Gone Girl (2014)
8,1 (1.175.274)
Releasedatum: 2 oktober 2014
Bekijk via Videoland
Plot Gone Girl
"You don't know what you've got 'til it's..."
Nick (Ben Affleck) en Amy Dunne (Rosamund Pike) staan op het punt om hun vijfde huwelijksjaar te vieren. De ochtend van hun jubileum begint Nick echter enige twijfels te krijgen over de stabiliteit van zijn huwelijk en gaat hij op bezoek bij zijn tweelingzus Margo (Carrie Coon) voor advies. Als hij thuis komt blijkt Amy plots verdwenen te zijn. Hij schakelt direct de politie in en na enig onderzoek blijken alle aanwijzingen naar slechts één persoon te leiden: Nick.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Gone Girl (BoekMeter)
Rand Elliott
Marybeth Elliott
Ellen Abbott
acjmjansen
Prima vermaak. Leuke film, goed acteerwerk. Ik kijk niet zo naar plotgaten, maar of ik mij geamuseerd heb. En dat heb ik bij deze film. Onrealistisch? Ja, het is een fictief verhaal.
yeyo
Ik was niet bepaald gecharmeerd door het eerste halfuur van Gone Girl, waar we zien de passionele liefdesverhouding van een jong koppel blijkbaar enkel gebaseerd is op het uitwisselen van gevatheden. En dan nog die hipster zus met d'r punchlines heel de tijd, tjonge jonge. Op dat moment verwachtte ik weer maar eens een typisch Fincheriaanse fijnzinnige dissectie (lees: lompe slachting) van de o zo verderfelijke westerse, burgerlijke maatschappij waar alle inwoners van middle America een bende heikeneuters zijn, maar die trendy Upper East Side NY intellectuelen natuurlijk nog véél erger. Aangenaam verrast dat Gone Girl hierna speelse, entertainende pulp wordt, inderdaad vergelijkbaar met Fatal Attraction en Basic Instinct (zit dus aub niet non stop over 'plotholes' te zeiken), alleen is Amy nog een pak gewiekster en manipulatiever. Alex & Catherine ain't got shit on her. De film zal zich dus samen met die twee titels mogen voegen bij het lijstje 'meest gehate films door feministen', de obligate verontwaardigde tirade van The Guardian staat natuurlijk al lang online.
Het zou natuurlijk Fincher niet zijn moest hij zijn maatschappijkritiek niet weer veel te hard doordrammen, na drie uur had ik het alleszins wel door dat de media slecht is. Bovendien een thema dat in een 20-durende aflevering van The Simpsons veel beter werd uitgewerkt, je weet wel, die waar Homer zogezegd een studente aanrandt, terwijl hij eigenlijk gewoon een kostbaar gummibeertje wou dat aan haar achterste was blijven kleven.
rikiki
Een zeer commerciële film,gebruikt veel clischee.Het eerste deel was interessanter.De tweede deel , veel stereotiepe elementen van thrillers and "films noirs".
Duidelijk B. A. deze film maakte om meer geld te winnen met minder inspanning.
Echt een flop.
Madecineman (moderator films)
Hmmm, ik weet het niet hoor vind dit ook een wat overgewaardeerde film. Iedereen in mijn omgeving spreekt eigenlijk vol lof over deze film en ook de hoge waardering hier deden de verwachtingen hoog oplopen.
Fincher is een vakman, zoveel is ook duidelijk met deze Gone Girl. Cinematografisch ziet het er puik en verzorgd uit. De film is zeker ook stemmig en sfeervol, niet in de laatste plaats door de minimalistische score. Het probleem zijn niet zozeer de plotgaten, want volgens mij verteld Fincher best een solide plot het probleem is dat ik het voor geen meter geloofde. Ik geloof de karakters en de acties van Nick en Amy niet, eigenlijk vond ik het hele gebeuren behoorlijk ridicuul. Vooral in de tweede helft vliegt Fincher regelmatig hiermee behoorlijk uit de bocht imo. Serieus, hebben we eindelijk een echte moord met lijk en moordwapen laten alle wetsdienaars het massaal afweten
De plottwist vond ik uiteindelijk ook niet zo'n verassende, ik zag hem eigenlijk wel min of meer aankomen. Het was wel heel duidelijk dat er meer achter zat dan ons kijkers in het eerste uur wijs werd gemaakt anders was het wel een heel voor de hand liggend verhaaltje geworden namelijk.
