Genre: Actie / Avontuur
Bekijk via Viaplay
Bekijk via CANAL+
Plot The Amazing Spider-Man 2
"No more secrets."
Peter Parker moet zijn tijd verdelen tussen de liefde van zijn leven, Gwen Stacey, en het vechten tegen boeven. Hij is bijna klaar met school, maar is zijn belofte aan de vader van Gwen niet vergeten. Peter moet uit haar buurt blijven om te zorgen dat ze veilig blijft, maar dat lukt hem niet. Het leven van Peter verandert wanneer hij tegenover de nieuwe schurk Electro komt te staan. Zijn oude vriend Harry Osborn keert terug. En Peter ontdekt nieuwe informatie over zijn verleden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Amazing Spider-Man 2 (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Aunt May
Mary Parker
Richard Parker
Naomi Watts
IK ben benieuwd hoeveel reviews van zgn fanboys/girls op deze pagina zijn geplaatst.
Om maar een zo objectief mogelijk cijfer weer te geven van deze film...
Zoals BramIsLegend terecht aangeeft zijn fanboys natuurlijk heel erg kritisch. Soms tegen het abnormale aan.
Al is er idd genoeg voor fanboys om enthousiast van te worden (ook om kritiek op te leveren, o wee als zaken niet stroken met de comics), vooral als je rekening houdt met de missers van Raimi. Als je echt wil weten wat casual filmkijkers ervan vinden, die geen affiniteit hebben met superhelden of Spider-man dan zou i kwachten op de officiële release.
mikey
Ik vind raimi's versie van het parker karakter heel wat 'authentieker' dan bijvoorbeeld die skateboy waarmee webb op te proppen kwam.
Is webb ook geen Raimi natuurlijk. De enige kritiek die ik op raimi kan verzinnen is dat hij beter kan dan spiderman. Toch waren die films erg grappig en energiek.
LPereboom
Een waar spektakel toch deze Amazing spiderman 2... ik heb enorm genoten van de special effects en het 3d, die enorm mooi en goed te zien krijgen!! deze film doet het 3d en het grafische gedeelte van de films die nu gemaakt worden enorm stijgen! er zitten prachtige shots in, waanzinnig mooie beelden als spiderman in de lucht vliegt! de vijand of vijanden vind heel goed en bazig! Electro ziet er niet alleen heel cool uit, hij is een perfect vijand voor spidey! voor mij is deze meer als geslaagd!!
New Flame
Buitengewone acteerprestaties van Garfield, Stone en DeHaan in het superheldengenre, waardoor ik geneigd ben de film een hoog punt te geven. Geweldige chemie tussen de personages en een goed evenwicht tussen intieme scènes en actie. Ook de score viel op in positieve zin, vooral dan Electro's theme.
Een half minpunt voor de verwaarloosbare Electro, die in feite niet veel bijdroeg tot het verhaal.
Blijf zeker zitten tijdens de aftiteling voor een totaal ongerelateerde teaser van X-men: Days of Future Past.
4,5/5
Metalfist
Did your "traffic jam" have anything to do with, I don't know, being shot at by machine guns?
De laatste maanden is het weer lekker veel pret op gebied van Marvel verfilmingen. De nieuwe Captain America is al een tijdje uit en we mogen ons nog verwachten aan iets wat misschien wel de ultieme X-Men film kan worden alsook nog het geweldig uitziende Guardians of the Galaxy. Daartussen zit dan nog dit tweede deel in de Amazing Spider-Man cyclus. Ook ik was in 2012 een beetje sceptisch rond deze reboot, maar Webb bleek een uiterst begenadigd regisseur te zijn om de avonturen van ieders favoriete web-crawler te tonen. Het mag dus gezegd zijn dat ik wel erg benieuwd was naar dit tweede deel.
