• 9.373.034 stemmen

Geregisseerd door: Alexandre Aja

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Max Minghella en Joe Anderson

Releasedatum: 13 november 2014

Plot Horns

"He will bring out the Devil in you"

Ig Perrish wordt beschuldigd van de gewelddadige verkrachting en moord op zijn vriendin. Hij houdt stug vol het niet gedaan te hebben en vlucht in de drank. Maar als hij de volgende ochtend wakker wordt, heeft hij niet alleen een enorme kater. Ook groeien er opeens hoorns uit zijn hoofd. Daar blijft het niet bij, want Ig ontdekt dat zijn hoorns mensen aanzet om fouten op te biechten en toe te geven aan hun egoïstische impulsen. Hij besluit zijn bizarre, maar effectieve nieuwe kracht te gebruiken om uit te zoeken hoe zijn vriendin echt om het leven is gekomen en wraak te nemen op de dader.

Ignatius Perrish

Derrick Perrish

Lydia Perrish

avatar van TimZor

TimZor

Doordat ik het boek heb gelezen van Joe Hill, was ik wel erg benieuwd geworden naar de filmversie. Maar nu wetende dat Radcliffe de hoofdrol speelt ben ik helaas alweer wat minder te spreken hierover. Snap niet dat ze de oorspronkelijk eerste keuze Shia LaBeouf aan de kant hebben gezet voor Radcliffe.

avatar van Montorsi

Montorsi

Beetje een rare cast, maar klinkt toch wel aardig verder.

avatar van Macmanus

Macmanus

Yeah Aja met een nieuwe. Mocht wel weer eens.

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Eerste filmclip

YouTube - Horns (2013) - First Movie Clip - Daniel Radcliffe

Ben hier ZO benieuwd naar, vooral vanwege Dan in deze rol.

avatar van supermovieman

supermovieman

Bijzonder om Radcliffe met Amerikaans accent te horen!

avatar van killer13

killer13

hier kijk ik erg naar uit! horns is een van mijn favoriete boeken en alexandre aja weet maar al te goed hoe je een deftige horrorfilm maakt

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Vanaf 13 november in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

Teaser trailer geplaatst.

mcdaktari

Het lijkt me nou wel geen echte horror maar ik ben hier toch benieuwd naar.

avatar van Seam

Seam

Shia is toch een waardeloze acteur, Radcliffe is zoveel beter. Interessant plot, sterke regisseur met eigenzinnige stijl en een goede cast. Dit gaat ongetwijfeld erg lekker worden.

avatar van Daan258

Daan258

Ziet er meer uit als een comedy.

avatar van horizons

horizons

Kijk maar eens op filmtotaal:

Duivelse transformatie Daniel Radcliffe op foto's 'Horns' - FilmTotaal filmnieuws

De foto's zijn wel spoilers, en wellicht niet meest geschikt voor op de werkplek...

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Aja going strong! Van de Franse horror revolutie tot gerenomeerde Hollywood gladfilmerij. Maar dan lang niet zo negatief als het moge klinken. Horns is het zoveelste solide werkje van de beste man. Ditmaal genre-overschreidend en vrijwel volledig gedragen door Radcliffe die steeds meer van zichzelf laat zien. Als ik Shia hier in de comments hoor vallen, lopen de rillingen me over de rug. Moet-er-niet-aan-denken! Vermakelijk om te zien dat Aja het af en toe gewoon niet kan laten om z'n roots door te laten schijnen. Blijft toch wel een horror-regisseur pur sang. Binnen dit soort (romantische)fantasy is het tegenwoordig gelukkig wel geaccepteerd om uit te halen wanneer nodig/het kan. Dat scherpe (''gewaagde'') randje maakt deze Horns méér dan de moeite waard.

avatar van patrickman

patrickman

Hou niet van het genre horror.

Ik heb me toch gewaagd aan deze film en enorm genoten.

gelachen,emotie,spanning, anders dan andere films

avatar van Onslaught

Onslaught

Te gekke film dit, geschreven door de zoon van Stephen King, Joe Hill.

