• 9.374.678 stemmen

The Astronaut's Wife (1999)

Sciencefiction / Thriller | 109 minuten

Genre: Sciencefiction / Thriller

Geregisseerd door: Rand Ravich

Met onder meer: Johnny Depp, Charlize Theron en Joe Morton

Releasedatum: 21 oktober 1999

Plot The Astronaut's Wife

"How well do you know the one you love?"

Jillian Armacost is getrouwd met astronaut Spencer. Als hij in de ruimte is, is ze altijd bang dat er iets zal gebeuren. Dan wordt haar angst werkelijkheid: tijdens een routine-missie verliest de aarde twee minuten het contact met de space shuttle. Spencer overleeft het voorval en terug op aarde lijkt alles in orde, maar Jillian vertrouwt het niet. Ze denkt dat haar man is veranderd. Wanneer ze zwanger wordt, begint ze nachtmerries te krijgen en wordt ze depressief. Het gevoel blijft knagen dat er iets mis is met haar man. Ze begint bang voor hem te worden, raakt steeds meer in de war en probeert uit te vinden wat er aan de hand is.

Commander Spencer Armacost

Jackson McLaren

Allen Dodge

avatar van Disk

Disk

Wat is er mis met jatwerk? elke keer zie ik dat goede films: niet deze, afgekraakt worden om deze zielege reden. bv Snatch.

avatar van Quido

Quido

Matig tv-film script dat pas na een uur enige spanning met zich meebrengt. Je weet dat er iets gebeurt moet zijn in die 2 minuten, maar ze willen je het eerste uur doen geloven dat dit niet zo hoeft te zijn. Wat volgt is een onnoemelijk saai schouwspel waarbij je na een uur en flink wat clichés verder eindelijk wat spanning voelt. Het einde daarentegen is weer ronduit zwak. Ook ergerde ik me aan de veelvuldig aanwezig zijnde Amerikaanse vlaggen. Theron en Depp zijn middelmatig. Grote teleurstelling.

avatar van Chr.s

Chr.s

Na al deze slechte reacties toch wel nieuwsgierig geworden of hij nou écht zo slecht is. Vanavond maar eens kijken.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Wat er zo slecht is aan deze film ontgaat mij een beetje. Ik vind het gewoon een goede film hoor.

Goed camerawerk, montage en het is spannend en interessant ook.

avatar van cempaka

cempaka

Johnny Depp en Charlize Theron vind ik hier goed acteren. De tweede keer dat ik de film zag vond ik het nog net zo spannend als de eerste keer.

avatar van Ziggy007

Ziggy007

Het begon slecht, maar naarmate de film opgang kwam leek het een alleraardigst (weliswaar goedkoop) thrillertje te worden, en dan krijg je weer zo'n deceptie op het eind. Zonde, helemaal omdat Depp hieraan heeft meegewerkt

avatar van XxXDEPPFANXxX

XxXDEPPFANXxX

Ik snap niet waarom sommige dit een slechte film vinden?! Ok het verhaal is misschien niet ijzersterk maar ik heb me best vermaakt bij deze film

acteerwerk was ook goed, het einde vond ik jammer maar dat was het enige.

****

avatar van Addicted*

Addicted*

Nou, ik ben echt een grote fan van Johnny Depp, maar deze film is echt vreselijk!

avatar van Nubis

Nubis

Precies! Ik vind Depp echt een geweldige acteur, maar dat is dan ook bijna het enige waar die 2* voor zijn..

avatar van gotti

En zelfs Depp wist mij hier niet te overtuigen.

avatar van Julie

Julie

ik vond deze film heel goed. maar wel niet het beste acteerwerk van depp( daarmee wil ik niet zeggen dat hij hierin niet goed acteerde) wel een toffe film waar je zeker geen spijt van krijgt als je hem ziet

avatar van Nubis

Nubis

Ojawel, dat krijg je wel.

avatar van Ash Krueger

Ash Krueger

als iedereen zo zit te klagen over het einde, raad ik aan om the original ending op dvd te kijken;)

voor de rest: redelijk, geen topper. 3*

avatar van Linn

Linn

lijkt op the devils advocate en Rosemary's baby

avatar van savi_7

savi_7

de minste van depp die ik gezien heb van hem

avatar van silhoupin

silhoupin

Zeker en vast geen slechte film en zeker mee waard als 2,33 sterren. een redelijk goed verhaal vond ik en tamelijke acteerprestaties alhoewel ikniet echt onder de indruk was van johnny depp, die kan veel beter denk ik. charlize theron was zeer goed in haar rol. mooi gefilmd en er word spanning en suspence in verwerkt. op het einde vond ik het net iets te sience-fiction worden, dat paste niet echt in het geheel vond ik. de film heeft ook zo een rare sfeer op zich. voor de rest alles ok in dit filmpje met hier en daar misschien een foutje maar zeker een 3,5 waard.

