- Home
- Films
- X-Men: Days of Future Past
- Filtered
X-Men: Days of Future Past (2014)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 132 minuten / 151 minuten (The Rogue Cut)
Alternatieve titels: X-Men: First Class 2 / X-Men: Days of Future Past - The Rogue Cut
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Bryan Singer
Met onder meer: Hugh Jackman, James McAvoy en Jennifer Lawrence
Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch
Releasedatum: 22 mei 2014
Bekijk via Disney+
Plot X-Men: Days of Future Past
"To save the future, they must alter the past."
De film speelt zich af in een alternatieve toekomst waarin mutant Mystique van Magneto’s Brotherhood een belangrijke wetenschapper in dienst van de overheid vermoordt. Als gevolg daarvan wordt de jacht op mutanten geopend en is het aan de X-Men uit het verleden en de X-Men uit de toekomst om samen te werken en ervoor te zorgen dat enkele belangrijke gebeurtenissen die leiden tot deze dystopische toekomst voorkomen worden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- X-Men: Days of Future Past (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Hank / Beast
Rogue
Kitty Pryde
Insignificance
Mystique, mijn blauwe stoeipoes. Jennifer Lawrence is een stap terug, suf koppie en zo, maar nog altijd een van de leukste mutanten. Grotendeels in mijn geliefde zeventiger jaren, dus dat kan wat worden, maar nee. Weer een zwakke beurt, al is het eerste uur nog te doen. We mogen er af en toe om lachen. Lukt niet echt, maar toch. Met Wolverine als kapstok heeft Singer het draaiende.
Ook via een aardige scène in het Pentagon. De slowmo rond Quicksilver. Grappig en cool. Verreweg het beste idee dat in de film zit. Schril contrast met de rest ook, waar het vaak weer op dezelfde manier de mist ingaat. Is het niet potsierlijke overdaad, een stadion dit keer, dan is het wel de chaotische rommel die je krijgt als je een aantal mutanten bij elkaar brengt en elk hun trucje laat doen.
Zoals in de duistere toekomst hier met de niet al te creatieve Sentinels. Donker is het wel, maar Singers dystopia is zeldzaam zielloos en plichtmatig. Met afstand het beroerdste onderdeel van de film, al heeft het ook een ondankbare taak binnen dit verhaaltje. Binnen dit universum is het bijna onmogelijk om daar een spanningsboogje of iets dergelijks te creëren. Niet erg clever geschreven.
Zodra Charles begint te, eh, worstelen en Cerebro er aan te pas komt, is het over met de milde pret. Dat serieuze gezeur werkt voor geen meter, trekt het ook meteen in belachelijke sferen en blijkt bovendien het startschot voor iets waar je een enorme portie onzin krijgt voorgeschoteld. Met uiteraard die malle helm en zijn oeverloze fratsen. Om metaalmoeheid van te krijgen. Arme Mystique.
Vinokourov
Leuke Marvelverfilming wederom, maar of dit nou het beste deel is van die hele X-Men-serie? Ik weet het niet zo, vind ze allemaal wel vermakelijk maar deze stak er niet bovenuit ten opzichte van al die andere delen.
filmkul
Weer een ijzersterke X-Men film. Het verhaal zit goed in elkaar. Singer heeft de sprongen in de tijd prima onder controle. De film bevat naast actie en spanning de nodige humor. De actie scenes worden vakkundig in beeld gebracht. Met name de scene in het Pentagon met Quicksilver is geweldig. Visueel ziet het ook geweldig uit. Topper 4.0
Het spijt me, ik probeer het bij elke film weer, maar hoe interessant ik al die superhelden/comic films ook vind, bij X-Men lukt het gewoon niet. De wereld boeit me niet, de personages spreken me niet aan en de films duren dan wel erg lang. En toch probeer ik het elke keer weer, uit interesse en omdat ik gewoon graag bij loop met een reeks. Visueel is de film prima, de slow motion scene vond ik erg sterk, maar verder was het helaas weer een hele lange zit. Er zat trouwens ook niet al te veel spektakel in, helaas. Wel weer genoten van Hugh Jackman, die elke keer weer een overtuigende Wolverine neer weet te zetten. Ook zo'n beetje het enige interessante personage uit dit universum.
John Milton
Zeker niet onaardig maar toch een beetje teleurstellend. De film voelde voor mij niet helemaal gebalanceerd wat heden en verleden betreft en ik heb de indruk dat hij lijdt aan een te grote verscheidenheid aan karakters. Geen van de acteurs krijgt echt de ruimte om zich een beetje te onderscheiden.
