Genre: Actie / Avontuur
Bekijk via Viaplay
Bekijk via CANAL+
Plot The Amazing Spider-Man 2
"No more secrets."
Peter Parker moet zijn tijd verdelen tussen de liefde van zijn leven, Gwen Stacey, en het vechten tegen boeven. Hij is bijna klaar met school, maar is zijn belofte aan de vader van Gwen niet vergeten. Peter moet uit haar buurt blijven om te zorgen dat ze veilig blijft, maar dat lukt hem niet. Het leven van Peter verandert wanneer hij tegenover de nieuwe schurk Electro komt te staan. Zijn oude vriend Harry Osborn keert terug. En Peter ontdekt nieuwe informatie over zijn verleden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Amazing Spider-Man 2 (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Aunt May
Mary Parker
Richard Parker
egelhunter
Waar ik echt om moest lachen, en tja het is en blijft een film. Het is en blijft fantasy. Maar als je een beetje kijk hebt in de wereld van techniek en stroom... dan is alles wat in deze film gebeurd gewoon onmogelijk en lachwekkend. met name als heel ny zonder stroom zit, drukt mevrouw even op de master reset en heel ny krijgt weer stroom echt waar hoe verzinnen ze het
soom
Ik was eigenlijk heel erg benieuwd, of de 5* ėcht terecht waren. Ik bedoel, soms kijk ik iets wat meteen zo doorstoot in hart en gedachten, dat ik meteen 5 sterretjes zie. Dit had ik, direct na hem te hebben gezien, ook beloond met het hoogste cijfer dat Moviemeter kent. Dat deed ik in de hitte van het ogenblik, vol van de dingen die ik gebeuren zag. Maar het gevoel is na een dag of wat, wat weggesijpeld en ik vroeg me dus af of ik die eerste keer niet wat haastig had gestrooid met mijn 5. Dus maar weer erheen. Het kwam allemaal nog meer aan dan de eerste keer dat ik hem zag.
Ik was bij de eerste al verslingerd geraakt aan Andrew, las ik zojuist weer even, en ik vind hem samen met zijn liefste zo ongelooflijk schattig. Ze spelen natuurlijk allebei een rol, maar ik heb het idee dat het de persoon Andrew is, en niet Peter Parker, zoals hij naar dat meisje kijkt.
Jamie en Dane, Sally Field, ze maken het tenslotte af op een mooie manier. Ik schreef het 2 jaar geleden al, en ik herhaal het nog maar eens: Meer, meer, meer. Voorlopig top 10. En ik ben een vrouw, dus waarschijnlijk laat ik me nog eens in het universum van Spiderman zakken. Vrouwen doen dat soort dingen.
Genieten.
dvdfreak123
Prima vervolg, beetje zelfde of deel 1 niet meer niet beter. Is prima vermaak maar kan voor mij nog steeds niet tippen aan de andere spiderman trilogie die ik nog steeds beter vind
hankdigger
Overigens een waarschuwing voor de mensen die verwachten bij de eindcredits een trailer voor 'X-Men: Days of Future Past' te zien, Pathé laat die in ieder geval niet zien. Ik zat er met een vriend en een handvol bezoekers ook op te wachten, maar ze hebben 'm er simpelweg uitgelaten.
Navraag bij een medewerker leverde niets op. Het enige wat hij wist, is dat het er bij de voorpremière wel in zat.
Jawel hoor, bij mij (pathe Amsterdam) zat de trailer er gewoon in...maar veel mis je niet
Shinobi
Waarschijnlijk zal het per locatie verschillen dan, bij Pathé Schouwburgplein kwam er in ieder geval niets meer.
JustSomebody
Wauw, wat een goeie film. Maar waarom haat echt iedereen spider-man??
DVD-T
."The Amazing Spider-Man is simpelweg Amazing"
En dat begint al in de proloog die qua toon en onderwerp gelijk is aan die in The Amazing Spider-Man uit 2012. Een film die ik meer en meer ben gaan waarderen. Waar ik in eerste instantie het Webb kwalijk nam dat hij te veel afweek van het geweldige originele bron materiaal, zoals ik aldaar vermeld heb in mijn review, heb ik respect voor hem gekregen dat hij zijn eigen mythologie en ideeën aan de serie wil meegeven. Dit is genieten voor fans van de comics en voor niet fans.
