• 9.376.945 stemmen

Geregisseerd door: Don Hall en Chris Williams

Met onder meer: Ryan Potter, Scott Adsit en Jamie Chung

Releasedatum: 11 februari 2015

Plot Big Hero 6

"Drop everything. Save the world."

Big Hero 6 draait om Hiro Hamada, een wonderkind en robotica-expert. Hij raakt betrokken bij een crimineel plan dat de hectische, hightech stad San Fransokyo dreigt te vernietigen. Met de hulp van zijn beste vriend – de robot Baymax – sluit Hiro zich aan bij een team van onervaren misdaadbestrijders om de stad te redden. Gebaseerd op de gelijknamige Marvel comics.

Baymax (stemrol)

Hiro Hamada (stemrol)

Tadashi Hamada (stemrol)

Fred (stemrol)

GoGo Tomago (stemrol)

Wasabi (stemrol)

Honey Lemon (stemrol)

Professor Robert Callaghan (stemrol)

Alistair Krei (stemrol)

Aunt Cass (stemrol)

avatar van Brabants

Brabants

Jullie hebben gelijk. Ik heb met het woord klassieker zeker niet duidelijk uitgesproken met wat ik eigenlijk wou zeggen en dat is dus in context niet juist binnen mijn stukje. Heb het daarom aangepast naar iets wat meer in de buurt komt. haha!! thx

John Milton

Ik moet zeggen dat ik Tangled bijzonder goed vond, maar ik vind het bijzonder lastig om met zekerheid te zeggen wat er wél in komt. The Lion King staat buiten kijf, maar die vind ik zeldzaam goed (voor een Disney film, or any film). Voor een Tangled of How To Train Your Dragon vind ik het stukken moeilijker. Daar haalt Frozen het voormij niet niet bij trouwens hoor, hoe aardig hij ook was!

p.s. 20 jaar geleden, Ajax&Litmanen1. auw

avatar van The Oceanic Six

Ik heb alle Disneys wel gezien, ook nieuwe titels als Tangled, Frozen en The Princess and the frog. Ze zijn ieder geval weer ''leuk'' te noemen, na jaren middelmatige titels gezien te hebben, maar klassiekers zijn ze zeker niet in mijn ogen. Daarvoor zijn ze te voorspelbaar en niet memorabel genoeg qua personages.

Eind jaren 80, begin jaren 90 maakte Disney wat mij betreft de laatste klassiekers met The Little Mermaid, Aladdin en The Lion King. Titels als Mulan waren daarna weer heel wat minder.

John Milton

eens. Ik heb ze ook allemaal gezien, vond The Princess and the frog een absoluut dieptepunt. Dat was dit niet, maar memorabel is anders. Werd er zeker niet door geraakt. Mijn vriendin wel trouwens, die zat naast me te huilen

horizons

The Lion KIng vind ik persoonlijk eerder middelmatig dan een echte goede film. Maar daar gaat het niet om. Het is voor een individu niet mogelijk om een klassieker te creëren. En zelfs gemiddeldes op imdb en moviemeter zijn daar geen instrumenten voor. Klassiekers worden door de massa gecreëerd. Vandaar ook het feit dat Frozen in dat rijtje zal gaan belanden.

avatar van Antonev

Antonev

Erg leuke en vooral hele mooie animatiefilm! De openingsscène met de wolkenkrabbers is fantastisch mooi gemaakt, je vroeg je af en toe af of het wel animatie was. Het verhaal zelfs was ook alleraardigst en voorzien van een verrassende plotwending (voor mij dan).

avatar van chevy93

chevy93

Nu is men in Amerika over het algemeen sowieso verzotter op animatiefilms, maar het verschil tussen 3,38* na 200+ stemmen en een 8 na 80.000 stemmen op IMDb vind ik wel opmerkelijk.

Hetzelfde zag/zie je bij Frozen (2013). Daar vond ik het gemiddelde van hier meer terecht. Ben benieuwd hoe dat met Big Hero 6 zit.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

De film draait in Utrecht niet eens in de OV (niet in 2D en niet in 3D). Blijkbaar verwachten ze bij Buena Vista (brengen die dat eigenlijk nog steeds uit?) geen wonderen van deze Disney. Ik had er eerlijk gezegd wel weer eens zin in, maar dan skippen we 'm maar.

sean-penn

In Europa beoordelen we films/animaties wat kritischer. De gemiddelde Amerikaan ziet voornamelijk alleen Amerikaanse producties, terwijl wij (althans ik) meer openstaan voor films van over de hele wereld. Sommige Japanse animatie zijn van een bijzonder hoog niveau en Wallace&Gromit is dan weer een exceptionele productie van Engeland. Hoe ruimer je blikveld, des te kritischer je wordt.

