Divergent (2014)
Releasedatum: 3 april 2014
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Divergent
"What makes you different makes you dangerous."
Het verhaal speelt zich af in het futuristische Chicago. Beatrice (Shailene Woodley) is een van de vele tieners die op haar 16e uit een van de vijf groeperingen moet kiezen waarin de stad is verdeeld: oprechtheid, onverschrokkenheid, eruditie, vriendschap en zelfverloochening. Uit een test moet blijken welke het beste bij haar past. Beatrice maakt aan de hand van de test haar keuze en krijgt in haar gekozen fractie te maken met een heftige inwijding, die het uiterste van haar vraagt. Maar niet alleen van haar. De concurrentie is groot. Wie zal het halen en wie wordt voor eeuwig verbannen?
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Divergent (BoekMeter)
Andrew Prior
Marcus Eaton
Jeanine Matthews
marissaheinrich
Erg goede en leuke film, totaal niet verwacht. Ik dacht een B film te gaan kijken maar dat is het zeker niet. Boeiend, mooi, goed geacteerd, leuk verhaal (oké, misschien wat cliché, maar welke film is dat tegenwoordig nou niet). Het is wel een eerste film van een trilogie en dat belooft waarschijnlijk meer toelichting, diepgang en dergelijke wat nu sommige mensen hebben gemist in de andere films. Zeker iets om naar uit te kijken, in 2015 en 2016 komen de andere delen, ik kan nu al niet wachten
!
Pim1993
Leuke film! Goed sfeertje en een paar leuke nieuwe acteurs en actrices. Zeker de moeite waard als je houdt van films als 'de Hunger Games' of van een 'Elysium' bijvoorbeeld.
Whunter
Yep ik sluit mij daar aan. Gewoon je harde schijf leegmaken en kijken!
Dan garandeer ik je succes!
bizhub
Uitstekende film. het is zo verfrissend te zien dat we niet weer urenlang moeten kijken naar overbetaalde en uitgebluste acteurs. de jonge generatie Hollywood heeft veel meer potentie en dat bewijzen dit soort films (zoals ook the Hunger Games) wel.
zo'n film ga ik zeker nog eens kijken, en ben benieuwd naar de volgende delen.
fritsje
Tja....aardig kijkvoer,snap alleen niet waarom iemand die met liefde emn redelijkheid is opgegroeid juist kiest voor de dauntless! Een zootje achterlijken als een kruising tussen de jongens van clockwork orange en de hitlerjugend.
Lof78
Dit gaat een leuke trilogy worden denk ik.... een goede opvolger van de Twilight-films maar dan in Sci-Fi style...keek lekker weg en zet je ook aan het denken! **** sterren
Do88
Top film!
Spannend, leuke "nieuwe" acteurs.
Kijk uit naar de volgende delen!
Balotelli
Vermakelijke aktiefilm die ons een realistische weergave van de toekomst geeft.
Ook nu wordt de wereld in greep gehouden door een klassesysteem.
Zo horen Wim Lex en Maxima tot de bovenklasse, de klasse onder hen zijn politici, kamerleden, film-en muzieksterren, topsporters en bankiers. Zij zijn onschendbaar en kunnen niet vervolgd worden. Wilders mag bijvoorbeeld hele groepen mensen discrimineren en Patrick Kluivert mag een zwangere vrouw doodrijden, bankiers mogen gezinnen leegplunderen en managers van zorginstellingen krijgen topsalarissen.
De klasses onder hen zijn gewone blanke Nederlandse burgers, moslims en donkergekleurde niet-moslims die constant voor Zwarte Piet worden uitgemaakt.
brabusRUS
Plot klinkt interessant, maar de poster nodigt je niet echt om te kijken.
mjk87 (moderator films)
Niet best. Het production design vind ik nog het mooist, met die beelden van een vervallen Chicago en een sfeer die redelijk authentiek overkomt. Ook de muziek is heel aardig en Woodley weet nog iets van haar clichérol te maken. Met mooiboy Theo James had ik ook geen probleem die best wat charme meeneemt.
