• 9.373.131 stemmen

Captain America: The Winter Soldier (2014)

Actie / Avontuur | 128 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Anthony Russo en Joe Russo

Met onder meer: Chris Evans, Scarlett Johansson en Samuel L. Jackson

Releasedatum: 27 maart 2014

Plot Captain America: The Winter Soldier

"In heroes we trust."

Steve Rogers, beter bekend als de superheld Captain America, heeft moeite met zijn rol in de moderne wereld. Samen met Natasha Romanoff, alias Black Widow, trekt hij ten strijde om een sterke maar geheimzinnige vijand te bestrijden, die zich verstopt in het hedendaagse Washington. Natasha is een spionne die werkt voor S.H.I.E.L.D., de veiligheidsdienst onder leiding van Nick Fury.

Steve Rogers / Captain America

Natasha Romanoff / Black Widow

Alexander Pierce

Bucky Barnes / Winter Soldier

Sam Wilson / Falcon

Brock Rumlow

Kate / Agent 13

marvelfreak85

Trailer ziet er super uit!!

marvelfreak85

Gister de 5 minuten vooruitblik gezien van Captain America The Winter Soldier wat op de blu-ray van Thor The dark world staat.

Ben er helemaal klaar voor ik kan niet wachten dit kan de beste Marvel film worden

avatar van John Church

John Church

Maak me oprecht een beetje ''zorgen'' over deze film. Begrijp me niet verkeerd, ik wil hem heel graag heel leuk vinden, maar ik stoor me in de trailers gewoon aan de belichting (dan weer te fel dan weer te grijs en ''saai'') en ik vind ook dat Chris Evans miscast is als Cap. America. Hij kan niet goed omgaan met serieuzere rollen heb ik het idee (en ja ik heb London gezien ). Maarja, we wachten het af, over een paar weken deze in de bioscoop zien. 3D doet soms ook wonderen.

avatar van schram101

schram101

John Church schreef:

3D doet soms ook wonderen.

Ja daar ben ik ook bang voor ja..

John Church schreef:

Ah, ik ben dus niet de enige. Vond het er ook al zo kil en vooral gewoontjes uitzien.

John Church schreef:

Maak me oprecht een beetje ''zorgen'' over deze film. Begrijp me niet verkeerd, ik wil hem heel graag heel leuk vinden, maar ik stoor me in de trailers gewoon aan de belichting (dan weer te fel dan weer te grijs en ''saai'') en ik vind ook dat Chris Evans miscast is als Cap. America. Hij kan niet goed omgaan met serieuzere rollen heb ik het idee (en ja ik heb London gezien ). .

Ik ben het hier totaal niet met eens ik lees al 20 jaar de comics van Cap en Chris Evans is echt geen miscast sterker nog hij is perfect gecast hij doet het prima.

avatar van John Church

John Church

Ik moet toegeven, ik heb nog nooit de stripboeken zelf gelezen en u heeft daardoor natuurlijk ook meer recht van spreken. Ik wilde alleen zeggen dat hij (Evans) mij, persoonlijk, niet zo overtuigt. Maar ik benader de film ook vanuit een andere hoek. Ik kijk het zoals ik iedere andere actie-film kijk, u kijkt misschien met de voorkennis van de stripboeken. Zoals ik al zei, ik wil deze film heel graag leuk vinden, omdat ik alles van de Marvel-carousel best wel leuk vind.

John Church schreef:

Dat kan he ieder natuurlijk zijn eigen mening soms pakt een acteur je soms niet daar heb ik ook weleens last van.

En ik kijk inderdaad met de voorkennis van de stripboeken en een Marvelbril ik vind films van Marvel net iets beter omdat ze van Marvel zijn (niet echt eerlijk natuurlijk) echt een fanboy mening .

