Genre: Thriller / Roadmovie
Alternatieve titels: Road Kill / Joyride / Roadkill
Geregisseerd door: John Dahl
Met onder meer: Steve Zahn, Paul Walker en Leelee Sobieski
Plot Joy Ride
"It started as a joke. Now the joke is on them."
De student Lewis besluit om naar de andere kant van Amerika te rijden om zijn vriendin Venna te zien. Lewis raakt opgescheept met zijn oudere broer Fuller, wiens geintjes op de weg er voor zorgen dat de broers en Venna in een nachtmerrie gezogen worden wanneer een gestoorde truckchauffeur beledigd raakt.
Lewis Thomas
Charlotte
Danny, Lewis' Roommate
Car Salesman
Macmanus
Mwa wel aardig ik heb hem 3.0 sterren gegeven maar als ik een 2.75 zou kunnen geven zou ik dat hebben gedaan.
Het is een standaard filmpje, denk dat de beste omschrijving is, een kruising tussen Duel van steven Spielberg en Scream van Wes Craven.
Ik vond de stem van de chauffeur eigenlijk het best, en die Zahn was wel aardig, maar die Walker en Leelee (wat een naam trouwens) kunnen gewoon niet acteren, in de Skulls vond ik Paul Walker al slecht en hier weer (wel iets minder slecht dan in Skulls moet ik toegeven) en Leelee vond ik in Deep Impact ook irritant en hier ook.
Nou dan over het verhaal, het was wel spannend.
Ik zag alleen te veel dingen aan komen, bijvoorbeeld wat er in de achterbak zat.
Maar dat stukje in dat cornfield was erg spannend, en als ze naakt gaan lopen is wel wat voor de lady's LOL.
al met al 3 sterren want het was wel vermakelijk.
BoordAppel
Aangenaam verrast door deze spannende thriller. Zoals al gezegd was ie niet erg origineel maar wie gaat daar nu over zeiken als ie gewoon doet wat ie doen moet? Ik zat regelmatig op t puntje van mijn niet zo comfortabele stoel. Wel een paar onlogische wendingen in het verhaal maar dat mag de pret niet drukken. Het acteerwerk vond ik ook in orde.
Chainsaw
Simpel, cliché en behoorlijk voorspelbaar. En tóch is Joy Ride een uiterst vermakelijke film. De spanning wordt goed opgebouwd, de film bevat een uitstekend tempo, het script bevat een flinke dosis humor (vooral te danken aan het karakter van Zahn) en de sfeer is nagenoeg perfect. En dan is er natuurlijk nog die ideale stem van Levine. Over goede casting gesproken.
3,5 sterren.
Rianneke_Dan
Ik vond het echt een spannende film.
wel een beetje voorspelbaar.
Er werd trouwens wel goed in geacteerd.
Shinobi
Leuke thriller om te zien, van horror is niet echt sprake. Maar je blijft zeker wel de hele tijd in spanning kijken wat er nou gaat gebeuren.
De acteurs doen het ook wel aardig, ook al zijn het eigenlijk B acteurs.
Ik geef 'm 4, 0 sterren.
Verrassende film, had er nog nooit van gehoord tot dat ik hem eens leende bij een vriend.
De film was behoorlijk sterk. Horror hoeft niet altijd bloederig te zijn; een psychologisch sterke film vind ik vaak nog veel boeiender. Het verhaal begon rustig maar na een tijdje werd het best creapy. Iedereen kan zich denk ik de angst in beelden als dit jezelf zou overkomen. Ik bleef dan ook geboeid kijken. Het einde vond ik ook sterk gevonden. Meestal is het wel zo dat je op het einde nog een aparte plotwending krijgt, maar in deze film had ik hem niet op deze manier aan zien komen.
Filmkriebel
Spannende film. Er hangt voortdurend een onheilspellende sfeer omdat Rusty Nail overal en altijd aanwezig lijkt te zijn. Het wordt vrij hevig op het einde met een brutale confrontatie. Toch een beetje jammer dat ze hier absoluut een sequel op moesten maken.
Originaliteit is ver te zoeken.
Dit is uiteraard niets minder dan 100 cliché's in één kopje, maar e.e.a. drinkt best lekker weg. Dat ligt met name aan Zahn die weet te vermaken. Ook het verhaaltje is bij vlagen spannend.
