Genre: Thriller / Roadmovie
Alternatieve titels: Road Kill / Joyride / Roadkill
Geregisseerd door: John Dahl
Met onder meer: Steve Zahn, Paul Walker en Leelee Sobieski
Plot Joy Ride
"It started as a joke. Now the joke is on them."
De student Lewis besluit om naar de andere kant van Amerika te rijden om zijn vriendin Venna te zien. Lewis raakt opgescheept met zijn oudere broer Fuller, wiens geintjes op de weg er voor zorgen dat de broers en Venna in een nachtmerrie gezogen worden wanneer een gestoorde truckchauffeur beledigd raakt.
Lewis Thomas
Charlotte
Danny, Lewis' Roommate
Car Salesman
Wezze
Bedankt Veronica voor het wegvallen van de ondertiteling..
Geluid kon niet hard omdat mn ouders en zusje al lagen te slapen.. -_-
kiriyama
Erg slechte film met matige acteerprestaties, een erg cliche verhaal en absoluut geen spanning. Waarom hier horror bij staat is mij trouwens een raadsel, hij is niet eng of gruwlijk. Het eind is ook nog eens erg fout.
Eldarion
Inderdaad irritant dat de ondertiteling weg viel op het eind, heb niet goed kunnen horen wat er op het laatst gezegt werd door de radio. Toch was het best een aardig filmpje om naar te kijken.
Moviestar1979
Namaak van Duel maar wel goed verhaal.
Niet echt een namaak.
In " Duel " zat meer vaart en spanning.
Ik vond het een aardige thriller.
1 scene had ik goed voorspeld hoe het ging uitpakken.
Helaas is hij niet echt ijzersterk geworden als wat ik had verwacht, maar hij is zeer zeker niet slecht.
Ondanks dat in de laatste 15 minuten de ondertiteling wegviel, heb ik alles kunnen meekrijgen.
Handig als je 2e voertaal Engels is.
Een vervolg ??? Als ze slim zijn niet.
3 *
Wezze
Vaag einde.. heb dat door de radio op het eind dus ook niet kunnen verstaan dankzij Veronica..
Voor de rest wel een spannende film.. ben blij dat de trucker geen duivelse supermoordenaar bleek te zijn.. Twijfel nog tussen 3.5* en 4.0*
hinie
Een film met een open einde.
Opzich geen slechte film, maar heb betere gezien in dit genre.
Paul walker blijft natuurlijk wel lekker om naar te kijken.
marcel15
wat werd er nou gezegt door die radio op het laatst, ik kon het ook niet horen . wel redelijk film 3*
superbassie
Vond het wel een goed film, zo voor de zondagavond. Zahn en Walker acteerde goed. Geen originele film, maar zeker wel de moeite waard om eens te kijken. Verder zou ik 'Horror' bij het genre weghalen omdat deze film nou niet bepaald eng is.
Jammer dat ik het einde niet goed heb kunnen volgen (kon geluid niet harder zetten), het ging opzich wel (engels versta ik wel goed) alleen dat door die radio volgde ik niet meer Rusty Nail leefde dus nog?
megaman
Wel aardige film en inderdaad jammer van het wegvallen van de ondertiteling. Verder zie ik Joy Ride een beetje als een mix tussen "Duel" en "Jeepers Creepers". Die laatste vanwege het horror element en de eerste film vanwege de spanning.
sateck
Een film met een open einde.
Opzich geen slechte film, maar heb betere gezien in dit genre.
Paul walker blijft natuurlijk wel lekker om naar te kijken.
Zoals?
moviegirl
Dankzij de ondertiteling uitval bij Veronica weet ik nou nog niet wat er gezegd werd door de radio
maar verder was het wel een goede thriller
Daaf
Dat de ondertiteling weg viel was inderdaad vervelend...
Is/komt er een vervolg hierop?
natsch
heejj ben nog geen 16 maar heb joy ride gister wel gekeken
i love thrillers
en het iss maar goed dat ik engels kan want op veronica viel de ondertiteling uit
en veronica exucces niet aanvaard
Wezze
Wat zei die trucker op het laatst dn door de radio..? Stuur maar ff in een bericht.. anders krijgen we weer spoilers..
Materny
maar verder was het wel een goede thriller
Jajaja, wat werd er gezenf door die radio?