In The Amazing Spider-Man 2 wordt nog steeds afgeweken van de comics, maar vond dat dit keer niet storend. Je weet wat je min of meer kan verwachten. Dit betekent niet dat het minder vernieuwend, saai of voorspelbaar is. Integendeel. Dit deel bied nog veel meer.Tevens leuk zijn de easter eggs die verwijzen naar het verleden en toekomst. En over die toekomst later meer.
Wat zo goed in deze films werkt zijn de onderlinge relaties en dan vooral die tussen Peter en Gwen. Deze relatie werkt gewoon ontzettend goed. De onderlinge chemie voel je door het scherm heen en wordt eerlijk en opecht naar het publiek gespeeld door Stone en Garfield. Vooral Garfield is enorm gegroeid als acteur sinds The Social Network. En dit komt dan ook vooral in het einde van de film ten goede. Toch wel fijn ook dat we iets minder "Emo" Peter Parker krijgen dit keer. Ook wordt er gewerkt naar een hernieuwde vriendschap tussen Peter en Harry. Dit is ook mooi uitgespeeld al had daar vooral script technisch iets meer uitgehaald kunnen worden en dan ook met betrekking tot de Green Goblin die naar het einde toe een erg grote rol gaat spelen maar tegelijkertijd wel erg makkelijk wordt afgetroefd . Naast de fantastische Dane DeHaan Krijgen we nog een aantal introducties. Max Dillon wordt erg leuk voorgesteld en Foxx speelt zijn rol overtuigend. Je snapt hem ook als hij uiteindelijk Electro is. Giamatti als Sytsevich lijkt inwisselbaar maar kan nog een beter uitgewerkte rol krijgen in de toekomst . Aunt May krijgt terecht iets minder screen time maar is toch nog erg belangrijk in deze als tweede deel van een trilogie aanvoelende film.
Zoals gezegd staan vooral de relaties in de film centraal. De film begint waar deel ons achterliet. Peter heeft zijn alterego geaccepteerd en kan beter met zijn krachten omgaan en zijn rol als misdaad bestrijder. Buiten zijn rol als Spider-Man is Parker nog steeds onzeker en bang om zijn geliefden te verliezen. De keuzes die hij en ook Stacey moeten blijven maken maken het er niet eenvoudiger op en zorgt voor een sterke character-arc van de geliefden. Doordat die relatie zo goed is uitgewerkt werkt dit in het einde extra goed. De onvermijdelijke dood van Gwen kwam toch echt even rauw op mijn dak . Wat heeft Webb die scene goed uitgewerkt en vormgegeven. Prachtig gedaan. De opbouw vanaf het moment dat Osborn haar loslaat en dan nog een aantal keren uitstel van executie krijgt om uiteindelijk toch te sterven gingen door merg en been . Vooral ook weer door het goede spel van Stone en een op het hoogtepunt van zijn kunnen acterende Garfield.
Naast alle emotionele ontwikkelingen hebben we natuurlijk ook nog altijd te maken met een blockbuster. De film kent twee geweldige actie scenes aan het begin. Maar degene die er toch uitspringen zijn die op Times Square en de climax. De effecten zien er grandioos uit. Van het wapperende kostuum van Spider-Man in het begin tot de dynamische web slinger momenten door de straten van New York. Alles ziet er fantastisch uit. Ook Electro ziet er qua vormgeving goed uit. Al deed het me zo af en toe wel wat denken aan Dr. Manhattan uit Watchmen. Net als het mooie design van Green Goblin trouwens. Alle actie scenes zijn fraai in beeld gebracht met als toppunten de Spider-sense momenten. Maar ook in de kleinere actiemomenten is er genoeg aan besteed. Overall zorgt dit voor een erg structurele look en feel zonder dat er maar iets out of place voelt.
