Transcendence (2014)
Met onder meer: Johnny Depp, Rebecca Hall en Paul Bettany
Releasedatum: 19 juni 2014
Bekijk via Videoland
Plot Transcendence
"Yesterday, Dr. Will Caster was only human..."
Dr. Will Caster (Depp) is de belangrijkste onderzoeker op het gebied van kunstmatige intelligentie. Hij werkt aan een bewuste machine die de collectieve informatie van alles wat tot nu toe gekend is combineert met het volledige spectrum aan menselijke gevoelens. Zijn controversiële experimenten maken van hem het doelwit bij uitstek van anti-technologie extremisten. Wanneer ze Will proberen te vermoorden zorgen ze er onbedoeld voor dat hij in zijn opzet slaagt – deel te nemen aan zijn eigen transcendentie. Voor zijn vrouw Evelyn (Hall) en beste vriend Max (Bettany), beide collega-onderzoekers, is de vraag niet of het wel kan…maar of het wel mag. Hun ergste vrees wordt werkelijkheid wanneer Wills honger naar kennis evolueert naar een schijnbaar grenzeloos verlangen naar macht. En het wordt al snel duidelijk dat hij misschien niet te stoppen is...
Dr. Will Caster
Martin
Meth Head #2
Joel Edmund
boemboem27
45 min gekeken toen had ik er genoeg van.
rommelig en het duurt wel erg lang voordat het enigzins interessant wordt.
toch nog 2 sterren voor de cast
Johnny Depp en een rolletje voor Morgan Freeman
zo'n grote ster en niet vermeld op de poster ??
jan66
Vermakelijk ,maar de uitwerking en sommige theorieën waren te slecht.
Er was veel uit andere films/series gejat, ST Voyager (The Borg), 5th element...,
niet veel nieuws. Toch nog 3* voor de cast...
DragQueen
Ondanks een prima cast, met o.a. Morgan Freeman en Johnny Depp, en een intressant concept, wordt er niet het optimale uit gehaald. De special effects zagen er wel prima uit, maar het verhaal had beter uitgewerkt kunnen worden. Het acteerwerk is verder niets aan op te merken. 3 Sterren.
Brabants
Waanzinnige film met een sterkte rol van 'Johnny Depp' als controversiële wetenschapper. Het hele plot over de zelfbewuste computer is een sterk verhaal geworden. De interactie tussen mens en machine c.q. kunstmatige intelligentie is vooral visueel sterk neergezet, en qua plot uiterst doordacht. De karakters hadden wel wat meer diepgang mogen krijgen, maar het stoort in de verdere lijn van de film totaal niet. Ook al zijn er vele punten waarbij men vraagtekens kan stellen, is deze thriller en tevens regiedebuut van 'Wally Pfisters' over kunstmatige intelligentie een geslaagd project te noemen.
mystica
Geweldig leuke film, goed gemaakt en een film die je aan het denken zet over leven en dood, intelligentie en bewustzijn. Verrassende plotwendingen en mooie effecten. De cast was ook erg leuk met grote sterren als Johnny Depp en Morgan Freeman.
Dannysientje31
nee dit was niet de beste van sjonny dep maar hij was goed te volgen.....allemaal beetje overdreven maar al met al 2 sterren
Fikse tegenvaller maar had ik kunnen verwachten de films van Depp liggen mijn gewoon niet.
Pazmaster
Prima film met een origineel verhaal dat goed in elkaar zit en een mooi eind. Acteerwerk is degelijk, net zoals de special FX. 3,5 ster
mjk87 (moderator films)
Matig en saai, vooral doordat het allemaal zo degelijk is. Want de film ziet er best fraai geschoten uit, er wordt redelijk geacteerd, het verhaal is best aardig (al wordt het op een gegeven moment van ongeloofwaardig) maar nergens ontstijgt het niveau de middelmaat. Het is allemaal wat traag ook, nooit spannend en er werd naar mijn idee te weinig uit het uitgangspunt gehaald. 1,5*, vooral door de verveling die toetrad.
moofyman
Goede acteurs, leuk plot en vooral niet ergeren aan het sciencedeel van de fiction. Ik kon er prima mee leven in ieder geval.