Natuurlijk is dat een beetje een problematisch verwijt in een film als deze die karakters uit de originele trilogie en de prequel bij elkaar probeert te brengen, maar het voelde wel af en toe zo. Een Ian McKellen hebben en er bijna geen screentijd voor reserveren. Hetzelfde kan voor vele anderen worden gezegd. Ook de openingsscène werkte voor mij niet helemaal, wat gelijk al geen lekkere binnenkomer is.
Op de logica van tijdreizen moet je film als deze niet willen afrekenen, het is een lekkere popcornfilm, met fijne acteurs en een aantal coole actiescènes. Ik had alleen op iets meer gehoopt dan dat.
Wederom een goede X-Men film die qua verhaal wel wat weg had van de "Terminator" films. Deze film is qua chronologie niet de opvolger van "X-Men: First Class (2011)" maar meer van "X-Men: The Last Stand (2006)". Ze hebben in dit verhaal wel natuurlijk een band met elkaar (ook alle andere X-men films overigens).
Het verhaal vond ik overigens wel sterk gevonden en het wist zeker ook te boeien en was misschien ook wel spannend. Met name het eerste uur vond ik heel goed en sterk. Helaas wordt het daarna wat minder en dat kwam vooral door de ietwat flauwe wending met "Magneto". Ook vond ik het jammer dat daarna niet meer de superheld "Quicksilver" erin voorkwam omdat hij juist voor de nodige humor zorgde en ook zeer leuk gespeeld werd door Evan Peters. De slowmotion scene met hem in de ruimte met al die agenten was echt genieten geblazen (inclusief de begeleidende muziek).
In deze film komen door duistere omstandigheden de X-Men uit het verleden en de X-Men uit de toekomst samen (althans eentje) om deze duistere omstandigheden teniet te doen. Opzicht was de manier waarop dat gedaan werd wel leuk gevonden en daarna speelt het verhaal zich ook hoofdzakelijk af in 1973. Qua X-men hebben vooral in deze film "Wolverine" (uit de toekomst, wederom voortreffelijk gespeeld door Hugh Jackman), "Charles Xavier" (uit het verleden) en "Beast" (uit het verleden) een groot aandeel en qua tegenstanders (althans de mutanten), "Magneto" (uit het verleden, ook weer sterk gespeeld door Michael Fassbender) en "Mystique" (uit het verleden). Met name de laatste gespeeld door Jennifer Lawrence vond ik het geweldig en verfrissend doen in deze film en ze spat ook van het scherm. Dat geldt tevens ook voor het gehele visuele aspect en de effecten in de film. De X-men vechten in deze film overigens vooral tegen de door de mens (Dr. Bolivar Trask) gemaakte ultieme mutanten vernietigers i.p.v. tegen mutanten.
Het einde (wel natuurlijk zeer vaak voorspelbaar in een superhelden film) vond ik sterk en maakt eigenlijk het einde van "X-Men: The Last Stand (2006)" teniet. Al met al gewoon weer een goede vermakelijke X-men film die zich ondanks zijn lange duur lekker wegkijkt. Op naar een nieuw X-men film zullen we maar zeggen.
TMP
Aardige X-Men film, die echter niet uitstijgt boven de rest van de serie. Jennifer Lawrence als Mystique en Hugh Jackman als Wolverine zetten de beste rollen neer. Aardige actiescènes en het plot is ook niet verkeerd, al zou ik hem nog eens moeten herzien om hem qua verhaal geheel te kunnen plaatsen tussen de andere X-Men films.
Sergio Leone
Mja.
Slecht vind ik het niet, maar het is me allemaal toch wat plat. Zeker na First Class is dit een stapje terug. Vooral het tweede deel vind ik niet al te best. Het eerste uur herbergt nog wat van de sfeer die First Class ook wel heeft, al vind ik de opzet wel héél erg gemakkelijk geschreven met een proloogje van niks. De oude Charles en Magneto lopen er verloren bij.
Het tweede deel vind ik voornamelijk teleurstellend doordat alles ook effectief om Mystique blijkt te gaan. Ik kreeg hierbij een sterk "is dit het?"-gevoel en dat is niet al te best. Zo hebben bepaalde mutanten amper een rol te spelen en krijgt het acceptatie-vraagstukje waar het hele X-Menuniversum over gaat weer eenzelfde behandeling.
