• 9.373.069 stemmen

Met onder meer: Jason Bateman, Jason Sudeikis en Charlie Day

Releasedatum: 27 november 2014

Plot Horrible Bosses 2

"New crime. Same tools."

Nick, Dale en Kurt besluiten samen een eigen bedrijf te beginnen zodat ze hun eigen baas kunnen zijn. Een geniepige investeerder heeft echter andere plannen met hun veelbelovende bedrijf, plannen waarbij Nick, Dale en Kurt helaas niet bij horen, en voordat ze nog maar één cent hebben verdiend staan ze alweer op straat. De wanhoop nabij, besluiten de drie bijna-entrepreneurs de investeerders' zoon te ontvoeren en hem te gijzelen totdat ze de macht over hun eigen bedrijf weer terug hebben.

Nick Hendricks

Rex Hanson

Detective Hatcher

avatar van Fortune

Fortune

Ja, wel zin in! Hopelijk net als het eerste deel grof en grappig. Ook een van de leukste rollen van Jennifer Aniston. Al had de film in eerste instantie geen vervolg nodig...

avatar van schram101

schram101

Erg benieuwd, vorige deel was erg komisch, vooral door de vette cast.

Vanaf 27 november in de bioscoop (Warner Bros)

Eerste teaser geplaatst.

avatar van killer13

killer13

eerste film was zalig maar of deze hetzelfde niveau zal halen betwijfel ik

avatar van Seam

Seam

Hopelijk geen Hangover syndroom, maar gelukkig is de cast intact en zal de chemie nog altijd geweldig zijn.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Ik denk dat deze beter gaat worden als het eerste deel.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

De trailer is heel grappig maar volgens mij geeft die 96% van de beste grappen al weg. As usual.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Wat wel enigszins bijzonder is, is dat er in feite drie B-acteurs de hoofdrol krijgen en daarin omringt worden door A-acteurs.

Want je kan moeilijk beweren dat we met Jason Bateman, Jason Sudeikis en Charlie Day, te maken hebben met echte toppers op het witte doek.

avatar van Seam

Seam

Cinemaniak schreef:

A-acteurs of A-listers wil niks zeggen over hun kwaliteiten, maar over hun commerciële waarde. Bateman, Sudeikis en Day worden alle drie geprezen om hun komische rollen die in het verleden vertolkt hebben.

avatar van Kondoro

Kondoro

Laat maar komen! Zin in!

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Seam schreef:

Ik baseer dit dan ook op mijn eigen mening. Ik vind de drie heren namelijk wel degelijk een mindere staat van dienst hebben dan hun medespelers. Ik kijk dan dus ook niet de commerciële waarde.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Ik verheug me op Charlie Day en Jennifer Aniston

avatar van johnwick420

johnwick420

Vandaag gezien deze film in pathe spui den haag ik vondt het wel een leuke lach film ik heb er genoten van ik vindt alle twee delen leuk

avatar van El ralpho

El ralpho

You're gonna hear me roar

Dit vervolg is verfrissend genoeg om leuk te zijn waarbij dit maal een kidnapping centraal staat. De beruchte bazen spelen hier een minder grote rol waarbij de rol van Spacey is teruggebracht naar een bijrol, en enkel Jennifer Aniston nog in een aanzienlijke rol aanwezig is. Dit is helemaal geen probleem, want laat dit nu ook net de leukste zijn van het drietal uit het origineel. Jason Bateman, Jason Sudeikis en Charlie Day zijn hier ook weer allemaal even leuk, en Chris Pine is een leuke aanwinst al voelt zijn acteren wel een klein beetje aangezet. Tot slot keert Jamie Foxx ook weer terug als Motherfucker Jones en maakt zo het geheel tot een geslaagd weerzien.

