Genre: Drama / Biografie
Met onder meer: Matt Damon, Michael Douglas en Rob Lowe
Releasedatum: 8 augustus 2013
Bekijk via HBO Max
Plot Behind the Candelabra
"Too much of a good thing is wonderful."
Het is 1982. Liberace is een overdreven en markant entertainer en pianist. Als de dan 22-jarige Thorson wordt ontslagen door Liberace, die zijn baas en tevens minnaar is, besluit hij een schadeclaim in te dienen van maar liefst 113 miljoen dollar.
Liberace
Mr. Felder
Cary James
Mr. Y
Donkerwoud
Die Soderbergh was toch straight? Ik vermoed dat het tijd wordt om eens uit de kast te gaan komen.
SnakeDoc
Number23
Okay.........
Is dit dus de film waarin Michael Douglas de rol van Liberace gaat spelen. Ik had een interessanter plotje verwacht......
Vanaf 8 augustus in de bioscoop (DutchFilmworks)
JT Chinaski
Denken jullie dat deze film ook snel op HBO NL gaat draaien? Aangezien het een HBO tv film is...
Bubblez
- 2057 berichten
Zou het dan echt zo vreselijk over the topzijn geweest? Deze film schetst een periode in het leven van Liberace die zó ongelofelijk kitsch is, dat het niet te bevatten valt. De jaren zeventig zijn zeker te herkennen in het grote haar en de groteske outfits, maar de wijze waarop Liberace deze jaren invult zijn werkelijk bizar en überkitsch. Om die reden is het gemakkelijker je te identificeren met het hoofdkarakter Scott, gespeeld door Matt Damon. En gelukkig maar, dat de makers voor die focus hebben gekozen.
Ik moet zeggen dat de karakters van Damon en Douglas echt geweldig zijn. Vooral Douglas heeft hier een glansrol (letterlijk) te pakken. Hij ís Liberace. De grime heeft hier een flinke prijs te winnen, want Damon ziet er in het begin van de film daadwerkelijk uit als een twintiger en later als Jan Klaassen, evenals Douglas, die op den duur de etalagepop wordt, die Liberace was.
De bijrollen van o.a. Rob Lowe (wow...) en Dan Aykroyd zijn opvallend goed.
Mooi geacteerd, authentiek tijdsbeeld, geweldige (doch onuitstaanbaar) setting design en uiteindelijk een prima film om van te genieten. Al zijn een neukende Damon en Douglas -en überhaupt een naakte Douglas- misschien nét iets over 't randje voor het gemiddelde publiek...
Ik kan me niet voorstellen dat deze film -buiten de acteerprestaties- boeiend zou zijn voor iemand die niet behoort tot het homoseksuele publiek.
Drs. DAJA
Natuurlijk onzin om te denken dat dit voor hetero's niet interessant is.
johnhendrikos
je zou dan sexist zijn en geen rascist, maar ja. Maar ik denk eigenlijk wel dat hetero's deze film niet interessant vinden om eerlijk te zijn. Gewoon niet de doelgroep denk ik.
Drs. DAJA
Het is een film over een relatie die vanaf het begin af aan al scheef is. In dit geval is het zelfs een relatief uniek geval omdat een man nu in een rol zit (zoals we nu toyboy zouden zeggen) die we nog niet zo vaak in film hebben gezien (ik kan het me in ieder geval niet herinneren). Vervolgens is het ook nog eens bijzonder geregisseerd (Damon's karakter wordt nooit veroordeeld, sterker zelfs zijn perspectief is leidend) en we zien Michael Douglas in een onvergetelijke rol (ik zeg zelfs zijn beste, iets wat ik nooit had verwacht). Dit is ook gewoon voor hetero's interessant.
johnhendrikos
ik denk het eerlijk gezegd niet hoor, ben jij hetero? indien ja neem ik mijn woorden terug. Indien nee, dan heb ik denk ik toch gelijk.
Drs. DAJA
Bij een film doet het er mijn inziens niet zo heel veel toe wat de geaardheid van de kijker is, laat staan die van mij, voornamelijk omdat ik gewoon argumenten opnoem die puur te maken hebben met de verhaaltechnische kwaliteiten van deze film. Brokeback Mountain is een van de meest populaire romantische films van de afgelopen jaren, onder andere onder hetero's. Er zitten in deze film wel een aantal shots in niet gemakkelijk zijn (althans ik vond sommige shots ongemakkelijk) maar dat mag de globale kijkervaring niet beïnvloeden.
johnhendrikos
Ja ik heb dus gelijk gezien je de vraag ontwijkt. Ik heb overigens niets tegen homo's of zo hoor. Niemand tegenwoordig het is een volledig geaccepteerd verschijnsel. Maar ga je nu echt zeggen dat hetero mannen brokeback mountain kunnen waarderen muahha sorry, maar nu ga je echt te ver. En het is me wel duidelijk hoor. Ik had gelijk.
hoe dan ook ik wens je veel plezier met de film natuurlijk , maar ik laat hem graag gaan.