Aan de andere kant, nationalistische gevoelens spelen ook een rol. Zwartboek is een vrij aardige film maar voor doorsnee Amerikanen ( of iemand uit Timboektoe ) zal het vrij saai zijn.

Big Hero 6 rate ik als een krappe 7 omdat ik veel betere animaties heb gezien.

Mochizuki Rokuro schreef:

Wooow... Dat hij kort draait is één ding, maar überhaupt niet, in een stad als Utrecht?! Daar sta ik echt (in uiterst negatieve zin) van te kijken.

avatar van LPereboom

LPereboom

Ik vond Big hero 6 heel goed, natuurlijk niet hetzelfde niveau als wall-e of up maar qua verhaal is het origineel met een paar verrassende scenes in... De animaties zijn weer heel mooi en de film verveelt niet, dit word gecombineer met grappige of actievolle animatie scenes... Baymax zelf is heel leuk en origineel personage

avatar van soom

soom

Ik dacht matig. Ik dacht slecht. Ik kreeg weer eens meer dan ik dacht dat er was. Hiro is interessant, Tadashi is cool.. verhaal stelt hier weer in wezen niet zo veel voor eigenlijk, maar het futuristische oogt retro strak. Met mooie gebouwen en alles. Leuk gedaan dit alles. Voorfilmpje Feast is ook top.

avatar van The Oceanic Six

sean-penn schreef:

Big Hero 6 rate ik als een krappe 7 omdat ik veel betere animaties heb gezien.

Kan me hier wel in vinden ja. Zie ook de vele remakes van Aziatische of Franse/Spaanse films in Amerika, omdat ze daar niet warmlopen voor andere talen dan die van zichzelf.

Overigens moet je IMDB ook met een korreltje zout altijd nemen. In het begin staan er veel fanboy stemmen en ik heb ook altijd het vermoeden dat filmbedrijven misschien wel stemmen kopen. Dat het gemiddelde even omhoog wordt getrokken. Maar dat is puur een gevoel.

The Oceanic Six schreef:

Geen onaardige theorie! Film is big business en ongetwijfeld zijn er veel mensen die IMDB eerst checken voordat ze naar de bioscoop gaan. Een beetje sjoemelen om je film op te krikken zou veel geld kunnen opbrengen.

avatar van jipt

jipt

Mooi gemaakt zoals gewoonlijk maar erg voorspelbaar. Superhelden verhaaltje hebben we ook al honderd keer gezien. Nee disney heeft echt beter gemaakt. 3*

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Disneys film van de toekomst. In alles eigenlijk. Nu heeft Disney sowieso een omslag gehad ergens halverwege het vorige decennium na een aantal draken op rij – en ik blijf erbij: ze hebben de scenarioafdelingen van Disney en Pixar omgewisseld- maar nu begint langzaam steeds meer duidelijk te worden welke kant Disney uit gaat. Daar is nog ruimte voor prinsessenmusicals – Frozen was een monsterhit- maar absoluut zeker is dat die brave kant van veertig jaar terug weg is. Dat is ook niet erg, want hoezeer ik die films ook mag, we leven in een andere tijd waarin nauwelijks meer de juiste toon te vinden is om daarmee nog een goede film te maken. Nu probeert Disney dat al een tijdje, maar in het begin leverde dat nog een Chicken Little op, vijf jaar terug al het lichtjes fantastische Tangled. En op een rij een leuke Pooh, Wreck-it Ralph, Frozen en deze bijzonder aardig Big Hero 6.

De film van en voor de toekomst dus. Een film die sneller is, hipper, eigentijds, maar waarin oude waarden niet worden vergeten en de hoofdrol nog altijd is weggelegd voor pluizige beestjes of schattige robots. Ook Baymax is een schot in de roos, hoe hij eruit ziet en vooral hoe hij waggelt. Dat weet Disney nog altijd te maken. De andere – menselijke- figuren zijn minder bijzonder, al zit het haar van Hero wel goed. En zeker het sterke eerste deel dat een stukje weergave van vertelkunst is, is erg sterk. We leren iedereen kennen, de leren de wereld kennen en in een goed tempo komt alles langs.

Maar ook in stijl en inhoud is de film gericht op de komende tijd. De mix tussen Amerikaans en Japans/Aziatisch in steden en personen geeft al aan waar de toekomst ligt: Azië, en dus niet meer richting het Avondland. Nu heet San Fransisco hier al weinig subtiel San Frantokyo, maar op zich zit Disney hier wel juist. De westkust heeft de toekomst, net als de jeugd die al opgroeit met moderne technologie en robotica. Dit alles wordt vrij helder neergezet. Verder kent de film ook een mooi production design van de moderne stad, vooral overal zeer kleurrijk ingevuld en de muziek past prima. Nu blijft Disney op dit punt, vooral visueel, stukken beter dan Pixar. Die laaste studio heeft technisch misschien betere kwaliteit, Disney let veeleer ook op de esthetiek.

