menu

Anchorman 2: The Legend Continues (2013)

Alternatieve titel: Anchorman 2

mijn stem
2,80 (604)
604 stemmen

Verenigde Staten
Komedie
113 minuten / 143 minuten (extended version)

geregisseerd door Adam McKay
met Will Ferrell, Steve Carell en Paul Rudd

Nu de jaren '70 achter hen ligt, kruipt de topverslaggever van San Diego, Ron Burgundy, terug achter de newsdesk samen met zijn vrouw en collega Veronica Corningstone. Samen met weerman Tamland, de verslaggever op locatie Brian Fantana en sportverslaggever Champ Kind, hebben ze het wederom moeilijk om stijlvol te blijven terwijl ze snel bekendheid verwerven bij de 24-uurs nieuwszender van New York.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=Elczv0ghqw0

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van paul83
3,5
Heb me weer vermaakt met deze debielen. Heerlijk hoe ze zelf improviseren in de grappen en de absurde finale vond ik juist wel weer grappig. Brick steelt wat mij betreft weer de show.

Sommige zaken konden inderdaad eruit gehaald worden zoals de haai, maar verder zeer vermakelijk en erg Ron Burgundy.

avatar van Number23
3,5
Waarom is deze slechts in een aantal bioscopen te zien?!?

avatar van SouthamptonFC
0,5
In het begin dacht ik,wat een leuke film met Ferrel.Maar na een half uur werd de film langdradig en de humor zelfs eentoning.Absolute minpunt is dan ook de duur van de film.Maar liefst 2 uur.Dat is een behoorlijke lange zit.Je moet echt niks anders te doen hebben om deze film te zien. 0.5 ster

avatar van mrwhite
2,5
En ik maar denken dat je altijd een film kijkt als je nie anders te doen hebt

avatar van scorsese
3,0
Aardige film waarin de nieuwslezer Ron Burgundy wordt gevraagd voor de eerste 24-uurs nieuwszender. Deze zoveelste samenwerking tussen Will Ferrel en Adam McKay is een laat vervolg op hun eerste film. Ondanks een ietwat andere setting (New York begin jaren '80) is het meer van hetzelfde, maar zeker vermakelijk met een hoop lekker onnozele dialogen. Ook weer dezelfde leuke cast met aardig wat cameo's tijdens het eindgevecht.

avatar van Bacchero
1,5
Zoals eerder vermeld, het eerste half uur weet de film nog aardig te boeien en valt er nog te lachen met de grappen wat daarna volgt... fast forward...

avatar van john mcclane 2
4,0
het eerste half uur ,en met name de dolfijn show en het camper ongeluk,was hylarisch.
pijn in mijn buik van het lachen.
comedy's die te lang duurde zijn vaak minder na verloop van de tijd.
hier stoorde ik me niet aan,al lijkt me de extended version wel iets te veel van het goede.
platte grappe,bizarre grappen,en zelfspot betreft het "nieuwe nieuws" wat we tegewoordig normaal vinden,althans grotendeels in de US. met die car chasings.
ja ,,,,lachen,,,en wat een te gekke eind battle.
ruime voldoende.

avatar van wwelover
4,5
Ik heb beide versies gezien (ongeveer). Half jaar geleden aanwezig bij de eerste test screening, die echt fantastisch was en volgens mij veelal overeen zal komen met de extended cut. Vandaag de bioscoopversie gezien. Nog steeds onwijs hilarisch maar vond het wel zonde dat ze niet de andere versie hier hebben uitgebracht (al snap ik dat het niet bij iedereen aanslaat). Hij is nog steeds grof, maar de eerste versie (die ik dus bij de test screening zag) was veel grover. Maar het blijven geweldige figuren en vooral Brick is deze film geweldig. Steve is ondertussen natuurlijk ook wel wat groter dan bij deel 1 dus dat is begrijpelijk. Maar ja heb gewoon weer heel erg genoten.

Op basis van de eerste versie die ik zag gewoon 4.5*, zelden zo hard gelachen als toen. Al ben ik als Anchorman fanboy misschien niet heel objectief. Maar dat mag.

avatar van Daan258
3,5
Heerlijk 2e deel.
Net als het eerste deel 2 uur achterelkaar onzin en nog is onzin:p
Heb af en toe echt weer erg goed kunnen lachen met namen om Brick, wat kan die Steve Carrel toch achterlijke personages neerzetten, echt geweldig.

3,5*

avatar van VforVictor
2,5
zo goed en lache als deel 1 was, zo slecht is dit deel, zo geforceert en niet grappig, zonde, dit deel hadden ze nooit moeten maken.

