• 9.184.194 stemmen

Geregisseerd door: Dan Scanlon

Met onder meer: John Goodman, Billy Crystal en Steve Buscemi

Releasedatum: 10 juli 2013

Plot Monsters University

"School never looked this scary."

Mike Wazowski en James P. Sullivan zijn een onafscheidelijk paar, maar dat was niet altijd het geval. Vanaf het moment dat deze twee monsters elkaar tegenkwamen, konden ze elkaar niet uitstaan. "Monsters University" opent de deur naar hoe Mike en Sulley hun verschillen overwonnen en elkaars beste vrienden werden.

Mike Wazowski (stemrol)

James 'Sulley' Sullivan (stemrol)

Randall Boggs (stemrol)

Dean Hardscrabble (stemrol)

Scott 'Squishy' Squibbles (stemrol)

Don Carlton (stemrol)

Terri Perry (stemrol)

Terry Perry (stemrol)

Art (stemrol)

Professor Knight (stemrol)

avatar van tattoobob

tattoobob

Niet zo leuk als het eerste deel,maar alsnog erg vermakeijk.

De animaties in deze film zijn logischergewijs van hogere kwaliteit dan van het eerste deel.....dus daar heeft deze weer een pluspunt.

Verder zitten hier ook weer leuke humoristische stukjes in en is het al met al gewoon weer een leuke Pixar film geworden.

avatar van schrans

schrans

Leuke film met prachtige animaties en een mooi einde. De gehele plot is wel een beetje magertjes en wat meer humor mocht ook wel.

avatar van Kondoro

Kondoro

Monsters University

The Beginning Of. Ja, hoe begon Monsters, Inc.? Nou zo dus! Het begon allemaal dus met een school, erg leuk gevonden. Maar is dat niet een beetje te laat? Ik vind eigenlijk van wel. Ze hadden het eigenlijk andersom moeten doen dat je als eerste film de university hebt en dan nou de Monsters, Inc. Dat ze der eindelijk werken. Maar goed, dat is niet het geval maar het blijft nog best wel een geinige film om naar te kijken. Toch vond ik deel 1 beter maar, deze is toch ook wel identiek. Groepsmentaliteit was belangrijk in deze film en dat vond ik mooi om te zien! Verhaal was prima om te volgen soms wat slapjes maar dat gebeurde niet vaak. Concept ook erg leuk bedacht en niks mis mee! Al om al leuk om achter deel 1 aan te kijken en zeker wel vermakelijk voor een middagje film kijken!

avatar van De wind

De wind

Geweldige film, kleurrijk en vol met humor.

avatar van ILDIB

ILDIB

te weinig echt spannende scènes helaas maar wel prima vermaak.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Leuk om de personages weer te zien, en Mike en Sulley blijven geniale creaties die opnieuw uitstekend door Billy Crystal en John Goodman worden vorm-, eh, stemgegeven, maar het verhaal heeft voor mij veel te weinig om het lijf en is ook nog eens té voorspelbaar, dus uiteindelijk is deze opvolger toch enigszins een teleurstelling (hoewel ik moet zeggen dat Sulley's sabotage van Mike's proefcabine wel mooi onverwacht was). Ik hoopte ook op veel nieuwe en bizarre monsters, maar ook dat valt tegen, en de bibliothecaresse is uiteindelijk zelfs een intimiderender verschijning dan de dekaan. Nee, hoe langer ik keek hoe minder enthousiast ik werd. Heerlijk om Mike en Sulley weer te horen kibbelen, maar daar blijft het bij.

avatar van Antonev

Antonev

Qua verhaal een redelijk eenvoudig animatiefilmpje, maar qua invulling is het helemaal geslaagd. De animatie is vrolijk, erg kleurrijk en fijn om te zien. De bekende personages zijn weer leuk neergezet, evenals de nieuwe gezichten die we in dit deel tegenkomen. Prima vermaak.

avatar van n00r

n00r

Super leuke animatie film. Echt fijn om me weer even kind te voelen. Geweldig vond ik hem.

avatar van Karst

Karst

Vermakelijk om te zien hoe het allemaal begon. Een paar leuke scenes maar over het geheel vrij mager helaas. Ook niet heel geschikt voor kinderen. Het thema zal aan hen volstrekt voorbijgaan.

avatar van Capablanca

Capablanca

Origineel en buitengewoon komisch!

avatar van W.V.

W.V.

Meestal heb ik het niet zo op vervolgen, zeker niet wanneer het animatie films betreft, maar deze steekt er bovenuit, geen topper, maar wel een leuke film met een overbeknd verhaal, een bende losers die uiteindelijk toch triomfen vieren, vaker verfilmd, maar deze steekt er naar mijn mening boven uit.

avatar van Decec

Decec

Een leuke animatie/avontuur/komedie/familie/Fantasie film...

