• 9.377.055 stemmen

Geregisseerd door: John Dahl

Met onder meer: Steve Zahn, Paul Walker en Leelee Sobieski

• meJane Bekijk via meJane

Plot Joy Ride

"It started as a joke. Now the joke is on them."

De student Lewis besluit om naar de andere kant van Amerika te rijden om zijn vriendin Venna te zien. Lewis raakt opgescheept met zijn oudere broer Fuller, wiens geintjes op de weg er voor zorgen dat de broers en Venna in een nachtmerrie gezogen worden wanneer een gestoorde truckchauffeur beledigd raakt.

Lewis Thomas

Danny, Lewis' Roommate

Car Salesman

avatar van Donekkel

Donekkel

echt een vermakelijke film.

heb me geen moment verveeld.

4,0 ster

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijke film, al vind ik deel 2 stukken beter.

avatar van Zinema

Originaliteit is ver te zoeken.

Dit is uiteraard niets minder dan 100 cliché's in één kopje, maar e.e.a. drinkt best lekker weg. Dat ligt met name aan Zahn die weet te vermaken. Ook het verhaaltje is bij vlagen spannend.

Redelijk.

JDSsmetje

Zeer mooie film. Het verhaal is niet direct een topverhaal maar vind het wel aangenaam om naar deze film te kijken. Het eerste halfuur kijkt de film goed weg met naar mijn smaak goede humor. Daarna drijft de spanning op wat bij mij het fantastische van de film was. Acteerwerk is ook zeer goed. Vind de film niet voorspelbaar met een tamelijk goed eine. Ik zie niets negatief in deze film en veel positief. Een echte aanrader voor wie van spanning houdt.

avatar van SvV

SvV

Verrassend goede film. Erg spannend en gewoon een goede thriller. Heeft me vanaf het begin geboeid. Wordt ook goed geacteerd.

Als je van spanning houdt moet je deze kijken.

avatar van SvV

SvV

Filmkriebel schreef:

Goed acteerwerk door slechte acteurs is inderdaad al een stuk moeilijker

Foutje

avatar van Erick1985

Erick1985

Zeer goede en vermakelijke film. Ik hou wel van dit soort road thrillers. Goede spannende muziek, met heerlijke nummers van Brenda Lee.

Al met al 4 sterretjes.

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Matige thriller waarbij de originaliteit ver te zoeken is, het verhaal is op zich nog redelijk spannend al is het hier en daar wel wat voorspelbaar. Positief vond ik ook de humor en de gesprekken via de CB radio met andere truckchauffeurs, dat was wel leuk om te volgen. Acteerprestaties zijn ook nog net acceptabel, soundtrack was wel oké, maar ik vond het nu niet bepaald de beste thriller die ik de laatste tijd zag.

avatar van bild

bild

Niet zo'n originele film maar toch erg spannend en in het begin ook zeer grappig. Joy Ride zorgt voor op en top vermaak.

avatar van schram101

schram101

Vermakelijke en spannende thriller met een uitstekend acterende Steve Zahn. De rest van de cast in wat minder, met name die griet.

De muziek is erg goed.

Het einde was mij eigenlijk een anticlimax, totdat duidelijk wordt hoe de vork in de steel zit. Leuke plottwist!

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Origineel bedacht en een leuke thriller. De grap met de zendapparatuur vond ik het beste stukje uit de film. Het einde is ook spannend gemaakt.

Aangename roadthriller met leuke muziek en spannende achtervolgingsmomenten dus.

avatar van Cheapcaster

Cheapcaster

Ik zag onlangs Black Cadillac : daar kreeg ik zo'n ongeloofelijke angstige/spannende sfeer mee dat ik nog nergens meekreeg, en bij die film las ik reacties dat hij geleek op "Joy Ride", maar dat joy ride dan nog beter is

Krijg je in Joy Ride dezelfde sfeer mee?

Cheapcaster schreef:

Krijg je in Joy Ride dezelfde sfeer mee?

Joy Ride is zeker een mooie film, net zoals Black Cadillac maar als er een iets verschillend is is het wel de sfeer vrees ik. Joy Ride kent meer clichés maar het acteerwerk is nog ietsje beter en om eerlijk te zijn de clichés ergerden mij niet. Het is een zeer vermakelijke film en absoluut een aanrader maar ik vind het niet zo als je Black Cadillack graag ziet daarom Joy Ride graag zal zien al hebben beide films hetzelfde consept.

avatar van Cheapcaster

Cheapcaster

JDSsmetje schreef:

Danku, zal hem toch proberen te vinden ergens

avatar van Mad_Merkje

Mad_Merkje

Was verassend goede film. Aanrader...

avatar van Dirkk

Dirkk

Het is een zeer vermakelijke film, maar de film is helaas op veel stukken onrealistisch en dat vond ik wel jammer. Maar voor de rest vond ik de film oké.