En gisteravond werkelijk weggeblazen. Het is dan ook jammer dat de cinema ervaring op zich niet top-notch was (slechte plaatsen en een vreselijk irritant publiek), want voor de rest doet Webb hier bitter weinig verkeerd. Niet alles werkt altijd even goed (zo is het jammer dat Rhino zijn Ultimate Universe technologische make-over krijgt, iets dat me ook al wat tegenstond bij de Falcon in Captain America), maar de manier waarop de relatie tussen Gwen en Peter wordt neergezet is zo waanzinnig goed dat ik dat de regisseur allemaal vergeef. Als lezer van de comics wist ik natuurlijk al wat er met Gwen ging gebeuren en toch kromp ik nog altijd ineen wanneer ze naar beneden valt. Knap ook dat Webb, hoewel hij zich niet naadloos aan de comics houdt, er toch in slaagt om met een aantal veranderingen het gewenste effect weet te benaderen. Al blijf ik het ergens wel jammer vinden dat er niet voor is gekozen om de dood van Gwen te houden voor het derde deel. Het had de ideale afsluiter geweest voor de trilogie en dan had je meteen ook een beter onderscheid gehad tegenover de Raimi trilogie. Nu zal Webb nog serieus moeten werken om het niveau van zijn twee eerdere films te halen. Al getuigen de knipogen, waaronder Smythe (!), Felicia (Hardy?) en de Sinister Six al wel van een interessante uitgangspositie.
Ik was sowieso al wel een fan van Emma Stone, maar ik had nooit verwacht dat ze zo fantastisch goed ging zijn als Gwen Stacy. Ze weet het personage zo subliem te benaderen waardoor de relatie met Peter nog net dat beetje extra krijgt. Ongetwijfeld ook dankzij een geweldige Andrew Garfield. De sterfscène van Gwen is nog altijd één van de meest emotionele geladen scènes in de comicbook wereld en Garfield en Stone slagen er perfect in om dat naar het grote beeld over te zetten. Foxx is goed als Electro, maar wordt eerlijk gezegd een beetje weggespeeld door Dane DeHaan die er zelfs in slaagt om James Franco, die ik als Harry Osborn vrij hoog heb zitten, te overtreffen. Qua design en actie ook erg degelijk trouwens. De film kickt meteen in en een aantal vechtscènes zien er fantastisch uit. Het geheel wordt dan ook nog eens lekker luchtig gehouden (onder andere Electro die Itsy Bitsy Spider speelt wanneer hij Spider-Man als in een pinball machine van het kastje naar de muur smijt) waardoor het van de eerste tot de laatste minuut genieten is. Al ben ik wel teleurgesteld in de after credits scène. Hoewel ik erg benieuwd ben naar Days of Future Past wil ik bij een film van Spider-Man effectief een scène met Spider-Man en niet een nietszeggende teaser voor een andere film.
Ik ben al sinds gisteravond aan het twijfelen tussen 4* en 4.5* en ik denk dat ik in een deftige zaal (dus niet met een idioot die tijdens de dood van Gwen begint te schaterlachen) voor de laatste categorie zou hebben gekozen. Maar zelfs met dit verwerpelijk soort volk heb ik hier enorm van genoten en is dit de beste Marvel verfilming sinds The Avengers. Eat your heart uit DC, je begint serieus achter te lopen.
-jack_sparrow-
Ik was één van de weinigen die de eerste film wél kon appreciëren, Ik vond hem lang niet perfect maar ik had 2jaar geleden genoten van een avondje met mijn friendly neighbourhood Spider-Man!!
En deze middag had ik het genoegen om nog eens te mogen genieten van een goeie summer blockbuster sequel die zijn voorganger voorbij steekt in vele aspecten.
Ik kan zelfs zeggen dat ik deze film kan plaatsen naast (Raimi's) Spiderman2.
Ik hou eigenlijk zowizo al veel meer van dit soort films dan van (de ietswat donkerdere) Nolan's Batman trilogy of de recente Captain America ... de sfeer, de humor, de "Spiderman swinging around New York", The costume (dit was voor mij HET grootste probleem uit de eerste Amazing Spider-man, het kostuum was voor mij nooit "echt Spiderman" genoeg) , de score van Hans Zimmer (ik was zelf ook een fan van James Horner's, maar deze doet er nog een schepje bovenop).
