Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Ryan Potter, Scott Adsit en Jamie Chung
Releasedatum: 11 februari 2015
Bekijk via Disney+
Plot Big Hero 6
"Drop everything. Save the world."
Big Hero 6 draait om Hiro Hamada, een wonderkind en robotica-expert. Hij raakt betrokken bij een crimineel plan dat de hectische, hightech stad San Fransokyo dreigt te vernietigen. Met de hulp van zijn beste vriend – de robot Baymax – sluit Hiro zich aan bij een team van onervaren misdaadbestrijders om de stad te redden. Gebaseerd op de gelijknamige Marvel comics.
Baymax (stemrol)
Hiro Hamada (stemrol)
Tadashi Hamada (stemrol)
Fred (stemrol)
GoGo Tomago (stemrol)
Wasabi (stemrol)
Honey Lemon (stemrol)
Professor Robert Callaghan (stemrol)
Alistair Krei (stemrol)
Aunt Cass (stemrol)
Nieuwe Disney animatiefilm!
YouTube - Disney's "Big Hero 6" First Look Footage
Wereldpremière 7 november 2014
jarno1975 (moderator series)
Ik heb mijn twijfels of dit al in productie is.
The film is currently in the early stages of development
Big Hero 6 (Film) - Marvel Animated Universe Wiki - marvelanimated.wikia.com
Dit zijn de eerste beelden, vrijgegeven door Disney zelf.
Als het 'in development' is heb je nog geen bewegende beelden, maar alleen storyboards e.d.
Animatiefilms hebben ook een zeer lange productietijd, vaak wel 2 tot 3 jaar. Aangezien de film in november 2014 al uitkomt is de productie nu zeker wel bezig, en anders waren deze beelden ook nog niet vrijgegeven.
HALVE TAMME. (moderator series)
Geduld is een schone zaak,dus we wachten maar weer af.
schram101
Leuke teaser! Misschien wel weer eens een Disney animatie die ik op zal zetten.
Shinobi
En ondertussen mag Nederland weer maanden wachten.
Echt jammer, dit lijkt me namelijk best tof.
Wazowski
Heel aardige Disney, waarbij ik vooral de mix van Westerse en Japanse cultuur kon waarderen (dat je kunt terugzien in de design). De actie is in orde, echter qua verhaal had er denk ik meer in gezeten, hier en daar zitten net iets te veel toevalligheden die je maar gewoon moet aannemen zonder te veel vragen te stellen.
Al met al vermakelijk en het kijken waard.
mcdaktari
Dit is alweer een prachtige animatie van Disney. Het is mooi gemaakt, dat word steeds beter. Het verhaal op zich stelt niet zoveel voor, het is weer het bekende verhaaltje van de slechterik tegen de rest van de wereld. Maar ondanks dat vond ik het een fijn filmpje.
FilmMuziekFanaat
big Hiro 6 is een bijzonder vermakelijke film die het vooral in de eerste helft moet hebben van de geweldige humor. Baymax is een meesterlijk figuur. De relatie die hij met het hoofdpersonage opbouwde werkte naar mijn mening ook erg goed. Hij is grappig, origineel en bijna iedere scene met hem er in (en dat zijn er nog al wat) werkt. Ik zeg "bijna" omdat op het moment dat hij tot superheld wordt opgepompt het karakter helaas toch iets van zijn kracht inlevert.
De tweede helft van de film bestaat voornamelijk uit zeer vermakelijke actie-scenes waar de schurk met het masker zijn krachten van zijn beste kant laat zien. De film ontpopt zich tot een waar visueel spektakel en ik kan niet wachten om hem op Blu ray terug te zien. De humor in deze scenes vind ik alleen van een opvallend mindere kwaliteit en er hadden van mij echt wat flauwe en slechte grappen uit gemogen.
Dan kom ik nu bij het verhaal. Ik moet zeggen dat de film mij in positieve zin verbaasde over het feit dat in het eerste half uur een hoofdkarakter om het leven komt. Helaas is dat ook werkelijk het enige moment waarbij de film een beetje ballen toont. Voor de rest is het een vriendelijk verhaal waarbij er geen grote risico's worden genomen en het voor volwassenen nooit echt spannend wordt. Het is leuk dat ze er nog een twist in gooien maar het is wat minder leuk dat je deze twist werkelijk minuten en minuten van te voren al ziet aankomen.
Afgezien van het feit dat het voorspelbaar is vond ik het toch niet helemaal een standaard-verhaal. Romantiek is bijvoorbeeld is zijn geheel afwezig en dat vind ik bijzonder positief. Ook hebben we met een schurk te maken die niet door en door slecht is. Hij heeft naar mijn mening een duidelijk en goed motief. Alhoewel ik wel vind dat zijn karakter veel beter uitgewerkt had mogen worden.
Mijn conclusie is dat je deze film zeker moet zien. De humor in de eerste helft vind ik erg goed. De actie in de tweede helft vind ik ook uiterst vermakelijk en op visueel vlak een lust voor het oog. Het verhaal is voorspelbaar maar naar mijn mening toch niet helemaal standaard.
Verwacht geen spanning maar wel vermaak.
Deze film krijgt van mij een 3,5
Macmanus
Matig
Het is een dunne lijn tussen leuk en strontvervelend. Dat geeft deze film wel weer aan. Baymax is een geinig karakter. Beproefd concept begint het wel te worden van Disney/Pixar 1 vaak zwijgzaam maar erg lief karakter in je film doen. Maar hij werkt wel. Helaas is er omheen teveel vervelends aan de hand. Zo zijn de labnerds de slechtste karakters sinds tijden in een animatie. Zo schreeuwerig, zo politiek correct, zo niet leuk. De film weet daardoor niet echt opgang te komen. Ook de vormgeving was wat lelijk eigenlijk. Nogal lame manier om toch wat Japanse stijl te integreren in een op en top Amerikaanse film. Laat dat dan gewoon.