Leuk verhaal...

Leuk gemaakte animatie...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Heel goed...

avatar van killerfreak

killerfreak

Zeer entertainend animatiefilmpje van de mannen (en vrouwen) van Pixar. Waar andere films bepaalde jokes probeert af te voeren met een "zijfiguurtje" (i.e. Scrat), zitten in deze film alleen maar "zijfiguurtjes", maar dat bedoel ik dan op de positieve manier. Stuk voor stuk mooi gevonden, en ook nog eens een origineel verhaal. Zeer degelijke prequel dus!

avatar van Phantasm

Phantasm

Mooie film met prachtige animaties met een aardig verhaal dat lekker wegkijkt.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Ik en mijn nichtje van 9 vonden deze film erg leuk, misschien zelfs leuker dan het eerst deel.

avatar van jippie2010

jippie2010

Beide delen gezien en ik moet zeggen dat deze prequel me toch wat meer aansprak. Ik kreeg wat meer binding met de personages, het verhaal sprak me meer aan, en voor de rest was de qualiteit vergelijkbaar dan het eerste deel. Dikke prima: *3,5

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Monsters university is een geslaagde prequel op Monsters Inc. Er staan drie personages centraal in de film die we in Inc ook al terugzagen. Uiteraard de eenogige Mike die moet opboksen tegen vooroordelen en extra hard zijn best moet doen om te slagen op de schrikschool. Zijn kamergenoot Randall groeit in Inc uit tot zijn rivaal, maar het is fijn te zien hoe het allemaal begon. Afsluiten doen we met Sullivan en we zien hoe groot de contrasten zijn tussen beiden. Dat levert leuke animatie op met wat humor en rivaliteit. Het is leuk te ontdekken hoe Mike en Sullivan zulke goede vrienden zijn geworden.

En het script blijft gewoon geweldig met de schrikschool en de slaapkamerdeuren. De Scare games zijn een leuke vondst van de makers om er een leuke prequel van te maken. De film bevat een moreel en duidelijke boodschap. Alle personages zijn (letterlijk) kleurrijk en spitsvondig. Je komt ogen tekort om al die vreemde creaturen te aanschouwen. Gewoon superleuk! Fijn vervolg op Inc!

avatar van Black Math

Black Math

Het universum van Monsters Inc. is volgens het standaard Pixarconcept: we nemen een bepaald (fantasie)wezen en we creëren er een maatschappij omheen die toch wel erg op de onze lijkt. Dat Monsters Inc. toch nog een leuke film was, lag grotendeels aan het erg schattige meisje. Zij ontbreekt in deze film, waardoor er hier een clichématige film overblijft met als belangrijkste boodschap dat je in team dingen voor elkaar kan krijgen die je alleen niet kan. En natuurlijk moet deze moraalles op de harde wijze geleerd worden. Ik heb het gevoel deze film al zo vaak gezien te hebben, alleen de monsters setting is anders, maar eigenlijk niet eens zoveel anders, want dus gemodelleerd naar onze samenleving.

Ik heb onlangs een aantal andere Pixars gezien, en die zien er visueel toch ook een stuk beter uit, waarbij er met name sommige spectaculaire actiescènes zijn. Die blijven hier grotendeels achterwege, terwijl ook de vormgeving, met name de kleuren, tegenvalt.

Kortom, een clichématige film die ook nog eens lelijk en weinig spectaculair is. Ik kan hier maar weinig uithalen, waardoor ik op 0,5* uitkom.

avatar van maurice32

maurice32

Vond er ook niks aan, zonder dat schattig kleine meisje uit deel 1 is er niks aan.

Heb me niet vermaakt, helaas.

avatar van mrklm

mrklm

Prequel op het succesvolle Monsters Inc. keert terug naar de periode waarin Mike [Billy Crystal] en Sullivan [John Goodman] elkaar leerden kennen en maakt duidelijk hoe en waarom ze elkaars collega’s en beste vrienden werden. Mike is het buitenbeentje dat vastbesloten is zich te bewijzen op Monsters University, ondanks dat iedereen – waaronder de gevreesde Dean Hardscrabble [Helen Mirren] – hem bij voorbaat al kansloos acht. Sullivan moet een familietraditie voortzetten dat vereist dat hij de beste van allemaal is. Het verhaal is een tikje simplistisch maar de aantrekkelijke karakters en een aantal vindingrijke ideeën maken dit tot prima kijkvoer voor jong en oud.