Life (2017)
Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds en Rebecca Ferguson
Gesproken taal: Kantonees, Engels en Japans
Releasedatum: 23 maart 2017
Plot Life
"Be careful what you search for"
Zes leden van het International Space Station staan op het punt een van de grootste ontdekkingen te doen in de geschiedenis van de mensheid; het eerste bewijs van buitenaards leven op Mars. Wanneer de bemanning bezig is met onderzoek blijken hun methoden onvoorziene consequenties te hebben. De levensvorm blijkt intelligenter te zijn dan iemand ooit voor mogelijk hield.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Life (MusicMeter)
Kazumi
Doctor
Dominique
frans123
Waarom pakte me dit niet? Ik heb het idee omdat dat vieze CGI-monstertje visueel voortdurend een vreemd element vormde, men kan veel tegenwoordig, maar dit bleef voor mij losstaand van de rest, niet geïntegreerd in het geheel. Je ziet ook bij het niet te overtreffen Jurassic Park 1 dat modellen soms toch nog beter werken. En dan alweer dat gemene predator-kopple... kennen we ook al langer. En de duistere spanning van, laten we zeggen Alien zat er ondanks alle moeite gewoon niet in.
Maakt het toch een slap aftreksel van zijn voorgangers, ondanks de verder nette afwerking, met wat vleugjes "gravity" hier en daar.
helemaal mee eens..Eerste 30 minuten ging nog wel, gewoon goed......tot Calvin kwam, en toen was het over.
remorz
Heerlijke film.
En ik ben tevens dol op Alien. Dat menig hier de overeenkomsten als negatief criterium aanhaalt snap ik niet. Op wat stijlkeuzes na lijkt het inderdaad vrij veel op elkaar. Maar als deze gewoon goed doet wat Alien ook goed deed, hoor je mij niet klagen.
Je valt redelijk midden in het verhaal en setting. De uitleg zit onopvallend genoeg weggemoffeld in de dialoog in plaats van dat er dialoog bedacht is om uitleg aan de kijker te geven; een belangrijk verschil bij dit soort films. Al vrij snel zoeft bijvoorbeeld iedereen gewichtloos door het ruimtestation zonder dat er teveel aandacht aan besteed wordt. Gebeurt te veel in vooral science fiction films.
Calvin is door zijn samenstelling (wat was het: 100% spier, oog én brein) een perfecte dreiging binnen het schip. Ongrijpbaar in vorm en (mooi vormgegeven!) verschijning met nét genoeg houvast (in maximale vorm lijkt hij zelfs een soort gezicht te hebben) om als 'villain'-entiteit te kunnen beschouwen. Al had de dreiging in sommige scenes claustrofobischer gekund (Reynolds met de incinerator, Cho in zijn cryo-bed), toch is de sfeer altijd grimmig en onvoorspelbaar.
Prima acteerwerk van de hele crew, geloofwaardige beslissingen doorheen de film (menselijkheid + stress levert nou eenmaal beslissingen op die botsen met de klinische logica van protocol: get over it, people) en een dikke pluim voor soundtrack en het uitstekende einde. Beetje vreemd dat Gyllenhaal de rit overleefd heeft tot dan toe, maar soit. Heerlijk genoten. Ik sluit verhoging na herziening zeker niet uit. 4*
mikey
Intvis van mars eet de bemanning op en wil naar aarde. Het moet snel gebeuren: van hemels geluk (finally human interaction with a space lifeform) tot de totale vernietiging. Vaker door de wet van murphy dan door ALF zelf. Probleem daarin zit dat je dan gaat juichen voor het beest. (Je weet toch al dat alles (alles!) mis gaat).
De film ‘verklapt’ daarmee zijn eigen verloop.
Decors waren top, regie prima. Verhaal door de idiote pacing, gaat over de rooie. Toch: Een geinige b flick.
Filmkriebel
Een B-flick? ... Daarvoor zag alles en vooral de special effects, er te goed uit.
bjerik76
Aardig filmpje.
Ik dacht aan een ietwat voorspelbaar Amerikaans einde, maar vond de laatste 3 minuten toch wel verassend.
jippie2010
De film wist me eigenlijk geen enkel moment echt te boeien.
Ik kon geen binding met de hoofdpersonen krijgen en ook het buitenaards leven vond ik inspiratieloos.
Misschien was de soundtrack nog het meest interessant, maar niet genoeg om de film te redden. *2,5
wihu61
@ remorz,
"Maar als deze gewoon goed doet wat Alien ook goed deed, hoor je mij niet klagen"
Dat is 't 'm nou net, dat doet ie niet...
remorz
Dat is 't 'm nou net, dat doet ie niet...

