• 9.376.732 stemmen

A Walk among the Tombstones (2014)

Misdaad / Thriller | 113 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Scott Frank

Met onder meer: Liam Neeson, Dan Stevens en David Harbour

Releasedatum: 16 oktober 2014

Plot A Walk among the Tombstones

"Some people are afraid of all the wrong things"

Matt Scudder (Liam Neeson), een voormalig rechercheur van de NYPD en herstellend alcoholist, wordt achtervolgd door spijt. Wanneer een reeks van ontvoeringen gericht op de zwaarste drugscriminelen van de stad escaleert in een gruwelijke moord, overtuigt de meedogenloze leider Scudder ervan om de daders te vinden en voor het gerecht te slepen. Werkend als een niet gecertificeerde privé-detective heeft Scudder een voordeel op de politie, maar begeeft zich daarmee wel op gevaarlijk terrein.

avatar van cor1946

cor1946

Viel erg tegen, een raar verhaal. Wel weer goed spel van Neeson. Het verhaal was niet spannend genoeg om te boeien.

avatar van Waku

Waku

Lekkere misdaadfilm met Liam Neeson.

Met deze acteur in dit genre loop je zelden tegen een domper aan.

Je weet wat je krijgt.

Norse en nog net niet grommende Neeson haalt zoals gewoonlijk zijn gram en trekt aan het langste eind.

avatar van DragQueen

DragQueen

Heerlijke Misdaad-Thriller, met een onderhoudend uitgevoerd verhaal, en een prima hoofdrol van Liam Neeson, Die in deze film volledig op zijn plaats is. 3,5 Ster.

avatar van Debo

Debo

Neeson acteert prima wat niet van alle andere acteurs kan worden gezegd. Toch een film die lekker wegkijkt. Het verhaal is goed maar niet echt spannend behalve dan in de laatste 10 min. Wel voorspelbaar dat dan weer wel. Anyway, ik vond hem wel de moeite waard.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Redelijk, al had dat 12-Steps reciteren een pathetische prekerigheid waar je spontaan onwel van zou worden.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Overigens is de reden achter de keuze voor 1999 mij volledig ontgaan. Dit consequent doorvoeren in het straatbeeld – auto's, kleding, reclame-uitingen, name it – vergt de nodige (financiële) inspanningen, me dunkt.

Wellicht dutte ik effe in, maar énig nut is iig langs mij heengegaan.

avatar van Joey Kay

Joey Kay

Liam Neeson veranderd weinig van karakter in films. Toch heb ik deze film met plezier uitgekeken. Kijkt lekker weg.

avatar van rtt

rtt

Film viel mij enorm tegen. Ben beter gewend van Neeson. Viel bijna in slaap vanwege deze film.

avatar van james_cameron

Liam Neeson is solide als altijd, maar deze thriller heeft zo zijn tekortkomingen. Zo is één en ander net niet grimmig en oorspronkelijk genoeg en zijn bepaalde plotdetails behoorlijk dubieus. Om maar te zwijgen over dat subplot met die kansarme zwarte jongen die Neeson gaat helpen bij zijn missie. WTF? Gelukkig is de film verder best onderhoudend en spannend, een beetje een lichtgewicht Se7en, maar er had wel wat meer ingezeten.

avatar van _Casper_

_Casper_

Hoewel ik een fan ben van Liam Neeson, vond ik dezefilm.. Ondanks aardig wat positieve reveiws erg tegenvallen. Vond hem ''redelijk'' - net vermakelijk genoeg om te zien, maar morgen direct weer vergeten.

Acteerwerk is wel prima, echter miste het verhaal aan echte spanning

Verhaal gaat over dat Liam neeson een prive detective is en word gevraagd een moordernaar op te sporen, ook werkt hij samen met een kansarme zwarte jongen om zo een ontvoerd meisje (voor losgeld) op te lossen en de daders te pakken

REDELIJK, en dat is vriendelijk gezegt.

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Over de acteer prestaties in deze film , valt niets te klagen , die zijn goed !