Maar man, waar sloeg de film op? Ja, de originaliteitsprijs wordt er niet mee gewonnen - wat bezielde de redacteur überhaupt toen die het boek las? Ziet men echt alleen maar dollartekens? Ongetwijfeld ja, maar zo duidelijk een kloon van die andere succesvolle serie. Dat er nog geen rechtszaak loopt. En was de inhoud nu eens echt fantastisch geweest, met een wereld die volstrekt geloofwaardig was, dan had ik er nog wel in mee willen gaan. Maar dit? Vond ik The Hunger Games al lichtelijk ongeloofwaardig, daarin gaat deze nog wat verder. En op zich zie ik best erin wat men hier mee wil zeggen, maar het is een parabel, en dat is nooit geloofwaardig te brengen, en men probeert dat wel. En als alle Disney-thematiek ook nog zo duidelijk om de hoek komt kijken dan ben je me kwijt.
Overigens sloeg die voice-over helemaal nergens op, met allemaal informatie die er even in wordt geramd (daar is een camera voor, toon dat, zoals Hitch ooit deed in Rear Window) maar het meest essentiële punt, rond die testen en wat nu divergent betekent, dat wordt gemakshalve maar aangenomen dat je als kijker erin meegaat dat het heel belangrijk is.
Verder is dit best een tijdje goed uit te zitten, wordt mooi de tijd genomen voor de personages en mis je een echte climax, maar dat kan ik wel waarderen. Sommige scènes mogen er ook absoluut zijn en op zich is het niet eens heel slecht. Daarnaast, als gezegd, is de look best mooi. 2,0*.
Emily_Thorne
Begon redelijk, deed mij wel erg denken aan The Hunger Games, kwa plot. Verfrissend wat nieuwe actrices en acteurs in de hoofdrollen te zien, met uiteraard wat bekende gezichten in de bijrollen. Werd echter een lange zit na de helft, vond hem de 2e helft langdradig met weinig actie. Al met al een redelijk film voor de zondagmiddag
The Brain
Van de The Hunger Games heb ik alleen een stuk van het laatste deel gezien en dan denk je 'waar gaat dit over'. Het zelfde probleem kan ik me deze serie ook voorstellen. Het basis verhaal is simpel en heel erg cliché. Toch weet met het op te blazen tot een bijna 2 uur durende film. Vreemde elementen zijn bijvoorbeeld een lege trein die de hele tijd blijft rijden en waar men dan maar moet proberen in en uit te stappen. Op een ander moment staat de trein gewoon stil en stapt men rustig in. Positief aan de film is de nieuwe generatie acteurs die het zeker goed doen en aangenaam zijn om naar te kijken. Daarbij komt Kate Winslet ook nog eens goed uit de hoek als bitch.
josjose
Heerlijke film. goeie acteurs en lekker lopend verhaal. Weer eens een lekkere film avond gehad
kevinverwijst
Beter als Twilight zeker NIET beter als The Hunger Games. Voor ik de film had gezien riep ik er al haat over uit en had hem ook niet in de bioscoop gezien. Maar na hem gezien te hebben vond ik hem toch wel heel spannend vooral de laatste 20 minuten. Maar vond hem ook weer niet zo goed dat ik meteen uitkijk naar het vervolg zoals ik bij The Hunger Games wel echt heb. Maar toch niet slecht maar ook niet geweldig. *** van mij.
Ik vond deze nog wel gaan maar wat The Hunger Games aangaat dat vond ik typische zoetsappige kinderfilms daarom zou de rating voor dit films eigenlijk 16 jaar moeten zijn dan waren de films ook minder zoetsappig maar het moet allemaal om geld draaien om ook de kinderen vanaf 12 jaar naar binnen te krijgen , ik had liever gezien dat de films harder en meedogenloos waren. om over Twilight maar te zwijgen...