Een van de hoogtepunten vond ik een hilarische carchase en de single Roar van Katy Perry die als running gag door de gehele film zat die werkelijk hilarisch was. Hoewel de speelduur 108 minuten bedraagt -wat ik toch vrij lang vind voor een komedie- blijft het wel gewoon de gehele speelduur leuk. Het geklungel tussen de 3 hoofdrolspelers loopt als rode draad door het verhaal heen en blijft gewoon erg leuk om naar te kijken. 3 jaar geleden beloonde ik het origineel met 4 sterren, en hoewel dit vervolg wellicht wel sneller de vergetelheid in zal raken ligt hij qua kwaliteit heel dicht tegen zijn voorganger aan. De 3,5* kan men dan ook zien als een dikke 3,75* beoordeling. Ik zeg altijd dat ik komedie het minst interessante genre vind omdat er in mijn ogen gewoon weinig goede komedies zijn, maar Horrible bosses 2 is er gelukkig wel zo een.

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Gisteren allebei gekeken in de Pathe met Horrible bosses night, toen ik er aan begon was ik eigenlijk al vergeten dat ik HB1 had gekeken die blijkbaar dus niet teveel indruk had achtergelaten, alhoewel die een dikke 3.5 scoorde. Uiteindelijk snap ik goed waarom ik die toen dit cijfer gaf want het is gewoon een heerlijk stuk lachen en gieren, met vooral een geweldige chemie tussen de 3 hoofdrolspelers, en dat is precies wat HB2 ook doet. De film word verslapt niet en blijkt ook niet een matige opvolger. Ze hebben weer heerlijke humor gevonden en een avondje lachen is denk ik een garantie.

Gewoon een lekkere goede comedie met vooral de 3 goede hoofdrolspelers die geweldig met elkaar acteren.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Cinemaniak schreef:

Ik begrijp wat je bedoelt, maar bijv. Bateman heeft zich wel degelijk opgewerkt tot de toppers onder de komedianten. Hij is nog geen Will Ferrell of Ben Stiller, maar toch.

Je moet ook niet vergeten dat sommigen buitengewoon populair zijn in programma's die we in NL niet kennen. Het programma Saturday Night Live bijvoorbeeld, levert al decennia lang aan de lopende band nieuwe comedy-sterren af, die ineens heel bekend zijn, maar waar je in NL nog nooit van hebt gehoord. Waar we wel van hebben gehoord is Jennifer Aniston, omdat Friends hier heel populair was, maar verder heeft zij ook geen noemenswaardig repertoire toch?

avatar van The Oceanic Six

Iedereen die twijfelt aan Jason Bateman: Kijk het geniale Arrested Development eens Dan raak je wel overtuigd.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Erg grappig weer. Vooral de uitvoering van de ontvoering en achtervolging daarna waren hilarisch. Dit keer vond ik Jason Bateman het leukst, omdat hij zo normaal/serieus blijft tussen al die gekken om zich heen. Goed geacteerd. En Jennifer Aniston was weer lekker dirty

avatar van kevinverwijst

kevinverwijst

Wil hem zo graag zien!!!!! hopelijk is die net zo leuk als de eerste!

avatar van Shinobi

Shinobi

"I think we're really good at this."

Minder dan deel één.

Op zich is het te prijzen dat men is afgestapt van de bazen uit het vorige deel en een andere weg zijn ingeslagen; ze zijn nu eigen baas. Maar dat is tegelijkertijd de zwakte van deze film. Het concept van de verschrikkelijke bazen die je het liefst zou willen vermoorden, werkte gewoonweg goed. Vooral omdat de bazen voortreffelijk geportretteerd werden. Weliswaar keren Kevin Spacey en Jennifer Aniston terug, maar ze spelen eigenlijk geen rol van betekenis.

Daardoor leunt de film hevig op het trio Jason Bateman, Jason Sudeikis en Charlie Day. De chemie is duidelijk aanwezig, maar niet alles komt helemaal over. Het probleem ligt 'm in het script, aangezien de film in de tweede helft opeens verandert in een verkapte thriller. Hierbij helpt het niet dat Christoph Waltz verbleekt bij de memorabele bazen uit deel één.

Wel is te merken dat de productiewaarde omhoog is gegaan. Het resulteert zich in de grootsheid waarmee een aantal scènes gepresenteerd worden, ondersteund door aardige visuele effecten. Een voorbeeld hiervan is een toffe achtervolging waarin alle remmen losgaan.

