Genre: Animatie / Komedie
Alternatieve titel: Monsters en Co.
Geregisseerd door: Pete Docter, David Silverman en Lee Unkrich
Met onder meer: Billy Crystal, John Goodman en Steve Buscemi
8,1 (1.062.920)
Releasedatum: 7 februari 2002
Plot Monsters, Inc.
"We scare because we care."
Monsters, Incorporated is de grootste bangmaak-fabriek ter wereld en Sulley is één van de beste medewerkers. Het is de taak van Sulley en z'n collega's om kleine kinderen bang te maken en vervolgens de angstkreten (die als energiebron gebruikt worden) op te vangen. Op een dag wordt er per ongeluk een kind mee teruggebracht, wat tot grote chaos leidt.
Sullivan (stemrol)
Celia (stemrol)
Roz (stemrol)
Yeti (stemrol)
Jeff Fungus (stemrol)
Needleman / Smitty (stemrol)
DeCol
Hij is toch om 18.40 ipv om 20.30 op sbs 6 vandaag? Ik moet trainen dus kan hem niet zien, spijtig!
Deze tijd was helaas niet correct de tijd van deze film is deze week meerdere malen aangepast door SBS6.
We proberen altijd op veranderingen in de uitzend schema's te reageren maar soms kan dit wel eens mis gaan .
Ik zou me echt niet gaan verontschuldigen tegenover zo'n snotaap Henkie.
Hankieh
Haha, ik zag dus de laatste 10 seconde van het einde
Ach ja kan gebeuren, komt vast nog wel een keer langs.
Paalhaas
kut moviemeter. hij kwam om 18;40 nu heb ik m dus gemist