Het einde van de film kon ik ook goed waarderen.

Cheapcaster schreef:

Danku, zal hem toch proberen te vinden ergens

Voor € 5,99 bij free record shop. FRS JOY RIDE

avatar van K@i

K@i

Vrij saaie film als ik goed onthouden heb ( tijdelijk een onvoldoende ) mss hoger na herzien

avatar van charmed one

charmed one

ik vind dit wel een leuke film. hij was wel spannend. ik heb me wel vemaakt.

avatar van Movielicious

Movielicious

Nadat ik de reacties op moviemeter had gelezen ben ik Joy Ride gaan kijken met hoge verwachtingen. Al met al is de film mij zwaar tegen gevallen om eerlijk te zijn. Het verhaal is oppervlakkig en erg slap. Daarbij is er op enkele momenten na weinig sprake van spanning. Ik kan dus niet zeggen dat ik mij heb vermaakt. Acteerwerk verdient wel een plusje, vandaar nog 2*.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Deze film was voor mij gewoon de volle 1,5 uur spannend, en dat gebeurt toch niet vaak bij een thriller (horrorfilm). Perfect einde ook (in tegenstilling tot het originele einde wat ook op de DVD staat). *4

Zijn er meer van 'dit soort films'? (van The Hitcher, deel 2, de remake en het vervolg van deze film ben ik al op de hoogte)

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Best aardig, alleen iets te mild allemaal en Steve Zahn hoort hier niet thuis voor mijn part. Voor de rest is het best aardig om te kijken en af en toe spannend

avatar van Kr!kke

Kr!kke

DonOswaldo schreef:

en Steve Zahn hoort hier niet thuis voor mijn part.

Ik vond hem nochtans goed passen in deze film...

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Kr!kke schreef:

Ik vond hem nochtans goed passen in deze film...

Mjaah, ik zie hem al niet graag in films en de enige films waar ik hem voornamelijk in zie zijn komedies.. misschien zorgt dat voor mijn beleving.

avatar van Rufio

Rufio

Phantasm schreef:

Redelijke film, al vind ik deel 2 stukken beter.

Ik ben ook van mening dat het vervolg hierop beter is. Dit eerste deel vond ik eigenlijk tegenvallen. Ik vind dat Rusty Nail meer dodelijke slachtoffers had mogen maken.

avatar van CaptainTwisted

CaptainTwisted

Goeie ijzersterke thriller. Ook 1 van de weinige die een goede opvolger heeft. Want deel 2 was net zo spannend. Die enge stem van die Rusty Nails ook. Spannend tot het einde.

avatar van Beloki

Beloki

Spannende film. De eerste 45 minuten zijn wat sterker dan de 45 die volgen, maar het einde maakt veel goed. Ik ga zeker deel 2 kijken.

B.

avatar van rep_robert

Standaard verhaaltje dat door middel van het radio contact toch nog iets origineels in de film weet te verwerken. De film kent her en der z'n spannende momenten en is op het thrillergebied erg geslaagd.

Helaas kent het ook mindere momenten, het dialoog in het begin van de film tussen Walker en Zahn is tenenkrommend, een gesprek wat broers/mannen echt nooit op die manier met elkaar hebben. Preuts lulgedoe wat nergens op slaat.

Sobieski is een aangename verschijning en Rusty Nail is lekker mysterieus en spooky. Al met al kan ik zeggen dat dit een lekker pretentieloos filmpje is om te kijken.

avatar van ossman1987

ossman1987

een verhaal dat wat mij betreft niet meer dan 2.5 ster waard is maar door die fantastische rusty nail krijgt hij dtoch een halve ster bonus

avatar van Halcyon

Halcyon

Middelmatige thriller die wat doet denken aan Duel en The Hitcher. Het probleem met zulke films vind ik de lange speelduur, omdat het steeds weer erg moeilijk blijkt om de spanningsboog tot het einde strak gespannen te houden. Door middel van allerlei wendingen (de ene al geloofwaardiger dan de andere) probeert men de spanning erin te houden, iets dat vooral in het eerste gedeelte lukt. Na de eerste confrontatie met de gestoorde truckbestuurder zakt de film echter in. Je krijgt het gevoel dat de makers persé de 90 minuten wilden volmaken en daardoor voelen met name de laatste 45 minuten wat geforceerd aan. De matige cast helpt ook niet echt veel natuurlijk.

Mijn devies voor dit soort films: houd het kort en krachtig. Hier kon men gemakkelijk 20 minuten afpitsen zonder de inhoud aan te tasten.