Maar als ik deze thread doorlees, kan ik me toch niet aan de indruk onttrekken dat velen die Alien hoog hebben zitten, deze film vanaf de eerste overeenkomst met 1-0 achter zetten. Als Alien vervolgens op alle punten hoger scoort, resulteert dat al snel in een lagere waardering dan deze mijns inziens verdient.
Ik vond Alien op veel vlakken beter en ook de originaliteitsbonus gaat niet naar Life, maar het doet verdomd veel goed. Je moet het alleen wel loskoppelen van je lievelings, ja.
wihu61
Iets verder naar beneden probeer ik mijn mening te onderbouwen. Kwaliteitsverschil met Alien is m.i. gewoon groot.
En vergelijken met een gelijksoortig product doet men nou eenmaal, jij ook, en ik kom tot een ander eindoordeel.
Vdk_Movie
Het einde hint naar een vervolg. Vond het een aardige film, we moeten gewoon niet te veel tijd experimenteren en wat op Mars is lekker op Mars houden. Er is misschien meer leven (geweest) dan wij nu vermoeden.
DevilsAngel
De personages konden me weinig boeien. De domme keuzes die ze maakten in bepaalde bedreigende situaties irriteerde mij ook echt mateloos...
zinedine1983
Dit was een voor mij zeker geslaagde film. De spanning zat er goed in. Eindelijk eens weer een originele Alien film sinds lange tijd!
HK Senator
In principe een goed geproduceerde film. Op de kwaliteit van de beelden valt ook weinig aan te merken. Maar qua verhaal valt er echt niets nieuws te ervaren. Jammer. Dat er aan het eind een addertje onder het gras zit voel je als ervaren film kijker wel aankomen.
Curriculum
Heerlijke film. Spanning vanaf het moment dat Calvin “geboren” werd en eindelijk eens een keer een film zonder happy end. Ik hoop op een deel 2.
Heeft trouwens ook veel weg van Alien en ja, als je die mooi vindt, dan vind je deze ook mooi.
Een dikke welverdiende 5 sterren.
scratchy
Ruimtestation. Compartimenten. Alien. Luikjes. Lab. Airlocks. Reddingscapsule.
Allemaal heel standaard, maar toch vermakelijk.
SSeagal
De film was wel ok, maar kende enkele saaie momenten en wordt soms eerder komisch dan eng. Het einde zat er wel aan te komen, bijna altijd zo in dit soort films
BowieLuca
david bohm
Best geinig dit, het ziet er allemaal puik uit, het is een onderhoudend verhaal, het acteerwerk is goed.
frans123
Fabuleus einde ! Kippenvel !
Dat einde zag je toch aankomen???
frans123
Ik zag de "'twist aankomen...maar ik ben oudddddd
weerwolf79
Een dikke welverdiende 5 sterren.
5 sterren voor zo'n matige film
weerwolf79
Slappe film die niks nieuws bied, slaapverwekkend verhaal en matig acteer werk. Typisch een film van Netflix.
frans123
En daarom geef je 2,5 sterren....We begrijpen het........
frans123

Toen de film begon, keek ik mijn ogen uit...geweldig.Wat een apparatuur....echte Sci-fi....ik ging er voor zitten "Dat wordt wat!!!"En wat doen ze ermee???Niks. Alweer een slijmerig monster komt de film verpesten..."""Now you see me , now you don't" Een irritante Speedy Gonzalez vult de rest van de film.."Catch me, if u can".....eindeloos..., 90 minuten geloof ik.. Hoe vaak heb jij en ik en duizenden Moviemeters dit gezien???? Die Calvin brengt het verhaal toch om zeep???Leg uit wat er goed aan is. Dat prachtige ruimte schip is bijzaak, het had ook in een boshut kunnen plaatsvinden...

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Arrival
Sciencefiction / Drama, 2016

Get Out
Horror, 2017
planeet marsalien life-formruimteastronautspace stationintelligent trapped in spaceextraterrestrial lifealien on boarddeath of astronaut