• 9.373.012 stemmen

Geregisseerd door: Bora Dagtekin

Met onder meer: Karoline Herfurth en Katja Riemann

Gesproken taal: Duits

Plot Fack Ju Göhte

Zeki Mueller heeft 13 maanden vastgezeten, net genoeg tijd voor Goethe High om een sportzaal te bouwen op de plek waar Zeki's vriend, Charlie, zijn buit heeft begraven. Zeki krijgt een baan als inval-leerkracht aangeboden van de directeur. Die komt namelijk een leerkracht tekort nadat een van hen zo erg mishandeld was door de studenten dat ze besloot uit het raam te springen, terwijl ze schreeuwde: ''Ze zijn allemaal monsters!''. Om op vaste basis toegang te krijgen tot de kelder van de school - van waar hij een tunnel naar zijn buit hoopt te graven - neemt Zeki de baan aan.

avatar van gauke

gauke

Typerende Duitse groteske schoolkomedie, met vaart gebracht en met enkele leuke en verrassende momenten, maar de meeste grappen waren, ondanks de ogenschijnlijk moderne en frisse aanpak, belegen, geforceerd en flauw. De regisseur bediende zich te vaak van de bekende romantische komedie clichés. Elyas M'Barek blijkt een echte hunk te zijn. Ik las ergens dat deze productie meer een tienerfilm voor volwassenen is, en dat slaat misschien de spijker wel op de kop.

avatar van leatherhead

leatherhead

Erg flauwe film, inderdaad vol met clichés. Weinig stemmen hier trouwens zeg, helemaal in vergelijking met IMDb .

avatar van BBarbie

BBarbie

Chaotische verzameling ongein met een handvol sterke momenten, een dun romantisch verhaaltje en veel overbodige banaliteiten. Houdt een beetje het midden tussen de Van Wilder-films en Stand and Deliver. Elyas M'Barek doet het niet slecht als protagonist, maar Karoline Herfurth zie ik toch liever in meer serieuze films.

avatar van boljauke

boljauke

Niet slecht. Niet super. Een beetje zoals het de laatste tijd wel is met iedere komedie. Dat het een Duitse film is stoort me ook niet. Het is trouwens een van de betere Duitse filmen sinds jaren. Als je de winkels binnen kijkt, verkopen ze enkel Duitse oorlogsfilmen. Dat zou wel eens mogen stoppen. Ach, dat rot cliché . Misschien niet DE Komedie film van de laatste jaren.Maar op dat gebied blijf ik al jaren op mijn honger zitten. Robin Williams was zowat de laatste acteur, die wist hoe je mensen kon laten lachen. Vermits die laatste er niet meer is, vrees ik dat we de komende jaren niet veel hoeven te verwachten.

avatar van Capablanca

Capablanca

Met de klas gekeken. Behoorlijk flauw, erg schreeuwerig en druk.

avatar van Collins

Collins

Fack Ju Göhte is een film die drenkt in overspannen kleuren en beelden biedt die door een onrustig bewegende handcamera zijn geschoten. De film lijkt niet te zijn gericht op het bedaagde filmpubliek. Na een tijdje in de film blijkt dat ook wel uit de oppervlakkige invulling van de personages, het vlakke verhaal en de puberale humor.

De personages zijn verschrikkelijke clichés. Het hoofdpersonage voorop. Een man die alleen aan zichzelf denkt, straattaal bezigt en uiteraard toch het hart op de juiste plaats heeft. Het verhaal verloopt zoals je denkt dat het verloopt. Het hoofdpersonage wordt per ongeluk aangesteld als leraar op een middelbare school. Hij interesseert zich niet voor de kinderen. Na veel lief, leed en slechte humor ontdekt hij dat de school en de kinderen hem toch niet koud laten. Verrassing.

Tussendoor nog een zwak liefdesplotje waarvan de uitkomst al na enkele minuten vaststaat, maar dat zich net als de rest van de ellende nog twee uur voortsleept. Uiteraard ontbreekt de klas met onwillige leerlingen die verandert in een klas vol ambitieuze harde werkers niet en blijken confessionele personen opeens toch heel coulant en cool te zijn.

Misschien is het erg dapper om de personages fecale taal te laten bezigen en om genitaliën en seksuele handelingen denigrerend te benaderen. Grappig is het niet. Nee, Fack Ju Göthe is geen film die de humor ontleent aan fijne scherpzinnige dialogen of aan cynische waarnemingen betreffende de belabberde staat waarin het huidige schoolsysteem verkeert. In plaats daarvan een ergerlijke hoofdpersoon in een vlak en clichématig verhaal dat pijnlijk ongrappig is. Erg dit.