BBarbie
Wat actrices als Shailene Woodley en Kate Winslet te zoeken hebben in een film met een verhaal dat het niveau van een armetierig, clichématig jongensboek nauwelijks ontstijgt, is mij een raadsel. Matig, zeer matig en maar niet te veel woorden vuil maken aan deze baarlijke nonsens.
Glennekeeeee
tegenvaller en toch geen totale flop.
het begin belooft veel goeds, de setting, de voice over, de korte vertelling waardoor je denkt meteen in het verhaal gezogen te worden,...
maar al snel verdampt de film in éen grote opbouw. de training word te lang gerokken, zelfs het vleugje liefde rekken ze met zeer korte elementen over de hele film. de film barst van de clichés. als je een beetje van films kent kan je aan al je kijkgenoten elke seconde van de film voorspellen. ook op de actie moet je lang wachten en is ondermaats op kleine stukjes na. ook de acteurs acteren niet echt op niveau. allemaal karikaturen die maar éen emotie tonen (nu kan je zeggen, dat hoort in deze film, maar zelfs diegene dat van andere facties komen spelen éendimensionaal) jai courtney vond ik nog draagzaam en hij deed me even het tegenvallende diehard vergeten, het lach niet enkel aan hem. de finale? je kan het amper een echte finale vinden, amper spanning, alles langerokken en ook weer alles te voorspellen.
toch is het geen flop. ondanks dat het hoofdpersonage niet kan overtuigen en ook de rest van de cast ondermaats presteert (zelfs kate winslet) blijft de film draagzaam, dit mede door de leuke settings, en de mix tussen stijlvolle en iets robustere visualisatie.
toch is divergent een gemiste kans. had het divergent wat rapper het hoofdonderwerp geworden had de film niet moeten zwemmen in misplaatste en melige drama en had de film simpel vermaak kunnen worden met een kritische blik op onze maatschappij.
Nu is het niet meer dan een slap aftreksel van films als harry potter en hunger games op het niveau van een twilight
arno74
Geen slechte film. Science fiction voor young adults moet je natuurlijk wel met een korreltje zout nemen, helemaal als het een beetje afgekeken lijkt te worden van Hunger Games. In zo'n categorie vind ik vooral de vermaakfactor belangrijk en die was zeker wel aanwezig. De manier waarop de groeperingen werden toegewezen/gekozen deed me trouwens wel aan de eerste Harry Potter denken, waar de studenten ook in groepen worden ingedeeld. Shailene Woodley laat trouwens hier zien dat ze qua acteerwerk wel elke genre aankan.
Het verhaal is fantasierijk, leuk en onderhoudend, misschien niet vernieuwend maar wel goed afgekeken, en het wordt ook nergens echt te gek. Ook fijn dat er niet zo'n abrupte open einde aan vast zit zoals bij Hunger Games wel het geval is. Vermakelijk, 3 a 3,5*
jippie2010
Een meer dan prima SF-film, zeker voor de mensen die willen wegdromen in een andere wereld.
Gelukkig nemen ze met 139 min de tijd om het verhaal goed uit te werken.
De acteerprestaties zijn nergens echt van topniveau, maar het gemiddelde is goed,
en het verhaal sleept je mee. Dikke prima *3,5
Sleepwalker
Moest er even inkomen in het begin van het verhaal, maar was daarna niet meer los te weken van de buis. 2 mooie jonge hoofdrolspelers die het verhaal buitengewoon goed dragen, en Ashley Judd en Kate Winslet kunnen voor mij ook niet stuk. Mooie soundtrack. Heb genoten en hoop dat er een vervolg komt met dezelfde kwaliteit en spanning. Voor fans van dit genre een juweeltje.. 5 sterren, zeker waard!
