• 9.378.966 stemmen

Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds en Rebecca Ferguson

Gesproken taal: Kantonees, Engels en Japans

Releasedatum: 23 maart 2017

Plot Life

"Be careful what you search for"

Zes leden van het International Space Station staan op het punt een van de grootste ontdekkingen te doen in de geschiedenis van de mensheid; het eerste bewijs van buitenaards leven op Mars. Wanneer de bemanning bezig is met onderzoek blijken hun methoden onvoorziene consequenties te hebben. De levensvorm blijkt intelligenter te zijn dan iemand ooit voor mogelijk hield.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Platte personages, de ene domme beslissing na de ander en de regisseur en schrijver(s) maken geen keuzes mbt Calvins eigenschappen.

(EDIT Moderator: off topic verwijderd)

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Lekkere wegkijker die ik erg spannend vond totdat de film op driekwart een beetje in herhaling begon te vallen. Het slotakkoord was leuk gevonden!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Er is een onaards monster dat door de hedendaagse cinema waart en we noemen het CGI (Computer-Generated Imagery). 'Life' (2017) is de zoveelste rip-off van oorspronkelijke genreklassiekers als 'Alien' (1979) en 'The Thing' (1982), maar ook dit monster is keurig glad getrokken met computereffecten die elk gevoel van ruimtelijkheid of aanwezigheid missen. Zelfs remakes met klassieke filmmonsters ontkomen overigens niet aan de tergende gestel van deze moderne succubus. Het tragische is dat 'Life' (2017) qua setdesign een uitmuntende illusie neerzet van claustrofobische ruimtes en zwaartekrachtloosheid, zoals in een ruimtevaartuig. Maar ik heb een aantal maal hardop gelachen om het koddige CGI-monster met zijn generieke en voorspelbare strooptocht langs de bemanningsleden. En de film begon nog zo goed met die mengeling van verwondering en angst bij het ontdekken van buitenaards leven en de aardse fascinatie met het astronautenbestaan. Ligt het trouwens aan mij, of herkende ik werkelijk Bijbelse allusies terug in sommige shots? Op een bepaald moment het laatste avondmaal (als de astronauten met elkaar aan tafel zitten) en later de kruisiging van de heiland. Dit kan ook vergezocht zijn van mij.

avatar van Flavio

Flavio

Aantal off topic berichten verwijderd.

avatar van Ste*

Ste*

• 2073 berichten

So the creature as a whole is all muscle, all brain, all eye

Dat we het maar even weten.

Wel een gave film. Vooral als het beest eenmaal evil wordt is de film eigenlijk non-stop spannend, en vooral de kills springen er wel uit. Vrij origineel en mooi gedaan zo met dat rondzwevende bloed (vooral die van Ryan Reynolds). Overigens ook 'fijn' dat hij snel dood was omdat ik zijn grappige toon echt heel erg niet vond passen bij de rest, maar daar werd dus snel een oplossing voor gevonden.

Verder gewoon vermakelijk en erg mooi gemaakt. Vond het ISS zelf en alles wat erbij komt kijken ook erg realistisch overkomen.

Wellicht dat je af en toe niet helemaal weet wat ze nu precies doen of van plan zijn (kon aan mij liggen), maar op zich maakt dat voor het kijken niet zoveel uit. De twist op het eind kwam ook als een verrassing maar is in al zijn wreedheid ergens ook wel weer grappig. Perfect en mooi einde eigenlijk wel, in plaats van het heroische 'en alles kwam goed'.

avatar van Phantasm

Phantasm

Spannende sciencfictionfilm die lekker wegkijkt.

avatar van Capablanca

Capablanca

Deze Alien meets Gravity mag er qua techniek en hardware wel wezen, maar het verhaal is al te vaak verteld. En het einde was voorspelbaar.

avatar van Rakkerrr

Rakkerrr

Natuurlijk hebben we een aantal zaken al vaker gezien, maar toch keek deze speelfilm heerlijk weg. Hoopvol begin (‘nieuw leven !’), dan de switch naar thriller als het wezen terug gaat vechten. Vanaf dan non-stop actie, helaas echter ook een paar onlogische plot-twisten. Mooie soundtrack, fijne acteurs (qua etniciteit allemaal net iets te politiek correct) en een leuk slot. Als je van films in de ruimte houdt is dit prima tijdverdrijf.

avatar van Perry Meer

Perry Meer

Best wel leuke film!

avatar van Hemmenaar

Hemmenaar

tegenvaller.

de hele crew is een stelletje emotionele snowflakes, die niet handelen zoals ze ongetwijfeld wel zou zijn geleerd.