De uitgebreide cast lijdt er ook onder. Het leek mij leuk om de oude en nieuwe cast samen te zien, maar kom op; Patrick Stewart en Ian McKellen staan er bij voor Piet Snot. Ook een Hugh Jackman en Nicholas Hoult worden naar de achtergrond gedreven en dan komt het zwaartepunt te liggen op Jennifer Lawrence en James McAvoy. Beiden hebben echter al beter geacteerd, zeker Lawrence valt me hier tegen. Michael Fassbender is een lichtpuntje maar ook hij krijgt weinig te doen.
Positief is wel het tijdsbeeld. McAvoy's slonzigheid of Peter Dinklage's look doen best 70s aan, ook al heb ik geen idee hoe het er echt aan toe ging. Soundtrack is wel niet al te best, daar waar de actiescènes redelijk meevallen - vooral de openingsscène is wel leuk.
Met het tijdreisgegeven wordt niets gedaan - Wolverine wordt teruggestuurd en verandert de toekomst wat kennelijk enkel positieve effecten heeft, daar zijn ook kansen laten liggen.
Kleine 3
First Class was een prima X-men film, maar dat niveau weet Days of Future Past helaas niet te behalen.
Begrijp me niet verkeerd, want dit is zeker geen slechte film. Ik had tijdens het kijken vooral het idee dat de oude X-men er nogal bekaaid vanaf komen. Op de rol van Wolverine na, is hun bijdrage erg marginaal te noemen. Dat is op zich wel jammer, want ik had de verdeling tussen toekomst en verleden liever wat meer in balans gezien. Een MCKellen heeft hier niks te doen en dat geldt ook voor enkele anderen. Hierdoor blijft het soms wat oppervlakkig. Dat neemt niet weg dat er goed geacteerd wordt. Fassbinder is prima, evenals Dinklage en Lawrence ziet er gewoon heel aantrekkelijk uit in deze outfit.
De sfeer is overigens niet onaardig. Vooral de jaren zeventig worden goed neergezet in het verleden. De actie is vermakelijk, maar niet heel bijzonder. Alleen Magneto heeft een hele mooie scene. Het tijdreizen zelf is ook niet goed uitgewerkt. Daar zitten nog een hoop haken en ogen aan, maar echt storend is dat gelukkig ook niet.
Het is een leuke opmaat naar de volgende X-men film, waar eindelijk de ultieme schurk Apocalypse wordt geïntroduceerd. Daar ben ik wel heel erg benieuwd naar, maar voordat we die zien, zijn we weer een tijdje verder.
Captain Pervert
Ik vond de eerdere X-Men fims, de Wolverine one-man-shows incluis, altijd degelijk, maar nooit erg hoogdravend. Het vorige deel, X-Men First Class, gaf de personages wat meer diepgang en dat pakte erg goed uit. Mijn verwachtingen van Days of Future Past waren daardoor misschien iets te hoog. Wederom is de film degelijk en prettig voor zowel oog als oor. Maar zoals zo vaak de laatste tijd bij stripverhaal-verfilmingen is het het verhaal dat rammelt.
De film laat er geen gras over groeien. Uit de trailer weten we al dat Wolverine - goh, wie anders - terug in de tijd gestuurd gaat worden en amper tien minuten na de openingscredits is hij reeds goed en wel onderweg. En maar beter ook: de veredelde cameos van Stewart en McKellen konden niet snel genoeg over zijn. Ze zijn echt een beetje te oud en lijken er helemaal geen zin in te hebben. Maar Wolverine dus. Daat gaat hij weer. Het wordt dus weer de Wolverine-show. Zoals bijna iedere X-Men film. Ik vind de verhaalmogelijkheden rond zijn personage ondertussen wel een beetje op maar ja, wie ben ik.
Hoewel Wolverine niet ouder wordt, is hij, wellicht zodat wij als kijker de flashbacks en -forwards beter kunnen volgen, in de "dystopische toekomst" toch wat grijs aan de slapen. Wolverine wordt wakker in zijn jongere zelf en hoewel hij misschien niet veel verandert, kun je toch moeilijk om zijn opgepompte torso en bijna ontploffende spierballen heen. Alsof dat niet genoeg is, lopen over zijn armen aderen die dikker zijn dan de slangen waarmee ik Euro 95 tank in mijn Opel. Lieve help Hugh Jackman, een beetje fitnessen mag hoor, maar zelfs Stallone is niet zo opgepompt. Het uiterlijk van Jackman lukt zelfs niet met anabolen, maar alleen met een fietspomp in je reet.
