Transcendence (2014)
Met onder meer: Johnny Depp, Rebecca Hall en Paul Bettany
Releasedatum: 19 juni 2014
Bekijk via Videoland
Plot Transcendence
"Yesterday, Dr. Will Caster was only human..."
Dr. Will Caster (Depp) is de belangrijkste onderzoeker op het gebied van kunstmatige intelligentie. Hij werkt aan een bewuste machine die de collectieve informatie van alles wat tot nu toe gekend is combineert met het volledige spectrum aan menselijke gevoelens. Zijn controversiële experimenten maken van hem het doelwit bij uitstek van anti-technologie extremisten. Wanneer ze Will proberen te vermoorden zorgen ze er onbedoeld voor dat hij in zijn opzet slaagt – deel te nemen aan zijn eigen transcendentie. Voor zijn vrouw Evelyn (Hall) en beste vriend Max (Bettany), beide collega-onderzoekers, is de vraag niet of het wel kan…maar of het wel mag. Hun ergste vrees wordt werkelijkheid wanneer Wills honger naar kennis evolueert naar een schijnbaar grenzeloos verlangen naar macht. En het wordt al snel duidelijk dat hij misschien niet te stoppen is...
Dr. Will Caster
Martin
Meth Head #2
Joel Edmund
schram101
Vanaf 17 april 2014 in de bioscoop (Independent Films) (bron: IMDb)
schram101
Interessante trailer, al heb ik er wel een met NL subs nodig om hem te begrijpen.
Nicholas
Meh. Had weer eens gehoopt op een goede film met een goede Depp. Blijft bij hopen denk ik.
horizons
Hebben we dit niet al honderd keer eerder gezien?
schram101
Vergeet The Sound of Music en The King's Speech niet. Is ook precies hetzelfde...
I, Robot, 2001: ASO, Termimator, Death Machine
Als je het zo breed gaat trekken. …
jipt
Als ik zo de teaser zie gaat het over kunstmatige intelligentie dat de wereld overneemt, niets nieuws onder de zon dus. Vind de teaser ook vrij nietszeggend.
EDIT: was bijna de Matrix vergeten. Zie trouwens net dat er al een trailer is, die doet me ook weinig.
Unplug.
HALVE TAMME. (moderator series)
Net de trailer gezien en mijn nieuwsgierigheid is toch wel gewekt.
Brave-Neo
Deze wil ik graag zien.... fan van Johnny Depp en SF. Mooie trailer!
sinterklaas
Die kutfilm?
Brooklyn
Spreekt me totaal niet aan, vooral het belachelijke plot. Lijkt een beetje op jaren 90 SF, maar dan upgedate.
sinterklaas
release verschoven naar 19 juni volgens independent Films

Captain Pervert
Doe jezelf een lol en kijk de trailer niet. Want dan kom je er achter dat het niet meer is dan dan Lawnmower Man met een vleugje Skynet (Terminator). Doei, next
Safaci
Pff, omdat het concept lijkt op een film uit 1992, moeten wij niet de trailer kijken en deze film voorbij laten schieten. Spreek voor jezelf a.u.b.
Deze film kan floppen en deze film kan slagen, vooral wanneer de filosofische en ethische aspecten goed worden belicht kan dit voor mij een succes worden.
Balen van die verschuiving btw
Seam
Klinkt erg interessant, maar die cast is echt afschuwelijk. Gaat het voor mij sowieso al verpesten verwacht ik. Gelukkig zijn de eerste kritieken slecht.
Corran
Lijkt zowel een kritische als financiële flop te gaan worden. En geen kleintje.
Pieter Montana
Alweer een flop voor Depp. Wat is er met de man aan de hand?
The One Ring
Alweer een flop voor Depp. Wat is er met de man aan de hand?
Ik vind Depp vaak een fijn acteur en heb niet echt een hekel aan zijn werk van de laatste jaren, maar ik moet wel toegeven dat ik inmiddels al een lange tijd het gevoel heb dat hij nauwelijks nog echt moeite steekt in zijn werk en ook niet meer op zoek lijkt te zijn naar interessante projecten. Hij is iemand die zijn drive verloren lijkt te hebben nadat hij een ster werd met Pirates of the Caribbean. Het leek aanvankelijk nog wel goed te gaan, maar hij teert intussen vooral op de goodwill van de eerste Pirates en verder op veelal Tim Burton. Het lijkt alsof het grote publiek dat zat geworden is, het voelt al lang niet meer geïnspireerd aan. Dat en magere mond op mond reclame rond Transcendence lijken Depp tegen te worden.
mcdaktari
I, Robot, 2001: ASO, Termimator, Death Machine
En de rest van de honderd??

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Edge of Tomorrow
Sciencefiction / Actie, 2014

X-Men: Days of Future Past
Actie / Sciencefiction, 2014
kunstmatige intelligentietechnologienanotechnologycomputer virussuper computerresurrectionliefdemind controlterrorismewetenschapperextremist moral dilemmacomputer scientistmind transferquantum computermind uploading