Redelijk.
schram101
Vermakelijke en spannende thriller met een uitstekend acterende Steve Zahn. De rest van de cast in wat minder, met name die griet.
De muziek is erg goed.
Het einde was mij eigenlijk een anticlimax, totdat duidelijk wordt hoe de vork in de steel zit. Leuke plottwist!
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Best aardig, alleen iets te mild allemaal en Steve Zahn hoort hier niet thuis voor mijn part. Voor de rest is het best aardig om te kijken en af en toe spannend
Beloki
Spannende film. De eerste 45 minuten zijn wat sterker dan de 45 die volgen, maar het einde maakt veel goed. Ik ga zeker deel 2 kijken.
B.
Standaard verhaaltje dat door middel van het radio contact toch nog iets origineels in de film weet te verwerken. De film kent her en der z'n spannende momenten en is op het thrillergebied erg geslaagd.
Helaas kent het ook mindere momenten, het dialoog in het begin van de film tussen Walker en Zahn is tenenkrommend, een gesprek wat broers/mannen echt nooit op die manier met elkaar hebben. Preuts lulgedoe wat nergens op slaat.
Sobieski is een aangename verschijning en Rusty Nail is lekker mysterieus en spooky. Al met al kan ik zeggen dat dit een lekker pretentieloos filmpje is om te kijken.
Halcyon
Middelmatige thriller die wat doet denken aan Duel en The Hitcher. Het probleem met zulke films vind ik de lange speelduur, omdat het steeds weer erg moeilijk blijkt om de spanningsboog tot het einde strak gespannen te houden. Door middel van allerlei wendingen (de ene al geloofwaardiger dan de andere) probeert men de spanning erin te houden, iets dat vooral in het eerste gedeelte lukt. Na de eerste confrontatie met de gestoorde truckbestuurder zakt de film echter in. Je krijgt het gevoel dat de makers persé de 90 minuten wilden volmaken en daardoor voelen met name de laatste 45 minuten wat geforceerd aan. De matige cast helpt ook niet echt veel natuurlijk.
Mijn devies voor dit soort films: houd het kort en krachtig. Hier kon men gemakkelijk 20 minuten afpitsen zonder de inhoud aan te tasten.
Elineloves
‘I'm not going anywhere until somebody tells me why I should be afraid of a radio. ’
Geen monsters of enge dieren, geen bovennatuurlijke gebeurtenissen, geen mismaakte mensen.. maar ‘gewoon’ een knettergekke psychopaat die het niet kan verkroppen dat er een geintje met hem is uitgehaald. Grote pluspunt is dan ook dat de dader onbekend blijft. Waar is hij? Wat is hij van plan? Hoe ziet hij er uit? Het niet in beeld brengen van de psycho is dan ook direct het spannendste.
De personages zijn prima en boeiend. Korte maar duidelijke introductie. Beetje stereotype broers, maar ach, het is ze vergeven. Zahn is een interessant acteur, en ook Walker doet het niet slecht. Al snel leef je met de twee broers mee en wens je dat ze ontsnappen uit deze situatie. Met de dialogen is ook niets mis. Het ligt er nergens té dik bovenop. Sobieski vind ik persoonlijk iets minder, maar nog steeds niet vervelend om naar te kijken. Psycho Rusty Nail heeft een angstaanjagende en huiveringswekkende stem die je soms kippevel bezorgd.
Geef je ogen, maar vooral je oren goed de kost bij het kijken van deze film. Prima geluidseffecten die soms meer spanning overbrengen dan de beelden zelf. Dit zorgt voor genoeg ‘ puntje-van-je-stoel’ momenten. Eigenlijk is het een schande dat deze film niet in de bios is uitgekomen, zeker als je ziet wat voor een gedrochten er wel gedraaid hebben..
Aardige thriller met ook nog best een goede cast (vooral natuurlijk rusty nail).