Woensdag ga ik hem bekijken eindelijk eens kijken als die de strip evenaart.

avatar van Filmhoek.nl

Filmhoek.nl

Momenteel zitten we midden in Marvel’s Phase Two. Na Iron Man 3 en Thor: The Dark World zijn we nu aangekomen bij Captain America: The Winter Soldier. Wat mij opvalt, is dat elk nieuw vervolg steeds beter lijkt te zijn dan een eerder deel uit Phase Two. Iron Man 3 vond ik geweldig, maar Thor: The Dark World heeft deze absoluut overtroffen. Is dit vervolg beter dan de Marvel films van vorig jaar? Captain America: The First Avenger speelde zich in de Tweede Wereldoorlog af, wat in mijn ogen de kracht was van de film. Hoe gaat Captain America om met de hedendaagse setting?

Recensie Captain America: The Winter Soldier (Fabian van der Starre) - Filmhoek.nl

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Heb op de eerste captain america na alle marvelfilms gezien, kon me er op een of andere manier niet toe zetten. Kwam een keer langs op film 1 maar toen was die al een tijdje bezig dus heb toen ook maar een stukkie gekeken. Anyway, deze ziet er een stuk beter uit vind ik. Zag voor 300 ook een scene in een lift, spectaculair! Maar goed wat ik eigenlijk wilde weten, is het erg belangrijk deel 1 gezien te hebben? Anders moet ik dat voor zaterdag nog even gaan doen namelijk.

YouDrunkGoHome schreef:

Het is niet heel belangrijk om deel 1 gezien te hebben het is wel handig ik kan niet in details hoe en wat zeggen (wegens spoilers) maar er zijn wel een paar dingen die terug zullen komen in deel 2.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

ik zou je wel aanraden deel 1 te zien.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Deze serieuzere Marvel film weet door de plotontwikkelingen, mysteries, en karakters een duidelijke link te leggen tussen eerdere en toekomstige Marvel films en doet dit op een overtuigende wijze. Captain America: The Winter Soldier is één van Marvel’s beste films en zeker de beste sinds The Avengers.

‘Captain America: The Winter Soldier’ Review | Filmtakers

avatar van ipman-99

ipman-99

"People are going to die. I can't let that happen." ... " !!!

Geweldig deze Sequel van Marvel !!! 'Captain America: The Winter Soldier' is het vervolg op deel 1 uit 2011 ! De film begint eerder middelmatig maar neemt dan een versnelling en niveau hoger.

Heerlijke popcorn film die je een echte Blockbuster mag noemen met enkele geweldige

spectaculaire actie-scènes ! De plotwendingen kwamen ook aardig uit de hoek.

Chris Evans is een goed acteur ..., maar klasbakken als Scarlett

Johansson, Robert Redford en Samuel L. Jackson (in prima rollen) spatten van het scherm.

De aanpak ligt veel serieuzer en hier en daar zelfs met enkele knipogen naar andere Marvel films.

Als je het mij vraagt ..., beter dan deeltje 1 !

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

Ik miste toch wat van de humor die we gewoon zijn van Marvel! ... Niettemin vond ik hem toch "beter dan oké"! Ik was toch benieuwd hoe Marvel een serieuzere kant uitging! Maar ik had er uiteindelijk toch meer van verwacht ... Maar ik denk dat actie- en Marvelfans zeker niet teleurgesteld gaan zijn! Ik was gewoon een grote fan van The first Avenger, en ik miste toch de sfeer en cinematography uit die film! (+ de eerste film had Stanley Tucci, moet ik nog méér zeggen!?) Toch een geslaagde marvel film die zeker een waardig plaatsje in het Marvel Universum verdient!

Ik was aan het twijfelen tussen een 4,0 en een 3,5! Maar ik ga toch voor 3,5*

avatar van sonyjh

sonyjh

10x beter dan de eerste. (maar de eerste was dan ook verschrikkelijk).

Best goede en vermakelijke film!

marvelfreak85

Captain America The Winter Soldier is de beste Marvel film tot nu toe !

Zelfs in mijn ogen de beste actie film tot nu toe ja ik zei het de beste.