Ik vind echt dat deze film geleerd heeft van de enkele fouten die de eerste WEL heeft gemaakt, en ik denk echt dat de regisseur naar de wensen van de fans heeft geluisterd!
Wat mij vooral opviel was dat, hoewel ik al vele superhelden films heb gezien en de formule (vooral hoe deze films eindigen) een beetje cliché begint te worden, heeft deze film me toch aangenaam verrast. Zeker met de plotwendingen die de film nam , het einde had me toch erg verrast, niet veel films hebben de ballen om deze superhero-formule te breken ... en ik denk dat mensen die de film al hebben gezien wel weten welke scene ik bedoel! (Ik had hierover in de comics al gelezen, maar ik dacht dat dit in een filmversie van Spiderman nooit echt gepast kon overkomen)
ik heb geprobeert zoveel mogelijk clips en trailers te vermijden (ik heb alleen 1of2 trailers gezien) om toch een beetje spoiler-free deze film in te gaan! En ik kan echt zeggen dat film -en Spiderfans deze film zeker en vast zullen waarderen.
Ik was ook aan het twijfelen tussen een 4* en 4.5* .... maar ik dacht, Screw it ... Loved this movie!!
Eindelijk zien we Spider-man (terug) in all his glory!!
Glennekeeeee
Voor mij de beste spiderman film. De perecte mix tussen humor, emotie, actie en spanning!
cantforgetyou
- 1954 berichten
Dit deel is niet heel slecht, maar ik had moeite om niet in slaap te vallen. We hebben het nu toch allemaal wel gezien. Spiderman vliegt tussen gebouwen door. Bad guy hier, bad guy daar. Boem, bats, beng, beng, en klaar is kees. Ik ga nu echt niet meer naar de volgende Amazing Spiderman. De film duurt ook véél te lang. Inkorten naar 90 minuten was een 'must' geweest.
killer13
mij stoorde de lange speelduur nergens, heb me geen minuut verveelt. al bij al is het een lange zit, dat is waar. maar dat is bij the godfather-trilogy en the lord of the rings films ook het geval. en die staan allemaal in de top 250 hier op moviemeter. niet dat ze buiten de lange speelduur iets met elkaar te maken hebben, maar toch... Webb is een geweldige regisseur die een geweldige visie op spider-man heeft. dat heeft hij bij het vorige deel bewezen en dat doet hij hier weer. laat deel 3 maar komen!
marvelfreak85
The Amazing Spiderman 2 is de beste Spidey movie tot nu toe maar niet de beste Marvel verfilming dat is nog altijd Captain America The Winter Soldier.
Andrew Garfield is voor mij Spiderman hij doet het geweldig en dat geld eigenlijk voor de hele cast in deze film van Gwen Stacy tot Harry Osborn ze zetten hun karakters goed neer.
De cgi was ook geweldig in deze film ik was bang dat het teveel op een computerspel zou lijken maar daar is geen sprake van, Spidey zijn moves zien er goed verzorgd uit net zoals die van Electro geweldig gedaan.
Dus met alle actie scenes zit het wel goed.
Dan heb je het verhaal over deze fase van peters leven is ook super uitgewerkt maar voor de fanboys zoals ik kan het wel een beetje lang trekken. Na anderhalf uur had ik wel zoiets van wanneer gaat die Gwen nu dood dus toen het gebeurde had ik een klein yes!! momentje nu kan Spiderman eindelijk Spiderman zijn zonder de drama maar dat zal maar voor korte duur zijn in deel 3 zal wel MJ opduiken.
Al met Al vond ik als Spidey fan dit een super film het verhaal is goed de actie is goed Spidey is goed en de villians zijn goed uitgewerkt maar er is nog altijd ruimte voor verbetering en natuurlijk Spideys humor zat goed.
Electro
Spiderman
Naomi Watts
De delivery van Spidey is een hele grote winst idd. Webb heeft gewoon een zeer degelijke feel voor comics, hetzelfde gevoel dat Matthew Vaughn heeft.
nu de meest belanrijke vraag 3d de moeite of niet????
