The Patriot (2000)
Genre: Oorlog / Historisch
Speelduur: 165 minuten / 175 minuten (extended version)
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Roland Emmerich
Met onder meer: Mel Gibson, Heath Ledger en Jason Isaacs
Releasedatum: 27 juli 2000
Bekijk via Viaplay
Plot The Patriot
"Some things are worth fighting for."
Zuid-Carolina, 1776. Na enkele jaren in het leger gevochten te hebben, wil Benjamin Martin niets liever dan een rustig leventje leiden. Als zijn zoon zich echter aanmeldt voor het Amerikaanse leger, om de jonge natie te verdedigen tegen de Britten, wordt hij gedwongen de wapens weer op te pakken.
Benjamin Martin
Anne Howard
Gen. Cornwallis
Dan Scott
Jordy
The Patriot is een mooie oorlogsfilm. De familiescenes zijn best ontroerend en de oorlogscenes erg mooi gefilmd. De film is echter in alle opzichten net iets minder dan Braveheart. En het nationalistische verhaaltje (dat nog in strijd met de waarheid schijnt te zijn ook) zorgt er voor dat deze film nog een half puntje verliest: 3 en een halve ster.
Etienne U
kan er maar een ding over zeggen en dat ios dat het een top film is!! Echt weer eentje die bij mij in me favo lijstje kwa films komt =]
Placemat
Waardeloze film zonder enig historische waarde. Ik wist niet dat de Engelsen de Bad Guys waren en de Amerikanen de Good Guys. Complete nonsens. En dan komt er nog die standaard hollywoodformule bij om het zoetsappige gehalte nog eens wat omhoog te krikken: Een hele lieve man die eerst niet koppig is en niet wil en dan, tot vreugd van de kijker en medeacteurs, toch wordt overgehaald omdat een of andere Bad Guy zijn zoontje vermoord.
En hoe eindigd het dan? Ala, dat valt NATUUUUURLIJK wel te voorspellen...
Placemat
Shit, iets verkeerd geschreven. Die lieve man was natuurlijk eerst WEL koppig!!
Pjot77
Ik ben het helemaal met Placemat eens! Oké, ik moet toegeven dat de gevechtscenes perfect uitzien, maar het superdunne cliché verhaaltje draait deze film toch wel de nek om.
iman
Deze film begint heel goed...maar dan wordt ie opeens super onrealistisch....en het einde was gewoon ronduit slecht.... 2 sterren
jeroen79
Echt weer een hele goede film. Tuurlijk doet het wat denken aan Braveheart, maar aangezien ik dat ook een top film vind is daar dus niks erg aan.
bumble-bee
Gibson doet z'n matcho thing. Hij is waarschijnlijk de enige zuidelijke boer die geen slaven heeft maar zwarte werknemers. Erg ongeloofwaardig. De paar mooie gevechtscenes konden de film niet redden. Hij was langdradig, ik ergerde me vaak en het was telkens wachten op de volgende gevechtsscene.
Waar is de Mell Gibson uit Mad Max I en Gallipoli? Ik wil hem terug!
Blindfold
Ik vond hem erg goed (al dan niet historisch incorrect), maar toen Hij met zo'n vlag begon rond te rennen vond ik het toch een beetje te, dus dat heeft hem een half sterretje gekost.
Obiwannes
Mell Gibson probeert duidelijk zijn succes van Braveheart weer te herhalen. Mislukt Mell, en probeer het a.u.b. niet nog eens. Ik vond dit gewoon geen goede film. Het leek gewoon te veel op Braveheart.
rikrikrik
Ik kon het niet aanzien... na een half uur op de stop knop gedrukt. Ik ben dan ook een echte Gibson hater!!! Waarom mag die man serieuze rollen spelen? Gibson moet van mij verplicht 100 (goede) Lethal Weapon films maken en dan pensioeneren
Oh ja, maar de film krijgt van mij 2 sterren
d@ Smint
