• 9.375.880 stemmen

Geregisseerd door: Don Hall en Chris Williams

Met onder meer: Ryan Potter, Scott Adsit en Jamie Chung

Releasedatum: 11 februari 2015

Plot Big Hero 6

"Drop everything. Save the world."

Big Hero 6 draait om Hiro Hamada, een wonderkind en robotica-expert. Hij raakt betrokken bij een crimineel plan dat de hectische, hightech stad San Fransokyo dreigt te vernietigen. Met de hulp van zijn beste vriend – de robot Baymax – sluit Hiro zich aan bij een team van onervaren misdaadbestrijders om de stad te redden. Gebaseerd op de gelijknamige Marvel comics.

Baymax (stemrol)

Hiro Hamada (stemrol)

Tadashi Hamada (stemrol)

Fred (stemrol)

GoGo Tomago (stemrol)

Wasabi (stemrol)

Honey Lemon (stemrol)

Professor Robert Callaghan (stemrol)

Alistair Krei (stemrol)

Aunt Cass (stemrol)

avatar van Macmanus

Macmanus

Matig

Het is een dunne lijn tussen leuk en strontvervelend. Dat geeft deze film wel weer aan. Baymax is een geinig karakter. Beproefd concept begint het wel te worden van Disney/Pixar 1 vaak zwijgzaam maar erg lief karakter in je film doen. Maar hij werkt wel. Helaas is er omheen teveel vervelends aan de hand. Zo zijn de labnerds de slechtste karakters sinds tijden in een animatie. Zo schreeuwerig, zo politiek correct, zo niet leuk. De film weet daardoor niet echt opgang te komen. Ook de vormgeving was wat lelijk eigenlijk. Nogal lame manier om toch wat Japanse stijl te integreren in een op en top Amerikaanse film. Laat dat dan gewoon.

Uiteindelijk is het feelgood zo dik aangezet dat het nog wel werkt. Toch was het script vaak gewoon te flauw en makkelijk. Hiro is kennelijk zo een super genie dat hij alles binnen no time uitvindt/maakt. Maar waarom hij dan zo nodig naar die school moest sloeg dan eigenlijk nergens op. Het tekent een beetje te luiheid waarmee Disney deze film gemaakt heeft. Ze lijken ermee weg te komen helaas.

Word tijd voor wat slechte box office cijfers voor Dinsey, want ze worden gemakzuchtig.

2.5 sterren.

Meh.

Dat dit dezelfde regisseur is als Winnie De Pooh (2011) zegt genoeg over het regisseurschap bij Disney denk ik. Vraag me af wat die mensen daar eigenlijk nog zitten doen.

Deze film heeft een heel vreemde link met Japan, vermoedelijk omdat het over robotjes gaat? San Fransico is half gemerged met Tokyo, de slechterik heeft een Kabukimasker op en de good guys zijn een soort van Power Rangers stelletje. De meeste personages hebben ook Japans (geïnspireerde) namen. De Oishii Honey Lemon is best lekker bijvoorbeeld.

Maar veel meer dan een laagje glazuur is het niet. Ondanks de Japanse namen zijn het gewoon Westerse personages, de CG stijl is zo Amerikaans als kan zijn en het verhaaltje heeft niks meer te bieden dan een doorsnee good vs bad verhaaltje. Vond het af en toe wat ongemakkelijk.

Baymax is een aardig personage, best leuk vormgegeven en vooral leuk geanimeerd (de manier waarop hij vanachter het bed schuifelt). In het begin van de film zorgt hij voor de nodige humor, scene op het politiebureau vond ik eruitspringen. De rest van de personages zijn jammer genoeg strontvervelend, waardoor het de hele film lang vierkant draait.