Maar ook voor merchandising kan deze film wel helpen om de toekomst in te gaan. In de eerste plaats biedt het einde plaats voor een reeks vervolgen of een tv-serie, en de verschillende personages zijn prima als speelgoed te verkopen, zij het nu meer gericht op jongens (de meisjes hebben Frozen nog).

Niettemin is het wel de minste Disney in jaren. Dat komt vooral door een wat minder tweede deel waarin plot en personages niet meer bestaan, er vooral veel (matige) actie in zit ook de regels van logica lijken te verdwijnen. Het is een animatiefilm ja, maar die autoachtervolging ging me er te ver over, net als de oplossingen die Hero zo snel verzint om de schurk van dienst te verslaan. Dat is lui schrijverswerk. Maar toch, als Disney elke keer minimaal dit niveau haalt gaat het nog een mooie tijd tegemoet. 3,5*.

sean-penn schreef:

En toch staan Ghibli films in de IMDB top 250. Volgens mij nog beter dan in de moviemeter top 250, maar dat heb ik niet gecontroleerd.

horizons schreef:

Ja, klopt. IMDb is toegankelijk voor iedereen en is niet exclusief voor mensen in de U.S.A.

Heb maar een paar Japanse anime gezien o.a Akira, Rurouni Kenshin en Appleseed .

Zag pas nog Kaze Tachinu. Prachtig hoor ! Akira Kurosawa is ook één van mijn favoriete regisseurs, maar dat terzijde.

avatar van paul83

paul83

De film start goed, heeft een zeer matig middenstuk en sluit redelijk af.

Een degelijke animatie uit de stal van Disney, maar haalt het niveau van Rapunzel bij lange na niet. Dat is toch wel de topper van de afgelopen jaren naar mijn mening.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Toen ik de erg geestige teaser van deze film voor het eerst zag, vroeg ik me af hoe ze hier een lange film mee gingen vullen. Was aangenaam verrast dat Big Hero 6 zo'n amusante film is geworden. De film opent sterk, maar vooral het middenstuk is erg geestig (de plakband- scène is hilarisch). En tja, Baymax is echt een fantastisch personage. Verder ook een toffe bad guy, vooral door de mini-bots. Dat levert visueel een paar sterke scènes op. Enkel jammer dat de film tijdens de derde akte de luchtige toon behoorlijk kwijtraakt en de humor ook flink naar de achtergrond wordt geschoven. Het had veel gescheeld als die heerlijke droge humor uit de eerste helft van de film iets meer was meegenomen.

4 sterren.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Hello. I am Baymax, your personal healthcare companion."

Dit leek me voor het eerst sinds tijden weer eens een Disney tekenfilm die wel de moeite waard is.

Het is duidelijk te merken dat men invloeden uit het Oosten en het Westen bij elkaar probeert te brengen, wat zich resulteert in de dynamische/futuristische stad San Fransokyo. Deze stad vormt een boeiend decor gevuld met de nodige details waarin het avontuur zich afspeelt.

De band die ontstaat tussen Hiro en Baymax is gewoonweg aandoenlijk om te zien. Daarvoor steelt de koddige verpleegrobot zonder enige moeite de show, wat gepaard gaat met fijne droge humor. Helaas zijn de overige personages vrijwel te verwaarlozen, dan wel inwisselbaar.

Qua narratief is het dan ook erg mager; clichématig met een - licht - moralistisch sausje erover. Als kijker merk je al gauw op dat 'Big Hero 6' het met minieme plotpunten moet doen. Gelukkig is het geheel voorzien van genoeg spektakel om je bij de les te houden. Bovendien is de CGI i.c.m. degelijke 3D van tijd tot tijd zonder meer indrukwekkend.

Al met al best een vermakelijke animatiefilm, maar met een beter verhaal had hier meer uitgehaald kunnen worden. Overigens is het voor de verandering een verademing om eens niet met liedjes geconfronteerd te worden.

3,0 Sterren.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Het was vooral de merkwaardige uitstraling van deze robot die sympathie bij me opwekte want er bevinden er zich een hoop clichés en het gaat allemaal in één treinrit voorbij. Gelukkig zag het er visueel ook best leuk uit (mooie slotscène ook met die akelige badguy en daarna in het rondvliegend puin). Het blijft me uiteindelijk bij als een redelijk doorsnee animatie, terwijl ik tijdens het kijken toch meerdere malen het idee had iets unieks in het midden te hebben.