De film kent voldoende afwisseling en Fincher is vakbekwaam genoeg om mij bij de filmles te houden. Uiteindelijk rest een aardig Hollywoodvermaak met her en der onderkoelde cynische humor en een aardige sneer naar het mediageile publiek. Maar eerlijk... Ook dat is wel eens beter gedaan.
Niets opmerkelijk deze Gone Girl, geef mij toch maar de morsige en onconventionele Fincher uit de jaren '90 van Alien 3, Se7en en Fight Club.
VincentL
Gone Girl
Mijn interesse voor deze film was gelijk gewekt toen ik het plot las. Naast de aandacht en de goede ontvangst door de media en de hoge waardering op MM besloot ik dat hij wel een bezoekje waard was. Ik kwam volledig abuis uit de bioscoop. Zoals zo velen hier zeggen: wat een einde.
Het plot lijkt er een uit duizenden. We hebben last van een vermist persoon, maar dat gebeurt in Hollywood wel wat vaker. Vervolgens slaat Fincher echter van de gebaande paden af om een uiterst curieus werk neer te zetten. Het plot steek verfijnt en precies in elkaar. Alles sluit geweldig op elkaar aan en is logisch te volgen. De eerste volta in het verhaal is verrassend en gewaad. Fincher bevindt zich op glad ijs hiermee. Als je tegen het einde loopt is er verder nog geen vuiltje aan de lucht. De tweede volta die dan volgt geeft de film zijn verbouwereerde karakter. Een einde zoals er niet veel zijn. Erg goed gevonden.
Normaliter ben ik niet heel erg gecharmeerd van Ben Affleck. Zijn prestaties zijn voor mij doorgaans te cliché. Hier in Gone Girl weet hij echter met zijn apathische karakter een zeer goede rol neer te zetten. Zijn clichématige, eigenlijk prestatieloze manier van acteren is hier volledig op zijn plek. Heerlijk fout eigenlijk.
Rosamund Pike is van een heel ander kaliber. Zij weet schot voor schot raak te schieten. Op het einde weet je zelf niet eens meer wat je nu moet geloven. Ze weet perfect te intrigeren. Ze is meelijwekkend, irritant, luguber en geniaal in één rol. Fantastisch.
De typisch Amerikaanse setting geeft een goede sfeer aan het geheel. De massamedia die ten strijde trekken tegen Affleck reflecteren de hysterie van onze tijd goed. Je leven kan paradoxaal genoeg met een interview of volledig vernietigd, of helemaal gemaakt worden. Het typisch-Amerikaanse stoort eigenlijk geen moment. Het is jammer dat er op dit punt niet iets extra is uitgepakt. No guts no glory zou ik zeggen.
Gone Girl is een film die ik zeker nog een keer moet over kijken. Een all time classic is het niet, maar erg sterk is hij zeker. Ik kan hem denk ik wel in het rijtje van mijn favorieten van 2014 scharen.
wwelover
Uitstekende film van Fincher weer, maar wel wat minder dan zijn andere films (maar die waren dan ook wel geweldig). Het verhaal is boeiend, maar gaat voor mijn smaak soms wat ver. Echter de spanning is wel geweldig en het verhaal kent wat leuke twists. En de muziek voegt natuurlijk weer veel toe. Geweldige cominbatie met Fincher films natuurlijk. En ik ben het ook eens met alle lovende woorden voor Rosamund Pike. Vond haar eigenlijk altijd weinigs speciaals maar ze is inderdaad geweldig hier. En Affleck is ook wel erg goed gekozen voor deze rol. En natuurlijk een paar leuke bijrollen.
wibro
Niet de film die ik verwacht had gezien het hoge gemiddelde en de recensies die ik hierover gelezen heb. Slecht was de film zeker niet maar dat is geen enkele film uit de koker van David Fincher maar Gone Girl wist mij helaas maar niet te boeien. Al dat hysterische mediageile gedoe over die verdwijning van de i.m.o. totaal oninteressante Amy. Typisch Amerikaans vind ik maar dus duidelijk niet 'my cup of tea'. Voor mijn gevoel duurde de film daarom ook eindeloos lang.
schram101
Bij tijd en wijlen sterk, soms zelf erg sterk, maar de zeker in de eerste helft wel erg luchtige toon van de film kon ik in eerste instantie niet zo heel goed hebben. De laconieke houding van Nick, ook niet zo heel overtuigend neergezet door Affleck, die ik na The Town en Argo juist wat beter begon te waarderen, was tegen het misplaatste aan. Toch was het mysterie zeker boeiend. Ook al wordt 'een gedeelte' van de clou al vrij snel weggeven wordt de film hierna eigenlijk alleen maar beter.
