• 9.379.563 stemmen

Spider-Man 2 (2004)

Actie / Fantasy | 127 minuten / 135 minuten (dvd extended cut)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 127 minuten / 135 minuten (dvd extended cut)

Alternatieve titel: Spider-Man 2.1

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Tobey Maguire, Kirsten Dunst en Alfred Molina

Gesproken taal: Engels, Russisch en Mandarijn

Releasedatum: 14 juli 2004

Plot Spider-Man 2

"There's a hero in all of us."

Nieuwe avonturen van Peter Parker, sympathieke student, parttime fotograaf en superheld. Nadat hij in de vorige film geslaagd is voor zijn high-school diploma besluit Peter colleges te volgen aan de New Yorkse Empire State Universiteit. Terwijl hij met diverse persoonlijke problemen zit wordt hij geconfronteerd met de briljante Dr. Otto Octavius, die door een wetenschappelijk ongeluk met enkele mechanische tentakels in de slechte Doctor Octopus is veranderd.

Spider-Man / Peter Parker

pjotr

Nee man....

avatar van jedymaster

jedymaster

goed camera werk en goede special effects

pjotr schreef:

Nee man....

Heb jij ook al verstand van film?

avatar van pjotr

pjotr

Eh nee, maar ik heb wel overal een mening over...:)

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wederom een prachtige film van Sam Raimi. Hij weet deze niet-typische blockbuster een hart en ziel mee te geven. Een rustige opbouw en een spetterende 2e helft. De actiescene op de trein was echt geweldig, een van de beste actiescenes ooit als je het mij vraagt. Alles is ook vlekkeloos geregisseert zodat je goed van alle actie kan genieten. Raimi's hand is trouwens goed te herkennen in sommige shots en scene's.

Te veel sentimentele momenten lees ik in enkele berichten maar daar had ik helemaal geen last van. Op de juiste momenten komen er zulke scenes en ze komen op mij allemaal oprecht en echt over wat ook voor een deel komt door de acteurs die het zonder uitzondering goed doen.

Maguire is perfect voor de titelrol en Molina zet een erg mooie bad guy neer. Ik heb me ook niet gestoord aan Dunst, die ik erg goed vond acteren maar misschien werd ik wat afgeleid door haar wel heel erg prettige verschijning. Om Simmons heb ik goed moeten lachen, leuk dat hij wat meer screentime kreeg. Bruce Campbell in een bijrol werkte ook op mijn lachspieren, altijd een pre als hij in een film zit. Toch jammer dat ie niet meer hoofdrollen krijgt.

De special effects waren allemaal van erg hoge kwaliteit. Erg slim gedaan ook dat het pak van Spider-Man in het echt een beetje glimmend is zodat het minder opvalt als er een CGI Spidey in beeld is. Doc Ock's tentakels zagen er ook levensecht uit.

Nog even een pluim voor Elfman die hier weer bewijst dat hij een van mijn favorieten componisten is als het om films gaat. Zijn muziek zorgt altijd voor een meerwaarde.

Al met al doet dit 2e deel niet onder voor de eerste film, misschien is ie zelfs wel beter. Ik geef een 4,5 en ik ben benieuwd of dat cijfer voor deze, als voor de 1e film na herziening blijft staan.

avatar van woutvanhees

woutvanhees

goeie film beter als vorige gewoon te gek

een van de beste films die er bestaan

betere zijn er nie ik zou 5 op 5 geven

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

De eerste spiderman film vond ik beter, leuker.

Deze film was erg langdradig, beetje veel preekgedoe, teveel beelden van de zweverige kop van Maguire. Ook het liefdesverhaal tussen de 2 hoofdrolspelers vond ik erg saai met overbodige scenes.

De actie-momenten daarintegen waren erg mooi. Dat is altijd een genot voor het oog! Mooie effecten.

2**

avatar van darkcity

darkcity

Geweldig, grootst, spektakel, grappig, romantisch en vond hem beter dan de 1e, verhaal en bad guy vond ik wat leuker.

Aktiescenes waren ook top (treinscene, eindgevecht...)

Eindelijk weer eens een echt leuke en spetternde film, waarschijnlijk een van de beste films van het jaar !

4.5 ster !

avatar van reveal

reveal

Gewoonweg vreselijke film barstensvol met clichées, preken die in 25 films terug te vinden zijn en veel te brave burgers.

Toch nog 2* voor de bij momenten spectaculaire special effects.

"Spider-Man 2" DVD Details

Posted: Friday August 20th, 2004 11:15pm (Au-EST)

Author: Garth Franklin

Source:

Sony has announced the full specs for the upcoming two-disc DVD release of the "Spider-Man" sequel and here's a glimpse, courtesy of DVD Answers. The disc gets released on November 30th and will be available in four different versions - this two disc set, a Superbit version, a double pack with both the first & second films, and a limited edition gift set (the two-disc set with comic related artwork):

Disc One

French Dolby Digital 2.0 Surround Track

Audio Commentary with Director, Producer, Co-Producer and Tobey Maguire

Audio Commentary with SFX Designer John Dykstra and the Effects Team

Spidey Sense 2 Trivia Track with "Pop Up" Facts

Four Web-i-sodes (Original Online Featurettes)

Train "Ordinary" Music Video

Art Gallery: A Collection of Alex Ross Paintings

A Behind the Scenes Look at the Spider-Man 2 Game

English, French and Spanish Subtitles

Weblink to the Official Spider-Man 2 Website

Easter Egg: Doc Ock Sings "If I Was a Rich Man".