Al met al een redelijk vermakelijk vervolg, maar een lopend geheel wordt het helaas nooit. Desondanks is het zeker geen herhalingsoefening geworden en blijft er genoeg te lachen.

Dikke 2,5 sterren.

avatar van wwelover

wwelover

Erg geinige film die net als deel één het vooral van de grappen moet hebben. De drie heren zijn allemaal erg goed gecast en lekker op in elkaar in gespeeld. Day is weliswaar nogal een one trick pony heb ik het idee, maar het komt hier wel goed tot zijn recht. Ook de (soms wat kleine) bijrollen zijn erg leuk. Al vind ik het jammer dat er zo weinig met het talent van Waltz is gedaan. Hij kan nu vrij weinig toevoegen aan de film. Maar Aniston maakt dat weer ruimschoots goed. Beperkte actrice, maar wel bloedmooi.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Niet zo leuk als deel 1, maar zeker een hele leuke film.

avatar van soom

soom

Ik vond de vorige Horrible Bosses maar zo-zo. Maar ik was bereid om de pijnlijke ongrappigheid van mijnheren Jason (Bateman en Sudeikis) maar te trotseren. Ben ik heel, heel blij om. Grappig tot aan de ruimte van Mars tot aan Tokio. Heel ver dus. Hogere grapdichtheid, meer ingespeeld op elkaar, wie zal het zeggen? Ik echt niet.

In elk geval: Zelfs zonder bier of alcohol (wat voor mij nogal eens wil helpen om echt te gaan lachen) in m'n giechel gegoten te hebben, lachte ik me zowat dood. Heerlijke grappen, leuke situaties, het helpt dat Chris Pine qua haarstijl deed denken aan James Dawson van der Beek. Het hielp dat Christoph Waltz rondliep, het hielp ook dit keer dat Jennifer Aniston en Kevin Spacey veel betere grappen konden maken. De vorige keer was ik écht daadwerkelijk niet onder de indruk van mevrouw Aniston. Ik weet dus niet helemaal waaraan het lag, maar wat jaren na de eerste, is ze veel beter te verteren. Ik had me er zoveel mogelijk niks van voorgesteld. Dus het was een aangename, verrassende rit. Veel beter dan het matige Adam Sandler vehikel van hiervoor. Scherper dan de eerste, met een betere invalshoek. Natuurlijk geen prijswaardig gedoe. Maar het plezier waarmee de gehele productie tot stand is gekomen. Dat proef je aan alles. De hilarische aftiteling is weer een bonusje.

Helemaal goed is het dan ook weer niet, maar er zit een stevige rauwe rand in dit alles, waardoor ik op een gegeven moment ademloos zat te kijken. Dit is voor alles, te danken aan meneer Pine. Oh jongen, hij is zelfs met het ongeveer gelijke haar van Dawson Leery nog een snoeperige man. Hou van hem. Wat verder nog? De heren Bateman en Sudeikis, dus. Geen favorieten. Geen fan, niets leuks aan hen. De vorige keer vond ik Charlie Day dus het allerleukste, maar dit keer was het gelijkmatiger gestemd. Ze kregen alledrie de kans om te stralen. En ze worden geen favorieten, onderstreep ik meteen. Maar ze kregen wel de kans om me meer te overtuigen van hun grappigheid. En verrassing, dat lukte hen meer dan de vorige keer.

Beter dan verwacht, heerlijker dan gedacht. Enige smetje was misschien wel Stacy met haar beetje gezever. Dat wel. Maar voor de andere helft is het mooier dan deel 1. En ik ben gek op dat nummer van Katy. Zoals alle nummers.

avatar van Fieke_28

Fieke_28

Zojuist in de bios gezien, en ik vond hem nog beter dan deel 1!

Veel beter dan ik van te voren had verwacht, heb het grootste deel van de film hardop zitten lachen.

Vooral de terugkerende rol van Jamie Foxx is super.

3,5 sterren

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Een grappig vervolg op deel 1. De knullige plannen van de drie vrienden zijn hilarisch tenenkrommend en de dialogen ondanks het hoge onderbroekenlolgehalte erg geestig.