Absoluut niet de donkere thriller die ik verwachtte, wel erg vermakelijk.
PS. Ben ik trouwens de enige die Pike bloedmooi vind?
DutchTakeshiro
Gone Girl is wederom een sterke film van de regisseur David Fincher die blijkbaar niet slechte films kan maken. Naar mijn idee is Gone Girl een van de beste thriller/drama films van 2014. Fincher neemt je mee op een reis (van bijna tweeën half uur) naar het huwelijk tussen een ogenschijnlijk zielsgelukkig getrouwd stel. Een stel waar veel andere stellen vast jaloers op zijn: relaxt, maken elkaar veel aan het lachen en genoeg seks om het interessant te houden. Er kan opgemaakt worden uit de omschrijving van de film dat niet alles is wat het lijkt. Een heel sterk punt van deze film die meteen de trend zet voor een groot aantal goede scènes. Gone Girl is kwalitatief en brengt je regelmatig op een pad om je er daarna weer vanaf te brengen. Een stukje interessante cinema, al zeg ik het zelf. Een hoop films zoals Gone Girl nemen vaak het verkeerde pad en willen vaal een snelle adrenaline film afleveren waar het stelletje duidelijk niet centraal staat en de kwaliteit duidelijk wegebt.
Ben Affleck speelt weer goed, eigenlijk zoals altijd. Een man die op het eerste gezicht een lieverdje lijkt en waar na enige tijd toch wat negatievere dingen over bekend worden. Affleck speelt niet bijzonder sterk want in sommige scènes speelde hij te gespeeld. Het kwam soms niet heel realistisch over. Hier kan uiteraard voor gekozen zijn maar mij bevalt het persoonlijk minder, zeker omdat de eerste indruk zo goed was. Rosamund Pike is gewaagd aan Affleck en excelleert hem zelfs op een aantal momenten. Pike speelt net zoals Affleck een persoon waar meer achter zit dan op het eerste gezicht blijkt. Dit zorgt voor interessante cinema.
Ja, ik heb me prima vermaakt met deze film. Ik had eigenlijk wel wat meer verwacht, zeker na de lovende recensies maar helaas kwam dat niet helemaal uit voor mij. De voornaamste reden hiervoor is dat Affleck en Pike soms op een rare manier een dialoog ingingen en dit volhielden. Was dit de bedoeling of niet? Ik weet het niet maar ik had het liever wat minder gespeeld gezien. Al met al heb ik toch gekeken naar twee acteurs van een groot kaliber en dat was een fijne ervaring. Fincher mag wederom een hele fijne drama/thriller op zijn cv zetten, een knappe prestatie. Het sterke einde van de film blijft waarschijnlijk nog wel even door je hoofd spoken.
leatherhead
Deze in de bioscoop meegepikt. Best aardige film, maar had veel beter kunnen zijn.
De grootste stoorfactor van de film is eigenlijk dat hij uiteindelijk gewoon veels te lang duurt. Op het gegeven moment vond ik het gewoon wel mooi geweest en herhaald Fincher zich teveel, wat verder ook de hele geloofwaardigheid van het verhaal niet ten goede kwam. Neem nou bijvoorbeeld een film als Following (1998), niet echt op veel vlakken vergelijkbaar verder, maar ook een soortgelijk set-up verhaaltje dat het toch een stuk effectiever doet in een veel kortere tijd. Verder ook veel overbodige zijplotjes (geld dat gestolen werd van Amy o.a.) die totaal geen toegevoegde waarde hadden, en dus makkelijk gewoon niet in de film gehoeven hadden.
Ook zeker wel goede dingen gezien, want die 3* sterren staan er uiteraard niet voor niets. Zo kwam de film qua soundtrack vaak erg sterk uit de hoek en gaf deze veel impact aan bepaalde scenes (Amy als ze die gozer z'n keel doorsnijd bijvoorbeeld, vette scene ook), en vond ik vooral het einde erg sterk. Liet toch een soort wrange nasmaak achter.
Wel jammer dat dat ''wrange'' niet de hele film, of in ieder geval op meerdere momenten in de film naar voren kwam. Fincher doet erg zijn best om de crowd te pleasen en het enigszins toegankelijk te houden door o.a. er (vooral aan het begin) veel flauwe, komische insteken in te stoppen. Beetje ongepast voor een film als deze, en zorgde ervoor dat het algemene sfeertje vaak wat te luchtig was ipv het beklemmende waar ik op gehoopt had. Kan misschien ook wel komen doordat Affleck de hoofdrol speelde. Vind ik nou niet de meest geschikte acteur voor een film als deze en kwam totaal niet uit de verf. Pike vond ik daarintegen wel erg overtuigend.