Uiteindelijk is het feelgood zo dik aangezet dat het nog wel werkt. Toch was het script vaak gewoon te flauw en makkelijk. Hiro is kennelijk zo een super genie dat hij alles binnen no time uitvindt/maakt. Maar waarom hij dan zo nodig naar die school moest sloeg dan eigenlijk nergens op. Het tekent een beetje te luiheid waarmee Disney deze film gemaakt heeft. Ze lijken ermee weg te komen helaas.
Word tijd voor wat slechte box office cijfers voor Dinsey, want ze worden gemakzuchtig.
2.5 sterren.
_Casper_
Ik snap de hoge cijfers op imdb niet, want het is zeker geen TOPPER. maar gewoon een hele leuke film om te zien.. niet bijzonders maar gewoon leuk
Verhaal is voorspelbaar maar leuk, zitten leuke grapjes in wat leuke actie
Mooi gemaakt en goed ingesproken stemmen
gewoon een prima film
3 ster
Artemis
Ik ga een beetje lui zijn en zeggen dat ik het volledig eens ben met Macmanus. De geforceerde Japanese invloeden hadden ze beter weg kunnen laten, behoorlijk irritant. Eerste 45 minuten vond ik goed maar daarna gaat het zeer snel achteruit met veel soppy feel-good suphero nonsense waar iedereen zo nodig een aandeel in moet hebben.
Beetje Jammer want ze hadden hier veel meer mee kunnen doen. Het lijkt inderdaad op luiheid wat ze ons nu voorschotelen; de characters, het verhaal en de animaties zijn allemaal ondermaats. Ja het kijkt best lekker weg en baymax is best tof maar wij weten dat ze het veel beter kunnen. Ik betwijfel dat de kwaliteit van Disney/Pixar films er op vooruit gaat de komende paar jaren.
Nightfalls
Mwa, ik keek erg uit naar deze film vanwege disney/pixar/trailer en gewoon een grote witte knuffelbeer.
Helaas. Er zaten wel wat aardige dingen in die grappig waren. Maar dat was inderdaad alleen in het 1e deel.
Het 2e deel komt over als een soort getekende avengers, en daar zat ik niet echt op te wachten.
3,5 voor de grapjes en de animatie. Maar er had veel meer ingezeten.
missl
Disney meets the Avengers. Ik moest er wel om lachen droge humor, wacht vooral tot na de aftiteling.
Meh.
Dat dit dezelfde regisseur is als Winnie De Pooh (2011) zegt genoeg over het regisseurschap bij Disney denk ik. Vraag me af wat die mensen daar eigenlijk nog zitten doen.
Deze film heeft een heel vreemde link met Japan, vermoedelijk omdat het over robotjes gaat? San Fransico is half gemerged met Tokyo, de slechterik heeft een Kabukimasker op en de good guys zijn een soort van Power Rangers stelletje. De meeste personages hebben ook Japans (geïnspireerde) namen. De Oishii Honey Lemon is best lekker bijvoorbeeld.
Maar veel meer dan een laagje glazuur is het niet. Ondanks de Japanse namen zijn het gewoon Westerse personages, de CG stijl is zo Amerikaans als kan zijn en het verhaaltje heeft niks meer te bieden dan een doorsnee good vs bad verhaaltje. Vond het af en toe wat ongemakkelijk.
Baymax is een aardig personage, best leuk vormgegeven en vooral leuk geanimeerd (de manier waarop hij vanachter het bed schuifelt). In het begin van de film zorgt hij voor de nodige humor, scene op het politiebureau vond ik eruitspringen. De rest van de personages zijn jammer genoeg strontvervelend, waardoor het de hele film lang vierkant draait.
Geen idee wat Disney met deze film poogde te doen. Het is een mengelmoes van vanalles, maar het slaat nergens op en het wil nooit echt leuk, mooi of grappig worden. En als er dan al eens een leuke scene inzit, mag het allemaal niet te lang duren en wordt je als kijker snel weer naar de orde van de dag gepushed.
LOTR-lover
Ik vind Big Hero 6, in tegenstelling tot een aantal recensies hierboven, echt een heerlijke animatiefilm. Baymax is ontzettend 'aaibaar' en is voor zowel jong als oud heel vertederend. Ook vond ik de humor absoluut geslaagd, heb echt in een deuk gelegen. Naarmate de film vordert levert Big Hero 6 wel wat aan kracht in, met name omdat Baymax dan minder 'vertederend' is en de focus meer gelegd wordt op actie wat niet altijd even geslaagd is. Maar al met al heb ik er echt van genoten en vind ik het een aanrader voor jong & oud.
8/10 (IMDB)
TheLionKingFan
De stemmen hier vallen mij tegen. Ik hoor van iedereen dat dit een van Disney's beste is.
Disney maakt al 20 jaar geen goede films meer.

Disney+ onthult nieuwe trailer en releasedatum voor 'Big Hero 6'-vervolgserie 'Baymax!'

Interstellar

Trust
Drama / Komedie, 1990

Ex Machina
Sciencefiction, 2014
broer of zus relatiesan francisco, californiëvechtsportenheldtalentvillainvriendschaptekenfilmsuperheldgebaseerd op stripwraakcomputer animatietokio, japanbeste vriendinanother dimensionroboteast asian leadboy geniushatesuper villainpost-credits scenesupervillainmoral dilemma3danimeteen superherodead brother