Maar de film op zich viel toch iets tegen. Het verhaal zit weliswaar goed in elkaar maar, had toch meer spanning mogen bevatten .

Toch een redelijke film .

avatar van boemboem27

boemboem27

aardig niet meer dan dat.

13 in een dozijn

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Norman Mailer schreef:

Het is gebaseerd op een boek uit 1992, en je merkt dat de film niet meer nu kan afspelen. Denk aan het gebruik van telefoons in dezen. Dat zal ongetwijfeld een belangrijk deel van het boek zijn geweest. Anderzijds is dit verhaal zo weinig bijzonder dat je best een andere thriller had kunnen pakken. Ik vroeg me eerder af wat de regisseur met dat laatste shot (met de Twin Towers) nu precies probeerde te zeggen.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Waarom Neeson een herstellend alcoholist is? Geen idee. Net als zijn hele voorgeschiedenis. En eigenlijk vraag je je weleens af waarom men een bepaald boek verfilmt dat zo van clichés aan elkaar hangt. Ofwel wil men het veilig en herkenbaar houden, ofwel is zelf een verhaal uitpennen nog duurder. Maar zelfs dan, zijn er geen andere boeken met meer originele plotlijnen of invallen? Dat wreekt zich wel een beetje want eigenlijk boeit het allemaal niet zoveel wat er gebeurt. De film moet het niet van de inhoud hebben, wel van de sfeer en de aankleding.

Vooral de sfeerzetting zo eind jaren 90 is leuk. Als gezegd, het boek speelt zich ook in de jaren 90 af, maar je krijgt wel een mooi nostalgisch gevoel en vooral al die telefoons langs de straatkant en het opzoeken van informatie in een bibliotheek geven een leuke dimensie die in de wereld van smartphones en wijdverbreid internet niet meer bestaat. Verder ook mooi gefilmd met vooral die felle invallende belichting steeds en een wat afgebleekt kleurenpalet maar ook de locatiekeuze; beide helpen mee aan de sfeer. Ook de actie is prima, soms lekker rauw en vooral een prima geluidsband die echt binnenkomt. Verder is Neeson met zijn verschijning zeer solide, 3,0*.

avatar van patrickman

patrickman

Veel meer van verwacht ! niet slecht maar niet voor herhaling vatbaar. Acteren was top maar miste spanning en iets nieuws.

avatar van Lewis-06

Lewis-06

slecht

avatar van tattoobob

tattoobob

Toch wel een van de mindere Neeson films die er is tot nu toe.

Het sfeertje is opzich wel goed te noemen...maar zet niet genoeg door in spanning.

Tis net allemaal iets te makkelijk..

Verder het acteerwerk van Neeson en de rest is prima.

Net geen voldoende voor mij.

avatar van Theunissen

Opzicht was dit best een aardige Misdaad / Drama, met een goed spelende Liam Neeson die de film naar een hoger niveau tilt.

Het verhaal zat aardig in elkaar en hetzelfde geldt voor de uitvoering m.u.v. duur. Wat mij betreft had men het overbodige gedoe met zwarte jochie (vervelend en eigenwijs) eruit kunnen halen waardoor de film maar iets van 90 minuten had geduurd. Dat was meer dan genoeg geweest want nu is de film als geheel iets te langdradig (zeker vanwege het flauwe middenstuk). De film wist zeker ook te boeien (echt spannend wordt het helaas wel nergens) en het laatste gedeelte van de film is best aardig (net zoals het begin overigens). Zoals eerder gezegd tilt Liam Neeson deze film naar een hoger niveau, maar ook de andere cast deed het verdienstelijk. Het is overigens met name een film voor mannen, want vrouwen komen er eigenlijk niet echt in voor (allemaal maar een hele kleine rol) en degene die erin voorkomen overleven het vrijwel allemaal niet.