Geen idee wat Disney met deze film poogde te doen. Het is een mengelmoes van vanalles, maar het slaat nergens op en het wil nooit echt leuk, mooi of grappig worden. En als er dan al eens een leuke scene inzit, mag het allemaal niet te lang duren en wordt je als kijker snel weer naar de orde van de dag gepushed.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Ik vind Big Hero 6, in tegenstelling tot een aantal recensies hierboven, echt een heerlijke animatiefilm. Baymax is ontzettend 'aaibaar' en is voor zowel jong als oud heel vertederend. Ook vond ik de humor absoluut geslaagd, heb echt in een deuk gelegen. Naarmate de film vordert levert Big Hero 6 wel wat aan kracht in, met name omdat Baymax dan minder 'vertederend' is en de focus meer gelegd wordt op actie wat niet altijd even geslaagd is. Maar al met al heb ik er echt van genoten en vind ik het een aanrader voor jong & oud.

8/10 (IMDB)

avatar van Kondoro

Kondoro

Big Hero 6

Na mijn mening toch weer een leuke animatie film. Die in opzichten toch nog best wel 'spannend' kon zijn. Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht, maar er komen gewoon actie scenes in voor. Nou ja, toch leuk om te kijken hoor. De animatie is redelijk tot goed gemaakt. Al begon ik zonder verwachtingen met de film, hij viel me erg tegen. Het begin sluit namelijk helemaal niet aan op de rest van de film, nouja een beetje. De robot gevechten komen niet meer terug. Al dacht ik, dat de hele film er over zou gaan. En het een soort Real Steel (2011) werd, maar dan in animatie vorm. Dus ik ben verrast! Als vond ik op sommige punten toch wel spannend, waarop ik dacht dat ik zeker wist dat kinderen dit niet allemaal even leuk zouden vinden. Toen ik 6 was, keek ik niet naar zulke films maar goed. Ieder zit anders in mekaar. Langzamerhand kijk ik naar films als Sinister en The Woman in Black, films die IK eng vond/vind. Haha, geen vergelijking natuurlijk.

De personage / karakter Baymax vond ik toch het leukste van het stel. Ik vermaakte me erg met hem! Hiro vond ik ook wel een oké karakter. Niet echt aan geïrriteerd. Maar de leukste blijft toch Baymax !

Het verhaal in de film vond ik leuk. Ik heb met echt wel vermaakt. Alleen beetje te voorspelbaar op sommige momenten. Doet erop zich ook niet aan toe, want daar let je na een tijdje toch niet op. Ik wist namelijk gewoon dat Baymax op een 1 of andere manier terug zou komen. Dat moest gewoon, anders is het geen Disney animatie meer. Want dat loop 9/10 keer goed af. Het concept vond ik zoals eerder al verteld, onverwachts en leuk bedacht! Opzich ook wel goed uitgevoerd! Of dit nou weer een hele goede film van Disney is durf ik niet te zeggen. Ik zelf vond hem toch wel beter dan dat ik op het oog had. Leuk om eens gezien te hebben, maar ik zou hem niet onder de 6 jaar laten kijken. Want daar kunnen sommige momenten te 'spannend' voor zijn. Denk ik.

avatar van james_cameron

Leuke animatiefilm, vlot en enthousiast in elkaar gezet. Uitvoerend producent is John Lasseter van Pixar, die erop toeziet dat de kwaliteit de volle lengte gehandhaafd blijft, al haalt het net niet het niveau van een gemiddelde Pixar-film. Daar is het script net iets te voorspelbaar voor, met name in het laatste half uur, waar de boel helaas wel wat inzakt. Tot die tijd is de film echter prima te genieten, met sympathieke personages (die robot Baymax is geweldig!) en veel vaart. Visueel ook dik in orde, maar dat spreekt voor zich.

avatar van pmeester

pmeester

Erg leuk deze. Zeer aandoenlijke opblaaspop met bijzondere krachten en hoog knuffelgehalte. Lekker verhaal en de vaart er goed in. Heb me geen moment verveeld.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Nee. Dit was geen succes voor mij.