Ik zou me echt niet gaan verontschuldigen tegenover zo'n snotaap Henkie.
Ik probeer meestal een beetje netjes te zijn
Grover
Heerlijke film wederom van Pixar. Het is natuurlijk i.s.m Disney. Maar laten wel wel zijn...het draait hierbij om hen. Zonder Pixar krijg je Meet the Robinson's..wie? Juist, dat bedoel ik.
Goed bedacht verhaal; Monsters, die energie af komen tappen van je schrikreactie. Je moet er maar op komen.
Het verhaal heeft humor, ruimte voor de onontkomenlijke Disney moraal en een paar sterke karakterfiguren.
John Goodman als de stem van Sulley, is hem op zijn lijf geschreven.
biosmovie
Gemiddelde van 3,61 is misschien wat te overdreven naar mijn mening maar opzicht toch een erg aardige en leuke familiefilm. 3.0***
m1701
Erg grappige en leuke film
Zeker de moeite waard om een keer te kijken!
Combinatie Pixar en Disney blijft geweldig!
3,5* voor deze leuke (kinder)film
film88888
Na lang wachten om dat ik niet goed wist of deze Pixar film niet, of wel goed was heb ik hem nooit gezien, maar dan toch maar gezien, en moet zeggen dat deze veel beter was dan men verwachtingen.
John Goodman had zeker weten het juiste personage, en ik zag ook een beetje Goodman zelf in die dikke (Sulley) beer.
Verder was Cristal aardig, en ik wist dat ik de stem van Randel kende, en nu met het op MovieMeter te zien.
Natuurlijk *Steve Buscemi* en die vond ik ook toch nog wel leuk bezig.
Zeer goede, en mooie animatie film !
Hele hele dikke 3,5 sterren.
Mr_White
- 2067 berichten
Sterke Pixar-film zoals gebruikelijk. Leuke humor en enkele schitterende scènes. Halverwege slaat wel de verplichte sentimentaliteit toe en dat is jammer, maar de film komt daarna weer ijzersterk terug. Ook een gruwelijk sterk einde.
TomaskeX
ZEER leuke film 1 van mijn favoriete pixar films...
Grappig en mooi verhaal
Timothyvdmeer
Heerlijke Pixar film...erg leuke film.
De stemmen de omgeving alles is weer even mooi als altijd. Maar minder verwacht ik ook niet van Pixar! Die levert (bijna) altijd wel een klein meesterwerkje af.
Maar ben dan ook een Pixar liefhebber.
4*.
erwku
Als Wall-E de Chaplin van Pixar is, dan is dit de Marx Brothers. Enorm veel actie, veel grappig en een verhaal die extreem onzinnig druk is. Een screwbal comedy van het drukste aard met een idioot plot.
Ik vind het knap dat Pixar een verhaal bedenkt die van de kijker een enorme fantasie en inlevingsvermogen vraagt. Want wie bedenkt dit verhaal? Ik persoonlijk kon het allemaal nog volgen, maar kan me voorstellen dan dit niet voor iedereen weggelegd is. Tijdens het kijken vroeg me vaak af of kinderen dit wel zouden begrijpen.
Billy Crystal, normaal ben ik geen fan, en John Goodman leven zich heerlijk uit en ook de andere en zijn geweldig gecast als comedy ensemble.
Het laatste uur vond ik wel te lang en iets teveel steunen op de actie. Voor kinderen leuk, maar voor volwassenen vermoeiend.
Toch alleen maar lof voor de prachtige animatie en de heerlijke humor en door de hoeveelheid ideeën en grappen zeker de moeite waard voor meerdere kijk beurten.
Fran
- 1953 berichten
Deze tekenfilm ik ZO leuk. Ik stem en praat hier voor mijn 3,5 jaar oud dochtertje en zij vindt hem helemaal geweldig. Als ze de kans krijgt, kijkt ze hem 3 keer per dag (dat mag dus niet, alleen een keer toen ze ziek was) en als ze wakker wordt vraagt ze als eerste of ze die dag naar Monsters mag kijken.
Het verhaal is natuurlijk wat te ingewikkeld voor haar. Maar ook voor de jongere kijkertjes is deze film erg leuk vanwege de grappige, kleurrijke wezentjes, de gekke bewegingen en stemmetjes, de grappige typetjes en natuurlijk het schattige kindje. Als onze kleine ouder wordt zal ze het verhaal misschien wat meer begrijpen en krijgt de film wat extra dimentie voor haar.
Al met al een superleuke animatiefilm voor jong, oud en piepjong.
dulcinea
Nu pas deze Pixarfilm ontdekt en ik begon te kijken met geen al te hoge verwachtingen maar wat was dit een aangename verrassing!
Leuk en vooral origineel verhaal, hoe blijven ze het bedenken, ik ben elke keer weer onder de indruk van de levendige fantasie van de makers. Verder was het weer héél kleurrijk en mooi om naar te kijken, de humor was zalig en het meisje ongelooflijk schattig, de film houdt een perfect evenwicht tussen dat luchtige en af en toe zelfs een aangrijpend moment. Super!
tijn79
Op zich geen hoogstaande film, maar wat kijkt ie lekker weg!!
En wat een lekker humor.
Moet je gezien hebben!
Niveath
En weer een ruime voldoende voor Pixar!
Mike en Sully zijn een leuk duo en het verhaal biedt geweldige aanleidingen voor de grappen. Vooral het steeds terecht komen in andere huizen werkt goed.
De vormgeving is kleurrijk en super gedetailleerd. Voeg daarbij de leuke stemmencast en je hebt wéér een goeie film van Pixar
G to the J
kut moviemeter. hij kwam om 18;40 nu heb ik m dus gemist
Pwned !!!!
NinjaNade
Pixar, dit is bijna de enige leuke animatiefilm die je hebt gemaakt.
normaal heb ik het niet zo met kiddo animatiefilms, maar deze wist dat te veranderen. de 2 hoofdpersonen die pasten goed bij elkaar,
ik heb op sommige momenten zelfs gelacht.
Rosicky
Pixar, dit is bijna de enige leuke animatiefilm die je hebt gemaakt.
ik heb op sommige momenten zelfs gelacht.
Ow, daar had ik dan weer geen last van, ik heb zelde gelacht om deze film..
10-StepKill
Heeft 8 jaar moeten duren, maar eindelijk een keer gezien!
Vond de film erg leuk, ondanks het feit dat Pixar inmiddels wel leukere films gemaakt heeft.
John Goodman's personage vond ik erg leuk, die van Crystal iets minder en Buscemi in zijn minst noemenswaardige rol ooit, maar ja, het is dan ook maar een animatiefilm.
Het kleine meisje Boo maakte het echter wel een vertederende film en verdient daarom 3 sterren
Montorsi
Hartstikke leuk verhaal, helaas kwam de humor maar bij vlagen en vond ik het maar zelden echt heel grappig. Als totaalplaatje wel een schattig verhaal en leuke personages. Animaties zijn al wel een klein beetje gedateerd, maar het gaat nu eenmaal snel in de wereld van Pixar.
Verder dus opzich best humoristisch, maar nergens geniaal of groots. Af en toe wel leuk gevonden dingetjes, maar had veel meer mee gedaan mogen worden wat mij betreft.
DragQueen
Een leuke prent uit de stal van pixar. het verhaal is prima bedacht, en de personages zijn leuk uitgewerkt. de film bevat een paar erg vermakelijke scenes. 3 sterren.

Monsters University
2013

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Mary and Max
Animatie / Drama, 2009

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Fantasy / Avontuur, 2011
monsterbedrogontvoeringdoorzuigelingvillainpanicenergy supply companyportalvriendenrivaliteitcomputer animatiehijinks beste vriendinscreamchameleon familieparallel worldconveyor belt invisibilityenergy companyconspirators walt disneydisneypixar