Film die zeker kwaliteit bevat, maar uiteindelijk niet helemaal kan overtuigen door een aantal erg jammere keuzes van Fincher. Aardig, 3,0*
Barth1234
Leuke film met de nodige plotwendingen. Helaas heeft het einde me niet kunnen bekoren...
tattoobob
Wat een heerlijke film dit....toch weer een film die zich kan meten met de beste van 2014.
Prachtige thriller met een mix van andere genres.
Affleck zet weer een sterke rol neer en speelt de laatste aantal jaren alleen maar in goede films...dat was vroeger wel anders.
En eigenlijk steelt Pike de show in deze film met haar sterke acteerwerk en haar schoonheid(prachtige dame)en haar rol waar ze in zit.... gevaarlijk/mooi.
Hier en daar had het wat verassender gemogen maar al met al een topfilm!!!
Brabants
David Fincher zet met deze psychologisch thriller een boekvertaling neer, die op z´n minst gezegd besluiteloosheid met zich mee brengt over de kwaliteit van deze film. Het verhaal voelt zeker donker, stijlvol en met vlagen intelligent aan. Het nadeel is toch wel de drijfkracht van de film die geen continue niveau haalt. Een lange speelduur werkt hierbij niet in het voordeel en het spijt me te zeggen, maar van sterren als Ben Affleck en Rosamund Pike raak ik na het zien van deze film niet onder de indruk. Met name het optreden van Pike kon me niet bekoren en haar personage voelde dan ook niet echt aan.
Fortune
Matige Fincher.
Heb een lange tijd uitgekeken naar deze nieuwe Fincher en uiteindelijk was ik hem zelfs vergeten.
Toch heel erg enthousiast gisteren gekeken en vooral enthousiast omdat ik de film alweer was vergeten alsof het een soort cadeau was omdat ik even geen inspiratie had om een film op te zetten.
Gone Girl moet het wat mij betreft hebben van een soort realisme maar vond de film vrijwel nergens geloofwaardig. Ben Affleck acteerde toch gewoon heel erg matig? Beetje 2 uur lang met een sullige blik in zijn ogen. Neil Patrick Harris acteerde ook behoorlijk slecht en de vrouwelijk hoofdrolspeelster kon mij ook al niet boeien.
De film heeft zoveel ongeloofwaardigheid dat het mij allemaal niks kan schelen eigenlijk verder.
O we zien wel wat het einde gaat brengen film. De plottwisten waren wat mij betreft ook helemaal niet sterk en het einde had ik ook voorspelt. Nou doen plottwisten mij sowieso niks het gaat mij om de manier hoe een verhaal wordt verteld.
Een pluspunt van Gone Girl is wel de pulserende soundtrack die mij aan Fight Club deed denken maar voor de rest kon ik niet genieten van de manier van filmen. Hier en daar wel een goed shot maar visueel was het behoorlijk pover. Ook de boodschap van de film een soort satire op het huwelijk of de film staat synoniem aan het huwelijk was wat mij betreft geen oprechte kritiek.
En de kritiek op de media was op zich wel aardig maar als je Nightcrawler hebt gezien valt die kritiek eigenlijk in het niks en is dat ook niet boeiend.
Nee, helemaal geen boeiende film. Vond het ook helemaal geen intelligente film zoals in veel reacties lees. Wat is er dan zo intelligent aan? Het was juiste beter en harder geweest om het allemaal niet zo overdreven neer te zetten.
Teleurstellend zoals de afgelopen 4 films van Fincher.
otherfool
Pfoei, wat een hoge score voor toch zo'n matige film. Het verhaal kent natuurlijk een fijne a-typische opbouw maar de verwikkelingen waren vaak maar onnodig vergezocht en het gedeelte met Neil Patrick Harris was hierbij zelfs compleet overbodig en ietwat stupide. Wat Gone Girl voor mij uiteindelijk definitief nekt is de uitleggerige manier waarop de twists en turns worden geserveerd, meer spanning of echte mindfuck graag in plaats van dit halfbakken werk. Niet overtuigend, wéér niet. Fincher is zijn grootse naam langzaam maar zeker aan het verliezen.