Goed.

Fijn om Aja weer op niveau terug te zien. Hopelijk heeft hij met Piranha gedaan waar hij ooit als kind van droomde en mogen we vanaf nu weer wat degelijke films van hem verwachten. Met Horns maakt hij in ieder geval een meer dan geslaagde comeback.

Toch was ook Horns een probleemkindje. De film zit al een tijdje in de filmkluis om op het publiek losgelaten te worden. Deze release rond Halloween is er duidelijk op gericht om inkomsten te doen op basis van de horroruitstraling van regisseur en thematiek, maar de uitgevers weten ook wel dat ze deze film daar flink tekort mee doen (en een aantal horrorliefhebbers gewoon dik een loer draaien).

Ondanks duidelijk horrorinvloeden zit er ook een nodige dosis mysterie en fantasy in, allemaal vastgeknoopt aan een whodunnit plot. Als er al iets slechts te vertellen valt over de film is het misschien dat wel, dat het middenstuk net wat teveel plotgericht is, en we van hint naar hint hoppen, waarbij het hele mysterie van de hoorns eigenlijk wat teveel verwaarloosd wordt.

Verder goed geacteerd. Radcliffe rukt zich ondertussen eindelijk wat los van z'n Potter-imago (al schiet hij nog net iets tekort als hij écht wild moet gaan), de rest van de cast doet het ook meer dan behoorlijk. Visueel valt er ook genoeg te genieten. Mooie locaties, duister sfeertje en geslaagde effecten. Soundtrack is redelijk eclectisch en haalt van overal inspiratie, maar past verder wel goed bij de film.

Het is jammer dat er halverwege een dipje inzit, maar genoeg memorabele scenes en een mooi begin en einde zorgen ervoor dat dit een leuk weerkeren is voor Aja. Verder mag Hill tijdens het volgende familieweekend King best wat pointers geven hoe een goede boekverfilming op poten te zetten. Te beginnen bij het kiezen van een goede regisseur.

Zeker de moeite, niet het typische horrorwerkje dat sommigen ervan zullen verwachten, maar dat maakt deze film alleen maar beter.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Als groot fan van Stephen King kwam ik er een jaartje of wat geleden dat zijn zoon onder de naam Joe Hill (om niet op het succes van zijn vaders naam mee te liften, iets waar Dré Hazes nog een voorbeeld kan nemen) ook boeken schreef. Zijn debuut gelezen, dat was al goed, maar daarna heb ik "Hoorns" gelezen, een boek wat ik niet weg kon leggen. Geweldig! Deed me veel denken aan het wat oudere werk van, jawel daar is ie weer, zijn vader. Qua script-verloop zijn ze aardig dicht bij het boek gebleven, al is het er op het einde (als ik het me goed herinner) wel het één en ander vetter aangezet en veranderd. Neemt niet weg dat dit een geweldige film is geworden. Met veel flair gemaakt en zeker ook knap geacteerd door de cast. Er zit ook humor in deze film, wat de film een stuk lichter maakt. Radcliffe laat zien dat hij nog iets anders kan dan Potter, al was ik daarvan al wel overtuigd door zijn goede rol in "The Woman in Black". Je moet er van houden van dit soort horror en dat doe ik, daarom geef ik de verfilming 4 dikke sterren. 4 *

avatar van tattoobob

tattoobob

Alexandre Aja kan weer een goede film op zijn c.v bijschrijven.
Een ontzettend originele film vind ik dit..eigenlijk heb ik nog nooit zoiets gezien.
Horror,drama en comedy zitten allemaal in deze film verwerkt zonder dat het elkaar in de weg staat.
Acteer werk van Juno Temple is zoals altijd een genot om naar te kijken,Radcliffe verbaasde mij het meest door te bewijzen dat hij meer kan dan de irritante Harry Potter spelen.
Ik zit ergens tussen een 3,5 en een 4 in.
de slecht geanimeerde slangen vond ik wel even een minpunt

Aanrader.

Goede horror die niet perse eng of spannend is maar wel origineel en vermakelijk.

