Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 27 maart 2014
Bekijk via Disney+
Plot Captain America: The Winter Soldier
"In heroes we trust."
Steve Rogers, beter bekend als de superheld Captain America, heeft moeite met zijn rol in de moderne wereld. Samen met Natasha Romanoff, alias Black Widow, trekt hij ten strijde om een sterke maar geheimzinnige vijand te bestrijden, die zich verstopt in het hedendaagse Washington. Natasha is een spionne die werkt voor S.H.I.E.L.D., de veiligheidsdienst onder leiding van Nick Fury.
Steve Rogers / Captain America
Nick Fury
Natasha Romanoff / Black Widow
Alexander Pierce
Bucky Barnes / Winter Soldier
Sam Wilson / Falcon
Maria Hill
Brock Rumlow
Jasper Sitwell
Kate / Agent 13
brabusRUS
Deel 1 was geen succes (2,0*), heeft het dan zin om deze te kijken?
AHWA
Absoluut kijken. Beste Marvel-film tot nu toe.
brabusRUS
horizons
Redelijke goede Marvel film. Plot heeft wat om handen. De personages zijn ook leuk ingevuld. Als stand alone film had ik de film hoger gewaardeerd. Maar Marvel plaatst dit in hun universum en dan faalt de film wel behoorlijk gezien wat er allemaal aan de hand is.
En ze hadden meer uit de Winter Soldier kunnen halen.
xaid
Helaas gaan we geen terugkeer van the red skull zien want het is in de comics wel zijn aardsrivaal.
Red Skull is in de comics even sterk als Cap
IH88
Captain America: The Winter Soldier
Eén van de beste Marvel-films die ik heb gezien. Regisseurs Anthony en Joe Russo weten een film te maken met een modern en actueel verhaal over privacy versus het bestrijden van gevaren zoals terrorisme en buitenaards gespuis. Voeg daar geweldige actie/vechtscènes, intrige, sterk acteerspel en humor aan toe en je hebt een Marvel-film die staat als een huis.
Chris Evans is weer erg sterk als Steve Rogers/Captain America. Na twee films is hij in zijn rol gegroeid en weet de patriottistische, sterke, schilddragende, zwart-wit denkende, wereldvreemde en ook wel humorvolle held goed te spelen. Een meesterzet is het geweest om hem te koppelen aan Natasha Romanoff/Black Widow en Scarlett Johansson. Evans en Johansson hebben in zes á zeven films samengespeeld en dat zie je duidelijk. Het is speels, humorvol maar ook serieus en samen vormen ze een geduchte vijand voor iedereen. Romanoff is wat minder naïef en weet dat er niet zoiets is als goed en fout. Dat is een mooi contrast en wordt in hun gesprekken goed zichtbaar. De actiescènes zijn fantastisch. Het gedeelte op het vrachtschip, Nick Fury die wordt aangevallen in zijn auto, de liftscene (geweldig gedaan!) en de scene daarna met de ontsnapping van Cap, het gevecht op de snelweg tussen Cap, Romanoff en The Winter Soldier en natuurlijk het laatste gedeelte rond het SHIELD hoofdkwartier, het is allemaal erg knap gefilmd en gechoreografeerd. In dat laatste gedeelte komt het oude gezegde "overdaad schaadt" wel een beetje van pas want het is een beetje teveel allemaal. Naast Evans en Johansson zijn ook Robert Redford, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Cobie Smulders en Samuel L. Jackson goed op dreef. Volgend jaar komt er weer een Marvel-film over Captain America uit en als dat deel net zo sterk is als The Winter Soldier dan is het weer genieten geblazen.
Decec
Uitstekend avontuur/actie/SF film...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteurs Samuel L. Jackson en Robert Redford...
Super mooi 3D HD kwaliteit breedbeeld...
Uitstekend mooi gemaakt SF....
Uitstekend achtergrond geluid/muziek
(Dolby DTS 7.1)...
Heerlijk genoten...
Top!
mjan
Ik heb mij laten verleiden om te kijken, maar het kon mij niet boeien. Niet afgekeken dus.
Insignificance
Inderdaad ietwat beter dan de voorganger. Een uurtje althans. Dan nog zit je met wat onnozel Marvel gedoe opgescheept, zo leuk is dat just another day at the office gebabbel niet, maar het weet met de aanval op Fury tenminste een soort urgentie in de film te leggen. Meteen ook het beste actie segment. De rest, en dan met name de gevechten, bestaat weer uit veel drukte waar geen geur of smaak aan zit en Kapitein Amerika is nog altijd een sul met schild.
Het politieke gekonkel stelt ook niks voor, maar de schurk van dienst is zowaar een enigmatisch ventje. Hoe meer daar de nadruk op wordt gelegd, hoe groter het gevaar van een ridicule onthulling uiteraard en hoe meer het verhaaltje uitbolt, hoe gekker het wordt. Zodra de film contact maakt met het eerste deel, zakt het snel weg naar een bedenkelijk niveau, waar alle gebruikelijke kul weer uit de kast wordt gehaald. Met, echt waar, een countdown. In 2014.
Leno
Een van de vermakelijkste superhelden films van de laatste jaren. Het verhaal biedt naast de nodige actie ook wat spanning. Te meer ook daar het verhaal en de actiescènes nu wat kleiner worden gehouden. Fury die in zijn auto wordt overvallen is spannender dan alle reusachtige 'einde van de wereld' actiescenes van The Avengers bij elkaar. The Avengers heeft daar de overtreffende trap al in gevonden, met een hoog 'het zal wel' karakter als gevolg. Redford trekt veel scenes naar zich toe en biedt goed tegenwicht aan Evans.
Mr-Mcmovie
Wauw!
Veel beter dan de eerste Captain America.
Deze Captain America heeft zo veel meer. De actie is hier zo groter en meer, ook coolere plekken (zoals in de lucht op die brug het gevecht tussen Cap en Buckie) En dat doen ze vaak superhelden films met een confrontatie gevecht tussen good and bad op een brug (kijk naar The Dark Knight Rises)
Een vrij lang speelduur dat ook nog eens niet stoorde aangezien ze genoeg toevoegden in de film waardoor alles blijft boeien en zo een spektakel blijft tot de laatste seconde.
Ben blij dat ik Captain America toch nog een kans heb gegeven want na de eerste had ik het beetje opgeven, maar zo zie je maar dat de broertjes Russo beter de eerste hadden geregiseerd. Zie ook hier dat ze ook Captain America 3 hebben geregiseerd dus die moet ik gewoon ook gezien hebben !
Dikke 4,0 sterren !
J.Ch.