De rest van de film trekt daarna ietwat futloos aan je voorbij. Het verrast, verwondert en verbaast werkelijk nergens. Niet alleen is het zouteloos, veel dingen zijn zo'n beetje gekopieerd uit Terminator en The Matrix. Een dude met een stalen skelet die terug in de tijd rijst? Heee... Robots die op zoek gaan naar de laatste verblijfplaats van mensen? En die dan ook nog sentinels heten? Heee...
Het is na al die duizenden tijdreis-films lastig om nog origineel te zijn maar deze film doet niet eens zijn best om er een originele draai aan te geven. Het is allemaal zo duf. Misschien op de prachtige scène met Quicksilver in de keuken na, dan. Toegegeven, in het land der blinden is éénoog koning, maar die scène, zowel qua idee als uitvoering, stijgt mijlenver boven de rest van de matige film uit.
Het duurt niet lang of de stripverhaal-wortels van de X-Men komen bovendrijven. Dat brengt meestal weinig goeds. Het valt misschien op hoe ik hier het woord 'comics' vermijd, maar dat komt omdat we in het Nederlands met 'stripverhaal' een fantastische vertaling hebben voor een woord dat Nederlandse recensenten uitsluitend gebruiken uit oogpunt van interessantdoenerij.
Maar, de stripverhaal-wortels dus. The Dark Knight Rises had hier ook al last van: incostistent gedrag van badguys. Bane is enerzijds Batman's aartsvijand, maar in andere verhaallijnen werken ze samen. Zo ook het personage van Magneto. In het vorige deel had ik het idee dat ze zijn karakter enigszins hadden 'genormaliseerd' naar een punt waarop we verder konden. Maar nu schiet zijn loyaliteit sneller heen en weer dan een ADHD-kind in een Haribo-fabriek. Om maar te zwijgen over zijn kompaan Raven, of Mystique (blijkbaar verandert haar naam als ze van partij wisselt) die ook niet wist wat ze nou wilde.
Het totale onbegrip voor wat de personages beweegt zorgde ervoor dat ik op een gegeven moment maar plaatjes ging kijken. Ik voelde het niet, het deed me niets en ik geloofde het allemaal wel. En dat is natuurlijk doodzonde van een film die verder heel veel dingen goed doet. Het is echt raar dat stripverhaal-films het qua verhaal de laatste tijd zo vreselijk laten afweten. Maar misschien ben ik wel te oud voor deze onzin.
2,5 sterren
filmfan0511
Sterke x-men film alweer, ditmaal weer onder regie van Bryan Singer, net zoals de eerste twee delen. Ik vond het een heel goede film, maar niet de beste uit de serie. Die eer geef ik nog steeds aan zijn voorganger, first class. Maar een van de betere is het wel, ongetwijfeld.
Het goede aan deze film is dat zowat alle acteurs uit de vorige delen terugkeren, zowel de jonge als oude garde. Het nadeel hieraan is wel dat niet iedereen evenveel screentime krijgt, Ian Mckellen bijvoorbeeld loopt er een beetje verloren bij door zijn veel te kleine rol en zo zijn er nog voorbeelden. Hugh Jackman zet weer een fantastische Wolverine neer net zoals alle anderen hun rol ook opnieuw goed invullen. Peter Dinklage vulde de cast ook mooi aan met een geweldige rol. Visueel was alles in orde. Prachtige special effects en vormgeving. De apocalyptische toekomst vond ik goed neergezet met een heel duistere sfeer. Ook de humor was weer aanwezig, vooral via Wolverine, maar de QuickSilver-scene was ook geweldig.
Kortom, niet de beste uit de reeks, maar wel een heel vermakelijke en gewoon ook goede film.
Smugmarty
2,5 sterren
Hahah dat herkende ik inderdaad een beetje, de inconsistente houding naar de X-men van Magneto. Ook de beweegredenen voor de plotselinge vijandigheid zijn mij ontgaan....
Verder blijft de reeks voor mij one-of-a -kind.
Juist het comic element waardoor feitelijk "alles" kan geeft een onbeperkte hoeveelheid aan mogelijkheden....
jippie2010
Ach... een lust voor het oog was het zeker.
Maar een origineel plot met een verrassend einde was het zeker niet.
En waar mensen voor mij de inconsistente houding van een aantal karakters benoemen,
daar kan ik me zeker in vinden.
Mooi gemaakt, en het keek lekker weg, maar inhoudelijk let het te wensen over. *3.0
tattoobob
Leuke wegkijker....ik had vroeger meer met de tekenfilmserie van X-men dan dat ik nu met de films heb....misschien komt het omdat ik het nu toch een klein beetje vlak vind allemaal...van mij mag het allemaal meer spektakel bevatten.Al zag de film visueel er wel strak uit...3D voegde naar mijn idee niet zoveel toe.Acteerwerk was wat je moest verwachten van zulke acteurs en actrices gewoon goed.