Filmtechnisch niets minder dan perfect. Af en toe een ietwat zwak cgi shot, maar nergens zo dat het je uit de film haalt. Voor de rest ziet het er perfect uit. De muziek was eigenlijk een grote verassing. Zimmer, in samenwerking met Pharell Williams en Johnny Marr laat in deze film iets minder bombasme horen en laat een prachtige wat meer ingetogen en fijne score op het publiek los. Dit in goede samenwerking met de geluidseffecten. Net als in de rest van de film een goede symbiose tussen verschillende elementen. Ook lof trouwens voor de mooie editing weer van Scalia en de prachtige fotografie van Dan Mindel.
Ik heb al eerder aangeven dat dit tweede deel in alles aanvoelt en lijkt op een middenstuk van een trilogie. Van mij mogen het zeker meer dan drie worden. Zeker in de lijn van kwaliteit die Webb met de gehele cast en crew aflevert. Daarnaast blijft er genoeg over om in de toekomstige film(s) op door te bouwen. Zo krijgen we in deze film oa. hints naar Felicia Hardy, Sinister Six, Alistair Smythe en Gustav Fliers a.k.a. Wilson "Kingpin" Fisk.
Voor nu levert Webb weer een sterk staaltje blockbuster vermaak af met meer inhoud dan de gemiddelde zomer film. " With great power, comes great responsibility", dus laten we hopen dat Webb en zijn team dit niveau kunnen vasthouden. The Amazing Spider-Man is toch een serie geworden die ik nu al hoog heb zitten.
IcU
Lastig. Liep toch de bioscoop uit met een teleurgesteld gevoel. Ik kan er echter niet mijn vinger op leggen waarom. Hoofd oorzaak zal wellicht het script zijn. Vind Electro nogal een makkelijke en simpele bad-guy. Zijn motieven komen nogal kinderlijk over en Jaimie Foxx is niet heel denderend. Design van deze slechterik is echter wel erg sterk, en zijn stem is een prima vondst.
Daarnaast is de chemie tussen het koppeltje Garfield en Stone goed aanwezig, maar komt deze relatie ook wat simpel uit de verf. Dramatiek en complexiteit in deze relatie had wel wat sterker aanwezig mogen zijn.
Maar waar ik het meest in teleurgesteld ben is de muziek. Waar we in deel een nog een heerlijk thema voorgeschoteld kregen, die muzikaal centraal moet staan en herkenbaar moet zijn van de amazing spider-man serie, is de score nu een zooitje. Het thema is in zijn geheel laten vallen en vervangen door een 'Mars Attacks' aftreksel. Jammer, jammer. Daarnaast was de toegevoegde muziek van de 'magnificent six' dramatisch misplaatst.
Vermakelijk is de film wel. Bijzonder fraaie actie scenes en de film kent zijn emotionele momenten. Effecten waren een vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger en de designs waren verfrissend en modern. De film beloofd veel voor de toekomst als in een Spider-man Universe.
Ik moet de film over een tijdje nog eens bekijken om hem meer te waarderen. Dit ging ook zo met het eerste deel.
LaNadine
Ik twijfelde nog een beetje tussen een 4 en een 4,5 (dat Gwen dood gaat vond ik echt kl*te), maar deze film is gewoon spectaculair. Electro is origineel en mooi neergezet, de actie-scènes zijn in IMAX 3D echt geweldig. Ik vond het verhaal ook interessant en de relatie tussen Peter en Gwen komt heel oprecht over.
m1701
wow wat duurde deze film belachelijk lang...
heb je het ene gevecht, komt de volgende kerel weer om de hoek. En toen dat afgelopen
was kwamen er weer 10 min onzin... Erg jammer.
Emma Stone en het begin van Jamie Foxx maakte de film leuk.. voor de rest niet zo heel veel aan
en verhaal ook niet bijzonder
Mooie herstelling
Toen deel 1 van The Amazing Spider-Man enkele jaren geleden verscheen was mijn mening hier over luid en duidelijk: een reboot die véél te snel kwam naar de laatste Raimi film, die ook weinig nieuws ten op zichtte van zijn origineel te bieden had. Hetzelfde verhaal werd hier nog een keer verteld, met een andere vijand weliswaar, maar alles in deze film voelde verder uitgekauwd aan.