En ik kan slecht tegen die irritante kop/grijns van Jake Gyllenhaal.

Ik heb dat met weinig acteurs, maar bijv ook met Keanu Reeves

Ter verdediging van de film, ik keek dit in het rijtje The Martian en Interstellar, en dan zijn de verwachtingen dus veel te hoog.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Eerste keer al weinig van onder de indruk, en nu de tweede keer is het niet veel beter en dat ondanks een ruime cast die praktisch allemaal niet bijzonder uitblinken.

Een film die er visueel best wel goed uit ziet, het beestje heeft ook zijn aardige momenten en de muziek van Ekstrand is wel heel goed. Maar verder mislukt de film vooral op platte niet aansprekende personages, en wordt, zoals hier boven ook al door iemand gesteld wordt, wel heel vaak de verkeerde beslissing genomen en dat voor getrainde astronauten die protocollen horen te volgen. Het enige wat me logisch in de oren klinkt is de derde 'firewall'. Snap dan bv ook niet dat de 'commander' met dat ding om zich heen geslingerd niet besluit de ruimte in te duiken zodat dat beest weg is bij het station en de rest van de bemanning veilig.

Wat rest is een aardig tussendoortje voor een keer met wat spanning maar dat is het dan ook snel. Jammer eigenlijk want hier had toch wel meer van te maken geweest. Het einde vind ik overigens dan wel weer humor.

avatar van ILDIB

ILDIB

Wat een kutbeest. Interessant en spannend alhoewel soms voorspelbaar. Letterlijk een deken van ongemakkelijk gevoel. Hoog alien gehalte dat wel.

avatar van roger queen

roger queen

vondt een spannende film

avatar van fun in acapulco

fun in acapulco

Het eind was te voorspellen en dat deed ik dan ook. Wel een spannende film, met niet altijd even goed te begrijpen crew beslissingen.

avatar van princesspeach

princesspeach

Heerlijke film ! Deze film houd je in z’n greep en je blijft kijken want spannend blijft ie van begin tot eind.
Het eind was ook fijn, niet standaard en zag ik echt niet aankomen.

Het Alien - gedoe geeft je een beklemmend gevoel. Echt een goede film.

avatar van N00dles

N00dles

Leuke sf-film die weliswaar niet bijster origineel is maar in zijn uitvoering toch wel vermakelijk is.

Af en toe wordt er wat teveel exposition gegeven en de dialogen voelen soms wat gekunsteld aan. Om een voorbeeld te noemen, als Ryan Reynolds wordt toegetakeld door dat beest, staan ze er redelijk statisch toe te kijken, in plaats van volledig in paniek te zijn. Ik wist dat astronautentraining zwaar was, maar het lijkt me niet dat ze voorbereiden op traumatische gebeurtenissen zoals een alien die de ingewanden van een collega verorbert. Niet bepaald een natuurlijke reactie.
Of als Jake Gyllenhaal en Rebecca Ferguson in de kou zitten te bibberen, gaat Jake een toepasselijk verhaaltje uit een kinderboekje voorlezen. Dat soort mijmerende, reflecterende momenten vind ik altijd wat gemaakt.

De visual effects zijn prima en het ISS is geloofwaardig en (volgens mij) realistisch nagebouwd.
Het design van de alien is wel oké. Als een kleine flubberige 'zeester' is ie nog schattig maar al snel groeit ie uit tot een halve Kraken. Dan is ie in sommige shots wat teveel cgi en wordt ie ook overdreven intelligent en onverslaanbaar. Maar goed, spannend en vermakelijk blijft het wel. Het einde zag ik trouwens niet echt aankomen. Ik verwachtte iets anders, al kwam de uitwerking op hetzelfde neer.

avatar van frolunda

frolunda

Weliswaar veel elementen uit Alien (1979) en The Thing (1982) maar ondanks dat gebrek aan originaliteit is Life (zeker voor liefhebbers van het genre) een erg onderhoudende Sciencefiction film.

Geregisseerd door de Zweed Daniel Espinosa die in 2010 doorbrak met Snabba Cash en aansluitend met Safe House en Child 44 vrij wisselvallig werk afleverde.

