• 9.373.984 stemmen

Monsters, Inc. (2001)

Animatie / Komedie | 92 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Alternatieve titel: Monsters en Co.

Geregisseerd door: Pete Docter, David Silverman en Lee Unkrich

Met onder meer: Billy Crystal, John Goodman en Steve Buscemi

IMDb beoordeling: 8,1 (1.061.964)

Releasedatum: 7 februari 2002

Plot Monsters, Inc.

"We scare because we care."

Monsters, Incorporated is de grootste bangmaak-fabriek ter wereld en Sulley is één van de beste medewerkers. Het is de taak van Sulley en z'n collega's om kleine kinderen bang te maken en vervolgens de angstkreten (die als energiebron gebruikt worden) op te vangen. Op een dag wordt er per ongeluk een kind mee teruggebracht, wat tot grote chaos leidt.

Sullivan (stemrol)

Celia (stemrol)

Roz (stemrol)

Yeti (stemrol)

Jeff Fungus (stemrol)

Needleman / Smitty (stemrol)

Jordy

Heerlijke film. De animatie is weer supermooi, vooral de vacht van Sulley ziet er ongelofelijk realistisch uit. Het verhaal is erg komisch (veel leuke verwijzingen voor de oudere kijkers), barst van de geweldige monsters en is af en toe nog ontroerend ook (de scenes met Sulley en het kind vooral). Verder zit er richting het eind een geweldige actie-scene. Shrek blijft, vanwege de volwassen humor, m'n favoriete computergeanimeerde film, maar ik vond Monsters, Inc. net zo goed als de vorige Pixar film (Toy Story 2), en geef 'm dus ook 4 sterren.

avatar van dttom

dttom

Ik kon ook niet wachten en toen ik dus de kans kreeg om hem te kijken op divx kon ik natuurlijk niet weigeren. De film ziet er echt prachtig uit en ik heb ook erg veel gelachen. Gewoon een erg koele film en ik ga hem zeker nog een keer in de bios kijken.

Jordy

is al weer een tijdje uit in Amerika, maar toch is er nog een nieuwe trailer van uitgekomen, erg grappig: zie <A href="http://www.apple.com/trailers/disney/monsters_inc/charades.html">hier</A>;.

avatar van Flexje

Flexje

super mooie animaties. Voeg daar een leuk orgineel verhaal aan toe en je hebt een pracht van een filmpje. 4 sterren

avatar van Blindfold

Blindfold

Bij Harry Potter was een ontzettend melige trailer van deze waar Sully met Hints Harry Potter probeert uit te beelden en dat groene gastje echt geen benul heeft waar hij het over heeft (zelf niet als ie op een bezem zit met een uil erop).

avatar van Hitman

Hitman

Een erg leuke, originele film! Prachtig gemaakt gewoon. 4 sterren...

Jordy

voor de mensen die deze film én toy story hebben gezien: hele leuke nieuwe outtake te vinden via apple.com

avatar van IamBernie

IamBernie

Heb deze op VCD gezien, en ik vond 'm wel grappig Dat grote harige monster is wel schattig, hehe.

avatar van NERD

NERD

Ik zou hem ook wel willen zien maar ik ken mijn maten er niet van overtuigen dat het niet alleen voor peuters is......(snik)

avatar van StuF

StuF

i love Pixar!!!

nog 4 jaar en ik ga er solliciteren!

Jordy

net nog even in de bios gezien (nog een keer) en weer ERRUG leuk

avatar van Goodfella

Goodfella

Na alle positieve recensies die ik gelezen heb viel deze film nogal tegen. Natuurlijk ziet de film er fantastisch uit. Ik bedoel dan vooral de karakters, de omgevingen zijn duidelijk minder. De humor had echter niet de genialiteit van Shrek en het einde was me toch echt wat te klef. (Disney... ik weet het) De leukste delen van de film waren het begin en het eind. (de vogeltjes - VET!, en bij de "bloopers" lag ik helemaal dubbel) Die scène waarin de twee monsters een film uitbeelden zat trouwens niet in de film zelf! Raar...