Robot Baymax was best aandoenlijk maar de merkwaardige Japanse invloeden vond ik eerder storend dan dat ze überhaupt wat aan de film toevoegden. Wat was daar nu de bedoeling van?

Het Japanse manga stijltje, ik noem het maar even zo, spreekt mij niet aan. Dat maakte het uitkijken van deze film een echt lange zit. De humor was overigens ook ver te zoeken.

avatar van WB

WB

Op zich een aardige film, vooral toen Baymax geïntroduceerd werd. Op dat moment piekte de film en werd het alleen maar minder. Jammer, aangezien de trailer mijn interesse wekte. De animatie ziet er natuurlijk piekfijn uit, prachtig, en de personage Baymax steelt natuurlijk de show. Voor de rest probeerde de film emoties op te wekken waar het niet in is geslaagd.

De film is natuurlijk gebaseerd op de superheldenfilms van Marvel, maar dan met een kinderlijk Disney sausje, wat de film aardig braaf maakt. De actie in de film was voor mij dan ook geen meerwaarde, en deed zelfs een klein beetje afbreuk... Ik had liever meer gezien van Baymax in de knullige vorm.

Maar... het moet gezegd worden, het was voor de rest een aardige film.

avatar van The Oceanic Six

Mweh, een Disney film volgens het traditionele recept. Wat tegelijk ook dus weer voorspelbaar en wat saai is. Het begin is nog best aardig gedaan, met de ontdekking van Baymax en met het ontwikkelen van de talenten van Hiro, maar na de dood van zijn broer vind ik het allemaal wat wisselvalliger en veel meer volgens het Disneyboekje. Gelukkig is de humor best aardig en ziet alles er visueel mooi uit, zodat het best uit te zitten valt. De film duurt wel te lang en wat ze proberen is het opwekken van de nodige emoties, maar dat werkte bij mij niet zo goed. Daarvoor vond ik de personages niet interessant genoeg. Ik verlang toch wel wat terug naar de tijden toen Disney nog echt met klassiekers op de proppen kwam. Die tijden liggen helaas ver achter ons.

avatar van John Milton

John Milton

Maakt de verwachtingen helaas niet helemaal waar, ik hoopte op meer.

De film heeft leuke segmenten en voornamelijk de eerste helft is de moeite waard. Het nerd cultuurtje, de school waarop ze zitten en Baymax zijn uitstekend materiaal voor aan aantal leuke en goed gevonden scènes. Ook San Francokyo was leuk om te ontleden.

Het achterwege blijven van liedjes deed ook mij deugd, en de moraal werd nergens echt verstikkend, al is het alsnog jammer dat ze het er met van die dikke vegen op smeren. *Flots*! JHiér! Nog een beetje, voor het geval je het nog niet door had. Ach, het blijft Disney, maar toch.

Het is in de tweede helft dat de film voor mij zijn 7 verspeelde, door bijna alleen nog maar superhero actie te hebben. Erg jammer. Helaas ook geen pluspunten voor de muziek. Als ik dit vergelijk met sommige andere soundtracks, zoals How To Train Your Dragon, dan is dit toch wel beduidend minder. Puberpoprock liedje tijdens de aftiteling(?) spande de kroon. De animatie is niet slecht, maar wat je mag verwachten van een grote productie ($165 miljoen). Toch was ik op dat punt niet onder de indruk, op animatiegebied worden hier geen grenzen verlegd.

Ik heb me al met al wèl vermaakt en het was de moeite om gezien te hebben. Maar terwijl ik veel herkijk, zal deze daar niet direct voor in aanmerking komen.

avatar van sean-penn

sean-penn

Waar opblaas poppen al niet goed voor zijn....

Naast functioneel voor eenzame mannen zorgen ze visueel ook voor ' luchtige ' entertainment.