Toch een stuk beter dan de eerste Captain America. Ik had zo mijn twijfels of ik deze überhaupt wel wilde zien, maar mij was meermaals verteld dat dit een duidelijke verbetering, dus wilde ik de proef op de som nemen - en het is waar.
Nu vind ik de hoofdpersoon nog steeds even oninteressant. Het braafste jongetje in de klas met een eeuwig serieus gezicht. De weinige diepgang die het personage wordt gegeven weet Chris Evans niet bepaald over te brengen. Elke vorm van zelfspot of -relativering ontbreekt (waar Iron Man weer veel beter is) zonder dat de superheld grappig is in zijn pompeusheid (zoals Thor). Waar de X-men her en der gekwelde superhelden hebben rondlopen - en daarmee wegkomen - is Chris' poging nogal belachelijk (serieus, pauzeer bovenstaande trailer eens op 1.51min). Dat ik lichtelijk allergisch ben voor Amerikaans patriottisme maakt de zaak er niet veel beter op.
Waarom deze film dan toch een verbetering is? Met uitzondering van de hoofdpersoon is alles beter. Red Skull was onzin, de Winter Soldier is niet bijster boeiend maar hij is in ieder geval niet belachelijk. Scarlett Johansson en Samuel L. Jackson leveren een aardige bijdrage en het personage van Robert Redford is zowaar interessant. Het verhaal kan er best mee door, voor een superheldenfilm, al vind ik wel dat het beter uit de verf zou zijn gekomen als het zich meer had gefocust op de infiltratie van S.H.I.E.L.D. door Hydra, in plaats van de Winter Soldier die natuurlijk een oude, getraumatiseerde bekende is.
De actie is gewoon echt goed. De een-op-een gevechten zijn uitstekend gechoreografeerd, en de actiescène met Fury in zijn auto is een genot om naar te kijken. En er komt niet eens iets magisch of buitenaards aan te pas, ook wel eens zo fijn. En, ik geef toe, Falcon is best stoer.
Al met al een aardige superheldenfilm die best het bekijken waard is. Er zijn betere, maar dit is absoluut een verbetering ten opzichte van het vorige deel. Met een interessantere hoofdpersoon (of alleen al een betere acteur) zou dit wel eens een topper binnen het genre geweest kunnen zijn.
frolunda
Een interessant verhaal maakt voor mij al 50 % van een type blockbuster als deze en gelukkig was dat met Captain America: the winter soldier eindelijk weer eens het geval.De uitwerking had nog wel wat beter gekund maar dat werd dan weer redelijk opgevangen door enkele erg sterke actie scenes (de hit op Fury,lift gevecht).Verder was Chris Evans duidelijk gegroeid in zijn rol en ook was Anthony Mackie een goede toevoeging aan de cast.
Wel jammer dat al vrij snel duidelijk was in welke hoek de bad guys gezocht moesten worden en de identiteit van wie er achter de Winter soldier schuilging was voor mij ook geen verassing,maar goed ik heb de comics dan ook niet veel gelezen.
Verder in zijn genre gewoon een prima film en op alle fronten een stap voorwaarts ten opzichte van het eerste deel.
kleintje 2
Ik had alleen deze film van Captain America nog niet gezien. Ik pak de draad nu weer helemaal weer op en volg het hele verhaal weer. Ga nog zeker een marvel film marathon houden in de zomervakantie.
Door deze film gezien te hebben ben ik weer helemaal bij.
TornadoEF5
Ik vond cap 1 al de slechtste film in het marvel universum tot dusver, maar ik vind hem beter dan deze film. Nuff said.
GekkeBeerNL
Zeer vermakelijke maar ook zeker 1 van de goede films van Marvel die je gezien moet hebben.
ILDIB
Kleine vier sterren. Gewoon goed vermaak. Soms wat simpele grappen maar verder prima tempo en zoals gezegd Prettige actie. .
Capablanca
Lastig te beoordelen. Voor mij is het een aaneenschakeling van onzin in een zwakzinnig, voorspelbaar en zwak verhaal. De actiescenes zijn volkomen ongeloofwaardig. De dialogen bestaan uit oneliners. En van dat spannende achtergrondmuziekje werd ik ook een beetje moe. Aan de andere kant besef ik dat ik niet het juiste publiek voor deze film ben. Ik ga maar in het midden zitten en kijk geen Captain Americas meer.
RuudC
Beter dan deel 1, maar die vond ik overigens lang niet zo slecht als velen beweren. Ik merk alleen dat ik door de vele Avengersfilms die inmiddels uitgebracht zijn, dat ik hier en daar de draad begin kwijt te raken. Aangezien de releases voorlopig nog wel blijven verschijnen, zit een volledige marathon er vooralsnog niet in. Ik kijk dit soort films net te weinig en houd niet bij in welke volgorde ik ze moet zien. Ik had nu dan ook het idee dat ik ergens een of twee afleveringen gemist heb.
The Winter Soldier zelf is in elk geval lekker vlot en boordevol actie. Zo nu en dan eens wat rustpunten zou niet verkeerd zijn geweest. Het grootste deel van de prent is vrij chaotisch. Verder vind ik dat H.Y.D.R.A. er een beetje met de haren bijgeslepen is. (jaja, zit ook in deel 1, dat kan ik me nog wel herinneren), maar het actieplezier overheerst. Er gebeurt teveel om het een no-brainer te noemen, maar het zit er niet ver vanaf. De finale is spetterend, maar het verandert niet mijn oordeel dat Captain America een van de minst interessante avengers is.
principal2000
Redelijke film over brave borst C. America. Dit komt vooral door de coolheid van Winter Soldier en zeker niet door Black Widow of de "voorbeeldsoldaat" zelf.
thoyouknow1980
Fantastisch mooi gemaakte superhelden film
Hollywood lijkt een nieuw trucje te hebben uitgevonden want wat is die actie ineens vet.
Sinds dit 2e deel hebben alle actiefilms ineens meer impact,of lijkt dat maar zo.
Alles is van een hoog level in deze film zoals actie,beeld,en geluid.
Tel daar het mooie verhaal en de brute superhelden bij op en het feest is compleet
woeler82
Ik vond dit tweede deel net zo goed als deel 1, dat in deel 2 iets meer spaanders vliegen wil nog lang
niet zeggen dat dit deel beter is als deel 1.
We leven in een computer tijdperk en zo is die film ook gemaakt, maar bij elke film hoort ook een verhaal, en het verhaal is gewoon good against evil , soms is die flitterdun, niet teveel denken.
Verstand op 0 en kijken

