• 9.374.577 stemmen

Captain America: The Winter Soldier (2014)

Actie / Avontuur | 128 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Anthony Russo en Joe Russo

Met onder meer: Chris Evans, Scarlett Johansson en Samuel L. Jackson

Releasedatum: 27 maart 2014

Plot Captain America: The Winter Soldier

"In heroes we trust."

Steve Rogers, beter bekend als de superheld Captain America, heeft moeite met zijn rol in de moderne wereld. Samen met Natasha Romanoff, alias Black Widow, trekt hij ten strijde om een sterke maar geheimzinnige vijand te bestrijden, die zich verstopt in het hedendaagse Washington. Natasha is een spionne die werkt voor S.H.I.E.L.D., de veiligheidsdienst onder leiding van Nick Fury.

Steve Rogers / Captain America

Natasha Romanoff / Black Widow

Alexander Pierce

Bucky Barnes / Winter Soldier

Sam Wilson / Falcon

Brock Rumlow

Kate / Agent 13

avatar van killer13

killer13

legian schreef:

Ook is de film te vol. En dat terwijl we zelfs nog personages missen (waar was Hawkeye nou, en Coulsen of loopt deze daarop voor).

Hawkeye had oorspronkelijk wel een klein stukje in deze film. maar omdat het zo klein was en eigenlijk niet zo veel bijdroeg hebben ze het gewoon weg gelaten. en Coulson had het waarschijnlijk iets te druk met de gebeurtenissen in zijn serie Marvel's agents of shield.

avatar van jippie2010

jippie2010

Heerlijke actiefilm. Ik zit niet helemaal in deze serie, ook al heb ik de meeste gezien.

Maar ook zonder voorkennis kijkt hij heerlijk weg, kan niet anders zeggen. *4.0

avatar van joerve

joerve

the new guy schreef:

Top actie, prima vermaak en leuke grapjes. Meer verlang ik niet van dit soort films.

dit. Ook zichzelf niet te serieus nemend. Die liftscene was trouwens wel geniaal

avatar van joerve

joerve

Piratje schreef:

Saaie langdradige film zonder veel inhoud.

Je moet van deze verhalen houden. SF en voortdurend vechten, ruimtetuigen, geweld... En dat bijna 2 uren aan een stuk. Niet voor mij.

2,5 punten nog teveel.

Dat weet je toch van te voren? Waarom kijk je hem dan.....

avatar van martijnk

martijnk

Heeeeel veel plussen voor deze film:

+ Heel veel aktie, maar ook weer niet teveel dat het eentonig wordt. Genoeg rustmomenten.

+ Ontzettend veel gesloop van van alles en nogwat in het openbaar en op klaarlichte dag.

+ Voor een Hollywood film is het verhaal nog best aardig bedacht en uitgewerkt!

+ Scarlett Johanson echt ultralekker zoals altijd (is al automatisch +1 ster)

+ Droge humor / one-liners (Scarlett die niet in bikini zou kunnen vanwege een kogel-litteken lol)

+ Held die zichzelf niet al te serieus neemt (dat pak lol). Beetje net als bij Thor.

+ Verwijzingen naar Stark Industries / Iron Man blijven het altijd goed doen.

Kortom, eindelijk weer eens een goede Marvel popcornfilm zoals deze hoort te zijn daar zat ik op te wachten. Dit is gewoon een heerlijke zaterdagavond aktiefilm waarbij alle elementen in de juiste mate worden gedoseerd.

Toegegeven groot scherm is denk ik wel een must! Niet op je tablet kijken of op je 32" tv op 5 meter afstand met het geluid op 10 decibel en dan zeuren dat er niks aan is want ja eerlijk is eerlijk het gaat natuurlijk voor een heel groot deel om de effecten dus kijken met je maten op de beamert en je hebt een geweldige avond!

4.5* maar omdat hij zo ondergewaardeerd is door alle (zgn) intelectuele zuurpruimen op deze site geef ik 5* ter compensatie daarvan (en vanwege Scarlett )

avatar van Awasiku

Awasiku

Na mijn teleurstelling van The Amazing Spider-Man 2 heeft deze heerlijke avontuur van Captain America meer dan goed gemaakt .

Goed uitgewerkte Verhaal , Nette SFX/VFX , "glimlach" Humor op z'n tijd , Meer dan genoeg Vuist/Knal Actie en de Cast is lekker op dreef .