Dankzij de gigantisch lovende reviews en omdat het een Fincher film is, ben ik deze ook gaan kijken. Fincher stelt eigenlijk nooit teleur...behalve nu dan.
Gone Girl is natuurlijk een kwalitatief goede film, waarbij ik vooral het eerste uur erg sterk en mysterieus vind. Natuurlijk verwacht je een twist en die komt er ook, als blijkt dat Amy alles in scene heeft gezet om haar agressieve, overspelige echtgenoot een moord in de schoenen te schuiven. Tikje vergezocht, maar op zich wel een boeiende twist. En op zich had de verrassing wel iets langer verborgen mogen blijven. Jammer genoeg komt er dan nog een wending, als Amy haar geld verliest en ze dan toch terug naar huis moet. Daarvoor vermoord ze haar oude stalker, waarna ze toch weer geloofwaardig kan worden voor de politie en het hele land. En daar ontspoort de film wat mij betreft. Dat laatste half uur vond ik echt belachelijk. Nadat ze terugkeerde naar huis zou de film wat mij betreft ook moeten eindigen, maar dan zit ik nog een kwartier naar een hele slechte soap te kijken. Dat einde vind ik echt een enorme afknapper. Beide personages zijn zo onsympathiek dat ze deze farce wel verdienen, maar het voelt gewoon niet als een einde aan. En daardoor eindigde ik wel wat ontevreden met een film die erg goed begon.
Want toegeven, ondanks dat ik geen grote Ben Affleck fan ben, doet hij het meer dan prima in zijn rol. Rosamund Pike (mooie dame hoor) vind ik de grote uitblinker van de film als psychopaat eerste klasse. De laatste grote rol is voor Neil Patrick Harris. Zijn verhaallijn was niet echt mijn ding, al was zijn dood nog wel een heel intens moment. Even wennen trouwens om hem na een kleine 10 jaar How i met your mother plots in zo'n serieuze rol te zien. Overigens vreemd dat de politie alles maar aanneemt bij die moord. 1 beïnvloed camerashot van Amy is voldoende bewijs voor de politie dat zij daar vastgehouden werd? Ze zal toch ook op diverse video's te zien zijn waarin ze gezellig met hem zit te dineren.
Ik vind het best lastig hier een cijfer aan te geven. Op basis van het eerste uur zeker 4*, op basis van het slot een hele kleine voldoende. Dan volg ik toch mijn gevoel en wordt het dat laatste.
Chainsaw
Hedendaagse Hitchcock van een vakman, dat net niet volledig overtuigd. Fincher begint zijn verhaal op een sterke manier en weet hoe hij je als kijker bij de les houdt. Zelfs al gebeurd er grotendeels van de tijd niet zo bijzonder veel, het verhaal blijft op de één of andere manier wel intrigeren. Fincher speelt met het verwachtingspatroon van de kijker, die geregeld te vroeg conclusies zal trekken of sympathie voor personages net zo snel krijgt als weer verliest. Dat is een interessant spel wat Fincher wil neerzetten, alleen houdt hij het jammer genoeg niet de hele tijd vol. Zeker rond het einde, de laatste 20 minuten, oogt de film wat rommelig en laat men wat steken vallen. De film lijkt ergens specifiek naar toe te werken, maar voelt uiteindelijk onaf. En ondanks dat het verder goed gemaakt is, volledig overtuigen of je compleet wegblazen doet Gone Girl niet.
3,5 sterren.
dirk1978
Een echt typische David fincher film. Heerlijke sfeer, sterk acteerwerk, goed verhaal,goede plotwendingen en originele afloop.
Grootste nadeel is het trage tempo waarin het verhaal verteld wordt. Dit blijft vrijwel de hele film zo maar gelukkig is het thema interessant. Nu is dit wel vaker het geval bij Fincher maar deze is nóg trager. Gelukkig is het verhaal dik in orde. De plotwendingen zijn goed en soms origineel, maar nooit shockerend.
Fincher heeft wederom een hele sterke thriller afgeleverd die het afkijken meer dan waard is.
filmkul
Sterke thriller. De film komt wat langzaam op gang. Ook Affleck zit dan nog niet lekker in zijn rol, beetje onwennig. Maar naar ruim een half uur, neemt de spanning toe en sleurt de film je mee in het verhaal. De aap komt als snel uit de mouw, maar dat doet geen afbreuk aan de spanning. Fincher weet je aan het beeld gekluisterd te houden en laat je meeleven met de het slachtoffer, geweldig. Richting het eind komt Affleck beter in zijn rol, maar niet boven gemiddeld. Pike daarentegen, zet een mooi prestatie neer. 4.0
david bohm
Uiterst vermakelijke film waarbij de typisch Amerikaanse sfeer en media raak worden neergezet. Acteerwerk is prima en het scenario bevat een paar geinige twists.
