• 9.375.067 stemmen

U.S. Marshals (1998)

Actie / Thriller | 131 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Stuart Baird

Met onder meer: Tommy Lee Jones, Wesley Snipes en Robert Downey Jr.

Releasedatum: 14 mei 1998

Plot U.S. Marshals

"The cop who won't stop is back. But this time he's chasing down a lot more than a fugitive."

U.S. Marshal Sam Gerard opent samen met zijn ervaren team de jacht op de mysterieuze ex-geheim agent Mark Sheridan die ontsnapt is nadat het vliegtuig waarin hij met anderen overgeplaatst werd, neerstortte. Sam Gerard krijgt daarbij de steun van geheim agent John Royce, wiens achtergronden hij niet kent. Gedetineerde Mark Sheridan is echter vastbesloten om uit de handen van Sam Gerard te blijven en dus opent Gerard de jacht op hem.

avatar van mierenmark

mierenmark

avatar van Tharoy

Tharoy

Mwoah, wordt een beetje ondergewaardeerd. Tommy Lee Jones speelt gewoon weer erg sterk, en de achtervolgingen zijn goed gedaan. Bovengemiddelde actiefilm.

avatar van Bananas

Bananas

De actie is leuk maar het acteerwerk niet echt geloofwaardig. De poging tot humor was ook niet echt om te lachen.

Jammer want er zat zeker meer in het verhaal en de actie.

avatar van Zinema

Vermakelijk (onofficieel) vervolg op The Fugitive. Moet een van de betere Snipes-flicks zijn, maar Jones draagt de film echt. Veel aktie en de film blijft onderhoudend. Enorm clichématig, edoch redelijk.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Vermakelijk, maar zeker geen hoogstaand kunstwerk. Tommy Lee Jones doet zijn rol in The Fugitive na, en draagt de film. Leuk voor als je je verveelt. 3.*

avatar van Big Fish

Big Fish

mierenmark schreef:

schijnt een goeie film te zijn.

Dat moet dus nog blijken he. Ben benieuwd.

avatar van finalman

finalman

goh, verwacht er niet teveel van. Haalt niet het niveau van The Fugitive.

avatar van Nathan013

Nathan013

niet meer dan een redelijk leuke actiefilm. wel goed geacteerd!

avatar van dikkop

dikkop

mierenmark schreef:

schijnt een goeie film te zijn.

Is ook een kei goeie film. Goeie actie, daar heb je Snipes voor, goed geacteerd, daar heb je Jones en Downey voor. Voor de rest lekkere opgejaagde film.

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Tja,goede film maar meer een remake dan een vervolg.

De treincrash is een vliegtuigcrash

De sprong van de dijk in het water,is nu een sprong van een gebouw naar een trein.

Tommy lee jones doet precies hetzelfde als in deel 1.

De film is niet saai,leuk om te kijken,maar nergens bijzonder.

Een film die vermakelijk is maar al vergeten is zodra de aftiteling in beeld is.

avatar van !!!!*Lucky

!!!!*Lucky

Niet een zeer slechte film, maar aan de andere kant een slap aftreksel van The Fugitive.

Zoals hier boven al word gezegt, de film is niet echt saai maar het boeid me ook eigenlijk geen moment, in tegenstelling tot The Fugitive.

Een film die leuk is om een keer gezien te hebben op een vrijdagavond, maar meer ook niet.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Redelijk vervolg op een meesterlijke film. Helaas kon hij me niet blijven boeien, wel weer goede rollen van Jones en Downey Jr.

avatar van powerman

powerman

Men in Black, Tommy Lee Jones, maar nu geen achtervolging van Aliens, maar 'gewoon' van een ontsnapte crimineel gespeeld door Wesley Snipes. Goede en spannende film. First Blood achtige filmset.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prima film dit, die eigenlijk een vervolg is op "The Fugitive".

Goede rollen van Tommy Lee Jones, Wesley Snipes en Robert Downey Jr.

Dat de film boordevol actie zit zal u zeker niet verbazen, zoveel actie dat de film voortraast en de 2 uur zo voorbij is.

Ik heb er wederom veel plezier aan beleefd net zoals de eerste maal dat ik hem zag.

avatar van fasca

goede film

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Gisteren las ik dit commentaar bij "Bruce Almighty":

"Gaat SBS deze film nou ook ieder half jaar uitzenden (laatste keer was augustus)?"

Dit geldt zoetjesaan ook voor deze "US Marshalls".