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

De personages vond ik wel aardig. Het verhaal vond ik heel erg slecht, jammer genoeg. Het verhaal leunde nogal op de gortdroge humor van Baymax. Dit is een film die ik gauw zal vergeten, ben ik bang.

Baymax was wel een aardige personage, maar voor een leuke robot zal ik toch echt WALL • E kijken, een robot die in tien minuten zwijgend je hart weet te stelen, waarvoor hij niet eens een aaibaar uiterlijk nodig heeft.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Net terug uit een goed gevulde zaal in Cinecity te Vlissingen. Wat een leuke film is dit geworden! Dat had ik even niet verwacht! En wat een goede zet van Disney om mee te gaan in super helden-trend! Het verhaal wordt vertelt met een tempo waar je "u" tegen zegt en is niet te vergelijken met de Disney Classics uit mijn tijd. (zucht...) Toch is het tempo niet storend en erg van deze tijd vooral. Prachtige karaktertjes komen weer uit de koker van ome Walt (nou ja, zijn team dan) zoals we dat gewend zijn van (bijna) al de films uit deze fabriek. Heerlijk genoten en de kinderen in de zaal zaten op het puntje van hun stoel. Daarnaast is de animatie ongelooflijk goed gedaan en iedereen die dit aspect voor lief neemt moet eens goed bedenken dat er "in de beginne" helemaal NIETS is, maar dan ook NIETS. Elk geluidje en elk stofwolkje moet gecreëerd worden. Ik vind het zowaar gewoon Kunst met een grote K. 4 *

avatar van Film Pegasus

In 2009 leek Disney terug te komen met films als The princess and the frog en Tangled. Wreck it Ralph was alweer wat minder en Frozen had wel zijn publiek, maar mist toch wat chemie. Big Hero 6 is terug naar af. Het springt mee op de kar van Marvel (is ook een verfilming van een comic van hen) en is daardoor de zoveelste flauwe superheldenfilm. Zeker niet memorabel. Het leek de goeie kant op te gaan en Baymax is een leuk figuur. Maar de rest is vrij cliché en het hoofdpersonage is maar niks. Verhaal is ook weinig verrassend. Daardoor blijft de film enkel overeind door de gags die doorheen de film oppoppen. Het is weer wachten op eindelijk iets origineels van Disney.

avatar van Ruben24

Ruben24

Deze Disney film ik best vermakelijk en beter dan dat mijn verwachting was. Een groot pluspunt vond ik dat die zo onwijs mooi gemaakt is en dat geeft mij een kick om naar te kijken verder is het natuurlijk zoals elke Disney film de goede en de slechte en een verhaal daaromheen . Toch geef ik hem 3.5 sterren voor het vermaak en dat ik het weer een van de betere Disney films vind van de laatste tijd . Hij is het kijken waard!!

avatar van predator

predator

• 1952 stemmen

Erg mooi gemaakt inderdaad. De beelden van de stad maar ook bijvoorbeeld van de kamers zijn geweldig. Ook de karakters zijn, zeker voor Disneybegrippen, heel behoorlijk uitgewerkt. En ook Baymax is grappig gedaan. Of te wel prima film.

avatar van Antonev

Antonev

The Oceanic Six schreef:

Ik weet vrijwel zeker dat er voor bepaalde films mensen worden betaald om positieve reviews te geven. Dit zien we bijvoorbeeld al een heel lange tijd op beoordelingssites voor restaurants/bars/hotels. In Amerika is er bijvoorbeeld veel te doen geweest over beoordeel site/app YELP. Die voegden bijvoorbeeld positieve reviews toe (of verwijderden slechte reviews) wanneer een ondernemer advertentieruimte kocht.

Veel mensen checken tegenwoordig beoordelingssites en besluiten op basis daarvan om iets wel/niet te gaan doen. Als je als bedrijf voor een paar duizend dollar veel klanten/bezoekers over de streep kan trekken, waarom niet dan?

avatar van filmkul

filmkul

Leuk tekenfilm. De film ziet er fraai uit met mooie beelden. De semi fictieve stad waarin de film zich afspeelt ziet er geweldig uit. Het tempo ligt hoog en de film bevat de nodige humor. Het verhaal is best aardig en Baymax zal ongetwijfeld lang herinnerd worden. Prima vermaak voor jong en oud. 4.0

horizons

Goed gemaakte de film, de achtergronden en texturen daarin van oppervlaktes zijn daarbij echt heel erg goed. Baymax steelt de show de plakband scene... natuurlijk. Misschien iets teveel superhelden gedoe op het einde maar wel goed uitgewerkt.