Ja, de ster van Big Hero 6 is ongetwijfeld Baymax. De opblaas Michellin pop zorgt voor vertederde momenten, humor en stijlvolle actie. Helaas zijn er ook wel enkele kanttekeningen te plaatsen bij deze animatie maar over het geheel genomen valt het aardig te pruimen.

Visueel ziet het er prachtig uit maar zoals hierboven John Milton verwoorde dat het budget 165! miljoen bedroeg dan verwacht je ook niets anders dan topklasse. In Nederland zou je voor 165 miljoen zo'n 30 tot 40 films kunnen maken. Merendeel zijn het aankijken niet waard maar toch.

Van kinds af aan had ik gehoopt op een verfilming van Michiel de Ruyter, mijn jeugd held. Na het zien van Nova Zembla ben ik toch bang dat mijn held als een baksteen gaat zinken in de koude donkere zee van dramatisch slechte misbaksels die ten onrechte worden genoemd als films. Ik denk dat het verstandig is als ik die film links laat liggen en de Ruyter blijf vereren in mijn fantasie.

Terug naar Big Hero 6 , voice cast is goed waarbij die van Baymax vrij opmerkelijk is in de goede zin van het woord. Klinkt aangenaam zoals het bij zijn personage past. De vier handlangers van Hiro zijn aardige figuren maar voegen niet veel toe. Ze fungeren als beeldvulling omdat het gevoel dat Hiro en Baymax het ook alleen kunnen overheerst. Dat gevoel hadden de makers ook maar ze hadden een budget van 165 miljoen en hup we gooien wat extra figuren erin. Filosofie v/d Amerikanen " bigger is better' zie je hier duidelijk terug.

Mijn kleine neefje heeft duidelijk genoten van deze film. Ergens realiseer ik me wel dat ik niet tot de doelgroep hoor en na het zien van zijn gezicht toen de aftiteling begon kan ik niet al te kritisch zijn op Big Hero 6. Geniaal hoor, een opblaas pop voor jong en oud......

avatar van Brabants

Brabants

Walt Disney Animation Studios zet met Big Hero 6 een geweldige animatiefilm neer, die geïnspireerd is op Marvel Comics superhelden. Deze film heeft briljante animatie, heeft een onderhoudend verhaal, heeft veel actie en kent ontroerende momenten. Vooral is de film uiterst hilarisch en steelt Baymax hierin de show. De film biedt voor elk wat wils en na veel pulp op het gebied van animatie is er nu eindelijk weer eentje wat met gemak een topper gaat worden binnen het genre.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Disneys film van de toekomst. In alles eigenlijk. Nu heeft Disney sowieso een omslag gehad ergens halverwege het vorige decennium na een aantal draken op rij – en ik blijf erbij: ze hebben de scenarioafdelingen van Disney en Pixar omgewisseld- maar nu begint langzaam steeds meer duidelijk te worden welke kant Disney uit gaat. Daar is nog ruimte voor prinsessenmusicals – Frozen was een monsterhit- maar absoluut zeker is dat die brave kant van veertig jaar terug weg is. Dat is ook niet erg, want hoezeer ik die films ook mag, we leven in een andere tijd waarin nauwelijks meer de juiste toon te vinden is om daarmee nog een goede film te maken. Nu probeert Disney dat al een tijdje, maar in het begin leverde dat nog een Chicken Little op, vijf jaar terug al het lichtjes fantastische Tangled. En op een rij een leuke Pooh, Wreck-it Ralph, Frozen en deze bijzonder aardig Big Hero 6.

De film van en voor de toekomst dus. Een film die sneller is, hipper, eigentijds, maar waarin oude waarden niet worden vergeten en de hoofdrol nog altijd is weggelegd voor pluizige beestjes of schattige robots. Ook Baymax is een schot in de roos, hoe hij eruit ziet en vooral hoe hij waggelt. Dat weet Disney nog altijd te maken. De andere – menselijke- figuren zijn minder bijzonder, al zit het haar van Hero wel goed. En zeker het sterke eerste deel dat een stukje weergave van vertelkunst is, is erg sterk. We leren iedereen kennen, de leren de wereld kennen en in een goed tempo komt alles langs.

