• 9.375.198 stemmen

Geregisseerd door: John Dahl

Met onder meer: Steve Zahn, Paul Walker en Leelee Sobieski

• meJane Bekijk via meJane

Plot Joy Ride

"It started as a joke. Now the joke is on them."

De student Lewis besluit om naar de andere kant van Amerika te rijden om zijn vriendin Venna te zien. Lewis raakt opgescheept met zijn oudere broer Fuller, wiens geintjes op de weg er voor zorgen dat de broers en Venna in een nachtmerrie gezogen worden wanneer een gestoorde truckchauffeur beledigd raakt.

Lewis Thomas

Danny, Lewis' Roommate

Car Salesman

avatar van flicks

flicks

Zeker wel een vette film, het is wel een beetje fanta maar daar moet je niet naar kijken, als je een film met spanning wilt moet je deze zien.... 3.5 sterren

avatar van wackyboy

wackyboy

Misschien niet echt orgineel qua script, maar de acteurs trekken de boel uit de middelmaat en dan bedoel ik vooral Steve Zahn en Leelee Sobieski.

MaTtIeBoY

spanning,goede dialogen ,goed verhaal werelijk alles aan deze film is fantastisch daarom krijgt ie gewoon ***** sterren en dan kan die mister blonde niet meer zeuren

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Aangenaam verrast door deze spannende thriller. Zoals al gezegd was ie niet erg origineel maar wie gaat daar nu over zeiken als ie gewoon doet wat ie doen moet? Ik zat regelmatig op t puntje van mijn niet zo comfortabele stoel. Wel een paar onlogische wendingen in het verhaal maar dat mag de pret niet drukken. Het acteerwerk vond ik ook in orde.

avatar van Peter

Peter

Spannende thriller. Vooral de laatse 20 minuten zijn goed. Jammer dat de film op de helft een beetje inkakt (een minuutje of 10).

Wel een aanrader. 4 sterren.

avatar van SSeagal

SSeagal

Beetje doorsnee thrillertje, geen topper, maar ook geen flopper, zitten, zakkie chips en ff genieten. Als je van een degelijke thriller houdt dan is deze goed te doen.

SSeagal schreef:

Beetje doorsnee thrillertje, .

doorsnee?! waren alle thrillers maar zo spannend als deze!

avatar van SSeagal

SSeagal

Er zijn genoeg spannende thrillers hoor, deze is ook spannend, alleen als een film spannend is, is dat niet per definitie een topper, deze film is geen uitschieter, neem bijvoorbeeld the ring, of the eye,deze zijn super, wat deze film gewoontjes maakt.

avatar van nirvana

nirvana

vond hem niet slecht , doet me denken aan een film die ik ooit zag met een gestoorde vrachtwagenchauffeur...maar de naam ontglipt me. Maar ok, kvond hem goed, 3 sterren.

avatar van Tomtommer

Tomtommer

Agony schreef:

klopt, helemaal mee eens... Maar zoals ik al zei vond ik de film echt ontzettend spannend en mede daardoor een hoge amusementswaarde hebben. Bovendien wordt het allemaal erg professioneel in beeld gebracht. Als je het zo kunt brengen dan mag het van mij best wel eens wat minder origineel zijn....

Mag ik u bij deze eens de film "Duel" uit 1971 aanraden? Als je die kaskraker ziet en mag je de oude zegswijze 'ere wie ere toekomt' nog eens bovenhalen.

• 1985 berichten

ik zal 'm op mijn (veel te lange) to see list zetten. Dank voor de tip!

avatar van Tomtommer

Tomtommer

Agony schreef:

ik zal 'm op mijn (veel te lange) to see list zetten. Dank voor de tip!

Graag gedaan.

avatar van nirvana

nirvana

beter dan black cadillac.

avatar van dennis1984

dennis1984

Vraagje ik kan drie dvd's kopen en kan kiezen tussen: Sleepers, Insomnia, Minority Report en Joy Ride. Welke moet ik af laten vallen?

• 1985 berichten

Joy ride in ieder geval niet laten afvallen. Ik zou voor Sleepers als afvaller kiezen.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Te standaard (lees: voorspelbaar). Voegt weinig toe aan het genre. Enkele malen is duidelijk te zien dat er een speelgoedwagentje gebruikt wordt. Al met al **.

avatar van dennis1984

dennis1984

Leuke spannende film waar alles inzit: Spanning, Horror en komedie. wat wil je nog meer. voor mij ****

avatar van emanuel

emanuel

Ik vond dit een spannende en onderhoudende film de acteerprestaties vond ik helemaal zo slecht niet zoals er hier veel zeggen

avatar van stinissen

Vond ik ook niet, prima thriller.

avatar van RONIN89

RONIN89

deze film is je echt aan te raden heb hem al 4x gezien en vind hem nog altijd leuk vandaar mijn 5*

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Simpel, cliché en behoorlijk voorspelbaar. En tóch is Joy Ride een uiterst vermakelijke film. De spanning wordt goed opgebouwd, de film bevat een uitstekend tempo, het script bevat een flinke dosis humor (vooral te danken aan het karakter van Zahn) en de sfeer is nagenoeg perfect. En dan is er natuurlijk nog die ideale stem van Levine. Over goede casting gesproken.

3,5 sterren.

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Heerlijk vermaak voor op een brakke zondag.

avatar van Wouter

Leuke film, jammer van het voorspelbare en ietwat slappe einde.

avatar van Jordy

Jordy

hoe eindigde deze film ook al weer (tussen spoilers)? zie dat ik 'm daar een paar jaar geleden ook op af rekende

avatar van fiatlux

fiatlux

Spannende film met, op de DVD althans, twee eindes.

Wie schetst mijn verbazing als ik 'alternative ending' aanklik en ik 45 minuten in de film terug ga en een volslagen andere montage van dezelfde scenes te zien krijg met een andere impakt.

Mij zegt zo'n bijeengesprokkelde film meestal niet zoveel, maar waarom bleef deze toch goed overeind?

avatar van Wouter

Op de dvd staan toch vier alternatieve eindes?

avatar van Wouter

Waarom werken de spoilertags niet?

avatar van Jordy

Jordy

Als je gestemd hebt op de film zijn spoilers automatisch leesbaar voor je.

Welkom op de site

Aha....

avatar van De GeuS

De GeuS

Leuke film, spannende opbouw, maar zoals hiervoor ook al gezegd toch wel een iets teleurstellend einde; hangt tussen de 3 en de 3,5* in; voorlopig het laatste maar...