Overigens is de film zeer goed te bekijken, maar ook hier geldt: na 4 of 5 keer heb je het toch echte wel gehad!

avatar van DVD-T

DVD-T

Bij mijn tweede kijkbeurt van U.S. Marshalls mijn stem een halfje verlaagt, ik vond hem toch wel wat minder.

The Fugitive is ook niet meteen een van mijn favorieten, en zal bijherziening ongeveer hetzelfde gaan scoren. Verhaal is een beetje hetzelfde als het onofficiële eerste deel. Niet echt origineel meer en meer een herhalingoefening. De actie is wel lekker in beeld gebracht en vooral de vliegtuigcrash was leuk. Verder erg standaard, en je ziet het einde van ver af aankomen. Was ook niet echt verassend meer. Acteerwerk van Jones is erg goed, hij en zijn team komen erg goed uit de verf. Snipes is toch wel de zwakste schakel in de film, en loopt er dan ook wat verloren bij. U.S. Marshalls bied wel veel vermaak, en moet het vooral hebben van het heerlijke spel van Tommy Lee Jones en Downey Jr.

3.5* --> 3*

avatar van Lennert

Lennert

Aardig filmpje met enkele sterke scenes (zoals de vliegtuigcrash), maar ook een Tommy Lee Jones en Snipes op de automatische piloot. Robert Downey Jr. heeft zelf slechte herinneringen aan de film overgehouden getuige imdb.com en dat is in zijn acteerwerk te zien: zeer ongeinspireerd.

Verder in vrijwel ieder opzicht minder dan The Fugitive: script/dialogen, spanning, actie (met uitzondering van mijn het gespoilerde stuk) en acteerwerk. Dit betekent niet dat er niks te genieten valt, maar de film had toch een stuk korter gemogen om de eerder genoemde euvels minder te laten opvallen. Edoch, ondanks het automatische pilootwerk blijven Tommy Lee Jones en Wesley Snipes leuke acteurs en valt er op sommige momenten toch te genieten van een leuke actiescene. Met The Fugitive in het achterhoofd had het alleen zoveel malen beter gekund.

avatar van Theunissen

Eigenlijk niet meer dan een kopie van "The Fugutive" dus origineel is het zeker niet, wel vermakelijk. Als je de film gezien hebt zit je eigenlijk met een déjà vu omdat je denkt deze film al eens gezien te hebben. En dat klopt ook met de eerder genoemde "The Fugutive".

avatar van mnrk

mnrk

Theunissen schreef:

Klopt helemaal, maar gelukkig is Tommy Lee Jones weer goed op dreef als Marshall Gerard en ook Snipes is prima.

avatar van Rosicky

Rosicky

Aardig vervolg op het aardige 'the Fugitive'. Tommy Lee Jones is eindbaas, maar daar tegenover staat een wat standaard Snipes en een onderkoelde en soms zelfs irritante Downey jr. en dat zijn we niet van 'm gewend. Het verhaaltje is erg warrig en niet al te origineel. Al met al is US Marshals een aardige film, maar komt ie niet of nauwelijks boven de middelmaat uit.

avatar van bob de niro

bob de niro

Geweldige film en echt spannend!Tommy Lee

Jones speelt weer een hele goede Gerard.Snipes speelt ook erg goed en overtuigend!4****

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

goeie film , maar iets te vaak gezien om nog spannend te vinden.

wel veel actie.

avatar van Marlon Aarssée

Marlon Aarssée

goede film met een top cast

jones speelt weer de sterren van de hemel en snipes is ook weer super goed.

TIP: kijk de the fugitive en deze film niet achter elkaar anders,

wordt je een beetje Tommy Lee Jones moe

avatar van hjcool

hjcool

Jones speelt geweldig! Prachtige acteur!

avatar van tristanrc1

tristanrc1

Na hij een oscar® had gekregen voor zijn rol in de spannende thriller 'The fugitive' mocht Tommy Lee Jones de hoofdrol spelen in dit indirecte vervolg. Vermakelijk, en Tommy Lee Jones speelt prima, maar het verhaal over de jacht naar een voortvluchtige (Snipes dit keer) hebben we nou al wel gezien. Daarbij komt dat de film een half uur te lang is en gaat vervelen. Gelukkig vallen de actiescenes, die er gelikt uit zien trouwens, bij tijds in, anders was hij nog langdradiger geworden dan hij al is.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Goede actie film, spannend en goed verhaal:3,5

avatar van rayman

rayman

Goede film, haalt niet het niveau van The Fugitive, maar is zeker het kijken waard.

avatar van Guid0

Guid0

Ondergewaardeerd, deze film is misschien net wat minder als The Fugitive, maar blijft zeker een goede actiefilm.