Maar ook in stijl en inhoud is de film gericht op de komende tijd. De mix tussen Amerikaans en Japans/Aziatisch in steden en personen geeft al aan waar de toekomst ligt: Azië, en dus niet meer richting het Avondland. Nu heet San Fransisco hier al weinig subtiel San Frantokyo, maar op zich zit Disney hier wel juist. De westkust heeft de toekomst, net als de jeugd die al opgroeit met moderne technologie en robotica. Dit alles wordt vrij helder neergezet. Verder kent de film ook een mooi production design van de moderne stad, vooral overal zeer kleurrijk ingevuld en de muziek past prima. Nu blijft Disney op dit punt, vooral visueel, stukken beter dan Pixar. Die laaste studio heeft technisch misschien betere kwaliteit, Disney let veeleer ook op de esthetiek.

Maar ook voor merchandising kan deze film wel helpen om de toekomst in te gaan. In de eerste plaats biedt het einde plaats voor een reeks vervolgen of een tv-serie, en de verschillende personages zijn prima als speelgoed te verkopen, zij het nu meer gericht op jongens (de meisjes hebben Frozen nog).

Niettemin is het wel de minste Disney in jaren. Dat komt vooral door een wat minder tweede deel waarin plot en personages niet meer bestaan, er vooral veel (matige) actie in zit ook de regels van logica lijken te verdwijnen. Het is een animatiefilm ja, maar die autoachtervolging ging me er te ver over, net als de oplossingen die Hero zo snel verzint om de schurk van dienst te verslaan. Dat is lui schrijverswerk. Maar toch, als Disney elke keer minimaal dit niveau haalt gaat het nog een mooie tijd tegemoet. 3,5*.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Toen ik de erg geestige teaser van deze film voor het eerst zag, vroeg ik me af hoe ze hier een lange film mee gingen vullen. Was aangenaam verrast dat Big Hero 6 zo'n amusante film is geworden. De film opent sterk, maar vooral het middenstuk is erg geestig (de plakband- scène is hilarisch). En tja, Baymax is echt een fantastisch personage. Verder ook een toffe bad guy, vooral door de mini-bots. Dat levert visueel een paar sterke scènes op. Enkel jammer dat de film tijdens de derde akte de luchtige toon behoorlijk kwijtraakt en de humor ook flink naar de achtergrond wordt geschoven. Het had veel gescheeld als die heerlijke droge humor uit de eerste helft van de film iets meer was meegenomen.

4 sterren.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Hello. I am Baymax, your personal healthcare companion."

Dit leek me voor het eerst sinds tijden weer eens een Disney tekenfilm die wel de moeite waard is.

Het is duidelijk te merken dat men invloeden uit het Oosten en het Westen bij elkaar probeert te brengen, wat zich resulteert in de dynamische/futuristische stad San Fransokyo. Deze stad vormt een boeiend decor gevuld met de nodige details waarin het avontuur zich afspeelt.

De band die ontstaat tussen Hiro en Baymax is gewoonweg aandoenlijk om te zien. Daarvoor steelt de koddige verpleegrobot zonder enige moeite de show, wat gepaard gaat met fijne droge humor. Helaas zijn de overige personages vrijwel te verwaarlozen, dan wel inwisselbaar.

Qua narratief is het dan ook erg mager; clichématig met een - licht - moralistisch sausje erover. Als kijker merk je al gauw op dat 'Big Hero 6' het met minieme plotpunten moet doen. Gelukkig is het geheel voorzien van genoeg spektakel om je bij de les te houden. Bovendien is de CGI i.c.m. degelijke 3D van tijd tot tijd zonder meer indrukwekkend.