Nee. Is duidelijk een conversie en niet het benoemen van een pluspunt waard. Als je hem in 2D kan zien (als dat uberhaupt kan) zou ik die kans pakken.
timbo_
Waarom toch steeds die conversie? Noah kon ik ook al nergens in 2D (terwijl die in Amerika en Canada juist weer niet in 3D te zien was) zien. Geef me op zijn minst de keuze.
BramIsLegend
Inderdaad, maar ben hem ook in 3D gaan zien en vond deze best te pruimen. Nu ik ben geen 3d-expert. Ik ben al blij dat die mongolen eindelijk doorhebben dat 3d-projectie om een aangepaste brightness/contrast vraagt en ik de actie op het scherm wat kan volgen.
Sowieso is het nooit de meerprijs waard en ben blij dat wij in België idd altijd de keuze hebben. Ben deze wel in 3D gaan kijken omdat de 2D-versie niet speelde op het tijdstip dat ik wou gaan.
soom
Nederlandse voorpremiere!!
Als het toegestaan zou zijn op deze site, dan had ik simpelweg met een ♥ volstaan. Dit teken is een hartje iig. Maar helaas mag je niet enkel zeggen dat dit een waanzinnige film is, en dat je er daarom van houdt. Er moet wel iets inhoudelijks inzitten, iets wat jouw gevoel is geweest bij het aanschouwen ervan.
Welnu, mijn gedachten draaien op 't moment alle kanten op, sinds ik deze prent voor het eerst bekeken heb. Van de geweldige interactie tussen liefdespaar Gwen en Peter, de leuke cameo van Stan Lee, tot aan de immense vertolking van Harry. Waauuww. Meneer Spider-Webb heeft het volledig onder de knie wat 3D betreft, vandaar dat ik het ergens op een gebouw zag staan in het voorbij schieten.
Ik kan er heel groots over gaan doen, maar dit heeft me gewoon weer omvergetrapt, ik ben meer lyrisch dan mijn taalgebruik en mijn woorden ooit kunnen zeggen.
Eerlijkheidshalve dien ik hierbij wel te vermelden, dat ik wist wat er ging komen, al heb ik de strip niet echt gelezen. Ik heb waarschijnlijk bij de laatste film van Raimi gezocht naar de karakters. Of bij de eerdere film van mr. Webb. Hoe dan ook, besloot ik wel al weer wat bij deze film te lezen bij de spoilers en op wikipedia te kijken.
Ja, op die manier haal je een groot deel van je eigen kijkervaring weg, dat geef ik grif toe, en ik doe het heus niet bij elk stuk kunst dat onder mijn neus komt. Al is het dan ook geen excuus, ik wou gewoon iets meer weten over de achtergrond voor ik de film indook. En al wist ik het dus al, in de film zittend kwam het nog steeds aan als een intens gevoelde emotie. De jongen die links naast me keek en zat, keek echt wel even naar me, toen ik reageerde op wat ik zag gebeuren, onder het uitroepen van "oh mijn God.."
Ja, nogmaals. Mr Webb doet zijn naam weer eer aan en spint een krachtig ogend actie stuk, waarbij je gewoon op je tong kan proeven dat hij stiekem op z'n zolderkamertje nog steeds met Spiderman figuurtjes speelt. Klasse, klasse, Klasse!!
Balotelli
Vandaag in IMAX 3d in Pathe Spuimarkt gezien helaas (mede ook door het domme SBS6 popcorn-publiek).
Spiderman 2 van Sam Raimi was ten opzichte van het eerste deel knallend, megalomaan en boordevol actie.
Spiderman 2 van Marc Webb is ten opzichte van zijn eerste deel niet beter, alleen drukker.
Het is meer een tussendeel dat ons klaar moet stomen voor deel 3, 4, 5, 6 etc en de Sinister Six. de marketingcampagne van Sony is wel geslaagd, want ik ging smiddags om 13.20 naar de film en de zaal zat vol idioten.