Lennert
Ik maakte me klaar voor een potje 'onsympathieke tieners worden afgemaakt door dito moordenaar' en een duizend-in-een-dozijn verhaal, maar werd aangenaam verrast. Voor de verandering zijn de acteurs niet compleet inwisselbaar, was het verhaal best origineel en waren er toch echt enkele mooie, spannende momenten te zien. Grootste pluspunt blijft eigenlijk toch wel de stem van Ted Levine, op het moment dat de trucker in beeld kwam en je toch hoorde dat het een andere acteur was viel de spanning helaas wel een beetje weg.
Desalniettemin een fijne, spannende en, bij tijd en wijlen, pijnlijke film. Compleet het tegenovergestelde van wat ik verwachtte.
tukkerstein
Beetje saaie film, niet erg boeiend verhaal (allemaal wel eens eerder gezien). Sommige scenes zijn nog wel spannend. Het einde snap ik niet helemaal waarom zou die chauffeur met z'n ijswagen z'n eigen wagen kapot rijden? En hoe snel heeft hij die andere grote truck dan wel geregeld? Daarnaast wist ik helaas al vanaf dat moment wie de dader zou zijn, daar moet je eigenlijk wat minder films voor kijken om dat te verkomen. Desondanks had het slechter gekund, het eerste half uur heeft een goede, originele opbouw, er wordt best aardig geacteerd en dit keer geen irritant groepje tieners.
K. V.
'k heb deze thriller nog eens herbekeken, omdat 'k niet meer echt wist hoe hij in elkaar zat.
'k Vond het geen misse film, al moet je er de clichés (niet startende auto's, ...) wel bijnemen. Een leuke scene was ook nog met die hamburgers.
Joy Ride is een film die veel leent van andere films, maar dat goed doet en daardoor erg lekker wegkijkt.
Het is in feite soort van mix tussen Duel en The Hitcher, die redelijk goed is opgebouwd. Een onschuldig geintje op de radio loopt uit de hand en voor je het weet heb je een enge gast achter je aan, genaamd Rusty Nails. Het goede aan Joy Ride is vooral dat de spanning uiterst subtiel en goed wordt opgebouwd. Doordat je hem meer hoort dan ziet blijft de film continu spannend. Sowie is de stem erg onaangenaam en prima gekozen voor een film als deze.
Walker en Zahn doen het niet onaardig en lijken als broers onderling ook een soort van vete tijdens hun reis uit te vechten. Verder trapt de film niet in vuilkuil om op het einde teveel van de killer te onthullen, waardoor de film redelijk sterk eindigt. Ja best een goede film moet ik zeggen.
Noir
Onderhoudende thriller/roadmovie met hier en daar de typische, stekelige John Dahl-dialogen waar ik wel een fan van ben. Goed getroffen seedy sfeer van deprimerende motels langs de eindeloze Amerikaanse highways met een psychopatische trucker die steeds meer grip krijgt op het stel dat hij achtervolgt. Goede film, 3.5*
Insignificance
Hap-slik-weg thrillertje met Rusty Nail versus Candy Cane over een MC bakkie. Serieus vervelend wordt het nergens, maar groots zit er ook niet in. De eerste helft heeft het twee aardige confrontaties, maar is de opbouw iets te gammel om echt te werken. Dat gaat na de adempauze halverwege beter, wanneer Rusty, gave stem trouwens, wat meer mag fucken met zijn prooi. Ondanks iets aardigs in een maïsveld en een paar cynische liedjes loopt het toch allemaal met kleine sissers af.
Leuk.
Dahl's grootste troef is dat hij de wat lolligere rol van Zahn in het geheel kan nesten zonder in te boeten op spanning. Deze film wisselt vlot tussen wat luchtigere en minder serieuze momenten en de spannende stukjes.
Verder is dit "achtervolgd door een trucker" gedoe ondertussen bijnaeen subgenre op zichzelf, heel origineel is het dus allemaal niet, maar dat zijn wel meer genrefilms niet. De uitwerking telt en die is naar behoren.
Vlotte film die naar het einde toe wel iets scherper had mogen zijn, maar Dahl houdt de spanning er goed in. Sobieski en Walker voldoen (maar zijn duidelijk geen grootse acteurs), Zahn steekt er toch weer licht bovenuit.
Verder een vlot en vermakelijk filmpje, niet echt memorabel maar het zakt nergens in en weet aardig goed te vermaken.