Gewoon een degelijke Misdaad / Drama die wat mij betreft wel iets korter had mogen duren.

avatar van otherfool

otherfool

Neeson doet weer wat je van hem mag verwachten maar echt geholpen wordt hij niet; niet door de weinig tot de verbeelding sprekende bad guys, niet door de onsympathieke mensen die hij moet helpen en al zeker niet door dat vervelende gozertje dat hij zo nodig als protegé deze hele film mee moet slepen. Film ontbeert het verder aan spanning (zeker naar het einde toe) en gaat dan ook uit als een nachtkaars.

avatar van Piratje

Piratje

Spannende thriller. Goed vertolkt.

Geenenkel moment langdradig. Integendeel, soms heel vlot camerawerk.

Het verhaal loopt mooi in mekaar met uitzondering van enkele overbodige fragmenten.

Liam Neeson, in de hoofdrol, beleeft tenvolle zijn rol van politierecherseur naar zelfstandig detective.

Nat van de regen is me deze film 4,0 punten waard.

avatar van Doido

Doido

In Taken ging was hij ook de ex-CIA (nu ex-agent), in Non-stop ook de alcoholist. Hij neemt het in zijn ééntje op tegen de bad-guys is een patroon wat m.i. te vaak in korte tijd de toon zet in zijn films.

Ik hoop niet dat hij de betere versie van Steven Seagal gaat worden, zou jammer zijn voor een acteur met zijn kwaliteiten.

avatar van Gerlof1378

Gerlof1378

Een aardige thriller met een goed spelende Liam Neeson, ben het zeker met Doido eens, dat hij te veel van dit soort films doet. Moet wel zeggen dat Taken en Non-Stop wel 2 puike films zijn, de rest

van de cast kwam mij niet bekend voor. Het verhaal vond ik aardig maar het is echt zo'n 13 in een dozijn verhaal. Maar voor een leuke film avond is deze film een aanrader.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Dit is alleen wel veel minder actie gericht van Taken en Non-Stop, hij maakt hier geen honderden badguys af dus vind deze niet echt bij die 2 passen.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

"Hallo, met Liam Neeson". Wie geen genoeg kan krijgen van de nu al legendarische scène uit Taken (2009), waarin Neeson ijzig kalm de kidnappers van zijn dochter vertelt hen te zullen opsporen en doden, kan zijn hart ophalen: in A Walk among the Tombstones hangt hij geruime tijd aan de telefoon. De gesprekken zijn bij lange na niet zo cool als voornoemde monoloog, noch komt de film zelf in de buurt van Taken, maar de kwaliteiten van de nieuwste Neeson-film liggen misschien op een ander vlak.

We maken kennis met Matt Scudder, een uitgebluste voormalige politieman die zijn best doet van de alcohol af te blijven. Via een kennis van de AA-club wordt hij gevraagd iemand te helpen wiens vrouw ontvoerd is, maar die vanwege zijn "beroep" niet naar de politie kan stappen. De kidnappers blijken juist om die reden hun slachtoffers uit te kiezen.

Het begin van de film laat zien waarom Scudder is gestopt als politieman. In een openingsscène die doet denken aan de eerste minuten van Dirty Harry gaat, in tegenstelling tot de beroemde "do you feel lucky" scène, het nodige mis. Zoals het een antiheld betaamt is er drank in het spel, is hij single en eigenlijk best een zielig hoopje ellende. Even lijken we hier het platgetreden clichépad van "de agent in ongenade" te gaan bewandelen, maar gelukkig wordt de film gered door een sfeervolle, grauwe cinematografie, een aangenaam troosteloos sfeerbeeld van de late jaren '90 met de "Y2K" manie van destijds en een oude brompot die niet langer kan ontkomen aan moderne snufjes als internet en mobiele telefoons als hij deze zaak wil oplossen.

De mooi neergezette mistroostige sfeer en de goede bedoelingen van Liam Neeson ten spijt, wordt de show echter volledig gestolen door de psychopathische slechteriken die tegen mijn verwachting in toch nog voor echte spanning zorgden in een film die qua verhaal verder geen onverwachte konijnen uit de hoed tovert.