Nogmaals van mij had deze film wel wat meer"over the top"gemogen,desondanks nog wel 3,5 ster hij zeker niet slecht was en visueel er ook strak uitzag.
K. V.
De meeste films uit deze reeks kan 'k wel appreciëren, dus moest 'k dit deel ook wel eens bekijken. De film lag wel in het verlengde van het vorige deel. Toch heel wat verhaal en afgewisseld met actie. Het verhaal was toch wel boeiend, al had 'k eigenlijk wel meer actie verwacht, maar storend vond 'k het zeker niet. De film duurde ook meer dan 2 uren, maar vervelen deed het evenmin.
De cast deed het prima en af en toe zat er iets van humor in, dus dit is ook altijd wel meegenomen.
Prima kijkvoer en 'k kijk weeral uit naar het volgende deel.
LOTR-lover
De hele X-Men collectie van films blijft enerverend, zo ook Days of Future Past. Ondanks het feit dat er door het tijdreizen nogal wat plotholes ontstaan is deze film weer een heerlijk onderdeel van de X-Men familie. Absoluut een verademening om zowel Magneto als Charles Xavier een keer in hun jonge jaren te zien, met de uitblinkende acteurs James McAvoy en Michael Fassbender. Uitstekend gecast wat mij betreft!
De special effects zijn weer adembenemend (de scène in de keuken met Quicksilver is wat mij betreft geniaal). Lekkere film, op naar het volgende deel in 2016!
8/10 (IMDB)
blurp194
Ik mis geloof ik teveel kennis van het X-Men universum om erg veel te begrijpen van de film, of om binding te hebben met de personages. Misschien daarom dat me opvalt dat de jongere en oudere versies van de Professor niet zo heel veel op elkaar lijken. Het begin vond ik nogal langdradig en ook eigenlijk ietwat saai. Het begint pas leuk te worden als de actie losbarst, maar moet gezegd, dat is wel erg goed gedaan.
Over het spelen van de acteurs durf ik eigenlijk niks te zeggen, ik had de helft al nauwelijks herkend.
Kondoro
X-Men: Days of Future Past
Films zoals X-Men: Days of Future Past liggen mij wel. Ik vind het echt een genot om naar te kijken. De sciencefiction in deze film vind ik erg gaaf en goed gelukt. Mijn moeder zal zulke films als deze niet snel gaan kijken. Het is 'te nep'. Nou goed, ik houd er wel van haha.. Dus vandaag mooi mee gepikt. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben. Ik ben ooit begonnen aan de film met een kameraad maar, volgens mij hadden we geen zin in een film als deze. Dus toen vonden we het een 'saaie' film. Nou goed, ik moet toch zeggen dat hij best leuk was.
Hugh Jackman wat een gespierde gozer hij... Hij speelde zijn rol goed. James McAvoy speelde zijn rol ook goed. Maar toen kwam opeens Jennifer Lawrence langs. Dik tiet
. Leuke rol had zij, en erg gaaf lijkt het mij als je naar iedereen kan veranderen die je wilt zijn. Alleen lijkt het me wel erg gevaarlijk als het in het echt kan gebeuren. Kun je niemand meer vertrouwen...
Het verhaal van de film was prima, toen ze de robots gingen presenteren aan de pers vond ik hem Iron Man achtig worden. Voor de rest vond ik het verhaal wel leuk. De scene dat die snelheid duivel Wolverine etc. moest redden in de keuken vond het ik gaafst! Het concept was ook prima, wel gave robots. Die slechte dan. Maar goed, al om al genoten van de film en zeker een kijk beurt waard!
Goeie film waarin de oorlog tussen de mensen en mutanten beslist moet worden in het verleden. Wellicht niet de meest originele, maar wel een leuke, manier om het vorige deel met de eerste drie delen te koppelen. Het levert wel weer een onderhoudend verhaal op dat zich ditmaal grotendeels in 1972 afspeelt. Uiteraard flink wat spektakel en special effects.
Decec
Uitstekend Actie/Avontuur/SF/Thriller film...
Uitstekend verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Leuk bekende acteurs....
Uitstekend Dolby Digital met 7.1!!
Super mooi HD 3D kwaliteit breedbeeld...
Heerlijk genoten...
Zou nog een keertje kijken met 2D...