Wat mij betreft hadden ze de ontwikkeling van het dorpje veel meer moeten uitmelken.
Redelijk goed (een 7) dus 3,5 ster.
vluchtheuvel
veel fantasie en inbeeldingsvermogen maakt deze film wel vermakelijk, maar zeker niet meer dan dat
Anyaamsreob
Erg toffe film. Geeft goed weer hoe veel mensen in het echte leven bang zijn voor technologie. Dik oneens met het einde dus..
Go science!
VforVictor
vond het wel een vermakelijke film, niet zo slecht als de meeste kritieken
spirit2011
Prima film. Ik zat er helemaal in. Geen super film maar wel boven de middelmaat. Lekker een fijn avondje film kijken, en daar gaat het om.
Montorsi
Allemachtig, wat een draak van een film. Hemeltergend uitgewerkt tot een slap, inspiratieloos clichézooitje dat op een gegeven moment uit ongeveer 30 bochten vliegt. Zo'n film dat het wachten is op een paar pseudo-filosofische moraaltjes en levenslessen, nadat personages praktisch als vanzelf motivaties vinden om te doen wat ze doen. De film is nog niet half op gang of computer-Depp heeft al een godsvermogen bij elkaar gesjacherd om een enorm ondergronds lab te bouwen, terwijl zijn vrouw het blijkbaar allemaal de normaalste zaak van de wereld vindt. Bettany wordt vervolgens jarenlang gekidnapt door activisten en zo ergens na een jaar of twee in gevangenschap is hij omgeturnd tot de leider van de groep waarbij amper aandacht is voor zaken als karakterontwikkeling. En dan de rol van Freeman...
Om overigens nog maar te zwijgen over scenes als waar onze mega-intelligente computerwetenschappers ergens binnenlopen en iets zeggen als 'Quantum-processors'. Klinkt allemaal machtig interessant natuurlijk. Afijn dan is het nog lang wachten tot het onvermijdelijke punt dat Depp zich eindelijk geregenereerd heeft zodat we nog een halfbakken moreel dilemma kunnen zien. En hij is dan ook nog eens al die tijd gewoon écht echt echt de liefhebbende echtgenoot geweest. In één klap zijn we weer vergeten hoe hij een slavenleger heeft gecreëerd enzo...
sofripa
spirit2011 heeft het mooi verwoord. Ook totaal geen last gehad van sloom/slap/saai of vergelijkbare verwoordingen die ik veel lees. In basis prima sf, met hier en daar wat doorgeschoten ideeën maar wel hetgeen ons te wachten staat...Of ik daar happy van wordt is vers 2, maar dat terzijde. 3,5 sterren
crise
Dat moviemetervolk hier valt echt niet te snappen.
Debiele films als Iron Man of Batman scoren torenhoog en er is zogenaamd niks te zeiken, terwijl ze zo ongeloofwaardig en voorspelbaar zijn als de pest.
Een ingetogen werk als dit, wat helemaal niet zo verkeerd is als men doet geloven wordt afgezeikt omdat het niet geloofwaardig zou zijn.
Ik zou zeggen, ga eens wat meer lezen over dit onderwerp, over kwantumcomputers en nano wetenschap. Dit is echt niet zo ongeloofwaardig hoor.
Ja, er had meer in gezeten, maar zo slecht was het echt niet.
crise
Niet persoonlijk bedoeld, maar je top 10 staat vol met Russische en Japanse troep. Films waar ik letterlijk diarree van krijg. Overgewaardeerde wannabe meesterwerkjes zijn dat. Slechter kan je films niet maken.
Sorry dat wou ik even kwijt.
En Blade Runner vind je opeens wel logisch en zo? Ik snap niet hoe scheef meningen van mensen vaak kunnen lopen. Als je Blade Runner zou uitkleden zoals je bij deze film doet blijft er ook niks van over.