Een combinatie van ouderwetse horror met een modern verhaal. De film deed me veel denken aan Stephen King door de sfeer en vooral omdat het in een zo'n typisch klein dorpje afspeelt waar King ook veel van zijn verhalen laat afspelen en hierboven lees ik dat het verhaal afkomstig is van zijn zoon die ik wel in de gaten ga houden na deze film.

Daniel Radcliffe wilde van zijn Harry Potter imago af en daar gaat hij met deze film wel de goede kant mee op want vind hem zeer geloofwaardig spelen. De film heeft een uitstekend vlot tempo want waar films normaal gezien een langere introductie nodig hebben voordat het noodlot wentelt gebeurt dat hier binnen vijf minuten en krijg je de rest te zien in flashbacks waardoor de film nooit gaat slepen.

Een originele film over iemand die in de Duivel verandert en vooral het eerste gedeelte van de film vind ik sterk. Overigens vind ik films waarin de hoofdpersoon een transformatie ondergaat altijd wel boeiend. Denk aan Black Swan en District 9. Vooral het gebeuren dat iedereen om hem begint te zondigen of vragen of ze mogen zondigen aan de hoofdpersoon vind ik sterk.

Het tweede gedeelte waarin de dader naar voren komt en een afrekening plaatsvindt vind ik allemaal minder boeiend en voorspelbaar maar al bij al een vermakelijk horror om te kijken die aardig in beeld is gebracht met ook een afwisselende soundtrack wat ik ondertussen wel gewend ben van Alexandre Aja. Een interessante regisseur qua horror die altijd wel leuke dingen doet met het genre.

tattoobob schreef:
Alexandre Aja kan weer een goede film op zijn c.v bijschrijven.
Mee eens.
Me too!
Horror, drama en comedy zitten allemaal in deze film verwerkt zonder dat het elkaar in de weg staat.
Dat is ook hetgeen wat deze film zo goed maakt.
Acteer werk van Juno Temple is zoals altijd een genot om naar te kijken.
Geen commentaar van mijn kant .
Radcliffe zet in Horns (2013) een zeer sterke & overtuigende rol neer. D.R gefeliciteerd, het beeld van Harry Potter is nu officieel uit mijn geheugen gewist.
Ik zit ergens tussen een 3,5 en een 4 in.
4 solide sterren van mijn kant voor Horns (2013).
De slecht geanimeerde slangen vond ik wel even een minpunt.
Niet als storend ervaren, maar origineel was het zeker niet.

Eindconclusie: Bijna de perfecte film (voor mij althans).

avatar van tattoobob

tattoobob

Ach kom op ik doe er ook nog een halfje bij

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Klinkt goed allemaal, komt deze in de bioscoop?

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Best ok film. Vaak hebben film goed uitgangspunt en dan slecht uitgewerkt. BIj deze is het andersom.

Het uitgangspunt ( de hoorns) slaat werkelijk waar nergens op en is ronduit belachelijk. Echter is de uitwerking best aardig op het nietszeggende einde na dan. Op zich goede sfeer, leuk vermaak. Maar serieus moet je het allemaal niet nemen.

mcdaktari

Daniel Radcliffe word een grote jongen

Fortune

Yup, hij paft ook veel in deze film. Vind het wel grappig dat hij normaal gezien een bekakt Engels accent heeft en in deze een overtuigend Amerikaans accent.

mcdaktari

Ook vind ik dat hij beter is gaan acteren. Trouwens een hele aparte film vond ik, ik zou het niet gelijk een horror film noemen, eerder een fantasie, alhoewel. Hoe dan ook, ik vond het een beste film.

avatar van Dannysientje31

Dannysientje31

leuke film...alleen wat minder bloot..ik vind dat zo makkelijk om kijkers te trekken

Dannysientje31 schreef:

Bloot? Welke bloot precies? Er is echt niemand die naar deze film gaat voor het bloot plus wat is daar mis mee...Volgens mij heb jij meer een probleem met bloot dan dat het aan de film ligt.