MRDammann
Toen ik deze film in de bioscoop zag was ik heel erg onder de indruk. Een kijkbeurt thuis en ik was veel minder onder de indruk van deze film. Toch blijft dit wel een goede film. In deze film laten de mensen van X-Men even aan de mensen van de Avengers zien hoe je het personage van Quicksilver laat floreren. Wat is het hier een goed personage, terwijl het bij de Avengers saaiheid troef is. Voor de rest doet iedereen goed zijn best, en de tijdlijn wordt gelukkig hersteld. Waar ik het meest mee zit zijn de fouten die ze maken. Sommige dingen kunnen gewoon niet kloppen. Dat is jammer en leidt je af van de film. Toch vond ik dit voor een tweede keer een geslaagde film.
IH88
X-Men: Days of Future Past
Van de vijf X-men films is dit toch wel mijn favoriet. De combinatie van de oude cast en de jonge cast werkt goed en het verhaal rond Wolverine die terug in de tijd reist om met de hulp van de jonge Charles Xavier en Lehnsherr Mystique te stoppen zit goed in elkaar. Het reizen in de tijd om Mystique te stoppen die iemand wil doden zodat de toekomst wordt veranderd, zou verwarrend kunnen werken maar het script zit sterk in elkaar en de acteurs weten goed raadt met het materiaal. Er moet veel uitgelegd worden door de personages maar de dialogen zijn goed geschreven zodat het allemaal natuurlijk aanvoelt en het tempo is aangenaam. De actiescènes zijn ongelooflijk knap gemaakt en de krachten van de verschillende mutanten worden op een inventieve manier gebruikt in vooral de strijd tegen de Sentinels. Deze Sentinels zien er wat gewoontjes uit maar zijn wel een sterke tegenstander voor de X-men. Iets te sterk maar dat is de bedoeling. De scene met Quicksilver is echt een hoogtepunt in de film maar ook het laatste gedeelte is knap gedaan. De scènes in de jaren 70 en die in de toekomst die tegelijkertijd naar een climax toewerken brengt een ijzingwekkende spanning met zich mee en je zit op het puntje van je stoel.
X-men: Days of Future Past brengt een indrukwekkende groep acteurs en actrices bijeen en onder andere Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen, Michael Fassbender, James McAvoy, Jennifer Lawrence Nicholas Hoult en Peter Dinklage zijn voortreffelijk. Het einde zorgt voor een zekere reboot van de X-men wereld die volgend jaar met Apocalypse zijn apotheose krijgt.
Riksl13
Een echt leuke film!
Zoals alle x-men films tot nu toe erg boeiend en leuke characters.
Erg goed dat ze weer ingaan op het verleden want dat is erg interessant zoals bij x-men: First class.
Nieuwe personages als Blink, warpath, sunspot, bishop, toad en quicksiver zijn erg leuk!
echt wel een 4 waard
sweetlover100
Wat een goeie film, maar inderdaad zoals hier meerdere keren word gezegd.. Sommige stukken en bepaalde details in de film kunnen gewoon niet kloppen met andere delen in het verhaal en geschiedenis. Maar ik stoor me daar nooit zo heel erg aan, het blijft een film en deze is door mensen gemaakt. Super cast natuurlijk! Prachtig om iedereen weer te zien na de oude X-Men films waar ik erg fan van ben. Zelf heb ik de Rogue-cut gezien en dat was een lange zit maar zeker de moeite waard. 4,5*
DVD-T
Gisteren in de bios Apocalypse gezien, vanmorgen deze in de herziening.
Viel toch behoorlijk tegen deze keer. Had echt problemen met de pacing issues. Net als in Singers vorige entry's in het X-Men universum, is er een slechte balans. Hij weet niet of hij nu een coole superhelden film wil maken of dat hij veel, heel veel tijd aan uitdieping wil doen van de gekozen personages.
Maakt de twee uurtjes die de film duurt net alsof het veel langer duurt. De weinige actie die er in zit, ziet er meer dan prima uit, met natuurlijk de Quicksilver scene als hoogtepunt. Sommige verhaal elementen zijn absoluut interessant en ook de afwijkende richting die ze hebben gekozen ten opzichte van de comics stoorde me weinig.
Singer heeft zich goed hersteld in Apocalypse met de gekozen personages. Heeft even geduurd, want ook in Days of Future Past zijn de personages behoorlijk lame. En interessante personages, Bishop bijvoorbeeld, doet hij helemaal niets mee. En dat terwijl dat toch een van de belangrijkste personages is in de Days of Future Past verhalen. Net als Trask trouwens.