Ook de vuilbekkerij van Jennifer Aniston kon ik waarderen. En Kevin Spacey is ondanks zijn kleine rol weer om te genieten!

Misschien is dit vervolg wel stukken grappiger dan deel 1. Gewoon lachen!

avatar van Haxxel

Haxxel

Persoonlijk vond ik deel 2 toch minder dan deel 1. Het verhaal pakte mij niet en de personages kwamen wat mij betreft niet helemaal uit de verf. Natuurlijk heeft de film zijn leuke momenten en zijn de rollen van Jennifer Aniston en Kevin Spacey leuk. Misschien ben ik met te hoge verwachtingen in de bioscoop gaan zitten en viel de film me om deze reden een beetje tegen. Misschien dat op een later moment de film meer in de smaak valt.

Op dit moment geef ik 2,5*.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Eerste deel niet gezien, maar het lijkt me sterk dat dit noodzakelijk was om deze banale toestand kunnen begrijpen. Af en toe was het wel grappig, (bijvoorbeeld als ze proberen in te breken en dan staan te klungelen bij de voordeur) maar over het algemeen vond ik het iets te oppervlakkig. Sowieso hebben deze afzonderlijke acteurs mij nooit echt geboeid. De keuze om hier een trio van te maken viel voor mij moeilijk te waarderen. Ze praten steeds door elkaar heen, reageren telkens als een paar 14-jarigen en hebben continu dezelfde loser-achtige mimiek. Vandaar dat ik de rol van Kevin Spacey ook wel kon waarderen, die ze even lekker op hun plek zet in de gevangenis. Dat domme gedoe steeds, ik snap dat het grappig bedoeld is en blijkbaar kunnen er ook veel mensen voldoening uit halen maar ikzelf vond het iets te simpel in elkaar gezet. Technisch was er ook weinig inbreng te vinden en er werd nauwelijks moeite gedaan om een scène goed in te leiden of op te fraaien. Eigenlijk stond het drietal daar steeds zoutzakkerig in het midden en er werd weinig moeite gedaan om bepaalde dingen overtuigend naar voren te brengen; zodat je bijvoorbeeld gelooft dat er ieder moment de politie er aan kan komen, wanneer dit nodig is. Het plot interesseerde me ook niet echt. Sporadisch een geslaagde joke en Jennifer Aniston als sexbomb was op zich wel leuk.

avatar van Corcicus

Corcicus

Toch wel een pak minder dan zijn voorganger. Die kleine met zijn irritante stem speelt weer even vervelend als de vorige keer en Jennifer Anniston schittert nog steeds als geile tante, maar het werkt allemaal wat minder op de lachspieren dan bij de eerste film. Ook het ontberen van Collin Farrell doet de film geen goed.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Grappig hoe meningen zo kunnen verschillen. Zo vind ik deze namelijk een stuk beter dan het origineel.

Ja, Charlie Day blijft een irritant figuur, maar gelukkig doen Bateman en Sudeikis het een stukje beter. Verder was de toevoeging van de oversekste Aniston wel weer leuk.

Maar waardoor ik deze film vooral op een geslaagdere manier grappig vind is de toevoeging van het compleet gestoorde personage van Chris Pine en de stoere rol van Jamie Foxx. Twee erg toffe bijrollen die voor een aantal zeer geslaagde grappen zorgen.

Ik heb me hier prima mee vermaakt van begin tot eind.

avatar van schram101

schram101

Farrell wordt gemist, maar dit deel is opnieuw vrij vermakelijk. De grapdichtheid is dan wel matig, maar af en toe is dit toch vrij komisch. De echte dijenkletsers ontbreken helaas maar toch is dit een aardig verlengstuk van het leuke eerste deel. Hoewel het nergens zó leuk word.

Kleine rollen voor Aniston (still hot as hell), Spacey en natuurlijk Foxx zijn leuk maar het zijn Waltz en vooral Pine die de show stelen. Van de drie hoofdrollen blijft Sudeikis overigens de mafste.