Genre: Thriller / Roadmovie
Alternatieve titels: Road Kill / Joyride / Roadkill
Geregisseerd door: John Dahl
Met onder meer: Steve Zahn, Paul Walker en Leelee Sobieski
Plot Joy Ride
"It started as a joke. Now the joke is on them."
De student Lewis besluit om naar de andere kant van Amerika te rijden om zijn vriendin Venna te zien. Lewis raakt opgescheept met zijn oudere broer Fuller, wiens geintjes op de weg er voor zorgen dat de broers en Venna in een nachtmerrie gezogen worden wanneer een gestoorde truckchauffeur beledigd raakt.
Lewis Thomas
Charlotte
Danny, Lewis' Roommate
Car Salesman
WiLL
Leuke film, spannende opbouw, maar zoals hiervoor ook al gezegd toch wel een iets teleurstellend einde; hangt tussen de 3 en de 3,5* in; voorlopig het laatste maar...
Daar kan ik me bij aansluiten.
Cicero
Zeer spannend en angstaanjagend, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Is deze Steve Zahn ook dezelfde vent als die gefrustreerde politieagent in National Security? Hij lijkt hier wel 20 jaar jonger, zonder die snor.
(3,0)
Edie
Ook een leuke film vond ik, lekker vermakelijk.. Niet echt horror vind ik (alhoewel er best spannende stukken tussenzaten!), maar niks mis mee.
Als ze de film voor de flauwekul 1 jaartje later uitgebracht hadden, hadden ze misschien nog een stuk meer geld eruithalen kunnen dankzij Paul Walker. Toen voor mij dus echt een onbekende flapdrol
Geef hem, dankzij het vermakelijke sfeertje, ook 3.5 sterren!
Edie
Leno
Eigenlijk gewoon een mindere versie van Duel, toch wel vermakelijk.
mikey
Gigantische nerd in truck wil wraak en doet zijn best. Deze Duel/Hitcher rip-off is soms spannend maar de horrorfanaten zullen teleurgesteld zijn. de film ziet er trouwens goed uit en de jeugd was deze keer sympathiek. 3 dan maar
joeri15
haha.. wat een ongelooflijk toffe film... haha.. heeft wel iets weg van phone booth
egt tog... 4*
Nightstalker
Niet echt een horrorfilm. Maar wel een goeie spannende thriller !!!
zoutzak
Purmerend
Vermakelijk, en het acteerwerk van Steve Zahn is vaak goed en leuk. En inderdaad een echte thriller!3*
dennis1984
tenenkrommend slecht......letterlijk!!... aargh
Als je nu ook zegt, waarom je het slecht vind, dan komt het niet zo dom en kinderachtig over.
zoutzak
oke waar moet ik beginnen, naja waar begint de film... 2 irritante acteurs in een auto toevallig met een bakkie die geintje uithalen en zo heel toevalig met een gevaarlijke trucker lopen te dollen. oke hier haak ik dus normaal al af, maar verrassend genoeg wist ik me te herpakken en de film verder te kijken.. toen kregen we die scene in dat motel.. whaha nee ook weer zo ongelofelijk ongeloofwaardig en nep. en toen ik dacht dat het niet veel slechter kon worden, hadden ze als klap op de vuurpijl geen benzine meer op het moment dat die bad-ass trucker precies achter hun rijdt... oke nog 1 zucht en ik zet hem definitief uit! vervolgens worden ze na het tanken achtervolgd door het platteland, maar na een flinke jankbui bleek het toch iemand anders die hen hun CC teruggeeft.... maaarrrrr toen was daar toch de bad guy en die rijdt dwars door deze goedwillige trucker heen en gaat met zn angstaanjagende grill de auto een beetje doen kantelen, wederoom veel gehuil en... bla bla... nou nou dan vind ik die 1 ster nog mild!
nogmaals; tenenkrommend slecht.. bah die paul walker loopt recht een tv-soap uit zo lijkt het.