Jordy

Nee dat was een reclamefilmpje waarin op de Harry Potter-hype werd ingespeeld

avatar van You_bastard

You_bastard

Leuke filmpie maar voor mij een beetje te schattig allemaal. Meer dus een kinderfilm.

avatar van Lincia

Lincia

Best een leuke film en eigenlijk niet zo kinderachtig als dat ik dacht. Het is een hele lieve film. Voor al het meisje boe was erg lief! zeker 4 sterren

avatar van Indybart

Indybart

Monsterlijk grappig!

avatar van Goodfella

Goodfella

Je kan zo recensies gaan schrijven voor de Veronica gids...

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Een erg grappige film, ik hou de laatste tijd wel van die geanimeerde films. Ook leuk dat ze hier een oscar hebben voor voorzien. Ik vind wel dat shrek terecht heeft gewonnen. Deze film is, vind ik toch, iets meer gericht op kinderen dan shrek. Maar dat maakt deze film zeker niet slecht.

Als je naar een pixar film gaat kijken weet je zeker dat je een leuk verhaal krijgt, Toy Story was al leuk en deze vond ik nog leuker. De bloopers op het einde waren ook weer goed.

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik vond hem niet zo grappig en volwassen had ik had gehoopt. Hij zag er zeker wel goed uit, maar helaas. Toy Story 2 vond ik echt stukken beter trouwens.

avatar van Menni

Menni

Lief, leuk, hartverwarmend! Ja, iedereen zal wel z'n eigen favoriete samenstelling hebben, maar deze doet het voor mij helemaal precies juist, na het wat teleurstellende Shrek. Het uitgangspunt (de wereld van waar monsters kinderkamers binnen komen gestormd) is al prachtig, de uitvoering is nog schitterender. Een lopendebandfabriek met deuren - hoe verzin je het - competitie tussen monsters onderling, de angst ván monsters voor kinderen die hún wereld binnendringen, het varieert van zeer hilarisch tot erg ontroerend.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Erg grappige film en hele mooie animaties, alleen blijf ik Shrek toch nog een stuk grappiger en volwassener vinden, er zitten hier toch iets teveel 'lieve' elementen in, wat ik persoonlijk jammer vind. Maar verder is het verhaal natuurlijk fantastisch en zijn de karakters ook erg leuk uitgewerkt. 3,5 sterren.

avatar van Phooze

Phooze

Wow !! Ik kan niet anders zeggen. M'n mond viel open van het pakhuis met deuren en de haren van dat blauwe beest (sorry, naam vergeten) waren echt fantastisch !!

avatar van Phooze

Phooze

Stomme terug knop !

avatar van manic

manic

LMAO .

Toy Story (2) stond altijd hoog in mijn lijstje, met name vanwege de goede grappen. Monsters Inc. zit er ook vol mee. Ik heb me niet eens gestoord aan het vrij zoete Disney verloop (en dat wil wat zeggen!)Véél leuker dan Ice Age (vorige week nog even snel in de bios gezien)

avatar van morpheus

morpheus

Vond monsters inc toch minder goed dan shrek, maar let wel op dat monsters inc ook meer op kinderen gericht was. Al met al prachtige animaties, erg leuk verhaal, goede grappen, prima film

(wel iets te zoet)

***1/2 uit *****

avatar van Hobbes

Hobbes

men wil extra's op de DVD's?

alstublieft

avatar van Macmanus

Macmanus

En weet je toevallig wanneer dat in Nederland te koop is?

Want het ziet er niet slecht uit.

avatar van aburefan

aburefan

erg leuk

avatar van winni

winni

voor jong en oud is en blijft erg leuk <mooi>

goed geluid en beeld

avatar van Hobbes

Hobbes

Op de DVD staat nog een extra filmpje van 20 minuten over Mike en Sully (met de stemmen van John Goodman en Billy Chrystal)

op apple.com/trailers staat al een trailer.

kijken!