Life is wat dat betreft toch een stap voorwaarts, hij had ook meer dan voldoende voorbeelden van hoe het wel of niet moest, al kent ook deze film weer wat mankementen.

Het acteerwerk was degelijk maar niet groots, iets wat inherent was aan het scenario waarin de personages nu niet altijd de meest logische beslissingen namen en daardoor niet altijd even goed uit de verf kwamen. Waarmee de film wel scoort is spanning, de ontwikkeling van de buitenaardse levensvorm zorgde voor behoorlijk wat 'fijne' schrikmomenten, mede door het onvoorspelbare gedrag en groei van het wezen. Iets wat nog beter tot uiting kwam door de claustrofobische setting, het benauwde ruimtestation inclusief laboratorium. En dat alles in een beklemmende sfeer die nog wat meer bijdroeg aan de amusementswaarde van de film.

Het zijn dan ook die laatste drie onderdelen die de doorslag gaven om toch tot (een weliswaar magere) vier sterren te komen. Heb me als fan van dit type films gewoon prima vermaakt met Life.

avatar van vinejo

vinejo

Hierboven mooi beschreven.
Vond dit een heel spannende film, vooral het eerste uur. En het slot is ook wel leuk...

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Wat ik vooral niet begrijp is hoe drie gerenommeerde en toch niet om werk verlegen acteurs er toe gebracht zijn om mee te werken aan een project dat zo evident schatplichtig is aan, wat zeg ik? praktisch een kopie is van Alien. Goed gemaakt, sterk geacteerd (inclusief het mooie moment in het begin wanneer Ferguson Gyllenhaal onderzoekt), prima tempo, smakelijke gore, prachtige visuals en op het einde nog een fraaie twist, maar uiteindelijk overheerst toch de overbodigheid. (De Blu-ray bevat als special features onder andere drie oppervlakkige documentaire'tjes van samen 21 minuten waarin alle betrokkenen er op bewonderenswaardige wijze in slagen om niet één keer het woord Alien te laten vallen.)

avatar van Peter Pan

Peter Pan

SF in een ruimteschip, onmogelijk om origineel te houden. Of er gaat iets stuk, waardoor ze naar buiten moeten. Of er komt buitenaardse intelligentie aan boord. Of de halve crew sterft. Of een van de overgebleven bemanning zal zich opofferen.

Origineel lukt dus niet, maar als het wel lukt om de spanning en interesse vast te houden, is het dus zeker wel een goede film!
Op een of andere manier wil je dit genre blijven kijken, omdat het buitenaardse in een film altijd de gedachte houdt of het deze keer zo dicht mogelijk bij een eventuele werkelijkheid zal komen, ook al blijft dat altijd onbeantwoord.

Het begin is wat rommelig en komt onduidelijk over, maar het blijkt een "James Bond" start te zijn, na enkele minuten start de begin titel en wordt de aandacht direct gevestigd op het doel, buitenaards leven.

Doordat ze het organisme zelf bewust binnen hebben gehaald en je Calvin's ontwikkeling meemaakt, onderscheid deze film zich toch enigszins.
De keuze van het uiterlijk van mooi flexibel organisme tot een soort van zeester was erg goed gekozen en ook het ontwikkelen van de intelligentie brengt spanning met zich mee. Alleen wel apart dat het wezen bestand was tegen werkelijk alles en dat het "even" uitgroeide tot een op hol geslagen octopus, dit was niet nodig, want dit gedaante werkte

Gyllenhaal vind ik altijd geloofwaardig acteren en ook de andere waren prima, alleen wat Ryan Reynolds hier deed...? Wat mij betreft hoort hij thuis in een mislukte actie comedy, die niet serieus te nemen is, dus hij paste hier nou net niet in.

Het verloop van de film blijft boeien en ook al is het einde van dit genre film ook bijna niet origineel te maken, zat er toch weer een redelijke plottwist in en is deze film toch ruim voldoende!

7,5

avatar van Ummmagummma

Ummmagummma

Blind meegegrist wegens Reynolds en Gyllenhaal, mooie titel ook...

Ik vond Alien en Evil Dead zo'n 40 jaar geleden nog wel origineel

Het ruimteschip slash houten huisje diep in het bos is vervangen door het ISS, de space cowboys en jongeren vervangen door astronauten en behoeftige wetenschappers. Een CGI monster erbij, en daar begint het moorden en de gore.

Zucht..