En blijft even zitten voor de End Credits ,

En zit zijn Schild gewoon met een magneet vast op z'n rug....?

avatar van tattoobob

tattoobob

Muuuaa.....nog steeds niet de beste superhelden film maar wel iets beter dan het eerste.

Ik weet niet wat het is maar Captain America vind ik toch altijd een beetje matig.

Wel genoeg spectakel en acteerwerk is ook prima...Scarlett maakt ook een hoop goed moet ik zeggen.

Deel drie is ook alweer bevestigt dus ik ben benieuwd.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Zeer vermakelijke opvolger van een al even vermakelijke voorganger, met een paar aardige want aparte scènes (de beveiligde auto die opeens door "politiewagens" wordt belegerd, de knokpartij in de lift), een leuke schurk (Redford tot Jackson nadat hij heeft geprobeerd hem te vermoorden: "Did you get my flowers?"), en Anthony Mackie als prima nieuwkomer. Ik weet zo goed als niets van het Marvel-universum en kan me dus ook niet storen aan afwezige verhaalelementen of personages, maar als leek heb ik in ieder geval ruim twee uur met plezier zitten kijken.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

verrassend leuke actiefilm, vergelijkbaar met de Iron Man movies. Ik ga er niet teveel over zeggen, Gewoon kijken en genieten! Ook hier andermaal heb ik de voorganger niet gezien, maar is ook niet nodig om het verhaal te kunnen volgen. Vooral de achtervolgingsscene met SL Jackson is grandioos!

avatar van Barry83

Barry83

Erg sterke film met een paar geweldige actiescènes. Kortom gewoon kijken

avatar van sean-penn

sean-penn

Als ik de superhelden in het nederlands vertaal dan krijg je toch een heel ander gevoel. Dan krijg je namen zoals spinnenman, ijzerman, vleermuisman, de groene lantaarn etc. Captain America wordt dan Kapitein Nederland. Ja, daar hebben de striptekenaars zeker wel 3 weken suf gepiekerd en gebrainstormd, hoe gaan we ze in hemelsnaam noemen....Hebben wij in Europa ook superhelden op papier? Jazeker, Jerommeke en Obelix.

Nu heb ik eigenlijk ook niks met mannen in strakke latex pakken en het hele superhero gebeuren alhoewel Batman Begins en The Dark Knight nou wel weer goed waren. Het feit is dat in 10 jaar tijd zoveel films van dit genre zijn uitgebracht en als tegenreactie is mijn lichaam antistoffen gaan aanmaken ter zelfbescherming. Excess kills, overdaad schaad, ik ben allergisch voor pindakaas en superhero's.

Maar ergens sprankelt er weer hoop want The Winter Soldier is verreweg het beste wat uit die altijd draaiende godgloeiende marvel fabriek is gerold. Duister van toon met goede bijrollen van S.Jackson en R.Redford. Gegeven dat wantrouwen overheerst geeft het net iets extra's en schwung voor dit project. CGI is ook machtig mooi en de aktie is wel over de top maar passend. Ik moet toegeven dat deze film me heeft vermaakt en zeker een van de beste is in z'n genre.

Zou ik dan toch genezen zijn van mijn allergie? Hoop het wel want pindakaas is gewoon lekkuh...

avatar van arno74

arno74

Redelijk vermakelijke film, maar wel compleet zonder enig onderscheidend karakter. Een dertien-in-een-dozijn-superheldenfilmpje dus waarbij het eigenlijk niet uitmaakt of de superheld Captain America, Ironman of Batman heet. Redelijk popcornvermaak verder, met als meest noemenswaardige misschien wel de achtervolgingsscènes (niet allemaal overigens, want een enkele scène was ook erg slecht).

Deze film stond niet op mijn planning maar na de zeer aangename verrassing van Marvel-film Guardians of the Galaxy (2014) toch maar gekeken. Ook die film sprak me aanvankelijk niet helemaal aan en ben uiteindelijk door de (terechte) hoge score over de streep getrokken, vervolgens ook heerlijk van genoten. Dat was met Captain America jammer genoeg niet zo het geval. In tegenstelling tot Guardians neemt Captain America zich véél te serieus, er is geen greintje humor te bekennen, en dat maakt het toch wel zwaar om te kijken naar een film over een sterke kerel die heel handig doet met zijn stoere schild. De aanwezigheid van Scarlett Johansson was dan ook pure noodzaak om dat gebrek aan kijkplezier enigszins te kunnen compenseren.