Captain Steve Rogers word precies neergezet als in de strips geweldige acteer werk van Chris Evans en voor fanboys zoals mij die vroeger aan het fantaseren waren hoe dit op het grote scherm uit zou zien, komen dromen uit dit is precies hoe ik als klein jochie deze film had voorgesteld.
De actie scenes van Cap waren voortreffelijk maar het is niet alleen Cap die de show steelt hij word bijgestaan door Black Widow een lekker ding wat ook nog een paar vette vecht scenes heeft damn waar kan ik zo'n meid vinden en de nieuwste superhero in de MCU The Falcon gespeeld door Anthony Mackie zorg ook voor veel sensatie en ook wel wat humor en natuurlijk Nick Fury gespeeld door Samuel L Jackson krijg eindelijk de scenes wat ie verdiend geweldig.
Het zijn niet alleen de helden die de show stelen het is ook de super bad ass enemy The Winter Soldier damn wat een dreiging straalt die uit hij is net zo machtig zoals in de strips.

Het is niet alleen de actie die je zal overdonderen het verhaal zit ook super in elkaar echt een spannende triller met genoeg verrassende plot twisten. (als je de strips niet kent dan)

Het vetste is nog wel dat ze heel veel deuren openen voor ander Marvel karakters die in de toekomst zullen schijnen zoals Sharon Carter de dochter van Peggy Carter ,er valt ook een naam als ze de targets opnoemen die Hydra wil vermoorden de naam Stephen Strange zoals alle Marvel kenners weten word hij Doctor Strange ook een vette superheld. En dan heb je nog naar de credits de scene met wat ook iedere Marvel fan weet Baron Von Strucker en de twins Quicksilver en Scarlet Witch wat ook de inleiding is naar de Avengers 2

Al met al is dit voor mij de ultieme actiefilm omdat ik als kind hiervan droomde ik heb van iedere minuut genoten bedankt Marvel you did it again !!

avatar van wwelover

wwelover

Zeer vermakelijke film. Beter dan de eerste Captain America, die ik overigens ook meer dan prima vond. Het verhaal is nu even wat interessanter en de actie beter. Sowieso erg genoten van de actie in deze film. Ook de humor is goed, gewoon leuke one-liners zoals bij The Avengers. Falcon is een leuke toevoeging en ik vind Chris Evans erg goed als de captain. Visueel is de film ook erg sterk en leuk dat Danny Pudi uit Community een klein rolletje heeft, niet zo gek gezien het feit dat de Russo Brothers bij Community betrokken zijn. De Winter Soldier kreeg niet heel veel minuten in de film maar het is zeker een interessant karakter.

avatar van Materny

Materny

Prima blockbuster. Maar betrap mezelf erop dat weinig me meer omver kan blazen. We zijn de laatste jaren zoveel verwend met destruction and mayhem bij dergelijke films; been there done that gevoel.

avatar van schumacher

schumacher

Goeie film maar de film werd verpest doordat het geluid extreem stil stond. Special effects? Niks van gemerkt want het stond te stil, bij rustige momenten viel ik bijna in slaap gewoon doordat het bijna gefluister was die je hoorde.

Cinema beleving noeme ze dit dan, triest.

De film zelf vond ik beter dan de 1ste, als de film gedaan is blijf helemaal tot het einde zitten .

avatar van rep_robert

Materny schreef:

Ook een beetje wat ik heb.

Qua actie valt deze film een beetje in het niet bij recente blockbusters als Man of Steel en the Avengers. Lijkt me nu ook het grootste euvel wanneer je alle helden bij elkaar hebt gezet en daarna komen ze allemaal weer in hun solofilms opdraven. Daardoor heb je continu het gevoel dat je iets mist en er eigenlijk wel een tandje bijgeschakeld had mogen worden.

Zo ook in the Winter Soldier. De film is in het geheel best onderhoudend.

Alleen qua actie ben je gewoon meer gewend en weet deze film eigenlijk niet heel erg te overtuigen. Het plot is verder leuk en zit wel goed in elkaar, maar je mist uiteindelijk ook een overtuigende badguy. Het mysterie is in het begin interessant, maar naarmate het vordert ebt het wat weg en is het eigenlijk een kleine sof.