1,5
Dat een goeie en leuke cast niet betekent dat de film leuk is bewijst deze film helemaal,
De film gaat over dat Ron en zijn team (nadat ron ontslagen is) bij een nieuwe zender gaan maken en dan bekendheid gaan werven.
Maar het verhaal stelt niets voor, en het gaat daar maar losjes om.
De film is één opstapeling van flauw geforceerde momenten die nergens grappig zijn en waar je je afvraagt waar kijk ik naar?
Echt een waardeloze film, 1.5*

avatar van pieteroyama
3,0
Weer erg genoten. Maar hij is ietsje minder goed dan deel 1.

avatar van otherfool
2,0
Nee, geen fan hier van Anchorman. De eerste was al niet veel soeps en deze is van hetzelfde laken een pak. Soms zelfs letterlijk, zoals bij de uit de klauwen lopende vechtpartij tussen de diverse rivaliserende NewsChannels. De enigszins bijtende kritiek op de onzinnigheid en dubieuze keuzes van de diverse 24-uurskanalen (en dan met name Fox lijkt me zo) is nog wel aardig, een enkele absurditeit ook wel (chicken of the cave) maar het is allemaal wat weinig voor 2 uur ongein.

Halfje hoger dan deel 1, ik word milder met de jaren. 2*.

3,5
Beter dan deel 1, soms slap gelegen van het lachen.
6.7 van mij!

3,5
Lekker vervolg is dit hoor. De eerste film vond ik erg humoristisch en dat wordt hier lekker doorgezet. Ron zelf is natuurlijk leuk, maar met name Brick steelt toch de show. In tegenstelling tot het vorige deel heeft hij hier een grotere rol en die vult hij met verve in. Het verhaal van Ron zit een een lekker jasje gegoten met een hoge grapdichtheid. Het begin van de film is goed, maar op een gegeven moment wordt het een beetje langdradig. Gelukkig zit er een goed slot aan de film met weer zo'n absurde battle. Al met al een waardige opvolger van deel I, die wel ietsjes beter was. 3.5*

avatar van Chainsaw
3,0
Je verwacht toch als er tien jaar tussen een origineel en een vervolg zit, er tijd genoeg is om iets nieuws te bedenken? Adam McKay en Will Ferrell doen echter wat veel regisseurs en schrijvers doen bij een succes; een herhaling met af en toe een schepje erbovenop. In het geval van Anchorman is dat nog niet zo heel erg, want in de complete ongein en chaos die het origineel ons bracht zit nog wel wat vermaak. Zeker een karakter als Brick blijft nog best komisch en ook de vele cameo's zijn best geinig. Desondanks worden bij Anchorman 2 hier en daar zeker wel slijtageplekken zichtbaar. Het is dan ook maar goed dat de heren het hierbij laten zitten en geen derde film gaan maken. Anders krijg je Hangover- praktijken. En dat wil natuurlijk helemaal niemand!

Vooruit, 3 sterren.

avatar van hendrikjanjansen
1,0
Ik heb erg genoten van deel 1. Ja, flauw, maar wel op een originele manier. Ik was er al bang voor, maar bij deel 2 is er van originaliteit weinig over. Het is net of ze alle slechte stukken uit deel 1 nog eens dunnetjes over doen. Ron heeft dit keer geen lach om mijn mond kunnen toveren en na een uur ergeren aan deze slappe hap, heb ik hem maar uit gezet. Zonde van de tijd.

avatar van Zinema
3,5
Zinema (crew)
Burgundy's Blu-ray.

Een ieder die gelachen heeft om het eerste deel is aan het juiste adres bij het vervolg op Anchorman. De hilarische film over de knotsgekke nieuwslezer Ron Burgundy en zijn team van idioten krijgt na negen jaar het vervolg die het verdient, met een sequel waarin de gekte gewoon wordt voortgezet. Alsof de tijd heeft stilgestaan. Dus wederom gestoorde humor van plat naar platter en van droog naar droogst. Van op het randje tot erover en van melig tot meliger. Alles komt voorbij in een lachlawine.

Will Ferrell steelt uiteraard de show als aanvoerder van het team weirdo's, waarbij Steve Carell minstens zo leuk is. Sterker nog, zijn onderonsjes met een vrouwelijke collega doen schuddebuiken van het lachen. Natuurlijk zijn er ook minpuntjes, zoals de royale speelduur en de wirwar aan zijplotjes die niet allemaal even sterk zijn. Het zal het resultaat zijn van zo lang moeten wachten. Ferrell en Carell wilden al veel eerder een vervolg maken en zelfs een deel van hun salaris hiervoor inleveren, maar het mocht niet baten.

De film, de laatste Amerikaanse 35mm-film ooit van Paramount (men gaat vanaf nu alleen nog maar digitaal te werk), wordt uitgebracht in de 'theatrical release'. De originele bioscoopversie van 113 minuten dus. Die lengte is al fors, maar de zogenaamde "Super Sized R-Rated Version" duurt met zijn 143 minuten wellicht te lang voor de doorsnee kijker en is zodoende geen gemiste kans, al was de optie voor de hardcore fans leuk geweest. Gelukkig zijn de bewuste scènes (en meer) wel los te zien via de bonus.