Zeriel
Vrij standaard sf-film, die vooral veels te lang duurt, daarbij wordt het gegeven; een maatschappij met 5 clans, niet uitgewerkt, het is meer behang, met wat leuke logos. Een post-apocalyptisch Chicago is mooi vormgegeven, alleen zijn het aantal locaties dusdanig beperkt dathet opvalt.
Het verhaaltje komt ook maar moeizaam op gang, het eerste uur had ook in een kwartier gekund.
Uit pure lamlendigheid de hele film uitgezeten.
Wel aardige score van Tom Holkenbøken.
Gish
Herzien en het manco van deze film blijft helaas hetzelfde. Het eerste uur is origineel, spannend en meeslepend, het laatste uur is slecht geschreven, ongeloofwaardig en verpest het verhaal. Jammer, want de beide hoofdrolspelers zijn goed en ook de hallucinaties van hun grootste angsten zijn erg mooi uitgewerkt. Vanaf het moment dat Tris de hal inloopt waar de climax gaat plaatsvinden zakt Divergent als een kaartenhuis ineen.
david bohm
Niet best dit. Het begint al met die opdeling van de inwoners in 5 facties die nogal willekeurig lijkt en totaal niet geschikt om de mensheid mee in te delen. Überhaupt is dat een gotspe natuurlijk zo'n indeling maar iets intelligenter had toch wel gekund. Het duurt maar en het duurt maar in het begin en dan ineens volgen de ontwikkelingen zich in ijltempo op.
Wel is de hoofdrolspeelster goed gecast, want vlees noch vis en het ziet er allemaal aardig uit in deze flutfilm.
Slecht.
Nomi
Een hoog dertien in dozijn gehalte. De film blijft oppervlakkig, zit vol clichés. In dezelfde lijn als 'the hunger games' en 'twilight saga'. Pubervermaak naar mijn mening.
Tarkus
Deze film is me enorm goed bevallen.
Goed SF-verhaal op een locatie die heel herkenbaar (Chicago), maar toch ook de sporen van een oorlog vertoont.
Ik vond het verhaal wel origineel gevonden en met voldoende spanning.
De cast is voor mij ook geslaagd, niet echt veel bekende namen, maar dat geeft niet, het is goed gebracht en dat is het voornaamste.
2 Uur en een kwartier, en geen moment heeft de film me verveeld.
Heb ervan genoten en kijk uit naar het vervolg.
russo
deed me heel erg denken aan hunger games, verder vond ik het vrij overdreven geacteerd allemaal, niet mijn ding dit
boemboem27
prima film.goede aktie
goed verhaal,wat wil je nog meer..
ondanks de behoorlijk lange speelduur verveeld ie geen moment
echte aanrader
K. V.
Me ook eens aan deze gewaagd en 'k vod het een prima film. De film komt wel in grote lijnen overeen met The Hunger Games, maar desondanks vond 'k deze ook wel de moeite waard om te bekijken.
De cast deed het ook prima en kwam overtuigend over. Ook leuk om Kate eens in een andere rol te zien.
Verder gebeurde er genoeg om het geheel boeiend te houden, ondanks de lange speelduur.
Een prima actiefilm die de moeite waard is om te bekijken.
stevebravo
Bijzonder leuke avontuurlijke film.
Heb geen zin om hier verder op in te gaan.
Je moet hem gewoon gezien hebben klaar.
dvdcrusher
serieuze kandidaat voor de titel van film van het jaar 2014. Ik lust wel pap van dit soort sociale SF actiedrama's, zoals The Hunger Games er ook een was. Deze film zal ik nog vaak bekijken. Echt nog eens een film waarin alles inzit. Kijk en geniet! Alhoewel het een lange film is, lijkt het net of ie zo voorbij is en dat is een goed teken

Nieuw op Netflix: In januari worden onder andere deze vijf goed beoordeelde films toegevoegd

De Marathon
Drama / Komedie, 2012