Ste*
- 2092 berichten
Deze film is niet voorspelbaar, dat is een ding dat zeker is. Het is duidelijk dat Fincher zichzelf - na het toen verrassende Fight Club - wilde heruitvinden, en hij komt met een plottwist-film a la 2014.
De onthulling op ongeveer een uur in de film, die je bij andere films misschien pas op het einde had gehad, krijgen we nu al in het midden. Is een frisse wending van het verhaal, en het 'how did she do it' stukje was wat mij betreft een hoogtepunt. Tot daar was er weinig aan de hand, alleen jammer dat het zich vervolgens wat verliest in een maar doorgaand plot, dat hoe langer hoe ongeloofwaardiger en lastiger te behappen wordt.
Het lastige is alleen dat je de film daar wat moeilijk op af kunt rekenen, gezien het gebaseerd is op een boek. Heb het niet gelezen, en heb dus geen idee in hoeverre dit een vrije interpretatie is of niet.
Slecht is het niet, de film heeft een moderne, wat donkere look, het personge dat Rosamund Pike neerzet is ijzingwekkend en zeer interessant, maar wellicht wat te complex voor film. Had het gevoel dat er nog zoveel meer uit te halen viel, haar psyche, haar beweegredenen, haar plannen. Iets dat in een boek wellicht beter te realiseren valt, en nu in deze film allemaal wat doodvalt. Ik wist in ieder geval niet meer wat ik met haar aanmoest, terwijl zo'n psychopatische vrouw die zoiets als dit flikt in wezen natuurlijk hartstikke interessant is.
Wellicht dat na een tweede kijkbeurt dingen op hun plek vallen en logischer overkomen. Ik moet hem denk ik nog eens zien.
Voor nu 3,5*
martijnk
Heerlijk donkere film dit die ook nog eens totaal niet voorspelbaar is. Ik had al verwacht dat iedereen zou zeuren over het einde maar vaak bij dit soort films zit je heel de film lang te wachten tot het einde en dan kom je er eindelijk pas achter wat er is gebeurd (zie bijv Prisoners die ik desalnietemin ook geniaal vond maar voor andere redenen). Dat dit al halverwege de film in gang werd gezet kwam voor mij als een totale verrassing en vond ik echt geniaal.
De langdradigheid waar iedereen het over heeft kan ik mezelf totaal niet in vinden ik heb me echt geen moment verveeld. Sterker nog hij had van mij zelfs nog wel langer mogen duren en ik was dan ook teleurgesteld toen ineens de aftiteling verscheen.
Ik moet wel zeggen dat ik nooit fan ben geweest van Ben Affleck, ik vind hem nooit zo overtuigend maar de rol van Amy was echt geweldig en die maakte zijn aanwezigheid ruimschoots goed.
En tuurlijk is het allemaal heel ver gezocht maar dat is juist het beste aan deze film want daardoor blijf je constant denken, dus kort samengevat:
Dit is echt weer eens een heerlijk ouderwetse mindfuck film waar ik lang op heb zitten wachten en een verademing na het zien van al die andere amerikaanse bagger die de laatste tijd uit Hollywood komt.
4* dik verdiend.
Filmkriebel
Boeiende en spannende film, die net mijn top tien voor dit jaar niet haalt. Fincher is een publiekstrekker, en dat is met Gone Girl niet anders. Een thriller met op de achtergrond een pijnlijke huwelijkscrisis, dat via flashbacks getoond wordt.
Alles draait rond manipulatie zoals Waku ook zegt. De manipulaties binnen het koppel uiteraard, en dan het mediacircus, en de manier waarop de media de publieke opinie bespeelt hebben een belangrijke rol in de film. Het verregaande spelletje van Amy, die vrij zwaar gestoord is, vond ik bij vlagen ongeloofwaardig. Het einde concludeert de film wel netjes... Fincher nog steeds in topvorm, sterke rolinvulling (Rosamund Pike speelt de grootste bitch sinds Sharon Stone in Basic Instinct en voldoende twists om 150 minuten mee te vullen.
blurp194
Waauw.