TASM zit vol flauwe Amerikaanse humor dat zelfs in het niet valt bij de flauwe humor van Hans Kraaij jr en zijn Home Video Show. En dat domme publiek maar keihard lachen om iedere niet-grappige grap.
TASM leert ons dat:
- zwarten worden gepest in New York
- Harry Osborn een nicht is
- Russische criminelen heelveel moeite doen om slecht Engels te spreken
- Spiderman een kneusje is
Boordevol cliche's deze film. Die hele reboot had nooit gehoeven. En wat zijn de tegenstanders slechts zeg. Over de tenenkrommende acteerprestaties van Giamatti en Foxx maar niet te spreken.
Bovendien mogen ze degene die IMAX of 3D verzonnen heeft van mij ophangen aan de hoogste boom. Heb je een pathe unlimited card, moet je alsnog extra betalen. En het voegt geen reet toe. Ik kreeg hoofd- en neuspijn van die irritante bril, die echt vervelend zit en op den duur gaat kriebelen. Ook zijn de ondertitels bijna niet te lezen.
1,5
egelhunter
Net in de bios gezien. 2,5 uur in te lang. Er zit veel gelul in, electro had een paar goede scenes maar ook saaie. Er word teveel in de fil gepropt. Heb me vermaakt, maar geen topper. De Raimi films vind ik beter. 3*
Se7en days
Gisteren in Imax 3D gekeken, nadat ik thuis de blue-ray versie van deel 1 nog eens heb zitten kijken.
Wat een mooie start van een film waarin je werkelijk het gevoel hebt dat heel de geschiedenis met alle ins en outs naar voren gaan komen. (vader moeder, oscorp, watskebeurt) Maar dan begint voor mij het makke van de film. Wat krijg je serieus veel verhaal om alles uitgelegd te krijgen. Mede daarom duurt de film 2,5 uur en dat had ie nodig, maar ook weer niet. Relaties, vijanden, alles erop en eraan. En ja dan uiteindelijk moet webb kiezen welke vijanden er allemaal in voorkomen. Leuk giamatti op het einde maar voegt werkelijk niks meer toe aan het verhaal. Harry.... veel te snel afgelopen die actie scene. Om nog maar te zwijgen over de speurtocht van Peter om alles over zijn vaders project te weten te komen. Begrijp me niet verkeerd, alles ziet er gelikt uit en de beleving is geweldig, maar toch.... ik blijf een beetje met een dubbel gevoel zitten. Te veel in een film is ook niet goed en laten we stellen: Spidey is toch voornamelijk te kijken om de voortreffelijke actie en niet om een diepgaande psychisch achtergrond verhaal te krijgen.
Genoten: Ja
Perfecte spiderman film: nee
3D: vet ,maar had soms serieus moeite met de combinatie beelden en de ondertiteling (blurrie)
daarvoor hebben we denk ik ook teveel films en regisseurs gehad.....
ipman-99
"You're Spider-Man, and I love that. But I love Peter Parker more.." ...
" !!!
Amazing Marvel
!!! 'The Amazing Spider-Man 2' is een heerlijke spectaculaire Marvel
film die heel wat te beiden heeft. Actie, spektakel, humor, effecten, ... wisselen elkaar af in een heerlijk tempo. Heerlijke verbluffende scènes wanneer Spiderman zich door de lucht begeeft.
De cast levert puik werk en passen in hun rollen. De effecten met name de CGI waren smullen geblazen. Het verhaal is boeiend en interessant met heerlijke verrassingen en de nodige drama accenten/elementen.
Dit was echt genieten met heerlijke muziek van Alicia Keys ... 'It's On Again' !!!