frans123
Allemaal heel indrukwekkend. Acteurs, cinematografie, special effects en noem maar op, maar........het boeit geen minuut. Eindeloze actie, en actie en actie en actie en actie...brrrr.Onzinnig verhaal.Sluit mij helemaal aan bij Mjan hierboven.
Supernatural
heel leuk vervolg.heb me weer prima vermaakt.op naar het volgend deel.word tijd heb ik nog steeds niet gezien.
sparreke22
Gisteren deze film gezien.
Ben weliswaar niet een erg groot liefhebber van dergelijke films maar deze is zeker wel te pruimen. Lekker onderuit gezakt op de bank. Film ziet er ook goed uit. Flinterdun en ongeloofwaardig verhaal maar mooie special effect.
Lekker wegkijker.
TheManInBlack
Fantastische Marvel film! 1 van de betere Marvel films in mijn ogen. Dit is beter dan het vorige deel van Captain America.
Deze film had ook een betere badguy dan in het vorige deel, Bucky The Winter Soldier. Bekend van het vorige deel.
Genoeg actie in deze film, dat is gewoon om van te genieten. De lift scene was ook erg goed met lekkere vlotte vechtkunsten.
Verhaal was ook erg goed en interessant. Een superheld die later als een badguy wordt gezien.
Special effects waren ook zeer goed.
horizons
Herkijk levert halfje extra op. Had ik niet gedacht. Verhaallijn is toch wel bovengemiddeld binnen het genre (en ook daarbuiten).

Captain America: Brave New World
2025

Captain America: Civil War
2016

Captain America: The First Avenger
2011

De zes beste films van de vandaag jarige Hayley Atwell (40)

Regisseurs horrorfilm 'Synchronic' sporen fans aan om te wachten op on demand-release

Rush: Beyond the Lighted Stage
Documentaire / Muziek, 2010