Al met al best een vermakelijke animatiefilm, maar met een beter verhaal had hier meer uitgehaald kunnen worden. Overigens is het voor de verandering een verademing om eens niet met liedjes geconfronteerd te worden.

3,0 Sterren.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Het was vooral de merkwaardige uitstraling van deze robot die sympathie bij me opwekte want er bevinden er zich een hoop clichés en het gaat allemaal in één treinrit voorbij. Gelukkig zag het er visueel ook best leuk uit (mooie slotscène ook met die akelige badguy en daarna in het rondvliegend puin). Het blijft me uiteindelijk bij als een redelijk doorsnee animatie, terwijl ik tijdens het kijken toch meerdere malen het idee had iets unieks in het midden te hebben.

avatar van Film Pegasus

In 2009 leek Disney terug te komen met films als The princess and the frog en Tangled. Wreck it Ralph was alweer wat minder en Frozen had wel zijn publiek, maar mist toch wat chemie. Big Hero 6 is terug naar af. Het springt mee op de kar van Marvel (is ook een verfilming van een comic van hen) en is daardoor de zoveelste flauwe superheldenfilm. Zeker niet memorabel. Het leek de goeie kant op te gaan en Baymax is een leuk figuur. Maar de rest is vrij cliché en het hoofdpersonage is maar niks. Verhaal is ook weinig verrassend. Daardoor blijft de film enkel overeind door de gags die doorheen de film oppoppen. Het is weer wachten op eindelijk iets origineels van Disney.

avatar van filmkul

filmkul

Leuk tekenfilm. De film ziet er fraai uit met mooie beelden. De semi fictieve stad waarin de film zich afspeelt ziet er geweldig uit. Het tempo ligt hoog en de film bevat de nodige humor. Het verhaal is best aardig en Baymax zal ongetwijfeld lang herinnerd worden. Prima vermaak voor jong en oud. 4.0

avatar van MRDammann

MRDammann

Het grootste goed van deze film is dat het een groot hart heeft. Het heeft een leuk verhaal, niet bijzonder, maar leuk. Het is natuurlijk een mengelmoes van allerlei films, maar dat geeft helemaal niet. De personages zijn namelijk hartstikke leuk en er valt veel te lachen.

De film snijdt tevens serieuze onderwerpen aan en dat valt ook wel te prijzen.

avatar van Rosicky

Rosicky

Leuke animatiefilm die het vooral moet hebben van de grappige en aandoenlijke eerste helft, waarin robot Baymax de show steelt. Tegen het einde wordt Big Hero 6 een wat standaard superheldenfilm, die niet zoveel nieuws te melden heeft.

avatar van wwelover

wwelover

Zeer vermakelijke en soms aandoenlijke film. Zeker voor jongere kijkers natuurlijk een hele fijne film. Voor mij persoonlijk was het wel allemaal iets te voorspelbaar. Aardig wat 'drama' ook voor een animatiefilm. Maar de karakters zijn allemaal wel leuk gedaan. De humor is prettig en de vaart zit er goed in. Absoluut niet beter dan The Lego Movie, maar ja...

avatar van The One Ring

The One Ring

Big Hero 6 is zo'n film die in principe niets unieks doet, maar wel alles erg enorm goed doet en daardoor werkt. Het verhaal is misschien voorspelbaar, maar de makers vinden veel leuke details, hebben een aansprekende cast aan personages en bouwen het verhaal zo goed op dat het met gemak een plezier wordt om naar te kijken. Het beste dat ik hierover kan zeggen is dat dit waarschijnlijk een van mijn favoriete films zou zijn geweest als deze uit was gekomen toen ik een kind was. Het heeft die juiste mix tussen avontuur, humor en een vleugje drama, plus een aansprekende wereld. Waar veel hedendaagse superheldenfilms zich ietwat bedelven onder lawaai, serieusheid en vooral een neiging om alle films zo complex mogelijk aan elkaar te verbinden heeft Big Hero 6 een soort simpelheid en puurheid in zijn benadering van een heldenavontuur die ik verfrissend vond, hoewel niet vernieuwend.