YAH87
Helaas is ook dit tweede deel in de Spider-Man reeks van regisseur Marc Webb niet de gehoopte topfilm die het had kunnen zijn en voelt het over het algemeen vrij underwhelming aan. Nadat de marketingmachine op volle toeren draaiden en een overdosis aan afbeeldingen, trailers, clips, posters leverden, beloofde dit een alleraardigste Spidey-film te worden. Vanwege verschillende aspecten kon deze belofte niet geheel ingelost worden. De teleurstelling komt mede door het weinig boeiende en drukke verhaal waarin Webb binnen 142 minuten veel wilt vertellen; de origin van Electro, de enigszins geforceerde vriendschap tussen Harry en Peter, de ontvouwing van het mysterie van Peter’s ouders, de set-up van en naar Rhino plus Sinister Six voor de vervolgfilms en uiteraard de relatie tussen Peter en Gwen. Godzijdank is M.J. eruit gelaten en worden Felicity en Alistair Smythe niet verder verkent. Webb neemt hiermee teveel hooi op zijn vork waardoor er een onevenwichtig lopend verhaal is. Met name de tenenkrommende versie van Rhino in deze franchise, die er belachelijk uitziet en wel héél erg comic booky is, en het gemis van J. Jonah Jameson zijn gemiste kansen. The Amazing Spider-Man 2 is zeker niet enkel kommer en kwel. Hoofdrolspeler Andrew Garfield vult de rol van Peter Parker wederom goed in en geeft de humor van de Friendly Neighborhood Spider-Man uitstekend weer. De momenten tussen Peter en Gwen zijn overduidelijk het sterkst, waar Webb beslist meer in zijn element is, en zorgt ervoor dat één van de meest memorabele gebeurtenissen in de comics zeer overtuigend in beeld wordt gebracht. DeHaan en Foxx zijn prima als respectievelijk Harry Osborne/Green Goblin en Max Dillon/Electro, maar missen overtuigende motivaties voor hun handelen. De visuele effecten, geluidseffecten en zelfs de 3D in de film, zijn uitstekend en weinig op aan te merken. The Amazing Spider-Man 2 is verre van amazing, maar is wel een verbetering ten opzichte van zijn eveneens weinig bijzondere voorganger.
Shinobi
"You wanted to be the hero. And now you gotta pay the price!"
Nadat ik van de week het eerste deel had gezien - die ik niet zo boeiend vond -, pakte ik 'm vandaag met lage verwachtingen in Imax 3D mee. Gelukkig werd ik in positieve zin verrast.
Het grootste pluspunt zit 'm in het feit dat je geen herkauwd verhaaltje krijgt voorgeschoteld; geen gedoe meer met krachten ontdekken en al die andere onzin. Na pakweg vijf minuten word je als kijker dan ook zowat letterlijk in de film gegooid. De manier waarop Spider-Man zichzelf webslingerend en al voortbeweegt is gewoonweg fantastisch te noemen, mede doordat het zo dicht op de huid is gefilmd. Hierbij mag de gebruikelijke Spidey-humor zeker niet ontbreken. Man, het leek alsof ik weer naar die oude tekenfilm (Spider-Man: The Animated Series) zat te kijken. Wat dat betreft heeft Marc Webb mij weer gewonnen.
De relatie tussen Peter Parker en Gwen Stacy komt beter tot zijn recht, met als voorbode hetgeen wat zich voorafgaand in deel één heeft afgespeeld. De chemie tussen Andrew Garfield en Emma Stone komt goed over, al helpt het natuurlijk wel dat ze in het echt een stelletje zijn. De veelbesproken scène die je als comiclezer ziet aankomen, wordt met enkele verschillen gedegen gebracht. Alhoewel de impact van het gebeuren mij niet veel deed.
Alleen jammer dat de bad guys maar zozo zijn. Jamie Foxx als Electro is redelijk, maar moet het meer van de grootse gevechten hebben. Gelukkig komt Dane DeHaan als Green Goblin beter uit de verf. Erg tof om te zien hoe hij langzaamaan gestoord wordt.
Daarnaast lijkt het alsof men te veel in de film wil stoppen, waardoor het enigszins onevenwichtig is. Het zorgt ervoor dat het geheel op een gegeven moment de langdradige kant opgaat. Ik snap dat er enkele subplotjes moeten worden uitgezet voor het vervolg, maar dit was misschien iets teveel van het goede.