avatar van 007

Goeie film maar ik heb al beter gezien. De film leek bij momenten nogal amateuristisch en dan vooral door het camerawerk dat niet slecht was maar ook niet om over te stoeffen. Het acteerwerk was nogal flauw maar ik vond Depp wel redellijk schrikwekkend in zijn rol. Het verhaal op zich viel wel mee maar het was iets te traag en te zwak uitgewerkt. Hier en daar soms wel eens een vleugje spanning, maar dat kon dus ook wel beter.

Maar toch zaten er ook wel enkele aardige scenes in en mooie shots, daarvoor dus toch een 3.

3 sterren.

avatar van mikoz

mikoz

Toch een leuke film voor doordeweeks , verwachte er niet te veel van aangezien het lage gemmidelde maar hij beviel me toch erg goed.

Met een sterrencast als dit had het toch wat beter gekund maar een 3 verdient hij zeker.

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Overal zie en hoor ik dat deze film niet al te hoog scoort. Als je aan mij vraagt welk genre mij het meest trekt, dan zeg ik altijd; alles m.u.v. Science-Fiction en Western. Dit is een Science-Fiction-film. Het kan dus liggen aan het feit dat ik weinig bekend ben met het genre, maar ik geef deze film 3,5 ster.

avatar van AHWA

AHWA

Saaie film. Op driekwart in slaap gevallen van de saaiheid. Op dat moment was er nog niets gebeurd en nog geen enkele vorm van spanning voelbaar. Theron deed het wel aardig, maar Depp vond ik helemaal niets uitstralen. Misschien dat ik hem als ik hem ooit afzie, wel hoger beoordeel, maar dat verwacht ik niet.

avatar van predator

predator

• 1949 stemmen

helemaal met AHWA eens. Ik heb 'm overigens wel afgekeken.

avatar van Tim Burton

Tim Burton

Alleen Johnny Depp is goed, maar voor de rest vond ik er niets aan...

avatar van xekjiram

xekjiram

Veruit mijn minst favoriete Depp-film. Zelfs Depp zelf vond ik minder dan ik van hem gewend ben.

AHWA zegt het perfect: Depp straalt niet.

Normaliter kan hij de grootste bagger nog interessant maken, maar deze keer niet.

Jammer...

avatar van otherfool

otherfool

Linn schreef:

lijkt op the devils advocate en Rosemary's baby

Van dit trio wint Polanski's toch ook niet geweldige film het dan wel erg duidelijk. Ik vond deze film maar tegenvallen, zeker ook qua spanning. Er viel al met al weinig te genieten. 2*.

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

De film kon mij niet echt boeien. Hij mist de sfeer. Het is dat Depp erin speelt, maar anders. 1,5*

Vond dit gevalletje anders nog best meevallen.

Een grootse film is het zeker niet, maar er zit een degelijk sfeertje in, en een paar mooie scenes. En uhm, dat is het ook wel zo ongeveer denk ik. Vraag mij af wat hier nu zo geweldig slecht aan moet zijn ? Origineel is het allemaal niet, en verder is het een weinig opvallend filmpje. Maar als je dan rondkijkt op deze site wat allemaal hoog gewaardeerd wordt is dat amper een criterium.

Theron doet het aardig, Depp is nogal statisch. Visueel een paar mooie scenes (in de trein, en met de kindjes die van klas verwisselen) en verder vermaakt het wel vind ik.

avatar van deppfan

deppfan

vreselijke, saaie, langzame thriller. Ik ben het met iedereen eens dat Depp in deze film flink tegenvalt. Zelfs hem lukte het niet deze film te redden.

0.5* voor de moeite

avatar van ruupiejj

ruupiejj

een van de weinige depp-films die niet goed zijn.

ik vond deze matig, johnny depp speelt natuurlijk wel goed maar dat was niet genoeg voor deze film.

avatar van xekjiram

xekjiram

Opgehoogd naar 2.5 want hoe vaker ik hem zie, hoe beter ik met name Depp vindt... Absoluut niet zijn beste film, maar ik vind er toch wel steeds meer aardige kantjes aan (en dan bedoel ik niet alleen de beroemde "2 minuten scene" )

avatar van xenne

xenne

Quido schreef:

hier kan ik me bij aansluiten, wel nog aan toevoegen dat ik me ook ergerde aan het camerawerk en ook aan de lelijke kapsels van de Depp & Theron ... verder dan een 2 kom ik ook niet