Montorsi
Sorry dat wou ik even kwijt.
Ik vraag me af hoeveel je er van hebt gezien. Bovendien staat er geen enkele Japanse film in mijn top 10, maar dat terzijde.
Blade Runner vind ik trouwens behoorlijk logisch ja, binnen de geschapen realiteit van die film. Verder is die film natuurlijk oneindig veel gelaagder dan de platte uitwerking die Transcendence aan een potentieel interessant thema meegeeft.
En hoe je Transcendence ingetogen kunt noemen gaat mijn pet te boven..
Noodless
Tegenvallend !
Het verhaal weet op geen enkel moment te boeien en spanning ontbreekt volledig.
Depp kan weinig toevoegen aan zijn oninteressant personage die ook nog af te rekenen heeft met een beperkte aanwezigheid gezien zijn rol. Vrij saai en zelfs voor een fan van Depp ( mijn partner ) gewoon een zwakke film. 4/10
TommyG
Heerlijke SF film maar dan zonder aliens! Ik vind het leuk om te zien hoe men technische zaken die nu nog in prille kinderschoenen staan heeft uitgewerkt in een typische "wat als" film. Het enige ongeloofwaardige in de film was de nogal 20e eeuw energievoorziening waarvan gebruik werd gemaakt. Ik had meer iets verwacht in de trend van kernfusie (gecontroleerde zonne energie in een reactor). Vanwege dit 4 van de vijf sterren.
vampyrmaiden
wat een negatieve recensies hier zeg. Ik heb hem net gezien en heb de hele film geboeid gekeken. Waarom mensen verwachten dat alles logisch is snap ik niet echt, het hele gegevens is gebaseerd op fictie, dus lijkt me logisch dat er dingen in zitten die fictief zijn (duh)
Terug naar de film; ik vond het erg leuk om te zien hoe de huidige technologie uit zou kunnen pakken als we te ver gaan met onze AI experimenten. Er wordt in deze film eens ff verder gekeken dan in de gemiddelde film waar het alleen maar gaat om schieten en vechten etc (die verbazend genoeg hoger scoren hier op moviemeter ookal zit er geen verhaal in)
Just my 2 cents.
Ik geef hem 3.5 *
Insignificance
Afgang voor Pfister. Het lijkt allemaal heel wat, maar stelt, alles bij elkaar, bijzonder weinig voor. Op zijn eigen terrein verzorgd zonder dat het ergens uitzonderlijk wordt, maar ik ben dan ook geen fan van de films die hij met Nolan heeft gemaakt. Los daarvan is al het andere sowieso ondermaats.
Geen idee waarom hij juist met dit scenario aan de haal is gegaan. Op papier moet het al een dubieuze onderneming zijn geweest. Ook hier, het lijkt heel wat met deze materie, maar het blijkt al weer snel te gaan om een idiote verhandeling tussen twee geliefden. Blijkbaar erg populair in Tinseltown.
Dan blijft er al snel niet veel meer over van die interessante ideetjes. Sterker nog, de film ligt al hevig op de rug te spartelen tijdens de is anyone there-scène. Totaal niet serieus te nemen, terwijl Pfister toch echt alsmaar bloedserieus van leer blijft trekken. De film is niet op een greintje fun te betrappen.
Zo beginnen de erg gemakkelijke sprongetjes die het verhaal neemt om de boel in z'n vooruit te houden uiteraard ook op te vallen. Geen groot verteller, deze Pfister en de rolletjes van Depp en Hall zijn veel te waardeloos om ook maar iets op te roepen. Een dubbele lading voor de term doemscenario.
baspls
"You are not being hacked... You are being helped."
Weer eens een sterke film, die wel eens waar ergens een beetje vaag word maar toch zeker niet slecht te noemen is.