Al met al een vermakelijk vervolg dat op alle fronten boven zijn voorganger uitstijgt, ondanks een paar mindere elementen. Kom maar op met deel drie zou ik zeggen en dit keer graag met J. Jonah Jameson.
3,5 Sterren.
RipCurl
Dit moet toch wel de slechtste Marvel film zijn die ik heb gezien. Ik ben een grote fan van deze films, maar TASM2 was een (en dan ben ik nog positief) zéér matige film. De karakters pakte me niet, ik irriteerde me aan Harry, het liefdes verhaal was *gaap* saai, te veel gelul, een totaal niet leuke Jamie Foxx die vaak erg geforceerde grappen maakte en dan om over Paul Giamatti maar helemaal te zwijgen...
Ik had best wel wat getemperde verwachtingen na deel 1, maar what a complete waste of time!
Chainsaw
Ook al had ik weinig met de eerste Amazing Spider-Man, Sam Raimi maakte van zijn Spider-Man 2 ook zijn beste. Dus je weet maar nooit. Echter, The Amazing Spider-Man 2 lijkt niet op Spider-Man 2 van Raimi. De film heeft meer overeenkomsten met Spider-Man 3. Oftewel, teveel plotlijnen en teveel schurken.
De eerste film liet het op het gebied van die schurken erg afweten met enkel een lullige, charismaloze kikker als tegenstander. Maar kwantiteit is ook niet de oplossing, zo bewijst Webb hier. Ten eerste is er een schmierende Paul Giamatti - die het duidelijk naar zijn zin heeft, maar wiens rol niet meer dan een cameo mag heten. Dus is de hoop gevestigd op Jamie Foxx, die de eerste helft van de film een Eddie Murphy- typetje lijkt te spelen. Zijn Max Dillon is een kalende sul dat zo uit de film Norbit had kunnen komen, compleet met bril, spleet tussen zijn tanden en veel te hoog opgetrokken broek. Een stuk stoerder is hij na zijn transformatie als hij als Electro de stad onveilig maakt. Enkel zijn beweegredenen om Spider-Man ineens te haten zijn behoorlijk flauw en geforceerd.
De laatste schurk werkt verrassend genoeg nog het beste. Dane DeHaan neemt het stokje over van James Franco en speelt de rijke en verwaande Harry Osborn. En waar Franco er drie films voor nodig had om uiteindelijk te veranderen in een ware aartsvijand van Spider-Man, doet de nieuwe Harry dat meteen in de eerste film waarin hij verschijnt. DeHaan zet een sterke rol neer, maar krijgt jammer genoeg te weinig tijd om zich echt van zijn beste kant te laten zien. Want The Amazing Spider-Man 2 heeft zoveel plotlijnen lopen (Visioenen van schoonpa, ontdekkingen over zijn ouders, Gwen die naar Engeland wil) dat het uiteindelijke gevecht tussen Spider-Man en Green Goblin behoorlijk tegenvalt. Je bent ‘m eigenlijk zo weer vergeten.
Verder valt op dat de film qua toon nogal schommelt. Aan de ene kant is de film luchtig van toon, met bijvoorbeeld een droogkomische Spider-Man en een compleet over de top optreden van Giamatti als Rhino. Maar zodra het masker afgaat en Peter Parker tegenover Gwen Stacy komt te staan, wordt de toon ineens wel erg dramatisch en zwaar. Om niet veel later weer compleet cartoonesk te worden met een Duitse dokter, die experimenten uitoefent op Electro. Webb kon blijkbaar niet echt kiezen welke toon de film zou krijgen en besloot alles maar uit te proberen. Ook iets waar Raimi al mee onderuit ging in Spider-Man 3. Eén element dat in alle vijf films van Spider-Man voorkomt is in tact gebleven; het sentimentele gezeik rondom de vele fans van Spidey. Er is schijnbaar een vuistregel dat elke film met de webslingeraar minimaal één mierzoete scène met burgers uit New York moet bevatten. Het liefst nog met een Amerikaanse vlag, wapperend op de achtergrond. Kunnen ze daar alsjeblieft heel snel mee kappen?