Thanks to 'Tom'.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Tegenvallend vervolg. De magie is weg. Spider-man 2 bestaat uit een groot deel overdreven melige scenes en "wijsheden" die zoveel traagheid in de film brachten zodat actiescenes erg welkom waren. Raimi porbeert "te" geforceerd aan de hele zaak een psychologisch aspect te breiden. De twijfels van Parker , zijn ontoereikbare liefde , zijn schuldgevoelens , hij wil spiderman niet meer zijn ... afgezaagd , oversentimenteel en in de plaats van diepzinnig erg hollywoodachtig-clichévol naar voren gebracht. Hier had heel wat meer ingezeten. Sommige dialogen ( zoals die van de oma , peter zelf , zijn morele twijfels ..) deden me echt beseffen dat ik niet meer zat te wachten op spiderman 3. Ik heb het allemaal gezien. De actiescenes trokken het geheel aardig omhoog. Vooral de vechtscenes tussen spiderman en dr octupus ( in de metro ! ) zijn erg maar dan ook erg spectaculair. Maar bon , ook na een tijdje heb je dat alweer gezien. De film werd te lang uitgesponnen , zodat ik echt wat zat te wachten op het einde . Het einde is dan ook te melig voor woorden. Bij de eerste film had ik hier helemaal geen last van .... Raimi heeft hier teleurgesteld op alle gebied tov het eerste vernieuwende deel. Het zou pas echt afgezaagd worden als er weer een derde film komt met de schurk die je al kan raden aan het einde van de film. Die film komt er dan ook maar het hoeft voor me niet meer ... De eerste film zou juist genoeg geweest zijn. Spiderman 1 was vernieuwend , niet " te " oversentimenteel en erg leuk om zien. Deze is oversentimenteel , onboeiend en saai. De comicsfeer is best behouden , wat een erg positief lichtpunt is in deze teleurstellende prent. Die kleine paar herhalingsoefeningen van het eerste deel ( sommige scenes zijn bijna gelijk aan sommigen van spiderman 1 , weinig originaliteit dus) die Raimi probeerde waren niet de oplossing om de film beter te maken. De cast acteert zoals het een zomerblockbuster beaamt , niets mis met Maguire en Dunst als de twee protagonisten , ze spelen het wel aardig. Al gebied mij de eerlijkheid te zeggen dat Maguire niet echt geloofwaardig overkomt als hij eerst de onhandige slungel speelt en een seconde later daar moeiteloos van het ene naar het andere gebouw springt. Die overgang is " te " overdreven , in de comic was dit niet zo erg het geval. In deel 1 stoorde ik me er minder aan en vond hem erg gepast. Raimi wil Paker echt wat teveel als een sul uit de hoek laten komen. Misschien een wat te negatieve review , film was bij momenten erg spectaculair en mooi om zien maar ik kan hier voorlopig niet meer dan een 3 tal sterren voor geven.

6/10

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

6/10 is miss iets te wenig , 7/10 is wel op z'n plaats

avatar van Airbus

Airbus

ik vond het een leuke film, absoluut...met natuurlijk weer mooie special effects en goed acteerwerk geleverd.! dat het verhaal dit keer wat minder is, kan mee geleefd worden! de film was wel okay!

3,5 ster

bisse

Raimi is zijn magie voorgoed kwijt en is een trieste crowdpleaser geworden. De dialogen tussen spidey en mary jane zijn om te kotsen en doen me denken aan het verplicht kijken van bold and the beautiful toen we vroeger maar een tv hadden thuis. Het enige leuke is de octopus die enigzins overeenkomt met het stripkarakter.Dit is echt een triest vervolg op een al teleurstellende eerste deel.

avatar van Mischa

Mischa

bisse schreef:

Raimi is zijn magie voorgoed kwijt en is een trieste crowdpleaser geworden. .

Van dit soort opmerkingen wordt ik weleens moe. "Raimi is zijn magie voorgoed kwijt". Weet JIJ wat de man over tien jaar doet, bijvoorbeeld? Kan me voorstellen dat je zijn eerdere werk honderd keer beter vond, maar dat is een kwestie van smaak (warbij ik opmerk dat ik het wel met je eens ben). Wellicht raken mensen die Evil Dead etc. nog niet kenden nu geïnteresseerd in zijn eerdere projecten. Zo kun je het ook bekijken, lijkt me.