Bubblez
- 2057 berichten
Ja ik heb dus gelijk / En het is me wel duidelijk hoor. Ik had gelijk.
Volgens mij wil er iemand gelijk hebben?
cordiacovens
Ik kan brokeback mountain prima waarderen, het gaat om de inhoud en niet om de geaardheid, wanneer je het niet los kan zien van elkaar dan accepteer je het blijkbaar toch niet helemaal
Drs. DAJA
Toch geestig dat ik volgens johnhendrikos blijkbaar homoseksueel ben omdat ik Behind the Candelabra goed vind. Heb er zelf nog vrij weinig over te zeggen merk ik.
johnhendrikos
ach het maakt mij niet uit drs daja, maar ja dat denk ik eigenlijk ja. En je kunt iets accepteren zonder het meteen te waarderen he cordiacovens. maar goed ieder zijn ding. brokeback mountain en deze zijn in mijn ogen voor heel specifieke doelgroep en ik val er helaas buiten. romantiek en glimmer zijn gewoon niets voor mij..
johnhendrikos
drs daja, zeg het maar dan. bedoel echt antwoord geven doe je overigens ook niet he. je mag het laatste woord van me hebben hoor.
cordiacovens
Het punt lijkt mij dat je deze 2 personages niet als mensen ziet maar als homo's. De glitter en glamour kan inderdaad niet je smaak zijn, maar volgens mij is het een drama waarin het juist om karakters draait de glitter is slechts een omhulsel. Ik zou het een beetje vergelijken met boogie Nights natuurlijk heel anders maar de karakters van Damon en Wahlberg hebben wel overeenkomsten
Meneer Bungel
...Ik zou het een beetje vergelijken met boogie Nights natuurlijk heel anders maar de karakters van Damon en Wahlberg hebben wel overeenkomsten
cordiacovens
Maar goed zijn mening is zijn mening. Is niet persoonlijk bedoeld
johnhendrikos
Ha mungel, die horen zeker tot mijn favoriete films. Toen ik ze voor het eerst zag althans. MOet dat lijstje weer eens updaten. MIchael douglas was wel heeeeeeeeel coooooooool in one night at maccool's. jammer dat hij zich ook voor deze film leent. The game was hij ook super. Maar dit, nee.
johnhendrikos
en cordiacovens, ik vat het zeker ook niet persoonlijk op, zo is mijn commentaar natuurlijk ook niet bedoeld.
gauke
Ik heb begrepen dat vele Amerikaanse filmstudio's de productie (gebaseerd op het autobiografische boek van Scott Thorson zelf) van deze film niet aandurften zodat Steven Soderbergh bij de tv-zender HBO terechtkwam. Hij verfilmde een bijna klassiek verhaal over een naïeve jongeman van het platteland die verliefd wordt op de grote, flamboyante entertainer. Tevens een grappige, roerende, menselijke en "campy" film over een ijdele, zelfzuchtige, absurde en vooral ouder wordende entertainer die zichzelf uiterst serieus neemt (met onder meer de ingrediënten homoseksualiteit, begeerte, jaloezie, vriendschap en kameraadschap) en die zich afspeelt in een surrealistische wereld van glitter en glamour. Werkelijk prachtig gespeeld en sterk geschreven. Zowel Michael Douglas als Matt Damon zijn fenomenaal. Groot respect dat zij het hebben aangedurfd om deze (karakter)rollen te spelen in het conservatieve (en puriteinse) Amerika. Omdat de film eerst op de Amerikaanse tv vertoond is, kunnen beide (conform de regels) helaas niet genomineerd worden voor een oscar.
Re73
tja super goed geacteerd maar dat kan ook niet anders met deze twee topacteurs.
Als die er niet in gezeten hadden had ik hem zeker niet gekeken aangezien het onderwerp mij niet bepaald aansprak.
Gedurende de hele film bleef ik eigenlijk geboeid kijken maar meer eigenlijk omdat ik benieuwd was hoe het zou gaan met de plastische chirurgie en het einde wat hij er financieel aan over hield. beide had ik gezien in een trailer en dat dit verhaal waar gebeurd was, het einde vond ik nogal tegenvallen aangezien je nog niet weet wat het hem opleverde/spoiler]

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Once Were Warriors