2,5 a 3 magere sterretjes dus voor deze correcte maar verder vrij duffe zoveelste superheldenproductie. Tijd voor Marvel om de superheldenfilms te heruitvinden en een andere draai aan te geven, wat ze hier laten zien daar zijn we al veel te veel mee doodgegooid.

avatar van Kondoro

Kondoro

Captain America: The Winter Soldier staat nu ook op Netflix Nederland, YAY! Dat word binnenkort herzien.

avatar van Fryce

Fryce

Erg leuke marvel, weinig op aan te merken.

avatar van AC1

AC1

Soms gebeurt het dat een '2' beter is dan de '1'. Matt Reeves presteert hier een pak beter dan z'n voorganger Joe Johnston. Let vooral op de sets en de choreografie. Ik was redelijk onder de indruk. Alleen jammer van die saaie climax. Hebben we nog niet genoeg gigantische 'air battles' gezien?

avatar van Wrawness

Wrawness

Wat een zuurpruimen hier zeg. Dit was toch echt een van de betere superhelden films van het jaar. The Winter Soldier heeft het net iets beter voor elkaar dan Guardians of the Galaxy. De liftscene was geweldig! En Hydra die zich een baan wende in het organisatie van SHIELD en zich ook liet zien.

Zeer benieuwd naar Cap 3!

avatar van ribas123

ribas123

Deel 1 was drama maar WinterSoldier was heerlijk.

Lekkere weg kijk film met een goed verhaal en genoeg actie maar niet teveel .

Aanrader!

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Dit is weer een voorbeeld van een vervolg wat beter is dan z'n voorganger. Waar de eerste Captain America nogal wat steekjes liet vallen is daar bij The Winter Soldier geen sprake meer van. Het is één en al vermaak, actie, spektakel en zelfs (geslaagde) humor. Captain America en humor? Yup, really

Al met al weer een heerlijk onderdeel van het Marvel universum!

8/10 (IMDB)

avatar van Film Pegasus

Toch al beter dan z'n voorganger. Daardoor twijfelde ik lang om deze nog te zien. Maar het viel best wel mee. SHIELD is een kruising tussen G.I. Joe en James Bond. Captain America is één van de minst boeiende personage van Marvel. Bovendien duren die films veel te lang. Alhoewel ik me bij Transformers veel minder verveel.

De Winter Soldier is echt wat deze franchise nodig had, een waardige tegenstander voor Captain America. De Red Skull uit de eerste film deed me eerder denken aan Ghost Rider en was gewoon belachelijk. De Winter Soldier doet het goed, stijl Bane uit The Dark Knight Rises. Toch in het begin, later geeft hij zichzelf te veel bloot in een vrij voorspelbaar plot. Ook de Black Widow is een goeie toevoeging. Geeft de film wat meer humor en pit. En ook Falcon is - weliswaar als bijfiguur - niet slecht.

De film is gewoon te lang en volgt te veel het reeds platgereden pad. Weinig creativiteit en de helft van de scènes mogen korter. SHIELD is niet bepaald boeiend. Bovendien, stelde ik me de hele tijd de vraag waar de rest van de Avengers zaten als die evengoed bedreigd werden en SHIELD in gevaar zat. Het gevecht met de Winter Soldier is misschien wel iets voor Captain America, maar als die zelfs in de klappen deelt, hadden de andere Avengers toch mogen helpen.

Leuke blockbuster die evengoed snel vergeten is. Maar gelukkig wel veel beter dan z'n voorganger. En terug wat hoop voor The Avengers of een sequel van CA.

avatar van scorsese

Goeie film waarin Captain America na 70 jaar ontwaakt in het heden. Het verhaal heeft meer weg van een spionage-thriller dan een superheldenfilm. Afgezien van de spectaculaire actie-scenes geldt dit ook voor de rest van de film. En dit pakt zeker positief uit en maakt dit vervolg een stuk beter ten opzichte van het eerste deel. Chris Evans en Scarlett Johansson vormen een leuk team hier.

avatar van Mirob1

Mirob1

Wat een vooruitgang ten opzichte van de eerste film, die me zwaar tegen viel. Toppertje dit, aan de buis gekluisterd gezeten. Een absolute aanrader, zeker voor de mensen die een fan zijn van Marvel. Maar mijn vriendin is dat niet en vond hem ook tof. Kijk nu al uit naar The Avengers 2.