Ongeveer het laatste wat ik verwacht had - Ben Affleck die zo ver boven zichzelf uitstijgt dat hij een sterke rol neerzet in een erg goede film. Erg goed gecast ook, hij past precies in dit goedbeschouwd nogal onaangename personage, en de latente hekel die ik al aan hem had maakt het spel dat de film met de sympathie van de kijker speelt des te grappiger. En Rosamund Pike heeft nog een leukere rol te spelen. Geniaal, de grootste bitch sinds Sharon Stone in Basic Instinct zegt Filmkriebel al, en daar is geen woord van overdreven, en zo volkomen overtuigend als ze dat speelt is echt bewonderenswaardig. Lief meisje, cool girl, secreet - het gaat haar allemaal even natuurlijk af.
De film is lang, maar nergens saai of langdradig, en het einde vond ik ook best knap gevonden - en zeker met de link in de eerste minuut van de film naar het einde grappig gedaan. Wat me ook opviel is dat de wat scherpere momenten in de film ondersteund worden door precies bijpassende krasserige muziek. Leuk, en zo'n originele soundtrack is stukken beter dan de zoveelste reeks ouwe hitjes.
Met nog krap tien dagen te gaan is dit wat mij betreft wel de film van 2014.
Leland Palmer
De enige echte Fincher-scene in deze 'Gone Girl' is de moord op ex-vriend Neil Patrick Harris. Beste scene uit de film ook. Maar oké, verder een tegenvallende Fincher. Ik was op een gegeven moment de tel kwijt hoor, wat betreft de totaal onlogische, ongeloofwaardige en soms zelfs stupide wendingen en twists.
Fincher bouwt eigenlijk op een gegeven moment in een tweestrijd naar een climax toe, waarin ik als kijker gewoon een duidelijk gesloten einde wilde. Ik voelde me daarom ook mooi genaaid. Sowieso omdat de film in het laatste deel echt totaal ontspoort. Nadat Amy haar geld op is gaat het nergens meer over. Jammer.
Meest opzienbarende scene is misschien wel het moment dat Amy wel 1 (!) camera wil manipuleren. Dat zou genoeg moeten zijn. Ehhh ja, oke. Het zal wel. Gelukkig is de muziek echt uitstekend, grootste pluspunt in deze prent. En ja, eerlijk is eerlijk. Ik bleef geboeid kijken. Dat doet Fincher dan weer goed.
Zeus.
Een typisch, duistere Fincher film. Je zit eigenlijk direct met de eerste paar shots in deze grauwe en mysterieuze film. Origineel om halverwege het verhaal te onthullen hoe de vork in de steel zit om daar vervolgens op door te borduren. Film had enorme potentie, maar zwakt naar het eind toe toch behoorlijk af. Zeker de laatste paar scenes hebben mij nog weinig kunnen bekoren. Gemiste kans.
N00dles
Finchers werk heeft me altijd al gefascineerd. Veel van zijn films zijn wel vaak doorspekt met een grimmige sfeer en een continu voelbare spanning, denk hierbij aan The Game, Panic Room, Seven en Fight Club.
Ook Gone Girl heeft die karakteristieke Fincher-feel. De geweldige score van Trent Reznor draagt hier zeker aan bij.
Ik begreep dat Gone Girl gebaseerd is op het gelijknamige boek dat ik niet gelezen heb, dus ik kan de film niet beoordelen op het plot. Maar omdat de schrijfster ook het screenplay heeft geschreven vermoed ik dat het een getrouwe adaptatie is, dus vind ik dat ik het plot er best wel bij mag betrekken.
Om te beginnen vond ik het plot erg intrigerend en verrassend, zowel in uitvoering (chronologie) als ontwikkeling. In uitvoering vooral omdat het initiële mysterie al vrij snel (na een uur) ontrafeld werd en het daarna meer leek te focussen op de morele en maatschappelijke aspecten van de verdwijning, zoals de schuldvraag en het publieke imago. Niet bepaald een standaard verdwijningsverhaal dus. In ontwikkeling vooral omdat de film een aantal aparte plottwists bevat waarmee het huwelijk van de twee in een ander daglicht komt te staan.
Ben Affleck acteerde wel aardig in deze film. Hoewel hij naar mijn idee nog steeds niet dat jeugdige van zijn eerdere films is ontstegen vind ik dat hij met zijn recentere films (The Town, Argo en nu Gone Girl) wel wat meer laat zien dan in bijvoorbeeld Clerks of Good Will Hunting.
Rosamund Pike vond ik eerst wat stijfjes, maar in latere scènes liet ze op overtuigende wijze wat meer interessante kanten van haar personage zien. Ze heeft een ijzingwekkende ultieme psycho-bitch uitstraling die goed past bij haar personage.
