Genre: Thriller / Roadmovie
Alternatieve titels: Road Kill / Joyride / Roadkill
Geregisseerd door: John Dahl
Met onder meer: Steve Zahn, Paul Walker en Leelee Sobieski
Plot Joy Ride
"It started as a joke. Now the joke is on them."
De student Lewis besluit om naar de andere kant van Amerika te rijden om zijn vriendin Venna te zien. Lewis raakt opgescheept met zijn oudere broer Fuller, wiens geintjes op de weg er voor zorgen dat de broers en Venna in een nachtmerrie gezogen worden wanneer een gestoorde truckchauffeur beledigd raakt.
Lewis Thomas
Charlotte
Danny, Lewis' Roommate
Car Salesman
Lenn
pff ga toch weg, het is gewoon een goeie spannende film, ga jij maar weer sneeuwitje kijken
Ik zie dat je meest recente film pokémon was. Als je dat soort 'spanning' gewoon bent begrijp ik dat je deze goed en spannend vond.
Nomak
Beetje afgekeken van Duel vind ik. Maar toch een zeer goede thriller.
krabat
Zeker wel een vette film, het is wel een beetje fanta maar daar moet je niet naar kijken, als je een film met spanning wilt moet je deze zien.... 3.5 sterren
Ik vond 97 minuten anders behoorlijk mager. Iets vetter en ze hadden het einde een beetje verder kunnen uitwerken.
En die Fanta heb ik nergens gezien, ze dronken toch tequilla in die bar?
pulp
Het is een mix van meerdere films, zoals al vaker gezegd. Ik vond het een tienerfilm in de trend van I know what you did last summer. De film kijkt lekker weg en wordt naar mijn smaak niet echt supereng/spannend. Veel dingen zijn voorspelbaar en vreemd, als je een zandpad oprijd nadat je getankt hebt (op de vlucht bent), dan weet je toch na 20m al dat het niet de oprit naar de snelweg is, en keer je om...? Waar is de trailer van de truck gebleven? Eigen rijder misschien?
Hoe kun je je anders veroorloven een paar dagen achter een auto aan te rijden....Ik heb de special edition gezien, met verschillende eindes, leuk gedaan. Het "originele" einde blijft de de beste, de trucker leeft dan immers nog....oehhh creepy, he is still among us....check je bakkieThere is one lesson to be learnt here: Don't mess with horny bad-ass mother-truckers! Leuke film en niet meer dan dat 3,5*
Tarkus
Ik vond dit een bijzonder geslaagde film. Genre "Duel" en "The Hitcher". En ben altijd verheugd bij het zien van de prachtige Leelee Sobieski. Prachtige actrice vind ik. Hoop nog meer van haar te zien.
Rianneke_Dan
Ik vond het echt een spannende film.
wel een beetje voorspelbaar.
Er werd trouwens wel goed in geacteerd.
maxcomthrilla
Wat een boeiende film zeg! Af en toe beklemmend maar ook heerlijk komisch af en toe. Hij kijkt gewoon ontzettend lekker weg. Het einde had misschien wel wat uitgebreider gemogen. *4,5.
Ravenstein
Spannend, maar inderdaad op sommige momenten voorspelbaar.
Zahn zet op overtuigende manier een irritant ettertje neer. Ik had hem soms zo pakje rammel willen geven.
Past zoals reeds gezegd in het rijtje van Duel en The Hitcher, maar het niveau van die films wordt toch niet bereikt.
The_Game
Vermakelijk, aardig geacteerd en beter dan de Nederlandse Joyride.
3.0
Doom
Joy Ride is voor de gemiddelde kijker niet iets nieuws. Het is verre weg van origineel of vernieuwend. Toch is het vreemd genoeg een zeer vermakelijke thriller die geen moment verveelt. De acteerprestaties zijn verder goed, met name die van Leelee Sobieski.
Doom
Er zijn momenteel nog geen plannen bekend gemaakt voor een eventueel vervolg op Joy Ride. Reken er dus maar niet op.
T.S.S.A.
Ik heb hem net gekeken en ik denk dat hij het best te vergelijken valt met Duel (Stephen Spielberg) en The Hitcher. Maar deze film was zoveel beter dan beide. Hij was misschien niet briljant of orgineel. Maar hij was ongeloofelijk leuk en spannend. En dat is toch ook iets wat een film moet hebben.
Dit is gewoon weer zo'n film waarvan vrijwel iedereen zegt: Wat een leuke/spannende film. En toch staat hij maar een 3,3. Misschien moet er maar eens meer naar de Fun-Factor van een film worden gekeken i.p.v. steeds maar weer zoeken naar een film met briljante plotwending of droge misdaadfilm voordat er hoog gestemd wordt...
ps. Er moet geen deel 2 komen, want dan krijg je wat nu waarschijnlijk met Saw 3 gaat gebeuren. Omdat Saw 1 zo ongelooflijk goed was kon Saw 2 nog net, maar een deel 3 daar gaat het waarschijnlijk verpesten. Als je nou Joy Ride neemt, die was heel goed, maar bij een deel 2 gaat het vrijwel altijd erg omlaag qua niveau.
Ik ben het er wel mee eens dat het einde van deze film misschien niet super bevredigend was. Maar hij stopte net na het hoogtepunt, en dat is beter dan stoppen nadat je weer beneden bent.
Walker begint 1 van mijn favorieten acteurs te worden ( Vooral Joy Ride en Running Scared waren erg goed).
Zahn heb ik nog niet zoveel van gezien.
2bme
Door de positieve (gemiddeld dan toch) reacties hier, deze dan maar net gekeken.... maar ik vond hem dus gewoon slecht. Voorspelbaar, vond hem nergens echt spannend..(misschien omdat hij zo voorspelbaar was).
Staat bij mij in de categorie: "nooit meer kijken".
Mescaline
Leuke film spanning van begin tot einde goed geacteerd en een mooi verhaal! alleen het einde gaat idd allemaal wel wat snel had iets uitgebreider gekunt maarja 4 sterren
Dennis Evahi
Een spannende film..."Candy Cane"...en dat had ik niet verwacht! Ik was toch onder de indruk. Zeker de moeite waard om te kijken. Geen bekende acteurs en dan toch een prima film, verrassend.
Een ruime *** en een half wel waard.
Moviestar1979
Hij wordt inderdaad beschreven als een combinatie van Duel/The Hitcher.
Aangezien ik deze 2 films al top vond, ga ik zeker morgenavond naar " Joy Ride " kijken.
Hij wordt inderdaad beschreven als een combinatie van Duel/The Hitcher.
ik ga hem zeker ook weer zien

Joy Ride 3
2014

Joy Ride 2: Dead Ahead
2008

De vijf best beoordeelde films van de jarige Leelee Sobieski (39)

Never Sleep Again: The Elm Street Legacy

Stir of Echoes
Thriller / Horror, 1999

Disturbia
Thriller, 2007
gas stationcoloradovriendschapstalkerrondrithorrormoordauto ongelukprankcredit card pay phonedead bodypokies psychologische thrillervrachtwagenchauffeurcb radio psychological horrorroad ragebroken jaw neo-noirbrothersiceusathe united states of americapaul walkerpartial nuditycollege studentsjaw brokensheriff's departmentkidnapped young girlkidnapped girlgirl voicepolice officersunexpected kiss