Het is wel jammer dat dit tegen het einde toch wat minder wordt. Het grote gevecht is eigenlijk het minste deel, wat mij betreft, vooral omdat juist dit een eigen smoelwerk mist. De climax in het portaal is nog erger, vooral omdat films tegenwoordig strooien met neppe sterfscènes en het hier niet eens logisch is. Baymax had zijn persoonlijkheid toch nog toen hij zich opofferde? De chip in zijn rakethand stoppen voelt aan als een flauw excuus om het personage terug te brengen. Iets minder belangrijk, maar toch opvallend: waarom moet Hiro nog een opleiding volgen als hij de meest briljante uitvinding van zijn tijd doet?

Dit is overigens voor de eerste keer in lange tijd dat ik eens de Nederlandstalige versie van een Disneyfilm zag. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar het origineel, maar zoals gewoonlijk bij Disney is de vertaling wel erg geslaagd. Alleen dat Honey Lemon kennelijk een Latina moet zijn is volledig verloren geraakt in de voice-acting.

Disney timmert aardig aan de weg de laatste jaren en dit is weer één van de betere. Een grote, persoonlijke favoriet ontbreekt nog, maar Big Hero 6 is wederom erg goed aan te zien.

avatar van Ajacied16

Ajacied16

Zeer leuke film met leuke personages. Die maken de film echt. Dat doet Disney toch wel goed hier hoor. Het was wel iets te voorspelbaar en het slot vond ik wat minder. Maar Disney moet zeker op deze voet doorgaan! 3.5*

avatar van scorsese

Goeie film jongen een uitvinding doet om zo toegelaten te worden op een wetenschappelijke school. Een onderhoudend verhaal, alhoewel de relatie tussen de jongen en de robot wel wat voorspelbaar is. Mooie animaties, een vlot tempo en meer dan genoeg actie. De licht-futuristische uitstraling geeft het geheel een fris tintje.

avatar van Insignificance

Insignificance

De Disney drukte. Leuke stad, afgezien van de naam, en zo valt er nog wel eens wat moois te zien, maar veel tijd om er naar te kijken, is er niet. Het plotje moet rollen en anders staat er wel iemand te blèren. Van die overdreven, hip aandoende typetjes, de ene nog flauwer dan de andere. Het wonderkind is ook niet veel aan, zijn weke emo reisje is, nou ja, laat maar. Baymax is verreweg het beste wat het te bieden heeft. Zowaar een paar rustige momentjes rond de robot die binnen deze poeha natuurlijk onmiddellijk opvallen en ook daadwerkelijk werken qua humor. Spijtig genoeg dat ook hij in een superheldenpakje wordt gehesen om wat doldrieste capriolen uit te halen. Oh no.

avatar van arno74

arno74

Vreemde mix die op zich wel goed geslaagd is. De film kijkt fijn weg en blijft de hele tijd onderhoudend. Ook de personages zijn wel aardig. Alleen... het zijn wel twee verschillende films. Het eerste uur gaat over een jongetje die gek is op robots en door zijn broer wordt aangespoord om door te studeren, tot... het voor 100% in een superheldenfilm a la Marvel verandert, met een bad guy, superhelden, actie en explosies. Lijkt ook alsof het eerste (Walt Disney) en het tweede (Marvel) deel door verschillende teams is gemaakt. Met deze aanpak hadden ze hier makkelijk twee films van kunnen maken.

Op zich wel leuk dat Disney voor de afwisseling Marvel gaat, maar wat mij betreft heeft Marvel geen hulp van Disney nodig. Leuk voor een keertje, geen topper, maar zoals gezegd zeker onderhoudend en een fijne wegkijker. 3,0*

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Oh my god, Baymax! Moet wel een van de leukste personages zijn die ik de afgelopen jaren heb gezien in een animatiefilm, of misschien uberhaupt wel elke film. Zijn design, de grapjes die ermee gemaakt worden, ik heb zo gelachen en ik was zo vertederd. Echt superleuk.