Johnny Depp is een goed en erg divers acteur, hij weet hier een goede verstrooide professor neer te zetten. Morgan Freeman - die voor mijn gevoel in haast alle hollywood films speelt die het lukt een gewenst bedrag te noemen - doet het hier ook niet slecht maar ja dat is hij nooit. Verder ook wel goede acteurs. Dacht door de cast dat het een Nolan-film was maar hij bleek achteraf van ene Wally Pfister. Voor een eerste film zeker niet slecht.
De film gaat over Dr. Will Caster die erin is geslaagd om een supercomputer te maken die zelfbewustzijn heeft en menselijke gevoelens begrijpt. Ook doet hij nog veel meer onderzoek naar kunstmatige intelligentie. Hierdoor word hij het slachtoffer van anti-technologie extremisten. Door een kogel waarmee hij is geraakt krijgt hij radiatie ziekte en leeft nog maar vol onbepaalde tijd. Als zijn vrouw nogmaals de gegevens bekijkt over een eerder experiment waarbij ze het bewustzijn van een aap in een computer hebben gestopt en besluit ze samen met hun vriend Max om Will's bewustzijn in een computer te gaan stoppen. Zo besteden ze daar de laatste dagen van Will's leven aan tot het uit eindelijk lijkt te zijn gelukt. Maar dan word Max terughoudend, bang voor de computer die denkt Will te zijn... Sterk verhaal al vind ik de opbouw heel erg sterk en het einde ietsje minder, over het algemeen goed.
De film heeft diepgang en de nodige drama. Het einde vind ik mooi maar de vele veranderingen van sfeer zijn een beetje random. Het word een beetje grotesk en chaotisch aan het laatste deel van de film waar het in het begin erg subtiel is.
Visueel erg geslaagd. Omdat Pfister Nolan's Cinematograaf is heeft het ook de cinematografie van een Nolan-film. Effecten en alles zagen er goed uit.
Al met al een sterke film. Een aanrader.
-Acteurs 8/10
-Verhaal 9/10
-Cinematografie 9/10
-Effecten 7/10
-Algemeen 8,8/10
Macmanus
Viel mee.
Deed me beetje denk aan die 90s Hollywood films die over de opkomst van de computers gingen. Zal niet lang duren of Hollywood gaat weer een film maken rond Virtual Reality. Die films kon ik stiekem wel waarderen.
Grote pluspunt is bij deze film juist wel de grote stappen die de film maakt. Had er niet aan moeten denken om Paul Bettany zijn hele underground gevangenschap nog te moeten aanschouwen. Film heeft daardoor best wat tempo. Op een testosteron site als Moviemeter mag je natuurlijk niet toegeven dat ik zelfs het liefdes verhaaltje wel een beetje kon waarderen. Met een iets cynischere blik snap ik de kritiek wel. Pfifster heeft veel te veel middelen gekregen voor een eerste poging. Hij had een stuk kleiner moeten beginnen. Qua locaties en grootsheid valt de film zelfs nog wel mee. Maar een Depp en Freeman lijken een soort acteurs versie van product placement. Je had veel meer voor acteurs kunnen gaan die zich nog wat meer willen bewijzen.
Desalnietemin aardig tussendoortje. Nothing to fancy.
3 sterren.
jipt
Onnodige interessantdoenerij. Lijkt me duidelijk dat dit uit de koker van christopher nolan en z'n vriendjes komt. 2*
Johan24
Dat het voor velen al met al wat tegenvalt met een cast (zowel voor als achter de camera) als deze kan ik mij voorstellen. Zo hemeltergend slecht als men soms doet voorkomen is het zeker niet. Het acteerwerk, SE en verhaal, etc zijn prima in orde. Dat de film hier en daar wat uit de bocht vliegt neemt voor mij niet weg dat de film makkelijk weg kijkt en de duur ervan in één ruk erop zat.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Edge of Tomorrow
Sciencefiction / Actie, 2014

X-Men: Days of Future Past
Actie / Sciencefiction, 2014
kunstmatige intelligentietechnologienanotechnologycomputer virussuper computerresurrectionliefdemind controlterrorismewetenschapperextremist moral dilemmacomputer scientistmind transferquantum computermind uploading