3,5 sterren

avatar van TomPSV

TomPSV

Prima film, die goed is voor een vermakelijk avondje. Liam Neeson kan mij eigenlijk altijd wel bekoren en dat is ook in deze film weer het geval. De film is zo nu en dan wel redelijk langdradig en ook het einde vond ik lichtelijk tegenvallen, maar overall gezien scoort deze film wel een voldoende. Er hangt de hele tijd een prima sfeer en ook de badguys kwamen overtuigend over.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

''Liam Neeson is en blijft solide bezig''.

Van begin tot het eind geen minuut verveeld. Het acteerwerk is prima, acteurs / actrices zijn

goed gecast en het gebrachte verhaal vond ik zeer spannend om naar te kijken.

A Walk among the Tombstones (2014) is voor mij dan ook een zeer aangename misdaadfilm

geworden.

Ik ben tevreden, meer dan.

Drieënhalve ster van mijn kant.

avatar van blurp194

blurp194

Liam Neeson is en blijft dan misschien solide bezig, hij draait ook weer eens precies dezelfde rol af als in veel van zijn voorgaande films. Helaas is in deze film het verhaal wat zwak, er wordt wel geprobeerd om een grimmige sfeer te zetten, maar bij mij komt het niet echt aan, het blijft allemaal net ietsje te abstract, en de karakters, dat van Liam incluis, blijven er ook te onaangedaan onder. De setting in 99 is dan misschien uit het boek overgenomen, het maakt de film wel tot een wat raar overkomend anachronisme. Met het eindshot als onduidelijke boodschap daar nog eens bij. Misschien was het toch beter geweest om wat meer afstand te nemen en het verhaal in de tegenwoordige tijd te plaatsen. Het lijkt er daarbij ook wel wat op alsof er in de omzetting naar film wat teveel achtergronden gesneuveld zijn, want het geheel voelt niet erg logisch en compleet aan.

Filmpje voor tussendoor, al met al. Niet goed genoeg om me over een week nog bij te staan waar het over ging.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Als je tegenwoordig leest dat Liam Neeson de hoofdrol in een actiefilm heeft dan weet je meteen welke richting die film op zal gaan. Het is inmiddels een ABC-tje voor de acteur. Misschien dat het hem nog eens de kop gaat kosten, men raakt, over het algemeen, na een bepaalde tijd daarop uitgekeken.

Actie dus en na het kijken van Annabelle (leuke prent b.t.w.) was ik daar wel voor te porren. Ala minute worden we op onze wenken bediend, meteen schieten de kogels in de rondte. Warm draaien is er niet bij. Het plot doet, zoals eerder hier vermeld, direct denken aan Taken. Scott Frank heeft hoogst waarschijnlijk niet lang hoeven nadenken wie zijn hoofdrol zou moeten invullen. Toch is deze film rustiger dan bijvoorbeeld Taken, het moet meer van het verhaal hebben ook al is dat erg dun.

Helaas is het allemaal oude koek, ex-verslaafde cop op ramkoers, how original! Maar dat weet je nu eenmaal van te voren en deze prent kijk je puur voor onbehouwen actie en zonder nadenkwerk.
En toch heeft het verhaal iets, iets pakkend want het gaat hier om wraak op viespeuken. Je wilt gewoon dat de daders flink gestraft wordt en dat is het kijken waard.

Liam doet het prima, de rol van TJ vond ik eerder irritant dan dat het een toegevoegde waarde is. Verder is de film eigenlijk niet zo bijzonder, het is vermaak op een gemiddelde consumentniveau. Het script is oké, het verhaal dun maar volstaat. Beeld en geluid voldoende, regie en camerawerk idem.

Al met al dus een zeer gemiddelde film die ik normaal 3** zou geven. Maar omdat het hier om een wraakfilm gaat waarin gore viespeuken gepakt worden kon ik me flink inleven. Daarvoor een 0.5* extra en komt het eindoordeel uit op 3.5**.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Goeie actie wel spannend verhaal. Aanrader wat mij betreft.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Wat hierboven gezegt wordt, niks meer en niks minder.