Genre: Animatie / Komedie
Alternatieve titel: Monsters en Co.
Geregisseerd door: Pete Docter, David Silverman en Lee Unkrich
Met onder meer: Billy Crystal, John Goodman en Steve Buscemi
8,1 (1.062.317)
Releasedatum: 7 februari 2002
Plot Monsters, Inc.
"We scare because we care."
Monsters, Incorporated is de grootste bangmaak-fabriek ter wereld en Sulley is één van de beste medewerkers. Het is de taak van Sulley en z'n collega's om kleine kinderen bang te maken en vervolgens de angstkreten (die als energiebron gebruikt worden) op te vangen. Op een dag wordt er per ongeluk een kind mee teruggebracht, wat tot grote chaos leidt.
Sullivan (stemrol)
Celia (stemrol)
Roz (stemrol)
Yeti (stemrol)
Jeff Fungus (stemrol)
Needleman / Smitty (stemrol)
Die DVD-extra's hadden trouwens een speciale Golden Globe gewonnen. Er bestaat nu dus een Golden Globe voor DVD-extra's, nogal bezopen als je het mij vraagt, hoewel de extra's van Monsters Inc. inderdaad erg grappig zijn.
hans vd togt
MEESTERLIJK verhaal en meesterlijke animaties (ja ik ben een pixar fan)!!!!
Moviestar
Goede film, maar met pixar en disney verwacht ik niks anders, en ze stelden me zeker niet teleur.
Rascal
Door MM ben ik eigenlijk wel meer teken/animatiefilms gaan kijken. Geen spijt van. Leuke film trouwens. Vond hem net beter dan Shrek.
JLO/50CenT FaN
Dit vind ik echt zooooon LIEVE film he. Heb hem ook zelf op video kon er geen genoeg van krijgen. Dat stemmetje van dat meisje zooo lief he. Ja leuke grappige en lieve film. 5 sterren.
Maverick
Echt een gave film.Je verveelt je echt geen moment ondanks dat het een kinderfilm is.4 sterren van de 5
Padd0
Hele leuke en grappige film.
Jammer dat ik niet mag stemmen op "For the Birds", dat is namelijk een geniaal filmpje.
Voor monsters inc. 3,5*.
Chrizzlle
Echt een grappige film
Ik vind hem een van de leukste animatie-films! Zeer mooi gemaakt. Alleen die vacht van Sulley al, hoe 'natuurlijk' hij beweegd...
I.c.e Motion
Briljante film.. dit is weer zo'n film waarvan ik n goedkope dvd heb gekocht en die ik dan weer ga verpatsen om n betere te kopen.. (ik wil die 2 disc versie.. oh en als ik dan toch bezig ben meteen ff die collector's edition van Toy Story 1+2 erbij halen
Pixar rules.. ik had veel eerder moeten gaan kijken)
Ralfke
- 2075 stemmen
Heeeeeeeeeeeel erg leuk en origineel! ***1/2. Vooral die extra's (bloopers)... cool!!!
martijn77
Heel erg grappig en verbazingwekkend knap gemaakt. Er waren momenten dat ik dacht, mij fop je niet, dat is gewoon een man in een pak..
Da Jando
Leuke snoezige film, ik vind Sulley echt een van de leukste personages uit animatiefilms
Jammer dat ik hem in het nederlands heb gezien (omdat er een ventje van drie bij was) want de engelse stemmen zijn veel leuker. 3,5*
Plezanterieke
Lang geleden dat er nog zo'n goede Disney film gemaakt werd. De bloopers zijn van een even hoog niveau als de film zelf.
kees
Heerlijke film, en ja: die (zogenaamde) bloopers zijn meesterlijk! Commentaar van de makers en extra's zijn vooral leuk bij animatiefilms. Bij de overige films volstaat een gewone DVD-versie.
4,5 sterren.
jester
Erg leuke film, alleen al het idee van de energiecentrale die op de schreeuwen van kinderen werkt, de deurenopslag, het verbannen van monsters naar de himalaya is geniaal. Prima stemmenvertolking. Leuk om te raden van wie de stemmen zijn (Crystal en Goodman wist ik, Buscemi had ik niet herkend). Al met al goed voor 4 ****.
WB
Disney/Pixar Rules! Dit is ook zo'n briljante film! 'Spannend' vant begin tot het eind, en vermakelijk de hele film door! Leuke humor (Disneyniveau), en erg leuke stemmen!
4,5 sterren...
Banjo
- 2035 berichten
De film was goed en zeer vermakelijk. Maar als ik deze film zou maken had ik het allemaal wat groter opgezet.
En met een oplopende climax. Die ik wat miste.
maar toch vond ik deze film heel erg vermakelijk.
3 1/2 ster
damon
middelmatig
er zaten vond ik niet veel grappen in die ook goed uit de verf komen
op de yeti na (snowcones
Derek
aardige film met als leuk detail een nemo knuffeltje op het eind..toen kende niemand het visje, maar hij stond al wel op beeld. Kijk maar helemaal op het eind als hij dat kindje naar de kamer terug brengt
rolsnol
Ik ga deze film 4 sterren geven omdat iedereen hier in een deuk lag ,vooral de extra`s op de dvd is helemaal top (de auto)
ook voor de kids (vanaf 3 jaar denk ik)
Gewoon perfect gemaakt leuk verhaal en je verveeld je geen minuut.
dit zijn de animatie films waar ik op zit te wachten
4.5 sterren geef ik voor een aanrader
WB
En in dat zelfde shot ook een Toy Story pop!
Zo komt in Finding Nemo opt eind ook Mike Wazowsky voorbij zwemmen
aegron
de film was wel aardig, drie * maar het filmpje als extra (for the birds) is echt fantastisch!!! daarom vier sterren.

Monsters University

Mary and Max
Animatie / Drama, 2009

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
Fantasy / Avontuur, 2011
monsterbedrogontvoeringdoorzuigelingvillainpanicenergy supply companyportalvriendenrivaliteitcomputer animatiehijinks beste vriendinscreamchameleon familieparallel worldconveyor belt invisibilityenergy companyconspirators walt disneydisneypixar