In het eerste deel zaten veel storende elementen in de film die toch erg hinderden. Dat is hier eigenlijk weggenomen. Toch valt de film als geheel wat tegen en zitten er eigenlijk weinig memorabele momenten in de film waardoor ik de kans klein acht dat ik dit nog terug zal kijken. 2,5*

avatar van LPereboom

LPereboom

met veel enthousiasme kan ik zeggen dat deel 2 veel beter is! dit zie je direct aan de aanpak van de actie alle actie scenes zijn veel beter inbeeld gebracht en tonen veel beter aan! voor mij is deze captain america veel beter!

mjk87 (moderator films)

Prima popcornvermaak, maar de film heeft te weinig om echt te beklijven. Ik ben sowieso fan van het universum van Marvel, dus als men een enigszins draaglijke film maakt is dat al snel een voldoende. Tevens ben ik geen kenner van de strips, dus veel fout kan me ook niet doen. Dat is het dus een beetje met deze tweede Captain America. Het is niet slecht en het is niet heel goed.

Wat direct opvalt is dat de film een eigen smoel mist. Het heeft van alles wat weg zonder dat het echt een ode is (zoals het eerste deel). The Winter Soldier is een kruising tussen Ledger en Bane uit Batman, de muziek past prima maar is ook niet bijster bijzonder te noemen (een zoveelste variant op de muziek van Zimmer, al schijnt de componist ook voor The Dark Knight te hebben gewerkt, dus logisch) en de cinematografie is erg flets en grijs. Had de eerste nog die mooie retro-stijl, dit vervolg is echt veel te serieus, zowel in toon als uiterlijk. Daarnaast is de inhoud an sich best interessant, maar nergens heel goed uitgewerkt. De ideeën over privacy (en het gebrek daaraan) en de computers en hun algoritmen is prima, maar wordt echt weinig subtiel door de strot geramd. En het misdaadplot is in het begin leuk, maar eigenlijk weet je al snel wie de boef is en hoe de vork in de steel zit. Voor een spionagethriller is dat toch best een negatief punt. Daarnaast is de plot wat te wijd vertakt, want is die hele Winter Soldier, waarnaar de film is genoemd, nu eigenlijk nodig geweest? Wel is de humor vaak raak en een prettige onderbreking van al dat serieuze.

Maar goed, een actiefilm draait om de actie en die is prima. Heel ingenieus is het allemaal niet in elkaar gezet (dan deed Singer dat in X2 toch net wat beter) maar het is degelijk en redelijk overzichtelijk met af en toe leuke foefjes en prima timing in de montage. Daarnaast is de actie bijna nooit ongeloofwaardig, enkel tegen het einde gaat men er iets te ver over, maar de actie voelt in ieder geval alsof iets mis kan gaan en daarmee redelijk intens. En het vooral de opbouw die prettig is. De actie begint rustig met wat boem pats boem en man-tegen-mangevechten om dan te eindigen in een epische finale met heel veel BOEM BOEM. Dat is wat anders dan een talentloos onbenul als Bay die dat nooit heeft begrepen en al met BOEM BOEM BOEM begint en denkt dat het publiek het fijn vindt dat hij daar vervolgens tweeënhalf uur mee doorgaat. Verder is het spel prima. Evans is prima als timide held, Johansson heeft iets minder te doen en Jackson is cool als altijd. Daarnaast zijn er enkele mooie bijrollen met een leuke toevoeging in de vorm van Falcon en enkele knappe dames waaronder de toch zeer cute Emily VanCamp.