Technisch best goed allemaal. effecten zijn fijn en visueel is Singer op de goede weg. Actie is zoals gezegd fijn en het acteerwerk is keurig. Jammer dan dat het verhaal gewoon niet boeiend genoeg is gehouden om over de gehele speelduur te blijven vermaken.
Fisico
Ik raak stilaan bijgebeend met de X-Men franchise. En ook dit deel beviel me wonderwel. Als ik het allemaal wat goed kon volgen was dit de tweede films van de prequels waarbij verder wordt gegaan op de jonge jaren van Erik, Charles, Hank en Raven. Om zichzelf en de mensheid een nieuwe toekomst te geven dient ingegrepen te worden in het verleden en moet Wolverine de kastanjes uit het vuur halen. Brute kracht blijkt niet voldoende te zijn en hij zal zijn overredingskracht en geduld moet aanwenden - niet zijn sterkste kwaliteiten - om het verleden een nieuwe wending te geven.
Wat me steeds intrigeert is de verdere uitdieping van de karakters, het hoe en waarom zaken gelopen zijn. Ook de wederkerende dilemma's die de personages moeten maken zijn een toevoeging aan het plot en het genuanceerde verhaal. Ook hier weer sterke acteerprestaties die de geloofwaardigheid van het individu ten goede komen. In de eerste plaats denk ik dan aan Fassbender en McAvoy. Leuk om ook nog eens Peter Dinklage terug te zien.
Ook op technisch vlak erg mooi gedaan, mooie effecten, perfecte snelheid van de actie en mooi samenhangend. Film deed me met zijn sentinels wat denken aan het toekomstbeeld en de eigengereide robots uit de Terminator-saga.
Shadowed
Half.
Singer is ondertussen een beetje een regisseur waarvan ik denk dat hij het op een aantal vlakken gewoon niet in zich heeft. Ook hier schiet hij op een hoop vlakken gewoon te kort, er zijn dan ook maar weinig films van Singer die ik hoger gaf dan 3,0*. 1 om precies te zijn.
200 miljoen in budget, en alsnog weet het allemaal niet erg overtuigend te zijn in de CGI. Singer verslikt zich soms regelmatig in houterige verwoesting. Natuurlijk zitten er met zo'n budget wel een aantal aardige dingen bij, maar er zitten dan toch ook nog een hoop houterige dingen bij.
De aardige dingen in de effecten zijn dan ook voornamelijk stunts en stofbommen. Qua acteren is er ook niet al te veel memorabel. Lawrence, Fassbender en McAvoy, acteurs die doorgaand wel indruk te maken, weten allemaal gewoon niet helemaal uit de verf te komen. Daarbij nog een hoop andere gezichten, waar er niet al te veel uitblinken.
Het betere acteerwerk kwam ook voornamelijk van McKellen, Stewart en Dinklage. Deze hadden nog wel wat charme. Voor de rest botst de sfeer vaak met elkaar in deze film. Eerste stuk kent een hoop humoristische stukken, terwijl het tweede stuk plots alleen serieuze stukken bevat. Alsof er 2 verschillende regisseurs in de stoel zaten.
Camerawerk is te standaard, en op een aantal lekkere actiescènes na op het einde is het allemaal niet heel soeps. Het sterkste kwam vooral uit de paar minuten waar Lawrence twijfelt om de heren neer te schieten. Daar werkte de dramatiek plots wel. Daar kreeg ik even kippenvel.
Maar Singer weet ondanks een aantal hoogtepunten, het niet helemaal waar te maken om dit allemaal tot een goed einde te brengen. Het mist de adrenaline en charme gewoon. Singer lijkt het gewoon niet allemaal in zich te hebben.
Roger Thornhill
Wolverine in de seventies, en dat zullen we weten ook: lavalampen, waterbedden, interieurs vol bruin en oranje, Alice Cooper, leren jasjes, rookwaar, brede revers, pooierwagens, typemachines, discobollen, afro's, corduroy, transistor-radiootjes en Nixon. Toch speelt Days of future past gelukkig de kaart van de ironische nostalgie niet al te veel, want er is meer aandacht voor een gecompliceerde tijdreis, lekker puntige actie (in plaats van eindeloos uitgesponnen gevechten zoals in Wolverine's solofilms), veel verschillende mutanten die zorgen voor een kleurrijk en afwisselend plot, een mooi onvoorspelbare en grimmige Magneto (Fassbender zoals gebruikelijk uitstekend), Jackman die meer gelegenheid krijgt om een menselijk wezen te spelen (en zijn messen spelen nu eens géén hoofdrol in de spectaculaire uitgebreide climax), een paar ontroerende momenten (met name de ontmoeting tussen Charles en Charles) en uitbundige FX (de trein, het stadion, en het hilarische hoogtepunt van Quicksilver in het Pentagon). Zo heb ik mijn X-Men-films het liefst: een goed plot, veel mutanten om hun verschillende eigenschappen in dienst van de plot te kunnen gebruiken (en om lekker tegen elkaar in te gaan), en stevige actie die niet op overdadig dramatische wijze wordt uitgemolken. Of Bryan Singer voor al die pluspunten verantwoordelijk is weet ik niet, maar Days of future past is tot nu samen met X2 mijn favoriete film uit deze franchise.
