• 9.373.605 stemmen

Geregisseerd door: Wally Pfister

Met onder meer: Johnny Depp, Rebecca Hall en Paul Bettany

Releasedatum: 19 juni 2014

Plot Transcendence

"Yesterday, Dr. Will Caster was only human..."

Dr. Will Caster (Depp) is de belangrijkste onderzoeker op het gebied van kunstmatige intelligentie. Hij werkt aan een bewuste machine die de collectieve informatie van alles wat tot nu toe gekend is combineert met het volledige spectrum aan menselijke gevoelens. Zijn controversiële experimenten maken van hem het doelwit bij uitstek van anti-technologie extremisten. Wanneer ze Will proberen te vermoorden zorgen ze er onbedoeld voor dat hij in zijn opzet slaagt – deel te nemen aan zijn eigen transcendentie. Voor zijn vrouw Evelyn (Hall) en beste vriend Max (Bettany), beide collega-onderzoekers, is de vraag niet of het wel kan…maar of het wel mag. Hun ergste vrees wordt werkelijkheid wanneer Wills honger naar kennis evolueert naar een schijnbaar grenzeloos verlangen naar macht. En het wordt al snel duidelijk dat hij misschien niet te stoppen is...

Dr. Will Caster

Colonel Stevens

Meth Head #2

Joel Edmund

avatar van gotti

Geregisseerd door de vaste cameraman van Christopher Nolan.

Vanaf 17 april 2014 in de bioscoop (Independent Films) (bron: IMDb)

Trailer (YouTube)

avatar van schram101

schram101

Interessante trailer, al heb ik er wel een met NL subs nodig om hem te begrijpen.

avatar van Nicholas

Nicholas

Meh. Had weer eens gehoopt op een goede film met een goede Depp. Blijft bij hopen denk ik.

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Ziet er erg interessant uit.

jipt

Hebben we dit niet al honderd keer eerder gezien?

jipt schreef:

Hebben we dit niet al honderd keer eerder gezien?

Waar?

avatar van schram101

schram101

Vergeet The Sound of Music en The King's Speech niet. Is ook precies hetzelfde...

I, Robot, 2001: ASO, Termimator, Death Machine

Als je het zo breed gaat trekken. …

jipt

Als ik zo de teaser zie gaat het over kunstmatige intelligentie dat de wereld overneemt, niets nieuws onder de zon dus. Vind de teaser ook vrij nietszeggend.

EDIT: was bijna de Matrix vergeten. Zie trouwens net dat er al een trailer is, die doet me ook weinig.

Unplug.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Net de trailer gezien en mijn nieuwsgierigheid is toch wel gewekt.

avatar van s.smits.nl

s.smits.nl

de trailer verdient 5 sterren!

avatar van SeNtReX

SeNtReX

horizons schreef:

Waar?
Het lijkt meer op The Lawnmower Man

avatar van Brave-Neo

Brave-Neo

Deze wil ik graag zien.... fan van Johnny Depp en SF. Mooie trailer!

avatar van sinterklaas

cordiacovens

release verschoven naar 19 juni volgens independent Films

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Spreekt me totaal niet aan, vooral het belachelijke plot. Lijkt een beetje op jaren 90 SF, maar dan upgedate.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

cordiacovens schreef:

release verschoven naar 19 juni volgens independent Films

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Doe jezelf een lol en kijk de trailer niet. Want dan kom je er achter dat het niet meer is dan dan Lawnmower Man met een vleugje Skynet (Terminator). Doei, next

avatar van Safaci

Safaci

Pff, omdat het concept lijkt op een film uit 1992, moeten wij niet de trailer kijken en deze film voorbij laten schieten. Spreek voor jezelf a.u.b.

Deze film kan floppen en deze film kan slagen, vooral wanneer de filosofische en ethische aspecten goed worden belicht kan dit voor mij een succes worden. Balen van die verschuiving btw

avatar van Seam

Seam

Klinkt erg interessant, maar die cast is echt afschuwelijk. Gaat het voor mij sowieso al verpesten verwacht ik. Gelukkig zijn de eerste kritieken slecht.

avatar van Corran

Corran

Lijkt zowel een kritische als financiële flop te gaan worden. En geen kleintje.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Alweer een flop voor Depp. Wat is er met de man aan de hand?

avatar van The One Ring

The One Ring

Pieter Montana schreef:

Alweer een flop voor Depp. Wat is er met de man aan de hand?

Ik vind Depp vaak een fijn acteur en heb niet echt een hekel aan zijn werk van de laatste jaren, maar ik moet wel toegeven dat ik inmiddels al een lange tijd het gevoel heb dat hij nauwelijks nog echt moeite steekt in zijn werk en ook niet meer op zoek lijkt te zijn naar interessante projecten. Hij is iemand die zijn drive verloren lijkt te hebben nadat hij een ster werd met Pirates of the Caribbean. Het leek aanvankelijk nog wel goed te gaan, maar hij teert intussen vooral op de goodwill van de eerste Pirates en verder op veelal Tim Burton. Het lijkt alsof het grote publiek dat zat geworden is, het voelt al lang niet meer geïnspireerd aan. Dat en magere mond op mond reclame rond Transcendence lijken Depp tegen te worden.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

I, Robot, 2001: ASO, Termimator, Death Machine

En de rest van de honderd??