Al met al dus niet slecht en absoluut vermakelijk, maar het had ook beter gekund. Wel is dit weer een passend puzzelstukje binnen het geheel van de Avengers-wereld en een prima opmaat naar Age of Ultron. 3,0*.

p.s. Op één shot na voegde de 3D dus weer eens niets toe.

avatar van VincentL

VincentL

Captain America: The Winter Soldier

Even op je vrijdagavond wat hersenloze actie is natuurlijk altijd welkom. Met Marvel films ben je daar in ieder geval zeker van. Na een alleraardigst deel 1 moesten we 2 natuurlijk ook niet. Weer een actiefilm in 3D, het blijft toch afzetterij dat je daar €1,50 meer voor betaald. Los daarvan komt het de kwaliteit van niet film ook niet altijd ten goede. We zullen het ook hier maar weer moeten zien.

De film begint eigenlijk behoorlijk aardig en luchtig. Cap is natuurlijk een tijdje uit de roulatie geweest en moet zich weer even inwerken. Ik had echt geen flauw benul waar ze het verhaal naartoe wilden laten gaan, dus ik liet me compleet verrassen. Na een half uur begint de actie dan ook pas echt op gang te komen en je komt lekker in het verhaal. Alles valt tot dan toe nog heel logisch op zijn plek. Naarmate de film vordert, en het plot is ingewikkelder wordt, besluiten Anthony en Joe Russo het ook nog voor de minder slimme kijker behapbaar te maken door de actie op te voeren en de knallen groter. Voor ieder wat wils. Feit blijft wel dat het gewoon een erg lekkere film is die weg kijkt. Het uiteindelijke einde is allemaal wat overtrokken. Een Star-Wars achtig einde leek het wel. Alleen de Clones ontbraken nog.

Chris Evans kruipt weer best in de rol van Cap. Meer dan oppervlakkig weet hij echter niet te worden. Maar a la, het is en blijft een actiefilm dus who cares? De oppervlakkige flut romances, of wat het ook waren, die tussendoor kwamen waren domweg lachwekkend. Maar humor hoort ook zo thuis in een film.

Scarlet is natuurlijk altijd het zien waard. Ook hier speelt ze weer een bekoorlijke rol. Ook bij haar is het me nou niet duidelijk wat ze met haar personage wilde. Ze heeft echter een goede traptechniek wat in de film goed van pas komt. Ze speelt met Evans samen best vermakelijk op het doek.

Samuel L. Jackson is natuurlijk gewoon Samuel L. Jackson. De man is een filmheld gewoon. Ik vind hem persoonlijk geweldig. Ook in deze film kwam hij weer heerlijk uit de verf. Halverwege de film schrok ik behoorlijk omdat hij een harde terugval maakt, om daarna weer in volle glorie terug te komen

Nou was uiteindelijk mijn €1.50 aan 3D-kosten waard? Ook bij deze film denk ik dat de 3D totaal overbodig was. Qua cinematografie zit de film verder prima in elkaar. De actie is zeker niet te chaotisch, maar lekker vlot en spectaculair. Toch heeft de 3 dimensie hier niets aan toe te voegen. Het is totaal geen meerwaarde.

Alle explosies zien er puik uit. Het is reëel voor zover het reëel kan zijn, dus dat is prettig.

Cap. America is gewoon een heerlijke zaterdag- of vrijdagavond film die vlot weg kijkt. Hoogstaand is het zeker niet, maar wat wil je? Gewoon een goede beoordeling voor een vermakelijke actiefilm

mjk87 (moderator films)

Nog even over de gebruikelijke teaser in de credits. We zien dus Scarlet Witch en Quicksilver. Die zien we terug in Age of Ultron. Maakt dat de weg vrij dat ooit de X-Men en de Avengers in één film samenkomen? Over een paar jaar worden de huidige acteurs te oud, dus allicht nog één film to end it all?

Wel grappig, Taylor-Johnson en Olsen spelen broer en zus, en in Godzilla van dit jaar zijn ze man en vrouw.

avatar van Rvdz

Rvdz

mjk87 schreef:

Aangezien er ook al een andere Quicksilver in X-Men:DoFP zit zou ik daar niet op rekenen.

avatar van centurion81

centurion81

• 2066 berichten
  • 1988 stemmen

Wat mij betreft samen met The Avengers de beste film uit de Marvel Cinematic Universe tot op heden. 4*