie film!!

keer wat anders dat al die standaard films.

DE MOEITE WAARD om een keer te kijken!!

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Een echt zeer mooie film. Hier zie je de kwaliteiten van Tom Hanks. Hij moet daar zitten praten tegen een vollyball. Je moet het maar eens proberen acteren. Een film waar je toch van denkt dat hij sterk kan vervelen. Zo alleen op een eiland voor een uur lang, waarin een niet echt iets spannend gebeurt maar toch zo bijzonder interessant!

Ongelofelijk hoe goed deze film uitgewerkt is en dat deze film je 2 uur en 23 minuten kan boeien, waarin dat Tom hanks 1 uur 30 op een eiland zit te praten tegen een volleyball. Ik vind het spijtig dat deze film nog niet in de top 250 staat maar het scheelt niet zo veel !

avatar van sartbeau

sartbeau

IJzersterke indrukwekkende film. Eentje die alleen Tom Hanks de juiste sfeer kan geven.

Je moet natuurlijk niet veel actie verwachten, dan zit je hier fout. Maar wil je een goed verhaal en overtuigend acteerwerk, dan deze bekijken.

Wel een lange film, maar dat absoluut niet te lang voor het verhaal.

avatar van Hubertien

Hubertien

Echt de moeite waard om er even goed voor te gaan zitten. Iedere minuut boeit echt. Moeilijk voor te stellen van een film waaron zo wiening wordt gecommuniceerd, maar toch.

avatar van Joyy

Joyy

JDSsmetje schreef:

Een echt zeer mooie film. Hier zie je de kwaliteiten van Tom Hanks. Hij moet daar zitten praten tegen een vollyball. Je moet het maar eens proberen acteren. Een film waar je toch van denkt dat hij sterk kan vervelen.!

nou nou, hele volksstammen praten dagelijks tegen hun kat hond of plant ,en zelfs goden worden niet gespaard, anderen praten dan weer tegen zichzelf of tegen het luchtledige

in dat kader is een vollybal vrij eenvoudig

avatar van Punkette

Punkette

Geweldige film. Ik heb hem al zo vaak gezien maar hij verveeld nooit. Het mooiste maar misschien ook ontroerendst moment is wanneer zijn zelfgemaakte volleybal 'vriend' Wilson wegdrijft, ik heb er zo hard om gelachen maar ik vond het tegelijkertijd ook hartstikke zielig Een superdikke 4,0*.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

geregisseerd door Robert Zemeckis

met Tom Hanks, Helen Hunt en Wilson the Volleyball.

Wilson the Volleyball, waarom staat dit er bij?

avatar van 074

voor de grap

ha-ha

avatar van K@i

K@i

Ben Dol op Eenmans overlevingstochten op onbewoonde Eilanden of zo

Maar deze Film was gruwlijk saai voor zoveer ik heriner ook geen ook geen moeite gedaan om aftekijken

dat die een vriendschap gaat sluiten met een bal is ook KILLING

denk dat men bij gebrek aan soortgenoten of andere levende wezens

eerder tegen zichzelf gaat praten dan tegen een freaking ball

avatar van OliverDogg

OliverDogg

Niet als die bal een gezicht heeft.

avatar van Minotaures

Minotaures

K@i schreef:

dat die een vriendschap gaat sluiten met een bal is ook KILLING

denk dat men bij gebrek aan soortgenoten of andere levende wezens

eerder tegen zichzelf gaat praten dan tegen een freaking ball

Weet je wel niet hoe pimp Wilson is?

avatar van ehs21

ehs21

Goed geacteerd door Hanks en de film blijft boeien ondanks de weinige dialogen en andere actie. Persoonlijk vond ik het einde toch wat teleurstellend. Dat zijn vrouw is doorgegaan met haar leven en inmiddels hertrouwd is e.d. is prima voorstelbaar. En als ze daardoor dan ook niet bij elkaar komen ook.
Echter als zij zegt " you are the love of my life" en "I always believed you were still alive", tja dan moet je ze natuurlijk wel weer bij elkaar laten komen lijkt mij. Ik zou iig of de ene of de andere keuze maken en niet beide doen want dat is alleen maar verwarrend.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Prima film met een fantastische prestatie van Tom Hanks.

Het verhaal is natuurlijk niet super origineel maar dat maakt bij dit soort films niet zoveel uit zolang de uitvoering maar goed is, en die is hier prima in orde. De film begint wel een beetje traag, een beetje introductie hoort er natuurlijk wel bij maar in dit geval duurt het heel erg lang en is dit ook niet heel interessant om naar te kijken. Eenmaal op het eiland begint de film pas echt, en krijgt bewijst Hanks weer eens wat hij als acteur allemaal in huis heeft.

