Genre: Thriller / Roadmovie
Alternatieve titels: Road Kill / Joyride / Roadkill
Geregisseerd door: John Dahl
Met onder meer: Steve Zahn, Paul Walker en Leelee Sobieski
Plot Joy Ride
"It started as a joke. Now the joke is on them."
De student Lewis besluit om naar de andere kant van Amerika te rijden om zijn vriendin Venna te zien. Lewis raakt opgescheept met zijn oudere broer Fuller, wiens geintjes op de weg er voor zorgen dat de broers en Venna in een nachtmerrie gezogen worden wanneer een gestoorde truckchauffeur beledigd raakt.
Lewis Thomas
Charlotte
Danny, Lewis' Roommate
Car Salesman
NightWolf
Zeker een leuke film. Bij vlagen echt wel spannend en het einde was geniaal
Het komische in de film draagt ook zeker zijn steentje bij tot dit geheel. Zo zie je maar dat je met weinig geld ook een goede film kan maken.
maguled
In de eerste uur ben ik kapot gelachen. Vooral de angstige blikken van Steve Zahn zijn onevenaarbaar; de jongen heeft de show gewoon gestolen op een natuurlijke wijze, geweldig. De film kent een minder bevredigend einde, maar wel best vermakkelijk. 3,5*
something_else
Inderdaad... Deze film blijft je bij, en ik kan niet precies zeggen waar aan het ligt... Maar zeker de moeite waard om te zien!
gauke
Een uiterst spannende en schrik aanjagende horrorthriller met veel actie.
J. Courbois
Ik vondt dit echt een vette film! Heerlijke spanning, goed opgebouwd. Deze film alleen zitten kijken op mijn kamer jaren geleden met een paar beugelflesjes Grolsch erbij, man ik was blij dat de film was afgelopen (positief bedoeld)... Terwijl het gewoon een B-film is, i know. Ik zie dat er niet veel reacties op de film zijn, en de score had wat mij betreft hoger mogen te komen liggen... Super goede B-film dan!? Rare vraag misschien maar bestaat er een deel twee van deze film eigenlijk, aangezien het einde...?
Pastichio Rocker
Zeven pagina's met reacties op de film vind jij niet veel?
J. Courbois
Nou weet je wat het is, ik vind de film echt goed, had misschien darom meer reacties verwacht...
nevadagoor
Steengoed!!!! heb hem al wel 10 x gezien en hij blijft gewoon goed!
J. Courbois
Gelukkig Resh, dat ik niet de enige ben die dit opmerkt! Echt een goede, spanninghoudende film!
Resh
Zeker, en ook één van de weinige films die me zo goed is achtergebleven, deze film heeft wat aanhoudends wat andere films niet hebben. Een grote thriller waarmee je heletijd op de puntje van je stoel zit.
J. Courbois
Absoluut mee eens, maar waarschijnlijk hebben veel mensen dat ook met andere films die wij weer niet gezien hebben of wij minder kunnen waarderen... Bestaat er een deel 2 van deze film Resh?
Resh
Jup, gelukkig wel, binnenkort in 2008. Ben er echt benieuwd naar. Hier op MM staat het al Joy ride 2
magaal
heb me geen enkele minuut verveeld tijdens deze film. zeer leuke film. vooral als je je een keer verveelt
stan
Echt een vette film,
Ik dacht nou een leuk thrillertje die kan ik zo wel even ga kijken.
Verwachtte er helemaal niks van.
En zo kwam ik dus voor een grote verrassing te staan want dit was echt een goede film. Spanning opbouw is echt vet goed gedaan (en dat terwijl er eigenlijk maar 2 onbelangrijke mensen dood gaan, helemaal geen hoofdpersonages)
Het acteren was goed gedaan, oke soms waren er een paar dialogen niet helemaal soepel maar ach daar stoorde ik me totaal niet aan. Ook die creepy stem van die man was echt te vet en dat einde ook gewoon geweldig.
Goed verhaal, goed geacteerd en goede spanning.
kniteforce
Het verhaal is spannend!
Mede dankzij goed acteer werk van Paul Walker en Steve Zahn
4 sterren.
N_SANE
Film die bij vlagen spannend is. Leuk voor een keer en ik heb me kunnen vermaken, maar daar blijft het ook bij.
takkiej
Deze film is zoooo bruut!:) Constante creepy sfeer...echt cool gedaan!
Zeker omdat er ook paar stemmen zijn gebruikt in Hardcorenummers...kwam ik onlangs achter,altijd leuk!
Filmkriebel
Spannende film. Er hangt voortdurend een onheilspellende sfeer omdat Rusty Nail overal en altijd aanwezig lijkt te zijn. Het wordt vrij hevig op het einde met een brutale confrontatie. Toch een beetje jammer dat ze hier absoluut een sequel op moesten maken.
B_B
- 1969 berichten
Best vermakelijke thriller.
Ligt vooral aan het sfeertje, het tempo van de film en de goede score. Vind Rusty Nail ook wel een goede 'bad guy', vooral omdat het hele mysterieuze er lang in blijft zitten. Toch vind ik het verhaal net te voorspelbaar om echt te boeien of spannend te worden en zijn de acteerprestaties ook niet echt geweldig.
laurel
3,0 sterren voor deze Joy ride 1.
Joy ride 2 is 4,0 sterren waard (voor mij althans).

Joy Ride 3
2014

Joy Ride 2: Dead Ahead
2008

De vijf best beoordeelde films van de jarige Leelee Sobieski (39)

Never Sleep Again: The Elm Street Legacy

Stir of Echoes
Thriller / Horror, 1999

Disturbia
Thriller, 2007
gas stationcoloradovriendschapstalkerrondrithorrormoordauto ongelukprankcredit card pay phonedead bodypokies psychologische thrillervrachtwagenchauffeurcb radio psychological horrorroad ragebroken jaw neo-noirbrothersiceusathe united states of americapaul walkerpartial nuditycollege studentsjaw brokensheriff's departmentkidnapped young girlkidnapped girlgirl voicepolice officersunexpected kiss