StevenMighty
Halfweg deze film realiseerde ik mij dat ik hem 10 jaar geleden al eens had gezien...
Toch was het een goed idee om hem andermaal uit te kijken, dat doet hij ook wel makkelijk.
Echt heel spannend vond ik hem toen al niet, al heeft hij wel wat goed bedachte en onverwachte momenten te bieden.
blurp194
Grappig filmpje.
De mysterieuze trucker die de broers te pakken denken te nemen neemt ze terug te pakken, en goed ook. Geen grappen maken met de helden van het amerikaanse asfalt, dat hebben al meer films helder uitgelegd. En zo ook hier.
Mooi duister en ietwat griezelig sfeertje wel. Paul Walker en Leelee Sobieski doen het best goed - gezien dat ze niet beslist als topacteurs worden beschouwd. Ehh, werden, in het geval van Paul Walker dan, helaas. Steve Zahn was ik dan weer niet zo kapot van - maar misschien komt dat door de rol die hij speelt.
Aardige film waarin een student een vriendin een rit aanbiedt, maar niet voordat hij zijn broer heeft opgehaald. Niet bepaald origineel, maar zeker wel vermakelijk. Het verhaal is goed opgebouwd en kent genoeg vaart. Een aantal spannende momenten en de cast doet het niet direct goed, maar wel leuk. Met gemak 3.0 sterren.
sinterklaas
Spannend.
Het verhaal had je zo wel kunnen dromen en toch heeft dit weer net zo'n beklemmende draai waardoor je geen deja vu gevoel krijgt. Het plot is simpel... twee broers gaan een meiske ophalen (klinkt al standaard) en halen een grap uit met de chaffeursradio door iemand even te treiteren. Maarja, diegene blijkt een psychopaat te zijn op een vrachtwagen.
Je zou haast denken dat ze de hele film door een vrachtwagen worden achtervolgt maar gelukkig gaat dit meer de stalking kant op. De sfeer weet goed mee te werken en is vaak donker en onze Rusty Nail is sluwer dan we zouden denken.
In principe een niemendalletje maar dan wel erg goed gelukt. Mede dankzij het prima acteerwerk (van onderandere de jonge Paul Walker) maar ook door de beklemmende sfeer en de vele plaatjes waarbij er met het term "Roadmovie" rekening gehouden wordt.
Edit: Zie dat dit de regisseur van Red Rock West is. Nu weet ik waar de sfeer vandaan gehaald is.
Duke Nukem
- 1985 stemmen
Ik hou van dit genre spannende roadmovies, Duel is het perfecte voorbeeld van hoe het moet. The Hitcher is inderdaad nog zo'n goed voorbeeld. Films die met een eenvoudige setting en een handvol acteurs een spannend verhaal weten te brengen.
Joy Ride vind ik echter niet zo spannend. Ik bekeek de film samen met mijn vriendin en hoewel zij een enorme angsthaas is heeft ze mij geen enkele keer in de schouder gebeten of een kussen voor haar gezicht gehouden.
Walker en Sobieski zijn duidelijk geen steracteurs, Steve Zahn ook niet maar hij heeft iets guitigs en weet mijn sympathie op te wekken. Ik vond hem ook al goed in Out of Sight.
Het einde van de film vond ik heel flauw en bijzonder voorspelbaar. Een open end waarmee de deur wagenwijd wordt opengezet voor een vervolg. Dat vervolg kwam er dan ook lees ik hier, maar met andere acteurs dat vind ik dan weer jammer. Niet dat deze acteurs zo schitterend zijn maar je mist dan toch een gevoel van continuiteit en verbondenheid.
SmackItUp
Agree! Verder best een lekker filmpje.
N. S.
De verwachtingen waren laag ondanks het hoge gemiddelde. Uiteindelijk viel deze film nog best mee. Er wordt goed geacteerd, niets op aan te merken. De film zat vol spanning en grappige momenten, vooral wanneer Walker zich voor deed als een meisje.
Een film vol met clichés, de scene met die 'ice' truck in die tankstation en achtervolging bijvoorbeeld. Maar wat boeit het, ik vond het wel leuk. In de film zit genoeg spanning, richting het einde wanneer het op twee verschillende plaatsen, op dezelfde tijdstip, spannend werd.