ok, dit lijkt misschien nog wel meer kinderachtig als een eerdere post, maar dit was zo ongeveer mijn beeld van het eerste uur van de film. heb het einde ook niet meer gekeken. maar als ik lees dat de meesten die het begin al goed vonden het einde minder beoordelen, ben ik erg blij dat ik dit niet meer mee heb moeten maken.
miak
Leuke film. Niet super goed, maar er zat goede humor in. Soms lieten ze me ook echt schrikken, nee dat moet ik anders zeggen, soms zat ik te wachten totdat ik schrikte, maar dat kwam er dan niet... 3,5.
Stevo
Het was een lekker spannende film om te kijken. Er zat spanning in, maar ook wel humor. Zeker een aanrader om eens te zien. Misschien een beetje standaard verhaallijn, maar wel goed uitgevoerd. Een dikke 3.5 sterren.
alexis
het is een film die langzaamopgang komt - zoals een truck - maar uiteindelijk spannend en met een klapper eindigt
***
J.Bell
Een tijdje geleden Steven Zahn in "riding in cars with boys" gezien.
Een fijne acteur naar mijn mening.
Een leuke film. Ik geef hem 3,5 *
Captain Pervert
Goede combinatie tussen het tiener-thriller genre (I know what you did last summer) en films als The Car, Christine en Mirage.
Het einde is een beetje kut maar ergens had ik ook wel zoiets verwacht. En het is voor dit type film best een passend einde.
3.5 sterren
sn@ke
- 2077 berichten
Joy Ride ****
Uiterst spannende en beklemmende film. De sfeer wordt mooi neergezet ( de scene waar ze in het begin aan de muur staan te luisteren , met dat groen licht ...). Acteerprestaties zijn ok, zeker Zahn is erg overtuigend. Joy Ride is gewoon een erg spannende film die de naam thriller meer dan waard is.
fabbyke
goed dat er in deze film wat humor inzat anders was hij niet zo goed geweest
sateck
ongeloofelijk dat deze film niet zulke hoge stemmen heeft.
ik vind het een fantastische spannende film waar niet te veel van die zinloze moorden in zitte maar gewoon PURE SPANNING !!!
en natuurlijk het fantastische citaat die in het liedje 'Endymion - Payback' ook in voorkomt..!
krijgt van mij een 4.5*
sateck
tenenkrommend slecht......letterlijk!!... aargh
pff ga toch weg, het is gewoon een goeie spannende film, ga jij maar weer sneeuwitje kijken
frodette
sateck je hebt gelijk het is een spannende film van begint to einde
tevelenco
Matige film.
Die langzaam op gang komt , daarna iets spannender werd maar later in de film te veel saaie momenten kent om echt spannend te worden.
Daarbij vond ik ook de akteerprestaties en het einde behoorlijk tegenvallen.
HeatWave
Wel een beetje bizarre humor heeft die Rusty Nail.
Lekker spannende film, al zakt die af en toe wel iets weg.
Wat ik wel echt jammer vind is dat het zo abrubt afloopt, maar over het geheel is het best vermakelijk.
Moraal van het verhaal, maak nooit grappen door je scanner.
Lenn
Waarom vindt iedereen deze filmgoed?
Hij is slecht, ik ben beginnen kijken naar de film met de beste wil maar ik heb geen spanning waargenomen, de acteurs dedenhet slecht,...
Zeer mager!

Joy Ride 3
2014

Joy Ride 2: Dead Ahead
2008

De vijf best beoordeelde films van de jarige Leelee Sobieski (39)

Never Sleep Again: The Elm Street Legacy

Stir of Echoes
Thriller / Horror, 1999

Disturbia
Thriller, 2007
gas stationcoloradovriendschapstalkerrondrithorrormoordauto ongelukprankcredit card pay phonedead bodypokies psychologische thrillervrachtwagenchauffeurcb radio psychological horrorroad ragebroken jaw neo-noirbrothersiceusathe united states of americapaul walkerpartial nuditycollege studentsjaw brokensheriff's departmentkidnapped young girlkidnapped girlgirl voicepolice officersunexpected kiss