Verder ziet de film er flitsend uit, en is eigenlijk gewoon op elk punt superentertaining. Typisch weer Disney die op dreef is.

Het enige minpunt is dat het verhaal met de wraak van Callaghan, zijn dochter en het personage Krei allemaal wat vergezocht en wankel overkomt. Alsof ze toch nog een of ander actieverhaal moesten, maar niet echt wisten wat ze nog met de film aanmoesten. Vanaf dat punt vond ik het allemaal wat minder interessant worden, ook omdat ik niet zoveel kan met al die robotic actie. Maar niet echt erg wat mij betreft. Heb me alsnog het overgrote deel van de film prima vermaakt.

Wilde bijna een 4,5* geven, maar daarvoor is het als geheel toch net niet sterk genoeg.

Wel een heel dikke 5* voor Baymax. Fistbump. Blalalalalala.

avatar van N00dles

N00dles

Baymax is één van de liefste, schattigste en meest vertederende sidekicks die ik ooit heb gezien. Een zacht, fluffy Michelin-achtige mannetje met een extreem zachtaardig karakter, wat een geniaal personage. Andere films moeten het hooguit doen met groene aliens (Toy Story) of quirky pinguïns (Madagascar), maar Baymax walst zo over hen heen. Ik was gelijk om. De enige die bij Baymax in de buurt komt is misschien nog Wall-E, voor wie ik ook nog steeds een zwak heb.

Misschien kijk ik nog teveel door een roze bril, maar dankzij Baymax ben ik geneigd alle minpunten van de film te negeren of weg te wuiven. Who cares dat het plot soms wat vergezocht is, of de vriendengroep bestaat uit een clichématig bij elkaar geraapte typetjes (een stoere chick, een ditzy blonde, een niet-zo-stoere neger en een 'Jay van Silent Bob'-achtige slacker)?

Maar eerlijk is eerlijk: de eerste helft van de film, als we kennis maken met Baymax en zijn aandoenlijke manier van spreken en doen, is verreweg het leukst. Daarna wordt het meer een superheldenspektakel dat doet denken aan een kruising tussen How to Train Your Dragon en The Avengers, waar ik persoonlijk toch weinig mee heb.

De film blijft gelukkig wel voldoende boeien door de prachtig gerenderde omgevingen en special effects; grafisch gezien is het een lust voor het oog.

Vooralsnog een 4,5*. Misschien in de toekomst een half puntje eraf, maar nu kan ik dat nog niet over mijn hart verkrijgen.

avatar van tattoobob

tattoobob

Toch wel weer een animatie film van Disney van een erg hoog niveau.

Zowel visueel heel erg sterk(vanaf Blu-ray) maar ook kwa verhaal.......alles zit er in,humor maar ook is er ruimte voor een traan...zonder dat het TE word.

Er zitten zelfs kleine dingetjes in waar ze wat van kunnen leren...heel mooi gedaan.

Prachtig gemaakte film.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

'Big Hero 6' brengt niet veel nieuws onder de zon, maar doet het dan wel heel leuk. Het begint direct flitsend; prachtige beelden van San Fransokyo, mooie animatie en leuk vermaak met bijzondere details, ideeën en geinige personages. Verhaaltechnisch ietwat voorspelbaar en het einde is op het randje, maar op één of andere manier werkt het prima allemaal. Vond de scene in het Portaal best mooi, hoevaak we dergelijke scenes ook al hebben gezien - 'Big Hero 6' doet het goed. Niet té serieus, maar gewoon mooi vermaak + wat gepaste aandoenlijke scenes. Disney heeft er weer een fijn filmpje bij, die zijn goed bezig.