Deze film was een meevaller, ik heb genoten van de personages, die niet slecht acteerden, en van de grappige stukjes.
Kondoro
Joy Ride
Het is alweer een tijd geleden dat ik ‘Joy Ride’ heb gezien. Ik kan mij ‘Joy Ride 3 (2014)‘ nog wel goed herinneren, 1 van de weinige horror films die ik destijds mee op vakantie nam en ik had daar van ‘genoten’, waarschijnlijk als ik hem nu kijk zou hij wat minder zijn. Ik heb me persoonlijk erg vermaakt met ‘Joy Ride’ waarin deze toch weer terug kwam in mijn herzien lijstje, en dit is helemaal geen slechte film dus ik heb me prima weten te vermaken.
We volgen in deze film Paul Walker in zijn jongere jaren, toch wel aardig geacteerd en zeker een film die tegenwoordig (voor zijn overlijden) niet echt in het rijtje thuis hoorde. Waar zijn grootste rollen toch in de ‘2 Fast 2 Furious (2003)’ reeks zijn, een totaal andere film en ik denk dat hij toen de smaak van de ‘actie’ genres heeft geproefd want ik zag hem verder niet echt meer in een pure Thriller als ‘Joy RIde’ spelen. Zonde maar het is helaas niet anders.
De film had een leuk verhaal. Lewis haalt zijn vriendinnetje Venna op van haar school wanneer deze afgesloten is. Voordat hij haar ging ophalen ging hij langs ‘Salt Lake City’ om zijn broer op te halen die hij al langere tijd niet gezien heeft en weer in de gevangenis terecht is gekomen. Hoewel hij ‘Fuller’ niet echt kent neemt hij hem mee op reis naar Venna. Bij een truck stop laat Fuller een radioapparaat installeren waarmee hij ook met andere vrachtwagenchauffeurs kan praten en ze informatie kunnen uitwisselen over eventuele politie controles. Ze komen onder weg ‘Rusty Nail’ tegen en Fuller besluit dat hij en Lewis de zo gehete Rusty Nail eens voor schut moeten gaan zetten. Ze verzinnen een vrouwelijk figuur genaamd ‘Candy Cane’ waar Rusty Nail door geobsedeerd raken. Wanneer de twee broers een tussenstop maken in een Motel heeft Fuller een opstootje met hun buurman. Ze besluiten Rusty Nail daarop af te laten komen die vervolgens de man vermoord.
Rusty Nail zit al gauw achter de jongens aan en zo raken ze in allerlei problemen. Zelfs wanneer ze Venna op halen komt Rusty Nail te weten waar ze zitten en wie ze mee hebben. Hij gijzelt Venna na een leuke scene in het mais, waarna hij haar opsluit in een motel kamer met een shotgun op haar gericht die vervolgens verbonden is aan de deur. Wanneer je dan de deur opent schiet de shotgun zijn kogels af en zou Venna dood gaan. Wanneer de politie aankomt gaan dit nog bijna fout, en op het alle eind is Rusty Nail opeens weg. Een prachtig open eind waar John Dahl het verhaal laat rusten om eventueel een deel twee te kunnen maken of, hij zou stoppen bij dit deel. Toch heeft Louis Morneau ervoor gekozen door te gaan met ‘Joy Ride 2: Dead Ahead (2008)’ die ik overigens ook nog moet zien.
Al om al, leuke zit en zeker vermakelijk voor de middag/avond. Geen speciale film maar kijkt heerlijk weg!

Joy Ride 3
2014

Joy Ride 2: Dead Ahead
2008

De vijf best beoordeelde films van de jarige Leelee Sobieski (39)

Never Sleep Again: The Elm Street Legacy

Stir of Echoes
Thriller / Horror, 1999

Disturbia
Thriller, 2007
gas stationcoloradovriendschapstalkerrondrithorrormoordauto ongelukprankcredit card pay phonedead bodypokies psychologische thrillervrachtwagenchauffeurcb radio psychological horrorroad ragebroken jaw neo-noirbrothersiceusathe united states of americapaul walkerpartial nuditycollege studentsjaw brokensheriff's departmentkidnapped young girlkidnapped girlgirl voicepolice officersunexpected kiss