En wat zei die agent op t laats over die ijstruck ?
Kon t ook niet goed horen, en geluid kon niet harder.
Goede film in ieder geval.
lordsnoopy
De exacte woorden weet ik niet meer, maar het komt hierop neer:
De agent zei dat het een trucker van een ijsbedrijf was. Toen Lewis en Fuller aan de radio gingen luisteren werd er in ieder geval gezegd dat diegene hield van de regen / storm omdat dan iedereen binnen bleef. De jongens herkende de stem en die reactie van Rusty Nail. De trucker die dood is gevonden is dus niet Rusty Nail.
Het kan zijn dat er nog iets werd gezegd, maar dat heb ik dan gemist.
hinie
Nee.
De man in die truck ,( de truck van rusty nail), was de man die eerder in de ijstruck reed. Rusty had hem eerst gedood en hem in die truck geplaatst, het gaspedaal vastgezet en hem zo laten rijden. Snap je hem nog?
Bad Kitty
Ik vond het een lekker spannende film! Heb genoten!
Ik geef het 4**** simpelweg goed.
Moviestar1979
Als ik zo de afgelopen reacties zie m.b.t. het wegvallen van de ondertiteling, dan is een cursus Engels mooi meegenomen voor sommige mensen.
Zo slecht was het toch niet te volgen ?
Bad Kitty
Zo slecht was het toch niet te volgen ?
Jah, ik snap het ook niet helemaal.... zo moeilijk kan het toch niet zijn hm. naja whatever
Moviestar1979
Tja, ik bedoelde ook eigenlijk meer dat er in dat laatste kwartiertje niet veel gezegd werd in de film.
Ach ja......who cares ?
Het is een ammusante film.
dafoefan
Een aardige film, jammer genoeg was het verhaaltje een beetje standaard.
Goed geacteerd door Leelee Sobieski en de 2 broers.
Dat bij veronica de ondertiteling wegviel was wel vervelend, maar het was opzich best te volgen
Deze film deed mij denken aan The Hitcher, Jeepers Creepers en de achtervolgingen aan Duel.
Al met al geen slechte film.
Mescaline
Na een half jaartje geleden gekeken te hebben deze film nog maar eens herzien en ook de 2de keer viel de film niet tegen
IK blijf bij 4 sterren.
Judiith^
Film nog een keer gezien. Erg goed. Maar tog snap ik het eind nog steeds niet. Kan iemand dat uitleggen? Dus hun dachten dat het rusty nail was, maar dat was niet zo. Wie was dan de moordenaar?
4.5
xenne
toch iets beter dan verwacht. niet echt orgineel qua script en ook met nogal wat rare wendingen, als je dat negeert krijg je een vrij spannende thriller. einde is ontgoochelend : slap en voorspelbaar. dus houden we het bij 2¾
horrorfreak23
rustie nail is degene die je hoort op de radio in de ambulance .
en
Ik denk dat rusty nail wil zeggen dat hij ze zal blijven achternazitten tot ze wel effectief dood zijn en dat hij dat het liefst zou doen in de storm want iedereen blijft binnen =geen getuigen en maakt alles schoon = geen bewijzen
je zou denken dat er nog een vervolg op komt het is dus een open einde
IK vond het best een spannende film sommige dingen waren voorspelbaar maar ik bleef aan het scherm gekluisterd
3.5#
*kelly*
Iedere keer als ik deze film zie staan mijn haren overeind op mijn armen:zo'n goede thriller!!!!
Goede cast, goede inhoud, waarheidsgetrouw en met een boodschap: houdt niemand voor de gek!!!!!!
-------->4, 5*

Joy Ride 3
2014

Joy Ride 2: Dead Ahead
2008

De vijf best beoordeelde films van de jarige Leelee Sobieski (39)

Never Sleep Again: The Elm Street Legacy

Stir of Echoes
Thriller / Horror, 1999

Disturbia
Thriller, 2007
gas stationcoloradovriendschapstalkerrondrithorrormoordauto ongelukprankcredit card pay phonedead bodypokies psychologische thrillervrachtwagenchauffeurcb radio psychological horrorroad ragebroken jaw neo-noirbrothersiceusathe united states of americapaul walkerpartial nuditycollege studentsjaw brokensheriff's departmentkidnapped young girlkidnapped girlgirl voicepolice officersunexpected kiss