Redelijke film, 2,5 ster. Als je Braveheart nog niet gezien hebt (kan dat?), Mel Gibson's gezicht nog niet beu bent en je jezelf niet irriteert aan films waar continu raak wordt geschoten, dan is deze film zeker een aanrader!
Armin
Schitterend oorlogsdrama. Mooi gefilmd met enkele aangrijpende scenes. Hier en daar wat over "the top", maar al met al ****
Tigger
Om niet in herhaling te vallen vat ik het maar samen met: helemaal mee eens!
mellie
Ik moet eerlijk zeggen dat deze film me ook wat tegenviel..Mel Gibson speelt perfect maar het is een vervolgfilm op Bravheart. Hij krijgt toch nog 2 sterren.
EmDee
maar het is een vervolgfilm op Bravheart.
homerjay
Braveheart 2. En deze film bevestigt dat een tweede deel altijd slechter is dan het origineel. Zelfs de buitenlander (in Braveheart de Ier, hier de Fransman) is regelrecht uit Braveheart gekopieerd.
Bij Braveheart stoorde me de historische foutjes niet zo, maar dat de scriptschrijvers zoveel verdraaid hebben en nu zelfs de hoofpersoon uit hun duim hebben gezogen stoorde me mateloos.
De film had interessant kunnen zijn, maar is door Hollywood om zeep geholpen.
chrissie
Qua entertainmentwaarde een 3 voor mij. Maar je blijft dit onvermijdelijk vergelijken met Braveheart. Bovendien moet Mel eens stoppen met getormenteerde vaders neer te zetten. Je zou bijna willen dat ie meer films als "What Women Want" ging maken. Waarmee ik absoluut niet wil zeggen dat ik die film zo reuzengoed vind.
wackyboy
Wat mij betreft stopt-ie gewoon helemaal met films maken, ik kan me eigenlijk erg weinig Mel Gibson films herinneren waar ik een beetje enthousiast over kan raken. Signs misschien, maar misschien was die nog beter geweest met een andere acteur.
En wat "What women want" betreft; daar noem je nou net zijn meest verschrikkelijke film. Alsjeblieft geen "what women want part 2"
chrissie
Dat bedoelde ik ook niet, alleen speelt hij daarin eens geen gekwelde vader.
Jordy
Dat bedoelde ik ook niet, alleen speelt hij daarin eens geen gekwelde vader.
nou ja, wanneer z'n dochtertje in de paskamer staat...
Nils
Niet helemaal mijn genre, maar toch zeker beter dan gemiddeld. Ontroerende familiescenes en een aardig verhaal.
Ik heb geen idee of historisch gezien alles verantwoord is, maar het gaat mij in eerste instantie om het kijkgenot. Vooral de laaste scene met de Engelsen vond ik aardig gevonden. Ik wist niet dat dat ZO zou aflopen.
Ik heb de film op TV gezien, ik bleef wel kijken, en da's een goed teken bij mij!
Waardering: ***1/2
sn@ke
- 2077 berichten
The Patriot is naar mijn mening een mooi stukje cinema. De veldslagen zijn enorm maar de film heeft ook een emotionele kant: de relatie tussen vader en zoon. Misschien een redelijk clichématig verhaal maar dat kan de pret niet drukken . Mel Gibson past echt in dit soort films , dat had hij al bewezen met Braveheart. Ik geef hem 3.5 a 4 sterren.
JoeHallenbeck
Walgelijk staaltje van Amerika-verheerlijking en geschiedenisvervalsing. Nog erger dan Gibsons andere oorlogsdrama We Were Soldiers. 1* voor de actiescenes.

Oorlogsfilm 'The Patriot' met Mel Gibson en Heath Ledger vanaf vandaag op Viaplay

De beste drie van Heath Ledger

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006

Black Hawk Down
Oorlog / Drama, 2001
rebelhet zuiden van de vs.verlies van geliefdevechtsportengeneralpatriotismpassioninsurgencefransdochtersouth carolinabritsepischgebaseerd op een waargebeurd verhaalzwaardgevechtbloedvergietenmissionhistorical fictionsoldaatpatriot 18de eeuwamerican revolutionrevolutionary war