avatar van Film Connoisseur

Film Connoisseur

Captain America (Part. 2) The Winter Soldier

Ik ben een enorme fan van de Marvel Universe en ik kijk elk jaar, met enorme verwachtingen, uit naar de nieuwe Thor film, Iron Man film of welk ander Marvel personage waar een film van komt. Dit heeft te maken met een oude hobby als stripboek verzamelaar en televisie serie (cartoons) kijker. Leuk tijdverdrijf in mijn jeugd.
Captain America part 1 vond ik een vermakelijke film met een paar sterke fragmenten. Over het algemeen, een prima Marvel film welke nog tekort kwam om in de buurt van Iron Man te komen. Met het vervolg is er een enorme vooruitgang geboekt en dan bedoel ik in bijna elk opzicht. Verhaaltechnisch, regie, acteerprestaties, actie scenes, humor en de badguy, de Winter Soldier. Dit is erg sterk uitgevoerd naar mijn mening.

De film start twee jaar nadat de Avengers de wereld gered hebben van Loki en zijn leger. Ieder personage heeft te maken met vijanden en zo ook Captain America, a.k.a Steve Rogers. Rogers, gespeeld door Chris Evans, heeft moeite met het acclimatiseren in de moderne wereld aangezien hij enkele decennia gemist heeft. Hij ontmoet Wilson (gespeeld door Mackie) die hem graag wilt helpen met het aanpassen in deze wereld en samen bouwen ze een vriendschap op. Ditmaal moet Rogers onderzoeken wie de moord op Nick Fury gepleegd heeft en komt zo achter een geheim waarvan Rogers niet wist dat het mogelijk was, namelijk de wederopkomst van Hydraen de gevreesde moordenaar, the Winter Soldier. Omdat Rogers niet kon vertellen aan S.H.I.E.L.D wie de aanslag pleegde op Nick Fury, bracht dit hem in diskrediet en de jacht werd geopend op Rogers. Gedurende de film komt Rogers erachter dat de Winter Soldier een verlengstuk is van de organisatie die Rogers vreest. Tevens is de Winter Soldier een bekende van Rogers wat oude emoties naar boven brengt. Samen met Wilson en Black Widow, moeten zij ervoor zorgen dat S.H.I.E.L.D niet in de handen valt van de Hydra organisatie.

Deze Marvel film is een ijzersterke film geworden die in de Top 5 beste Marvel films hoort. Waar het eerste deel sterk begon en langzamerhand zwakker werd, geldt het tegenovergestelde van deze film. Mooie effects, sterke acteerprestaties, sterk verhaal en de moeite waard om te kijken. Ook als je geen fan bent van Marvel of superhelden films, wellicht kan de actie en de intrige van deze film je verrassen.

avatar van IH88

IH88

Bijna aan het einde van mijn Marvel rewatch (alleen The Incredible Hulk nog). Captain America: The Winter Soldier is toch wel één van de betere films uit de Marvel stal. Het verhaal zit goed in elkaar en is erg actueel. Met de actie zit het ook wel goed (de vechtscene in de lift is een hoogtepunt qua vecht choreografie).

Cap samen laten werken met Black Widow is een meesterzet en zorgt voor de nodige humor en luchtigheid in het verhaal. Cap wil vooral het goede doen en ziet de dingen zwart-wit. Black Widow zit veel gecompliceerder in elkaar en is een stuk cynischer over het 'goede' van de mens. Naarmate de film verstrijkt vlakt dit af en zie je beide toch wel nader tot elkaar komen. The Falcon vult dit duo aan en met zijn drieën vormen ze een team wat naar meer smaakt.

Samuel L. Jackson en Robert Redford hebben ook leuke rollen en hebben zichtbaar lol om hun personages te spelen.

avatar van WB

WB

Kijk, eindelijk weer eens een vervolgfilm die beter is dan het eerste deel. De film oogt volwassener, mooiere actiebeelden, leukere acteurs / figuren, geslaagde humor, Scarlett Johansson, en meer spektakel dan zijn voorganger. Ingrediënten voor een geslaagd avondje film kijken.

avatar van John Church

John Church

Beetje spijt van mijn eerdere bericht. Opnieuw bekeken en een goede film. Sorry.

avatar van Rosicky

Rosicky

Ben echt he-le-maal klaar met die rommel van Marvel. Zelfs als ze op hun best zijn, zijn ze hooguit vermakelijk, maar het is allemaal inwisselbare kolder die nooit een seconde spannend of interessant wordt.