Op een deel 2 zat ik dan eigenlijk ook niet te wachten, maar nu ik toch weer in het bezit ben van een Pathé unlimited pas ben ik niet zo kieskeurig en besloot ik dit vervolg toch maar even -hoewel je het woord ''even'' hier niet te letterlijk moet nemen aangezien de titel meer dan 2 uur duurt- een kans te geven. En ik ben blij toe dat ik dit uiteindelijk gedaan heb want dit vervolg is een heel stuk beter dan zijn voorganger. Zo is er hier namelijk wel ruimte voor een nieuw verhaal, en voelt dit deel daardoor gelijk ook al een heel stuk frisser aan. De acteurs zijn ook duidelijk gegroeid in hun rol en ik stoorde mij hier ook niet meer aan het personage van Emma Stone (wat ik voorheen wel deed) wat het geheel een stuk meer genietbaar maakte. Ook Jamie Foxx deed het hier uitstekend als Voltron en deze kreeg ook lekker veel screentijd. Wel vond ik het jammer dat de Green Goblin van DeHaan na zijn transformatie wel iets te weinig screentijd kreeg. De Rhino bij de eindscené vond ik overigens maar een misplaatst personage. Hoewel het einde hierdoor anders is dan anders, vond ik dit personage veel te ver weg liggen van de Rhino zoals ik hem ken uit de cartoonreeks die liep van 1994-1998
Wat ook goed was om te zien was dat de personages hier gegroeid waren en mede dankzij de drastische wending met betrekking tot de dood van Stacey weet je dat Peter Parker in het onvermijdelijke derde deel ook niet meer dezelfde zal zijn als dat hij ooit was. Wel een serieus nadeel in het hele plaatje vond ik de speelduur van dit vervolg. 1 uur en 50 minuten was ruimschoots voldoende geweest om het verhaal uiteen te zetten en het gaat dus ook allemaal net iets te lang door. Dit geldt ook met name voor de actie scene's waarbij ik de Green Goblin en Voltron beide sterke bad guys vond, maar de actie scene's soms iets te uitgesponnen vond aanvoelen. Ze missen met name richting het einde, toch een beetje inspiratie. Hierdoor boet de film toch wel een beetje aan kwaliteit in, en dat is jammer. Vooralsnog geef ik dit vervolg 3,5 sterren, maar dit zijn een héle dikke 3,5 sterren en heb ik alleen gegeven omdat ik geen 3,75 kan geven. Laat dat vervolg er maar komen!
soom
Jamie Foxx als Voltron.
Rvdz
Erg goede film, samen met X2 en First Class toch wel de beste Marvel verfilming buiten de MCU. Alleen wel jammer dat bijna alles al in de trailer zat.
Shinobi
Alleen wel jammer dat bijna alles al in de trailer zat.
Overigens zit de scène waarin Harry de beveiligingsbeelden aan Peter laat zien, er niet in.
Leek me wel een interessante scène, helaas kwam die niet.
Naomi Watts
Heel veel materiaal uit de trailer heeft de theatrical cut niet gehaald. Stiekem hoop ik op een Extended cut.
Shinobi
Heb je hier voorbeelden van Naomi Watts? Dat met die beveiligingsbeelden is eigenlijk het enige wat me opviel.
Naomi Watts
Gwen die tegen Peter zegt: This is bigger than you, Peter, de furieuze brul van Peter bij haar dood, bijvoorbeeld. Kleine dingen maar wel met impact op de toon.
El ralpho
Het is waarschijnlijk een rare opmerking, maar hij heet toch Electro en niet Voltron? Of is dat een andere naam voor hetzelfde karakter?