Wat er nog meer op de bonus-disc van de dubbele Blu-ray staat: Behind the Scenes / Previusualizations / Auditions / Benefit voor 826LA: 'Spoiler Alert' / Trailers en Deleted Scenes (naast de Extended/ Alternate Scenes dus). Op de eerste disc staan naast de film ook nog flink wat extra's: Behind the Scenes: Newsroom / 2 Gag Reels / 2 Line-O-Ramas / Cast Table Read en meer. Alles tezamen meer dan drie uur aan bonusmateriaal. De film bevat tevens een bizarre commentary track met o.a. Ferrell en Rudd.

Zeer goed.

Met dank aan Paramount Pictures voor het recensie-exemplaar.

2,5
Deel 1 was leuk, dit is voor mij net té over de top.
Als je van Will Ferrell houdt en zijn humor, dan zit je wel helemaal goed met deze film.

avatar van VforVictor
2,5
Deel 1 vond ik masterlijk maar deze was zo geforceerd en niet grappig dat ik em na een uur heb afgezet, zonde.

3,0
Leuke film om weg te kijken, vond het geen topper, maar zitten wel een aantal grappige stukjes in

avatar van ambrosini
2,5
Deel 1 gezien.. 3 sterren gegeven, maar deel 2 vond ik toch wat minder. Daarnaast was Carell weer irritant bezig.

2,0
Mislukte komedie die veel te lang duurt en waarbij bijna alle grappen de plank misslaan. De rol van Carell is pijnlijk onleuk en beledigend en de overige karakters zijn in het eerste deel al 'opgebruikt'. Ferrell kan meestal de boel nog wel redden, maar hier krijgt hij dat niet voor mekaar. Het verhaal stelt natuurlijk ook niets voor en dient uitsluitend als kapstok voor grappen, als dat laatste dan uitblijft is er niet veel meer over. Het einde had grappig kunnen zijn maar na zo'n draak van een film werkt dat ook niet meer.

avatar van Pixel-blue
3,5
Een goed vervolg op het eerste deel.Het was lachen gewoon fantastisch gemaakt het was weer lekker absurd!

2,5
Ik vond de film bij vlagen erg grappig , maar regelmatig ook erg flauw. Het einde vond ik dan wel weer erg grappig.

avatar van nightbreed
3,0
Meligheid troef.

avatar van The One Ring
3,5
Anchorman 2 is nogal wisselend ontvangen bij liefhebbers van de eerste, maar voeg mij bij de mensen die hem wel leuk vinden. Het is wel al weer een tijdje geleden dat ik deel 1 zag overigens, wat wellicht hielp om dit weer fris aan te laten voelen.

Niettemin is de aantrekkingskracht weer hetzelfde: vol overgave complete stompzinnigheid brengen. Volledig over-the-top gaan kan irritant zijn (Anchorman spreekt volgens mij ook vooral een zeer specifiek publiek aan), maar McKay en deze acteurs weten het voor mij precies goed te doen, waardoor de onzinnigheid werkelijk geïnspireerd aanvoelt. Het helpt ook dat het allemaal losjes aanvoelt. Het verhaal is niet erg strikt en biedt genoeg mogelijkheden voor zijwegen, improvisaties of gewoon volstrekt willekeurige grappen. Het gevoel dat je kijkt naar een komedie waar eens geen filter op zat is min of meer de charme, al helpt het dat ik niet de gecensureerde, originele versie uit de VS zag. Misschien is het wat te lang, dat wel.

Hoe dan ook, ik heb weer goed gelachen. Het blijft jammer dat veel van deze komieken doorgaans in films belanden die wat meer ingetogen zijn of zelfs denken serieuze momenten nodig te hebben. Ze zijn vaak op hun best als ze los gaan.
4*

5,0
Deze destijds in de bioscoop gezien. In de eerste minuut had ik al de tranen in m'n ogen van het lachen. Indd erg flauw, verhaal gaat nergens over, maar dat is ook mijn humor. Veel komedies vind ik niet grappig. Maar Will Ferrell is toch wel mijn favoriet. Droge humor. Steve Carrel vind ik wat te overdreven. Toch krijgt ie van mij een 5. Heb me erg vermaakt. En beter dan het eerste deel.

avatar van Passies
4,5
Snap het lage cijfer niet zo. Ik vind het een geweldige opvolger van deel 1. Vanaf het begin af aan is hij weer grappig en onzinnig tegelijk, heerlijk! Deel 1 is bijna altijd beter maar deel 2 heeft mij ook aangenaam verrast en is bijna evengoed! Klassieker. I love you Ron Burgundy!

avatar van Fryce
3,0
Paar leuke en grappige stukken. Met name lekker over de top. Kon er wel om lachen.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:58 uur

geplaatst: vandaag om 21:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.