Verhaal niet bijster origineel, dialogen variëren van matig tot gemiddeld, het camerawerk en CGI zijn degelijk maar nergens echt sterk, dat geldt ook voor het acteerwerk.

Tijdverspilling..

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Hier kon ik echt niets mee. Dat het een Alien rip-off is (en ja, dat is het) maakt me weinig uit; mits goed uitgevoerd mag je dat gerust doen. Maar dit was gewoon ontzettend zielloos, op elk vlak. De cast weet totaal niet te boeien, echt geen enkel personage. Ik gaf er in ieder geval absoluut niets om wie het zou overleven. De effecten, vooral van de alien zelf, zijn te overduidelijk CGI. Er zit geen spanning in de prent, de kills zijn flauw en tam. De personages maken de hele tijd domme beslissingen (denk: Prometheus). En het duurde ook nog eens te lang allemaal, maar dat zal wel komen door het feit dat de film me totaal niet greep. Nee, eigenlijk kan ik alleen positief zijn over het einde zelf. Verrassend niet, maar wel duister, en ook het enige moment dat ze eens van het gebaande pad durven gaan. Nee, eentje om snel te vergeten. 1.5*.

avatar van RevengeN

RevengeN

Leuk verhaal, maar matig uitgewerkt, en totale miscast

avatar van Bibi88

Bibi88

Ondanks dat ik helemaal niet van cf houd vond ik het best grappig slecht vermaak. Lekker je verstand op nul zetten en kijken als je je verveelt. Het acteerwerk vond ik ondermaats. Die Reynolds past er niet in en Gyllenhaal kan ik zelf niet lijen. Ik irriteer mij aan zijn mimiek. Best mooie shots van de ruimte en cgi is oké. Als Calvin verder groeit wordt het net iets too much. Einde vind ik wel verrassend en zag ik niet aankomen. Eindelijk een keer geen happy end maar een duister afloop met een hele duistere eindtune. Kreeg er kippenvel van. Ondanks het redelijke verhaal toch een 2.5 voor de slechte uitwerking en het slechte acteerwerk.

avatar van Carl Stellweg

Carl Stellweg

'I feel hate. I feel pure fucking hate for that thing.' Dat had ik nou ook. Kortom, ik zat er helemaal in en leefde fel mee

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Een steengoede film.

In de stijl van Alien.

En met fantastische spelers.

De film muziek is ook uitstekend.

Fantastisch gemaakt en nagelbijtend spannend.

avatar van thunderball

thunderball

Deze laatst weer eens bekeken toen ie op TV werd uitgezonden.

Mooi gemaakt , met prachtige special effects en een aantal A-acteurs in de hoofdrol, in een redelijk amusant verhaal, kunnen niet verhullen dat dit feitelijk de zoveelste Alien (1979 van Ridley Scott) variant is en -uiteraard- haalt het het niet bij het origineel, niet qua spanning, niet qua opbouw en niet qua zenuwslopende finale.

Niet slecht en hier en daar redelijk spannend met nog op het eind een plottwist, die helaas de geoefende kijker al wel redelijk snel aan ziet komen.

Een zesje, ofwel drie sterren.

avatar van jikamajoja

jikamajoja

Super spannende film

avatar van Jynxter

Jynxter

Nou vooruit. Net een voldoende.

Life is eigenlijk gewoon platte pulp in een visueel sterk jasje.

Niks origineels, en alles is al eens beter gedaan. Je kan vanaf het prille begin het hele scenario wel zo'n beetje uittekenen. Inclusief het einde dat als twist is bedoeld, maar dat je van mijlen ver aan ziet komen.

De decors zijn prachtig en de gewichtloosheid is knap gefilmd. De beproefde methodes zorgen dat Life hier en daar goed spannend is. Al wordt dat steeds minder naarmate de film steeds verder doorslaat en de f#ckups van de crew zich opstapelen. Eigenlijk gaat vanaf het prima begin, alles alleen maar bergafwaarts. Met de crew, maar ook met de film zelf.

avatar van dejapie

dejapie

Goeie cast, prima begin, en dan veranderen clichés, grote voorspelbaarheid en platte personages de film in een grote teleurstelling. Geen moment komt het verhaal echt los. Scenaristen missen kans op kans om de boel een originele draai te geven wordt gemist. De komst van de extra capsule was zo'n kans. Niet gegrepen, maar afgeraffeld en weggewerkt. Een film om snel te vergeten.