Valt er nog wat positiefs te melden over The Amazing Spider-Man 2? Jawel, gelukkig wel. Zo wordt bevestigd dat Andrew Garfield met zijn nuchtere houding en sarcasme een goede keuze blijkt als Spider-Man. Verder zijn de special effects - zoals we inmiddels ook wel mogen verwachten - van torenhoog niveau en het zweven met Spider-Man door de straten van New York is en blijft een spektakel. Ook de gevechten met Electro en Green Goblin zitten ok in elkaar, ook al zijn ze soms nog zo kort. Eveneens is het een goede keuze geweest om de zoete soundtrack van James Horner van de eerste film in te ruilen voor een wat stevigere (en akkoord, een redelijk voorspelbare) score van Hans Zimmer.
Maar hoe vermakelijk de film ook is, toch blijft de vraag waarom Spider-Man zo nodig een reboot nodig had, als Webb uiteindelijk in precies dezelfde valkuilen stapt als Raimi. En dan kwam Raimi - met onder andere Alfred Molina als Doc Ock en Thomas Haden Church als Sandman - ook nog eens met betere bad guys op de proppen. Hij had zelfs Dylan Baker als Lizard en John Malkovich als Volture nog in de planning voor zijn Spider-Man 4. Bij The Amazing Spider-Man 2 lijkt het erop dat er toegewerkt wordt naar een film met The Sinister Six, de bekende groep tegenstanders van Spider-Man. We zijn dus hoe dan ook nog lang niet verlost van onze webslingerende, vriendelijke buurjongen.
3 sterren.
Fryce
Wat een film! Dit is de eerste keer dat ik 3d echt kan waarderen. Prachtige beelden, mooie locaties. Het verhaal word schitterend in beeld gebracht en ondersteund door goed spel. De film loopt snel en is gevuld met mooie dialogen en actie, 5 volle sterren helemaal verdiend.
PattySpaghetti
De film was grappig, leuk, veel actie uiteraard, en ook een beetje zielig. Ik vond hem alleen wel wat lang duren.
wwelover
Aardig voor in de bioscoop natuurlijk, maar heb me meer gestoord aan dingen dan bij deel 1. Vind dat de nadruk teveel op humor ligt. Spiderman moet lijkt wel bij alles wat hij doet een leuke one-liner zeggen. En het werd ook af en toe te romkom gefilmd. Meer actie was fijn geweest. Maar al bij al wel vermakelijk en een leuke cast. Wel jammer dat de trailer zoveel heeft verpest.
kalant
begrijp niet dat sommige hier een slechte recensie over kunnen schrijven !!
IPV het laatse deel van de vorige serie deel 3 zit hier veel meer body en verhaal in waardoor de vorige regisseur er ook mee was gekapt omdat hij geen zin meer had in anderhalf uur toewerken met alleen actie en dan een eindgevecht van een half uur.
dat maakt deze film veel geloofwaardiger en over de goede humor maar te zwijgen!!
de 3d beelden zijn van geweldige kwaliteit en komt waanzinnig tot zijn recht hier is veel werk aan besteed dat is goed terug te zien en electro tja als je als film liefhebber daar niet van kan genieten kun je je genre beter bij de dalmatiers houden
en top dat natuurlijk onze meester STAN LEE weer zijngezicht even laat zien
van mij dikke VETTE 8 kijk hem wel in 3D
Shinobi
Overigens een waarschuwing voor de mensen die verwachten bij de eindcredits een trailer voor 'X-Men: Days of Future Past' te zien, Pathé laat die in ieder geval niet zien. Ik zat er met een vriend en een handvol bezoekers ook op te wachten, maar ze hebben 'm er simpelweg uitgelaten.
Navraag bij een medewerker leverde niets op. Het enige wat hij wist, is dat het er bij de voorpremière wel in zat.

The Amazing Spider-Man
2012