Het is Electro en niet Voltron dus er klopt inderdaad geen hout van..waarschijnlijk lag ik al half te slapen want hoe ik bij deze naam terecht ben gekomen is mij nu ook een raadsel =P
cordiacovens
The Amazing Spider-Man 2 is een prima superhelden blockbuster die meer dan twee uur duurt en maar 3 echte actiescènes heeft en dus meer leunt op de verhoudingen binnen de film en dat mag gewaardeerd worden. De meeste films binnen dit genre bouwen alleen op naar actie en in dit geval is de actie alleen noodzakelijk.Gwen Stacy is het perfecte voorbeeld hiervan, ze is namelijk een echt karakter en geen meisje in nood wat toevallig gered moet worden. Toch hadden er zeker wat dingen beter gekund. Er zijn genoeg interessante villains in het Spider-Man wereldje, er had er zeker één beter geweest dan electro. Echter is Peter Parker nog nooit zo goed vertolkt als in deze film.
arjanbunt
Hele vette film.. alle componenten zitten erin! gisteren in de bios bekeken 3d.
100% een top film!~
henkecs
Dit was vergeleken met deel 1 zeeeeeeeeer slecht
Kijker wordt niet serieus genomen. Wispelteurig en bij kinderachtig af.
Mooie herstelling
Op een deel 2 zat ik dan eigenlijk ook niet te wachten, maar nu ik toch weer in het bezit ben van een Pathé unlimited pas ben ik niet zo kieskeurig en besloot ik dit vervolg toch maar even -hoewel je het woord ''even'' hier niet te letterlijk moet nemen aangezien de titel meer dan 2 uur duurt- een kans te geven. En ik ben blij toe dat ik dit uiteindelijk gedaan heb want dit vervolg is een heel stuk beter dan zijn voorganger. Zo is er hier namelijk wel ruimte voor een nieuw verhaal, en voelt dit deel daardoor gelijk ook al een heel stuk frisser aan. De acteurs zijn ook duidelijk gegroeid in hun rol en ik stoorde mij hier ook niet meer aan het personage van Emma Stone (wat ik voorheen wel deed) wat het geheel een stuk meer genietbaar maakte. Ook Jamie Foxx deed het hier uitstekend als Electro en deze kreeg ook lekker veel screentijd. Wel vond ik het jammer dat de Green Goblin van DeHaan na zijn transformatie wel iets te weinig screentijd kreeg. De Rhino bij de eindscené vond ik overigens maar een misplaatst personage. Hoewel het einde hierdoor anders is dan anders, vond ik dit personage veel te ver weg liggen van de Rhino zoals ik hem ken uit de cartoonreeks die liep van 1994-1998
Wat ook goed was om te zien was dat de personages hier gegroeid waren en mede dankzij de drastische wending met betrekking tot de dood van Stacey weet je dat Peter Parker in het onvermijdelijke derde deel ook niet meer dezelfde zal zijn als dat hij ooit was. Wel een serieus nadeel in het hele plaatje vond ik de speelduur van dit vervolg. 1 uur en 50 minuten was ruimschoots voldoende geweest om het verhaal uiteen te zetten en het gaat dus ook allemaal net iets te lang door. Dit geldt ook met name voor de actie scene's waarbij ik de Green Goblin en Electro beide sterke bad guys vond, maar de actie scene's soms iets te uitgesponnen vond aanvoelen. Ze missen met name richting het einde, toch een beetje inspiratie. Hierdoor boet de film toch wel een beetje aan kwaliteit in, en dat is jammer. Vooralsnog geef ik dit vervolg 3,5 sterren, maar dit zijn een héle dikke 3,5 sterren en heb ik alleen gegeven omdat ik geen 3,75 kan geven. Laat dat vervolg er maar komen!
the new guy
Afgrijselijke film. Belachelijk.
Het is een chickflick mensen. Ga je voor een superhero actiefilm, dan moet je een andere kiezen. Ik vond het verschrikkelijk. Betaal je 12 e voor IMAX 3D, krijg je constant in 3D closeups van een melodramatisch gezicht.
Even kort waarom dit nou een slechte film is:
Het feit dat het niemand in de bioscoopzaal interesseerde of de stroom aanging in het ziekenhuis of dat de vliegtuigen op elkaar botsten, geven aan dat het verhaal letterlijk geen spanningsboog weet op te bouwen. Ineens moesten we allemaal meevoelen met mensen in de control tower, niemand voelde mee. Die twee verhalen (vliegtuigen en ziekenhuis) hadden de climax kunnen zijn, daar hadden ze het verhaal omheen moeten bouwen. Het maakt niemand toch een fluit uit of die meid naar Oxford gaat?