Wat 'crowdpleaser' betreft; ik denk dat je, wanneer je zo'n mega-project mag regisseren, altijd te maken hebt met de eisen van producenten (en in dit geval ook de Marvel-jongens). Dat zijn de concessies die een regisseur moet doen met dit soort films. En als je dan zegt: "Nou, dan had hij Spider-man gewoon NIET moeten maken", dan zal iedere Marvel-fan je voor gek verklaren!

bisse schreef:

Dok ock komt wat juist wat minder overeen met het strip karakter. Je weet duidelijk niet waar je over praat.

as schreef:

Ik ben een fan van de strip en wat mij betreft komt het acteerwerk van alfred molina het dichtst in de buurt van het stripkarakter. Dit is een gevoelskwestie en het is dus onnozel om de opmerking af te doen als eentje van iemand die niet weet waarover hij het heeft. Ik vind de rol van Kirsten bijvoorbeeld erg slecht en zij slaagt er niet in een rol neer te zetten die overeenkomt met het personage uit de strip.

bisse

Je hebt helemaal gelijk, ik had me anders moeten uitdrukken. Ik ben inderdaad een groot fan van zijn vroegere werk maar for love of the game en the gift vond ik weinig aan. Zijn spiderman-project vind ik ook zwaar tegenvallen wat inderdaad voor een groot deel met de producenten te maken zal hebben. Ik heb het er nu eenmaal altijd moeilijk mee wanneer favoriete regisseurs van mij opeens films gaan maken die ik slecht vind. Ik denk dat ik wat te hoge verwachtingen heb van sommige regisseurs.

avatar van Ronmovie

Ronmovie

Deze film is beter dan deel 1; als je de comics leest , dan lijkt deze meer op het originele verhaal dan deel 1.

Ronmovie schreef:

Niet echt.

Niet echt orgineel, op een paar grappige stukjes na is de film compleet voorspelbaar en afgezaagt....... maar goed voor de rest wel een standaard aardige film waar je niet bij na moet denken........3*

avatar van TiTanium

TiTanium

beestige film

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Misschein iets te hoge verwachtingen bij deze film maar ik vond hem minder dan deel 1. Het nieuwe is er een beetje af en vond het allemaal een beetje chaotisch met die energiebal. En het einde viel me ook zwaar tegen. Dat hij uiteindelijk toch samen met MJ is. Terwijl ik het zo sterk vond toen hij zei dat spider-man en een vriendin eignelijk niet samen gaan. Viel me dus zeer tegen. Ook de enige reden waarom ik misschien deel 3 niet zou gaan kijken. 4*

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Je vindt de film zwaar tegenvallen en dan geef je 4* ? Sorry, maar dat snap ik niet

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Je kunt toch een 4,5 of een 5 sterren film verwachten.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Een 4* is toch heel hoog voor een tegenvallende film?

In een dergelijk geval kom ik meestal niet hogen dan een 2,5 ofzo en in dit geval maar 1* (met moeite)

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

tsjah door iedereens reactie dacht ik dat ik hem beter zou vinden dan deel 1 maar dat vond ik niet. In dat opzich vond ik hem tegenvallen maar het kwam mede door het einde. Ik verwachte idd een 4.5 of een 5. Maar dat wil niet zeggen dat het een slechte film was ik had gewoon te hoge verwachtingen.

avatar van FisherKing

FisherKing

salvatore schreef:

tsjah door iedereens reactie dacht ik dat ik hem beter zou vinden dan deel 1 .

Dan heb je hier toch een hoop reacties gemist. Wat ik dus vrij onnozel vind.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Deze film krijgt een gestrekte duim. Dik twee uur perfect vermaak.

We hebben:

- Superactie, soms weergaloos in beeld gebracht, met als hoogtepunt de metro

- Een lekkere griet in de vorm van Kirsten Dunst, die iets minder knap was dan in deel 1 trouwens (lag vooral aan haar haar denk ik, maar ze compenseerde het met een harde tepel hier en daar). Maar oh die wangetjes, daar zou ik wel eens in willen knijpen.

- Een badguy met een erg innemend hoofd (een waardige opvolger van Willem Dafoe)

- De nodige moraaltjes

- Het nodige romantische gezever

- Spoiler: Peter's ware identiteit wordt bekend bij wat mensen, daar waren we na 2 films wel aan toe als kijker. Het was een soort verhaaltechnisch orgasme..

- Prima tot goed acteerwerk, in elk geval heb ik me nergens aan gestoord

- Goede score en soundtrack

We hebben niet:

- De eerste paar minuten vond ik Spider-Man een beetje teveel CGI achtig, maar later was het minder (of het wende).

- Dat kernfusie verhaal was een beetje zwakjes

- Mary Jane die soms een beetje zanikt. Die lege stoel, bijvoorbeeld. Maar dat komt ook omdat ik ook altijd overal te laat kom en mijn vriendin (kuch, exvriendin) daar ook bepaald niet van gecharmeerd was. Niet zo zeuren, belangrijke mensen komen altijd te laat.

Ster van de show:

Die baas van de Daily Bugle. En natuurlijk die man die op het allerlaatst nog een soort cameo appearance heeft.

Leukste quote:

"Hi."
- "Hi."
"This is really heavy."

Kortom, meer dan genoeg voor 4.5 sterren.

Bravo.

Ik heb gezegd.

avatar van De GeuS

De GeuS

Als ik zo je verhaal lees, dan zou ik eerder 3 a 3,5 ster verwachten....