Het valt nog wel te prijzen dat ze met elke film een ietwat ander genre willen aanstippen (Iron Man is screwball, Thor is fantasy en dit was behoorlijk geïnspireerd op de paranoiathrillers uit de '70s), maar met onaantastbare helden, een van de pot gerukt verhaal en zoveel convenient plot devices wordt het natuurlijk nooit wat. En natuurlijk hadden bijvoorbeeld ook de oude Bond-films dat manco, maar die hadden in elk geval nog een zekere charme en coolness die hier ook volledig ontbreekt. Zonde dat een gerespecteerd acteur als Robert Redford zich hier voor leent. Ik ga met een bijzonder grote boog om de volgende afleveringen heen lopen.

avatar van Antonev

Antonev

Prachtig actiespektakel! Dit smaakt naar meer!

avatar van DVD-T

DVD-T

De grote verassing uit de Marvel/Disney stal.

Niemand had na het zien van The First Avenger zin in nog een Captain America film. Hij werd min of meer een beetje weer goed neergezet in The Avengers, maar in The Winter Soldier werd er iets met het personage gedaan wat niemand had verwacht. Captain America is cool.

Nu wordt de film enorm geholpen door andere factoren. Rogers blijft natuurlijk een good guy eerste klas. De Russo's hebben duidelijk gekeken naar wat voor bron materiaal beschikbaar was, want er is wel degelijk iets goeds te vinden in de Captain America wereld. Geweldige keuze natuurlijk om The Winter Soldier te doen en uit te breiden met andere verhalen. Verhaal is erg goed geschreven. Waarin de eerste film wat saai was, wordt hier dezelfde fout niet gemaakt en volgt alles elkaar in een rap tempo op. We krijgen Fury en Black Widow die we ook al in The Avengers hadden. Maar er wordt nog een schepje bovenop gedaan. We krijgen er Sam Wilson/Falcon bij. Erg tof personage. Ook krijgen we Robert Redford in een glansrol als Pierce. Maar het is vooral de introductie van bad-ass personage The Winter Soldier waar het om draait. Een geweldige bad guy en er wordt hier op een goede manier met het personage omgegaan en zijn introductie is gewoonweg geweldig. Minpunt van de film is dat er op punten het tempo volledig wordt uit gehaald en de film bijna helemaal tot stilstand komt.

Ook bevat de film meer actie. En die is toch meer dan degelijk. Probleem ligt vooral in het feit dat er niet echt iets vernieuwend meer naar het scherm is gebracht. Zo krijg je een beetje het been there done that gevoel. Maar zoals gezegd bevat dit avontuur nog best wat goede actie scenes met als top punt het gevecht in het midden en de finale.

Acteerwerk is verder best ok. Geen Oscar waardige personages maar in de loop der jaren zijn de performances echt zoveel beter geworden. Vooral Redford en Stan weten goed te overtuigen.

Visueel niet heel bijzonder maar ook erg ok. Regie is goed en ook de visual effects sluiten naadloos aan op de echte beelden.

Een film die erg veel inspeelt op de Age of Ultron en andere Marvel helden aanhaalt (Stephen Strange oa.) maar ook genoeg tofs openlaat waar we in Civil War van kunnen gaan genieten. Want waar ik niet echt naar dit deel uitkeek, doe ik dat na het zien van Winter Soldier wel naar het vervolg. Een serie die zich fenomenaal heeft herpakt en ver boven het eerste deel uitstijgt.

avatar van AC1

AC1

De grote verassing uit de Marvel/Disney stal.

Ik was ook verrast en heb zelfs de Blu-ray gekocht. De enige andere Marvel die ik heb is Ang Lee's Hulk.

Visueel niet heel bijzonder maar ook erg ok.

Heel oké (en zeker wanneer we het vergelijken met Whedon's Marvel), kijk maar eens naar de sets en de actie choreografie. Ook visueel was ik aangenaam verrast.

avatar van FcTwente

FcTwente

Ik vond het eerste deel al goed en ben positief verrast dat dit deel zelfs nog beter is. Spectaculaire actiescènes en, in tegenstelling tot deel een, een interessante vijand. Ik heb zin in deel 3!