Neil Patrick Harris kan ik helaas in serieuze rol nog niet echt op waarde schatten, daarvoor doet hij me (nog) teveel denken aan Barney uit HIMYM. Des te meer omdat zijn personage daar soms net even iets teveel van weg had, being suited up and all.
Wel vond ik de film iets te lang doorgaan. Het laatste half uur had ik geen idee hoe de film nog verder zou moeten en vond ik het hoogst tijd dat er een eind aan gebreid werd.
surfplankje
Heb deze gisterenavond bekeken. in 1 zin: "Een Dijk Van Een Film"
al zet het slot van de film je wel aan het denken en mocht dit einde in mijn beleving wel iets anders had gemogen vond ik het een prima film die ontzettend goed wegkeek.
Spanningsopbouw in de film is erg goed en blijft boeien.
Pakkend verhaal wat jezelf als man ook wel eens aan het denken kan gaan zetten.
Personages staan sterk in het verhaal en word ook erg goed gespeeld waardoor het nog een krachterig karakter krijgt en geloofwaardig doet overkomen.
2,5 uur speeltijd,,, hahah ik dacht pffffffff wat een zit. Geloof me je knalt er doorheen,, wat een heerlijke film ! van mij welverdiend 4 sterren !
Diederik58
Traag op gang komende film. Sterk middendeel. Soms zelfs spannend. Aan het eind zakt het verhaal in en wordt ongeloofwaardig. Ik begrijp dat de regisseur een verrassende draai aan het verhaal wil geven, maar dit slaat nergens op. 2,5 uur is aan de lange kant. Het had ook in 1,5 uur gekund. Wat Amy flikt wordt even in een paar minuten uiteen gezet. En over andere saaie kwesties doet men weer 10 minuten. Voor Amy gaat het allemaal een beetje te gladjes. Ongeloofwaardig.
De acteurs doen het goed. Vooral Pike speelde een geslepen en zeer gestoorde Amy.
Als je geduld hebt dan is het de moeite waard om te kijken.
Uitstekende Drama / Thriller (met vooral de nadruk op het laatste) met een verhaal welke goed in elkaar zit en zeker ook boeiend en spannend is.
Het verhaal mag dan wel soms wat traag of langdradig zijn, maar dat hoorde juist perfect bij de uitvoering van verhaal want op het moment dat je dacht hoe de vork in de steel zat kwam er weer een geweldige wending waarvan er een aantal inzitten. Sowieso zat de uitvoering van het hele verhaal goed en ook begrijpelijk in elkaar (ik vond het in ieder geval niet bepaalde clichématig). In heb dan ook in principe vanaf de eerste tot de laatste minuut geboeid (niet letterlijk dan
) zitten te kijken en stoorde me ook totaal niet aan de lange duur van de film waar ik normaal gesproken de laatste tijd niet meer zo goed tegen kan. Ik had eerlijk gezegd gehoopt dat de film nog iets langer zou duren, want het einde (wel ijzersterk) vond ik bepaald niet bevredigend. De cast in de vorm van Ben Affleck (in de rol van Nick) en de altijd fraaie Rosamund Pike (in de rol van Amy) doen het uitstekend en vooral de laatste zet een ijzersterke rol neer van een bitch die haar man letterlijk en figuurlijk naait. De overige cast doet het trouwens ook goed en verdienstelijk.
Jammer van het onbevredigend einde (wel weer origineel), want anders had ik de film misschien zelfs nog een halfje meer gegeven. Maar dit was in ieder geval wel weer een lekkere boeiende en spannende thriller om naar te kijken. Voor mij zeker ook één van de beste films van 2014.

David Fincher-thriller 'Gone Girl' met Ben Affleck vanavond op televisie: 'Heerlijke thriller'

1 April, kikker in je bil: acht films die je compleet voor de gek houden

Netflix gaat met de bezem door het aanbod: deze films moeten we binnenkort missen

De tijd vliegt: deze vijf sterke titels vieren dit jaar hun tiende verjaardag

Se7en

Hababam Sinifi
Komedie, 1975

Interstellar
Sciencefiction / Mystery, 2014
gebaseerd op boekontrouwvrouwonderzoekhuwelijkscrisisverdwijningcheating husbandpsychologische thrillerwhodunitcynicalvermist persoonsearch partycriminal lawyer wife murderdisturbedmurder suspectmissing wifeperspectivemanipulative woman toxic relationshiprevenge thrillerkilled during sexhatecontrolling wife