Ook met de sfeer op het eiland zit het goed. Het eiland ziet er prachtig uit maar door het camerawerk en gebrek aan muziek wordt er toch voor gezorgd dat de film nog redelijk hard aankomt. Vooral de zee en onderwater scenes zijn prachtig gefilmd.

Over het einde van de film ben ik minder te spreken, deze is wat te voorspelbaar en hoewel Zemeckis de nodige clichés probeert te ontwijken weet het einde niet echt te overtuigen.

3.5 ster.

PS: Wilson the Volleyball is geniaal

avatar van Djarune

Djarune

prachtige film en prachtig verhaal. Fed-Ex, Wilson briljant!

avatar van woeler82

woeler82

Deze film lijkt meer op een aftreksel van Robison Crusoe

Onbewoond eiland , enige overlevende, nou ja, de rest gewoon

afgekeken

In begin vind ik het leuk , maar als je naar het einde kijk , vind ik het

teveel hak op de tak springen.

De zoveelste soort Robison Crusoe verhaal , ik geef het een 2 voor

de moeite

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Enige overeenkomst is volgens mij het onbewoonde eiland, en volgens mij was zelfs dit bij Crusoe ook weer wat anders. Als je zo gaat beredeneren blijft er bijna geen film overeind

avatar van director88

director88

Ik zeg een goede film.

Alleen heb ik wel een paar puntjes die ik anders gedaan had. Ik zou hier graag een ractie op willen hebben.

Zo zou ik tijdens het verblijf op het eiland een scene gemaakt hebben waarin Tom Hanks emotioneel een geheim of verhaal vertelt tegen Wilson, hierdoor krijgt het publiek ook echt te zien dat zij een echte band opgebouwd hebben na 4 jaar. Dan krijgt de kijker ook echt een emotioneel gevoel bij het verlies van Wilson nu vond ik het een beetje van er drijft een bal weg. Verder vondt ik dat Hanks niet met zijn vrouw moest kussen hij had moeten zeggen dat het niet meer kon en er een te lange perioden tussen heeft gezeten. Dan reed hij dus weg en het volgend shot was dat hij dat pakje weg gaat brengen. wat ik overegens wel een mooie scene vond. Alleen moest het final shot langer duren voordat de aftiteling begon.

Ik hoop dat ik hier reacties op krijg ik wil graag horen wat jullie van mijn ideen vinden, jullie kunnen natuurlijk ook ideen hebben.

Tot slot wil ik wel mededelen dat ik het een mooie film vond. (Alleen valt hij een beetje weg doordat ik in de dezelfde week: Forrest Gumb, Million Dollar Baby en the Shawshank redemtion heb gezien.)

avatar van R1992

R1992

director88 schreef:
Ik zeg een goede film.

met die bal had ik hetzelfde, ma vond t wel kut voor em
en dat laatste ben ik ook wel met je eens, als hij eerst zijn vrouw weer zoent en daarna zegt,: het is beter voor jou als ik weg ga, wtf man ?
je hebt 4 jaar op haar gewacht en nu zoen je dr en zeg je dat je het niet kan, terwijl die vrouw met hem wilt zijn?
dus eigenlijk ben ik he tníet met je eens, maar vond ik gewoon dat die gast niet zo moest janke

avatar van ehs21

ehs21

Mja je hebt idd wel een beetje het idee dat er slechts een bal wegdrijft, maar aan de andere kant zijn alle dialogen op het eiland met die bal. Of een geheim dan zoveel uitmaakt vraag ik me af, het komt op deze manier ook al als een soort van beste vriend van Hanks over en dus snap je wel dat het klote is als die wegdrijft.

Over die zoenscene heb ik eerder al wat gepost.

avatar van tomola

tomola

weer een topper met almachtige meneer Hanks!

avatar van AC/DC

AC/DC

Weer een geweldige film met een zeer sterke Tom Hanks.

Hail to Wilson the Volleyball

avatar van jericho76

jericho76

zeker 1 van de betere films, idd geen actie of zo, maar wel zeer boeiend!

de moeite waard om een avondje aan te spenderen

avatar van !!!!*Lucky

!!!!*Lucky

Helemaal in je eentje acteren ( grootste deel van de film tenminste .. ) en dan zo'n boeiend verhaal ervan maken. Heb me geen minuut verveeld, Tom Hanks speelt werkelijk grandioos. Zeer mooie film!

Een aanrader

avatar van Amercianpie

Amercianpie

Wilson the Volleyball

WHaAHahahah!

erg mooie film, en waardig om hem een keer te zien

avatar van speranza

speranza

Dit is een mooie film. Tom Hanks en Wilson the Volleyball vervelen geen moment.

avatar van Mavoe

Mavoe