Supbatspi
the new guy, mensen die zich wél hebben geïnteresseerd in de personages en hun relaties, waarbij de chemie tussen Garfield en Stone van het beeldscherm af spat, zullen wél hebben meegeleefd met de veranderingen in hun relatie. Alleen (simpele) actie met hoge spanningsbogen houdt een film niet overeind. Karakterontwikkeling en chemie tussen acteurs is minstens net zo belangrijk om een film geloofwaardig te brengen.
fotzenbikkel
Afgrijselijke film. Belachelijk.
Even kort waarom dit nou een slechte film is:
Ik wil deze film niet gelijk afstraffen met 1 ster, maar verder dan 2,5 ster kom ik helaas ook echt niet.
The New Guy heeft hier wel een goed punt, want ik had een beetje hetzelfde gevoel; je gaat naar een blockbuster in het (luchtige) genre actie/avontuur over een legendarische superheld en krijgt vervolgens een langdradige - bij vlagen te serieuze - dramafilm voorgeschoteld met een handjevol aktie erin. De schaarse actiemomenten zagen er overigens wel weer heel goed uit, wat voor mij de film nog een klein beetje redt.
De slechte poging om een diepgaand en meeslepend verhaal in dit genre neer te zetten slaagt daarin voor mij nergens, want zelfs op de zogenaamd meest dramatische momenten voelde ik mij emotioneel nauwelijks betrokken bij de film en de hoofdpersonen. Ook in dit doel slaagt de film dus niet bepaald.
Alle pogingen om een hele serieuze film te zijn zorgden er voor mij vervolgens wel voor dat ik tijdens de schaarse actiemomenten ook de actie serieus ging benaderen (zoals: wat doet die rare man ineens op een vliegend skateboard?)
Kortom laat dit superhelden genre lekker in de actie avontuur hoek zitten en probeer er geen dramafilm genre van te maken. Ik kan een dramafilm op zijn tijd prima waarderen, maar dan moet er niet ineens een superheld in een rood/blauw schaatspakje door het beeld heen vliegen.
mikey
Wat the.new guy omschrijft is een veel voorkomende klacht bij huidige blockbusters. Ze hebben gewoon een hoog whatever-gehalte. Ik geloof zo wat new guy schrijft.
fotzenbikkel
1 ster is wellicht wat ondergewaardeerd, maar in essentie heeft "the new guy" natuurlijk gewoon gelijk.
Ik vind het dus een beetje flauw van je om "the new guy" hier als een simpele filmkijker neer te zetten, omdat jij deze film "toevallig" 5 sterren hebt gegeven en dus waarschijnlijk helemaal het einde vond (wat natuurlijk jouw goedrecht is).
Mensen hebben soms gewoon zin in visueel spektakel en dat verwacht je ook in dit actiehelden genre; Als iemand zin heeft in een wilde achtbaanrit wil dat niet zeggen dat hij niet in staat is om te genieten van een rustige wandeling in het park en een simpele ziel is.
En kom op; hoe "geloofwaardig" is een film met actiehelden überhaupt? Daar wordt altijd een stevig beroep gedaan op enige fantasie van de kijker en die wil dan niet overladen worden met een overkill aan "karakterontwikkeling en chemie tussen acteurs"
Als deze film al zo nodig tevens een dramafilm wil zijn, is hij daar mijn inziens ook niet in geslaagd en ken ik dan vele dramafilms die echt veel beter zijn.
the new guy
Mensen die daar van houden inderdaad, daar is ook niets mis mee. Maar de film wordt aan de man gebracht onder het actie/avontuur-kopje. Daarnaast wordt hij ook nog in IMAX aangeboden na een spectaculaire trailer. Ik ben nou eenmaal geen fan van romantische films, zeker niet in een (inderdaad) simpele actiefilm. Ik beoordeel een actiefilm die ook nog eens een favoriete superheld tot leven brengt. Nou, dat is dus ik mijn ogen totaal mislukt.

The Amazing Spider-Man
2012