Duke Nukem
- 1988 stemmen
Alweer een ongeïnspireerd deel in deze X-Men franchise. Een vervelend, slap verhaaltje. Alle makke, oninteressante personages passeren weer de revue. Door met de tijd te knoeien tracht men fouten uit de vorige films te camoufleren. En de sentinels zien er erg fake uit. Om maar iets positief te bedenken: Jennifer Lawrence neemt duidelijk dagelijks haar vitamientjes en Hugh Jackman blijft een goeie Wolverine neerzetten, zelfs zijn kont is gespierd.
Don Homer
Vroeger genoot ik van de X-Men tekenfilm (1992). Dit soort meer volwassen films kan ik op de een of andere reden minder waarderen. De film begint met een mooie actiescène. Daarna volgden naar mijn bevinden saaie, oninteressante gebeurtenissen. Alleen Speedy Gonzales was nog wel grappig. Het laatste uur wordt het weer spannend en ook de beelden zijn mooi. Bovendien bevat dit uur een aantal goede actiescènes. Aan het einde denk ik wel waar heb ik nu naar gekeken en die slotscène snapte ik ook niet. Dacht dat de volgende film al was begonnen.
Lovelyboy
Some things never change.
En verder met Days Of Future Past, een film waarvan ik wist dat ik hem goed vond, maar het toch de vraag was waar ik hem cijfermatig zou inschalen naast de rest.
Het begin is nochtans warrig. Mutanten in de toekomst, het verschijnen van de oude cast. Heb ik de goede film gepakt? Is dit het vervolg op First Class omdat ik toch Fassbender en McAvoy verwacht? Ondanks deze twijfel ontvouwt zich toch een prima plot waarin mutanten behoorlijk opgejaagd wild zijn en slechts één noodsprong nog rest. Prima is andermaal de combinatie tussen de oude en nieuwe cast en het verhaal om fouten in het verleden te voorkomen. Fraai is het tijdsbeeld met Wolverine en een aantal erg vermakelijke scènes zoals de vechtpartij tussen Wolverine en Beast. Nog beter is de introductie van Quicksilver. Wat een heerlijke blufkikker en een fenomenale scènes in de keuken waar hij ergere dingen voorkomt met het prachtige Time In A Bottle van Jim Croce als achtergrondmuziek.
Andermaal wordt er leuk gespeeld met de geschiedenis, ditmaal JFK en de beruchte paranoia van het Nixon tijdperk. Zien we bijvoorbeeld Bischop voor het eerst, en is er een iets minder aansprekende bad guy met Stark in vergelijking met Shaw, maar zijn daar dan wel die verrekte en verschrikkelijke Sentinels waar men in The Animated Series ook altijd heel veel problemen mee had, en wordt de spanning tot de max opgevoerd in een prima ontknoping. Ook wordt er voortreffelijk gespeeld in de Parijs fase waar iedereen plots zijn eigen plan weer lijkt te trekken.
Days Of Future Past is wat mij betreft de beste tot nu toe van alle X-MEN films. Iets dat door het script komt en de prima spanning tot het einde, ook al is de duistere sfeer van First Class weer gedeeltelijk ingeleverd voor iets meer humor. Gewoon lekker!
TornadoEF5
Wat een zooitje toch deze filmserie. Echt geen idee waar de reputatie vandaan komt. Deze film als stand-alone heeft quasi geen enkele continuïteit met de vorige films, maar we gaan terug in de tijd om de keuzes die in vorige films gemaakt zijn terug te draaien. Oh, een film over tijdreizen. Zo innoverend en boeiend...
Als stand alone zijn de films zeker niet slecht, maar vind ik ook geen enkele echt goed of boeiend over de hele speelduur. En dit zijn wel films die het van die entertainment moeten hebben, dat biedt het mij gewoonweg onvoldoende. Als geheel zit het echter in elkaar als hutsepot en Gentse waterzooi.

Dark Phoenix

X2
2003

X-Men
2000

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video