• 9.372.056 stemmen

Met onder meer: Satomi Ishihara, Miori Takimoto en Koji Seto

Gesproken taal: Japans

Plot Sadako 3D 2

"The girl is born."

Fûko Andô (Miori Takimoto) is een succesvolle studente psychologie. Op een dag wordt er aan haar gevraagd om voor een bepaalde periode op haar 4-jarige nichtje te passen. Dit doet ze, maar ze komt er al snel achter dat er vreemde dingen gebeuren wanneer haar nichtje in de buurt is. Wanneer ze op zoek gaat naar antwoorden komt Fûko erachter dat er 5 jaar eerder een incident plaatsvond met een vervloekte videoband. Te laat komt ze erachter dat ze nu zelf ook betrokken is bij deze verschrikkelijke vloek.

Veel beter.

Eerste deel wat redelijk rampzalig. Een film die blijkbaar enkel en alleen voor wat extra centjes gemaakt was. Met een vervolg dat dezelfde regisseur én acteurs kent lagen de verwachtingen dus helemaal niet hoog.

En toch viel het 100% mee. Budget voor deze leek me merkbaar hoger en hoewel de film nog steeds redelijk ver van de originele Ringu films afstaat werkt dat hier in z'n voordeel. Veel grafischer, de less is more aanpak is volledig weg, maar zonder de overdaad aan flauwe 3D shots en met het extra budget levert het een aantal coole scenes op.

Meisje doet het erg goed, wat meteen ook al wat meer extra spanning met zich meebrengt. De film is nog steeds wat fluffy voor een horror, maar dat hoort blijkbaar bij de Ringu serie. Iets te vergezocht en uitleggerig, waardoor de spanning wat verdwijnt tegen het einde, maar verder wel een aangenaam vervolg.

Geen idee of dit nu nog verder gaat, maar het open einde laat in ieder geval ruimte genoeg. Nog een stap in deze richting en Hanabusa heeft misschien een klein meesterwerkje in de vingers. Al is daar nog wel wat voor nodig.

avatar van Justice4All

Justice4All

3D! Sorry ik kon helemaal niets 3D uithalen. Bij vlagen spannend en sfx slecht.

@onderhond? Ik 'ken' je sceptisme over film (ik lees vaak je recensies), maar hoe je deze film kan 'verherlijken' is mijn een grote raadsel.

avatar van Shadowed

Shadowed

Regisseur Tsutomu Hanabusa wisselt de horror in voor een grote stoot aan sentiment. Uiteraard zijn er tussendoor schaarse momenten van gegriezel, maar de finale gaat een nogal dramatische richting op die ik niet geheel kan volgen. De computereffecten zien er gelukkig minder houterig uit en het acteerwerk van de jonge Kokoro Hirasawa is bijzonder overtuigend, maar al dat slappe, inhoudelijke gezever stelt je geduld behoorlijk op de proef. De personages moeten altijd een of ander oninteressant mysterie zien op te lossen en dat wordt steeds weer op dezelfde kale en droge manier uit de doeken gedaan. De finale schiet behoorlijk uit de bocht, waardoor de hoogtepunten eerder in het middenstuk gevonden kunnen worden. De dreigende charisma van Sadako is ondertussen erg ver te zoeken en hedendaagse regisseurs lijken het personage enkel nog te benutten zodat hun uitgekauwde dramatiek een uitgangspunt krijgt. Het zal mijn ding in ieder geval niet worden.